forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/03/2017 : 18:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
šta fali antibioticima? baš je sexy pit antibiotike.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 22/03/2017 : 22:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Meni je i dalje nevjerovatno da postoje ljudi koji više vjeruju kvazi-naučnicima-alternativnim-čarobnjacima nego hiljadama godina razvoja medicine i doktorima koji su 10-15 godina učili i išli na praksu, izučavali nepristrasno materiju i koji se, u 99% slučajeva, protive bilo čemu što kvazi-naučnici-alternativni-čarobnjaci prde.
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/03/2017 : 23:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
Ma nekako kad pozvoni na vrata ozbiljna nevolja, ipak se i nevjernici odluče na posjet doktoru.
Ono reda radi, da vidi majstor jel se da štogod spasiti nakon generalke od strane vudu likova.
Najbolje bi bilo kad bi se vršila prevencija i stavilo u drugi plan nezdrave navike, ali uz sav alkohol, čokoladu, mesinu sa roštilja, pljuge ... ko bi bio lud da zdravo živi.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 23/03/2017 : 11:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

sssfffztzzz .... input... sfffzzztzzz

Zbog prekomjernog korištenja bakterije izevoluirale.
Antibiotici postaju neefikasni.
Antibiotika nema beskonačno vrsta.

sssfffztzzz ....computing .....finished ...sfrzzzt

Spriječiti ljude da bespotrebno uzimaju antibiotike.

....level 1 ....sssfffztzzz ....

Fino upozoriti.

....done ... ssfffzt
... level 2 ....ssfztzz ....

Prodati priču o zastrašujućoj štetnosti antibiotika.

.... done ... sffzttt
... level 3 ....sssffztzzz ....

Izmisliti alternativne metode liječenja na dobrovoljnoj bazi.

.... done ... ssfffzt ...

Ubrzane metode smanjenja broja mogućih korisnika.

... level 4 ...sfffzttt ....

Uvesti dostupne alternativne metode opasne po zdravlje

sfztt... in progress ....sffzttt

sfrzt.... vodikov peroksid ..... done ....
sssfrtz..... klor dioksid ..... done .....
ssfrtz ....
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/03/2017 : 17:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Nekidan držim neki seminar u Bijeljini, i priča mi tamo jedan lik kako tu u okolici ima neki Mićo Gujar, koji liječi zmijske ujede i čak zbori sa istima. Njega nazoveš telefonom i on te uopšte ne mora vidjeti, ali odmah zna da te je ugrizla zmija i gdje se skriva, kao u fazonu "zmija ti se nalazi kraj kuće, u drvima" (no shit, Sherlock). Kaže taj lik, može pomoći kod svih ugriza, samo ne može kod nekih novih vrsta zmija (kakva glupa priča, al slušam ja i dalje). I onda, na pauzi, prilazi meni jedan policajac, komšija od tog Gujara i kaže kako je Miću prošle godine ugrizla zmija i čova krišom otišao u Bg na VMA :D
Al to ne sprječava masu ograničenog svijeta u BN i okolici da se kunu u tog prevaranta.

Ubjedljivo su mi najjači ovi istraživači surfanjem, znači istraživao sam tako što sam pročitao hrpu nepotkrijepljenih (ili lažno potkrijepljenih) i ko zna od koga pisanih "činjenica", izvučenih stvari iz konteksta i sl.
Dobar je pokazatelj šta internet radi ovo skorašnje provaljivanje da je pjesma Pukni zoro nastala za vrijeme Balkanskih ratova, u čast Gvozdenog puka. Ljudi masovno to počeli prepričavati i uzelo se zdravo za gotovo, a pjesmu napisao Manjifiko prije koju godinu, jbt.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 23/03/2017 : 17:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
Evo ni on te ne mora vidjeti, a i ne liječi samo ujede zmija.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/03/2017 : 18:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dupli

quote:

Fino upozoriti.

....done ... ssfffzt

.... done ... sffzttt

ssfrtz ....

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/03/2017 : 18:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

Nekidan držim neki seminar u Bijeljini, i priča mi tamo jedan lik kako tu u okolici ima neki Mićo Gujar, koji liječi zmijske ujede i čak zbori sa istima. Njega nazoveš telefonom i on te uopšte ne mora vidjeti, ali odmah zna da te je ugrizla zmija i gdje se skriva, kao u fazonu "zmija ti se nalazi kraj kuće, u drvima" (no shit, Sherlock). Kaže taj lik, može pomoći kod svih ugriza, samo ne može kod nekih novih vrsta zmija (kakva glupa priča, al slušam ja i dalje). I onda, na pauzi, prilazi meni jedan policajac, komšija od tog Gujara i kaže kako je Miću prošle godine ugrizla zmija i čova krišom otišao u Bg na VMA :D
Al to ne sprječava masu ograničenog svijeta u BN i okolici da se kunu u tog prevaranta.

Ubjedljivo su mi najjači ovi istraživači surfanjem, znači istraživao sam tako što sam pročitao hrpu nepotkrijepljenih (ili lažno potkrijepljenih) i ko zna od koga pisanih "činjenica", izvučenih stvari iz konteksta i sl.
Dobar je pokazatelj šta internet radi ovo skorašnje provaljivanje da je pjesma Pukni zoro nastala za vrijeme Balkanskih ratova, u čast Gvozdenog puka. Ljudi masovno to počeli prepričavati i uzelo se zdravo za gotovo, a pjesmu napisao Manjifiko prije koju godinu, jbt.

u tog zmijara ne bi ni dcopic povirova.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 23/03/2017 : 19:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:

Katran i perje

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 23/03/2017 : 20:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by dupli

quote:

Fino upozoriti.

....done ... ssfffzt

.... done ... sffzttt

ssfrtz ....

To!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 23/03/2017 : 20:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Dobra je i ona baba što lijeći lizanjem očiju. Liz liz i ode bolest...
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/03/2017 : 20:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/03/2017 : 11:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
http://www.index.hr/black/clanak/video-starica-iz-bih-postala-hit-na-internetu-pacijente-lijeci-lizanjem-ociju/946135.aspx
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 08:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:

Meni je i dalje nevjerovatno da postoje ljudi koji više vjeruju kvazi-naučnicima-alternativnim-čarobnjacima nego hiljadama godina razvoja medicine i doktorima koji su 10-15 godina učili i išli na praksu, izučavali nepristrasno materiju i koji se, u 99% slučajeva, protive bilo čemu što kvazi-naučnici-alternativni-čarobnjaci prde.

quote:

Koji su ti ubjedljivo najjači istraživači surfanjem i koji su to kvazi-naučnici-alternativni-čarobnjaci?! Daj neki primjer. Teško je sada pronaći, jer ovaj topic ima jako puno strana i ogromnu količinu informacija. Napiši da provjerim još jednom činjenice i da ih izbacimo iz znanstvene zajednice! Mislim, razbacuješ se izjavama kao da si sve proučio i istražio, sigurno imaš informacije za podijeliti!

Zatim što se tiče hiljada godina povijesti medicine kod liječenja bolesti to se više u službenoj medicini ne koristi i ne uči. Dozvoljeno je samo liječenje kemijskim preparatima iz zadnjih stotinjak godina medicinske povjesti. Dalje, doktori medicine danas o cijepljenju ne uče ništa. Imaju samo nekoliko školskih sati gdje uče o tehnikama cijepljenja. Zatim, što se tiče liječenja bolesti gotovo niti jedna ozbiljna bolest se ne može izliječiti bez pravilne prehrane za pojedinačnu bolest. O tome doktori u desetak godina školovanja ne uče ništa! Zato je danas što se tiče liječenja bolesti moderna medicina tako neuspješna. Sve tretiraju kemijskim preparatima. Imaš pola milijuna registriranih lijekova od kojih samo antibiotici mogu izliječiti trajno neku bolest. (bakterije) Uz nuspojave, naravno, jer je i to kemija. Ne tvrdim da nema od tih pola milijuna još koji lijek koji može nešto izliječiti, ali ga ja ne znam. Ako netko zna neka pita kojeg prijatelja doktora i napiše ovdje, pa da imamo točnije informacije.

Naravno, da ne bi bilo zabune i sam volim medicinu i ne podcijenjujem ničije napore da završi medicinski fakultet. Znam da je težak i mnoge stvari cijenim. Npr hitnu, kirurgiju, sredstva za kontrolu bolova...

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 08:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Još jedna stvar o kojoj bih govorio je vjerovanje u medicini. Ljudi moji medicina je znanost i tamo se ne vjeruje. Evo swamp thing govori o vjerovanju, ako prolistate malo unazad stranice ovog topica gotovo svi koji su samnom raspravljali govore o vjerovanju.
Ne bih nikada išao ovo pisati, ali odlučio sam nakon što sam pročitao gore post od ivi skoja citiram:

"Ma nekako kad pozvoni na vrata ozbiljna nevolja, ipak se i nevjernici odluče na posjet doktoru.
Ono reda radi, da vidi majstor jel se da štogod spasiti nakon generalke od strane vudu likova."

Susrećem takve izjave stalo i ne samo na ovom forumu. Sjećam se jedne tv emisije u americi gdje je voditelj gadno popljuvao protivnike cjepljenja bez ikakvih argumenta. Na kraju emisije
je prikazao snimke mladih doktora i njihove stavove o cjepljenju, kako bi pokazao gledateljima mišljenje struke. Krene snimak i svi doktori redom počinju govoriti ja vjerujem da su cjepiva ovo,
ja vjerujem da su cjepiva zaslužna za ono, ja vjerujem da su cjepiva napravila ovo... itd. I tako svi redom. Pa zar je to znanost.

Negdje u prijašnjim postovima sam postavio sažetak iz knjige Ideološki konstrukti o cjepljenju Mateje Černič, doktorice znanosti, koja je u svojoj knjizi također objasnila odnos vjerovanja i
moderne medicine.

Ja imam neku svoju teoriju ili objašnjenje oko toga, ali volio bih čuti još nekoga. GGG, dupli?! Svi ostali koji imaju mišljenje oko toga?!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 08:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Nadovezao bih se na antibiotike što ste gore pisali. Samo savjet. Kada dođete bolesni doktoru, a prepiše vam antibiotike bez vađenja krvi i pregledavanja nalaza, ne uzimajte ih! Doktori nisu vračevi i ne mogu na temelju vašeg bolesnog izgleda i određenih simptoma zaključiti da li imate neku bakteriju ili samo virus gripe. Mogu samo pretpostaviti na temelju informacija koje su dobili pregledavajući prijašnje pacijente. Ne bi vam smjeli po pravilima struke nikada dati antibiotik bez gledanja nalaza iz laboratorija. Zašto to onda rade!? Pa zato što su preopterećeni poslom, pogotovo u sezonama gripe i jednostavno ne mogu svakog pacijenta poslati u laboratorij jer bi nastao kaos i dobili bi jezikovu juhu od kolega koji tamo rade.

Imam dva primjera s posla u zadnjih godinu dana. Jedan kolega me je poslušao i nakon što mu je doktor htio dati antibiotike tražio je da ide u laboratorij. Nakon što se je vratio sa nalazima doktor je vidio da nije bakterija u pitanju i poslao ga je kući da pije čajeve.
Drugi slučaj je bio u Januaru, kolega je imao sve moguće simptome, glava, grlo, nos, temperatura, malaksalost, dobio je antibiotike bez provjere krvi. Na kraju je ležao kod kuće dva dana i nakon što mu nimalonije bilo bolje odlazi ponovno, šalju ga na vađenje krvi, dobija "prave" antibiotike i nakon sedam dana se vratio na posao. Zašto se mučiti nepotrebno. Tražite da vas pošalju na vađenje krvi i napraviti će to. Bez ikakvih problema.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 28/03/2017 : 10:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message
Znanstvena istraživanja o učinku, nuspojavama i slično funkcioniraju otprilike ovako.
Prvo svi voljni uči u ispitivanja ispunjavaju opsežan upitnik o svemu i svačemu. Na osnovu tog upitnika napravi se reprezentativni slučajni uzorak pacijenata koji idu u testiranje. Svim pacijentima baza nasumično dodijeli broj i nasumično brojevima dodijeli ili lijek ili “vodu”. Dakle, u testiranju ne dobivaju svi lijek. Pola ih dobiva lijek, a pola običnu “vodu”. Nitko osim kompjutera nezna tko dobiva lijek, a tko vodu. Liječnici prate sve pacijente i vode bilješke o nuspojavama, učincima i slično. Sve to ide u bazu podataka i onda se automatski odradi statistika o učincima i nuspojavama.
Dakle, tek kad je testiranje gotovo, vidi se da li je lijek uopće djelotvorniji od obične “vode” i ima li uopće nekih nuspojava u odnosu na običnu “vodu”. Ovakvo testiranje je važno da se isključi pristranost i efekt placeba. Cijelo istraživanje prate i kontroliraju državne agencije.

Ono što ljudi obično neznaju je da je slična testiranja prošla i sva tradicionalna medicina. Ono što se pokazalo efikasnijim od placeba pretočilo se u službenu medicinu i onda se u tradicionalnom pripravku našla aktivna tvar koja se kasnije registrirala kao lijek i nastavlja se sintetski proizvoditi.
Ono što se nije pokazalo efikasnijim od placeba nije ušlo u službenu medicinu i nastavlja postojati kao tradicionalna ili alternativna medicina. Ako kome pomogne ili dovede do izlječenja možete biti sigurni da ste se izlječili sami od sebe.
Dakle, one priče kad je službena medicina digla ruke od nekog pacijenta i onda je on otišao kod XY na terapiju YX i ozdravio, znače samo to da mu je službena medicina dala sve za što se sigurno zna da djeluje. Nakon toga rekli su mu da može uzeti sve što smatra da mu može pomoći jer sve ostalo je jednako efikasno kao da sjedi doma i sam sebe cijelo vrijeme uvjerava: ja ću ozdraviti, ja ću ozdraviti. Nekome je to sjedenje doma dovoljno, a netko ipak mora otići do čudotvorca XY uzeti travu YX, a treći ima potrebu zavjetovati se blaženoj djevici Mariji.

Prvi problem s modernom alternativnom medicinom je da se ona izmišlja na dnevnoj bazi, ne prolazi gornje testiranje efikasnosti i nuspojava već se primjenjuje na osnovu rekla-kazala kod kojeg nije postojala slijepa proba (terapija vs. obična voda).
Drugi problem s modernom alternativnom medicinom je što je prigrlila kvaziznanost. To je ono kada se koriste znanstveni pojmovi da bi se konstruirale sulude teorije koje naoko zvuče logično ali kad se iole poznaje znanstvena osnova jasno je da se radi o teškim glupostima.
Treći problem je što se obično najviše zanima za neizlječive bolesti. Time potpuno izbjegava kritičko sagledavanje jer se kod tih pacijenata i ne očekuje ozdravljenje. Obično je stav, što mogu izgubiti, idem probati pa ako djeluje odlično, a ako ne, ne može biti gore. Činjenica je da može biti gore. Velika je vjerojatnost da ako vam je bolje, sami ste od sebe ozdravili. To znači da bi vam bilo bolje i bez te terapije, a ona je međutim mogla oštetiti nešto drugo.

Uglavnom, znate li kako se zove alternativna medicina koja djeluje?
Službena medicina.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 11:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Hm, sa nekim stvarima se slažem, sa drugima opet ne. Ovo kako si opisao funkcioniranje i istraživanje nuspojava, način testiranja lijekova, sve to stoji. Rado ću napisati nešto o tome idući puta. Mislim, svoje mišljenje.

Ovaj drugi dio o alternativnoj medicini nije točan. Ne izmišlja se na dnevnoj bazi ili nešto slično i nije prigrlila kvaziznanost. Ljudi miješaju alternativnu medicinu sa babama vračarama, a što se tiče liječenja bolesti babama vračarama je bliža službena medicina. Znam, zvuči grubo i šokantno, ali je tako. Mogu i objasniti idućih dana i tjedana, kako ću imati vremena.

Spomenuo si i neizlječive bolesti. I o tome mogu više, jer o tome znam dosta.

Citiram:

"Uglavnom, znate li kako se zove alternativna medicina koja djeluje?
Službena medicina."

je potpuno pogrešno. Po mome mišljenju. Zato jer alternativna medicina drugačije funkcionira i ništa iz alternativne medicine ne može doći u službenu, odnosno, preciznije, ništa što je dobro u alternativnoj medicini službena neće uzeti k sebi. Gotovo ništa. Mogu o tome više i drugi put.

Znate li koliko je uspješna službena medicina u slučaju raka?! Jako slabo. Vidite i sami. Neznam točne statistike na pamet, ali znam da su poražavajuće. Rijetko tko ako dobije rak se izliječi i doživi starost. Metastaze?! Kome se toliko rak proširi umire gotovo 100%. Na žalost.

Evo što se događa oko nas u susjedstvu:

https://www.paracelsus.com

http://gerson.org/gerpress/gerson-health-centre/

Gersonova klinika je u Mađarskoj, Paracelsus u Švicarskoj. Obje klinike vrlo poznate, obje imaju slične postotke za liječenje raka i metastaza, navodno 95-98% pacijenata kasnije imaju potpuno zdrav život. Sve je to provjereno, izliječili su ogroman broj ljudi, Gersonova metoda funkcionira već 80 godina. Mana tih klinika je da su skupe, na žalost. Ne bi bile kada bi zdravstveno osiguranje pokrivalo neke troškove ili ako bi metode bile raširenije.

Upitajte se svi koji ovo čitate zašto naše bolnice i naš službeni medicinski sustav ne prouče metode tih klinika i ne primjene na naše pacijente?! Zanimala bi me viša razmišljanja. Upitajte se i kako je moguće da nakon deset godina školovanja jedan doktor ili znanstvenik ne zna ništa o tome. Upitajte se i kako je moguće da od desetak uspješnih metoda liječenja raka i tumora i nekoliko desetaka koliko-toliko uspješnih u našim bolnicama onkolozi koriste isključivo samo najneuspješniju. Zračenje+kemoterapija. Znanstveno dokazano neuspješna, što se vidi po rezultatima na velikom broju ljudi kroz desetljeća.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 28/03/2017 : 13:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message
Evo copy-paste s tvojih sajtova.

-The Gerson® Therapy is a natural treatment that activates the body’s extraordinary ability to heal itself through an organic, plant-based diet, raw juices, coffee enemas and natural supplements.

-Here at Paracelsus, we take a very different approach. The body has a lifelong power to heal and regenerate. In biological medicine, we rekindle that power with natural methods. We focus on the original causes of the disorder and the unique story of each patient.

Ovo što oni rade nije ništa drugo nego čisti placebo. Za razliku od nekih drugih bar su pošteni i to otvoreno kažu.

Ti zaista misliš da su djelotvorniji od recimo molitve?
Skuplji svakako jesu ali djelotvorniji sigurno ne.

A iz tvog posta mi je jasno da uopće ne kužiš čemu služi kemoterapija i zračenje.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/03/2017 : 13:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
coffee enemas

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 14:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Kao prvo nisu to sajtovi, nego klinike. Nemoj me vrijeđati na takav način, jer kulturno razgovaramo. Ako sam napisao da su klinike i da tamo rade doktori medicine i to iz različitih područja i imaju terapije provjerene i vrlo ozbiljne onda je to tako.

Kao drugo, ne znam sigurno niti približno o kemoterapiji i zračenju u svrhu liječenja kao što zna netko tko je to učio u školi ili netko tko radi s time. Znam i pratim nuspojave i učinkovitost.

Kao treće, placebo?!?! Smiješno. Iz Gersonovih klinika pacijenti s metastazama izlaze gotovo izliječeni. Nakon dva tri tjedna. Naravno, kasnije se kod kuće moraju pridržavati pravilne prehrane i zdravog života.

Kao četvrto, molitva?! Ne bih znao.

Kao peto, ja ne kužim?! Pa ja sam upoznao ljude koji su se izliječili poznatim alternativnim metodama, bavim se s time, išao sam na sastanke, predavanja, gledao, čitao. Pa baš jedna doktorica koju poznajem iz Zagreba ide u kliniku Paracelsus u Švicarsku nekoliko puta godišnje na izobrazbu. Ispričala mi je dosta toga, rekla statistike... Osobno ju poznajem. Imam informacije iz prve ruke. Postoje i u Njemačkoj klinike koje uspješno lijeće najteže bolesti.

Evo još bliže nama, Ljubljana

http://www.golenhofen.si

Također poznajem doktora, inače je nijemac. Drži predavanja kad stigne. Nema bolesti koju tamo ne možete izliječiti. Prvi pregled oko 180€ traje sat i pol, utvrdi se terapija, napravi se plan prehrane i koja čišćenja organizma su potrebna, rezultati su vidljivi brzo. Svaki slijedeći pregled ako je potrebno oko 60€.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/03/2017 : 15:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
@dcopic, kako objašnjavaš činjenicu da se farmaceutskoj industriji zamjera da 'truju' djecu isključivo zbog profita, a kažeš da su ove klinike preskupe prosječnom čovjeku i zbog toga nedostupne širokim masama. Zašto one nisu stigmatizirane kao profitabilne?

A evo što sam našao o učinkovitosti Gerson metode:

In 1947, the NCI reviewed ten cases selected by Dr. Gerson and found his report unconvincing. That same year, a committee appointed by the New York County Medical Society reviewed records of 86 patients, examined ten patients, and found no evidence that the Gerson method had value in treating cancer. An NCI analysis of Dr. Gerson's book A Cancer Therapy: Results of Fifty Cases concluded in 1959 that most of the cases failed to meet the criteria (such as histologic verification of cancer) for proper evaluation of a cancer case [16]. A recent review of the Gerson treatment rationale concluded: (a) the "poisons" Gerson claimed to be present in processed foods have never been identified, (b) frequent coffee enemas have never been shown to mobilize and remove poisons from the liver and intestines of cancer patients, (c) there is no evidence that any such poisons are related to the onset of cancer, (d) there is no evidence that a "healing" inflammatory reaction exists that can seek out and kill cancer cells [17].

Between 1980 and 1986 at least 13 patients treated with Gerson therapy were admitted to San Diego area hospitals with Campylobacter fetus sepsis attributable to the liver injections [18]. None of the patients was cancer-free, and one died of his malignancy within a week. Five were comatose due to low serum sodium levels, presumably as a result of the "no sodium" Gerson dietary regimen. As a result, Gerson personnel modified their techniques for handling raw liver products and biologicals. However, the Gerson approach still has considerable potential for harm. Deaths also have been attributed to the coffee enemas administered at the Tijuana clinic.

Charlotte Gerson claims that treatment at the clinic has produced high cure rates for many cancers. In 1986, however, investigators learned that patients were not monitored after they left the facility [19]. Although clinic personnel later said they would follow their patients systematically, there is no published evidence that they have done so. Three naturpaths who visited the Gerson Clinic in 1983 were able to track 18 patients over a 5-year period (or until death) through annual letters or phone calls. At the 5-year mark, only one was still alive (but not cancer-free); the rest had succumbed to their cancer [20]

Uz navedene izvore za gornje tvrdnje:

16. American Cancer Society. Unproven methods of cancer management: Gerson method. CA—A Cancer Journal for Clinicians 40:252-256, 1990.
17. Green S. A critique of the rationale for cancer treatment with coffee enemas and diet. JAMA 268:3224-3227, 1992.
18. Ginsberg MM and others. Campylobacter sepsis associated with "nutritional therapy"—California. MMWR 30:294-295, 1981.
19. Lowell J. The Gerson Clinic. Nutrition Forum 3:9-12, 1986.
20. Austin S, Dale EB, DeKadt S. Long-term follow-up of cancer patients using Contreras, Hoxsey and Gerson therapies. Journal of Naturopathic Medicine 5(1):74-76, 1994.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/03/2017 : 15:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Objasnio sam gore. Djelomično. Ne podržava ih zdravstveni sustav, ne uplaćujemo od svojih plaća, sve se sami financiraju. Jaku su učinkovite metode, ali skupe. Nisu sve, postoje i jeftine.
Imam obaveza do četvrtka kada mogu odgovoriti na iduće komentare. Beva, mogu ti i objasniti u četvrtak u kratkim crtama princip Gersonove klinike i terapije općenito, pa ćeš sam moći zaključiti je li to skupo ili nije. A moći ćeš i automatski procijeniti koliko bi jedna takva terapija koštala u slučaju da ju podrže porezni obveznici, država i zdravstvo.

Za ove tekstove gdje navode učinkovitost vidim izvore: npr American Cancer Society. Vjeruj mi na riječ kada bi npr službna medicina otkrila lijek za rak da bi ljudi koji tamo rade i primaju visoke plaće bili najnesretniji na svijetu. Onda si možeš misliti kako će se ponašati prema alternativnim metodama. Naravno, ovo je samo moje mišljenje na temelju višegodišnjeg čitanja i istraživanja. Teško je to dokazati.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/03/2017 : 20:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

http://www.index.hr/black/clanak/video-starica-iz-bih-postala-hit-na-internetu-pacijente-lijeci-lizanjem-ociju/946135.aspx

Ma ovaj upitnik je zato što mi je stranica nešto zabagovala, znam za tu babu
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/03/2017 : 20:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
A što se tiče ove rasprave, sve mi se čini da ide u onom smjeru "ma pusti te linkove, to je farmaceutski lobi, to je ovaj lobi, to je onaj lobi, oni to tako friziraju jer žele da narod bude bolestan,...", to je razgovor sa zidom.
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000