Author |
Topic  |
dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 16/03/2017 : 01:04:25
|
U Njemačkoj građani vjeruju državnim institucijama. Cijepljenje tamo jest stvar izbora ali država ga preporuča. Odi na Robert Koch institut - on im je glavni za praćenje zdravstvene situacije pa pogledaj kako stoje stvari na terenu. Ako pogledaš izvještaje vidjet ćeš da je procjepljenost konstantno rasla sve do 2014. Zamisli, njemački građani su samoinicijativno povećavali procjepljenost populacije. 2014 situacija se okreće i procjepljenost počinje padati (uglavnom u gradovima roditelji ne cijepe djecu). Počinju se javljati glasovi da bi cijepljenje trebalo postati obavezno.
Što se tiće ospica. WHO smatra da je 95% procjepljenosti minimum kojim bi se bolest potpuno eliminirala. U periodu od 2004 do 2014 procjepljenost u Njemačoj je rasla od 71.7 do 87.3% za prvu vakcinaciju i od 59.1 do 73.7 % za drugu. Obe doze se po preporuci trebaju primiti do 2 godine života. Ali po zadnjem izvještaju (sječanj 2017), 150000 dvogodišnjaka rođenih 2013 nije potpuno vakcinirano (nisu primili drugu dozu), a drugih 28000 nije uopće cijepljeno za ospice. Većina necijepljene djece živi u velikim gradovima (7300 samo u Berlinu).
2015 u Njemačkoj su imali neočekivani skok oboljelih od ospica 2465 prijavljenih slučajeva. Ipak, 2016 taj broj pada na samo 300. Što će biti dalje, vidjet ćemo.
Sve u svemu, zanimljiv eksperiment. Možemo pratiti hoće li im stopa autizma početi padati.
Inače, drago mi je vidjeti da naši ljudi zagovaraju uvođenje njemačke regulative. To znači da vjeruju našem zdravstvenom sustavu i uopće ne sumnjaju da se jednako dobro kao i njemački zdravstveni sustav može nositi s epidemijama širih razmjera. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 20/03/2017 : 12:50:13
|
quote: Originally posted by dupli
Hipotetsko pitanje.
Brojevi se naslanjaju na jednu konkretnu bolest ali su namjerno frizirani na način da što više ide u korist protivnika cijepljenja (smrtnost smanjena za duplo, vjerojatnost zaraze za 10%). U tu svrhu također zanemarujemo i doživotne komplikacije bolesti i gledamo samo smrtne ishode. S druge strane za cjepivo kao loš ishod računamo i doživotne posljedice i smrtnost.
Imamo bolest X za koju vrijedi: -jedini način zaraze je s čovjeka na čovjeka -tokom bolesti osoba je zarazna 6 dana s tim da se prvih 3 dana bolest manifestira samo kao povišena temperatura -preboljevanje garantira trajni imunitet -cjepivo stvara 10 godišnji imunitet -nakon izloženosti zaraženoj osobi: od 20000 necijepljenih 10000 se razboli, a od toga 10 umre od 20000 cijepljenih 1000 se razboli, a od toga umre 1 -čak i u slučaju 100% procijepljenosti u populaciji od 4 miliona javlja se 10 slučajeva zaraze godišnje (zbog putovanja, imigracije)
Pitanje: Koliko doživotnih komplikacija ili smrti cijepljenje mora prouzročiti na 4 miliona procijepljenih pa da možemo zaključiti kako je cjepivo jednako opasno kao bolest X ?
Evo konačno imam vremena da ti odgovorim!
Odgovor je: to nitko ne zna.
Nikada nisu rađena takva istraživanja i pitanje je je ti to moguće napraviti u jako velikom broju. U biti moguće je ako bi se to odlučilo na državnom nivou. Jedan veliki znanstveni projekat, gdje bi pratili djecu, cijepljenu i necijepljenu kroz više godina, zapisivali bi se uvjeti u kojima žive, detaljna prehrana, sve bolesti koje bi se pojavile, zdravlje roditelja... Zamišljam taj projekat kao otvoren od početka, rezultati bi bili dostupni online non stop, sudjelovali bi osim službene medicine i nezavisni stručnjaci, pratili bi ih mediji...
Kada bi se to ostvarilo rasprava na ovom topicu gdje raspravljaju dvije sukobljene strane bila bi nepotrebna. Ne samo ovdje, već bilo gdje drugdje. Jako bih bio sretan kada bi se jedan takav projekat započeo. Ali taj film nećemo gledati. Treba se zapitati zašto to službena medicina ne napravi?! Pa cjepiva su "sveta krava" moderne medicine, a osporavanja i kritike su svaki dan sve veće i veće. I od strane roditelja i od stručnih ljudi. Ako se ovako nastavi prijeti neminovan pad procjepljenosti, a samim tim i pad prodaje cjepiva. Ako je službena farmaceutska medicina toliko sigurna u njih neka dozvoli ili napravi jedno takvo istraživanje, pa će da izvineš skinuti s k...a sve dosadašnje kritičare.
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 20/03/2017 : 13:16:40
|
U Njemačkoj građani vjeruju državnim institucijama. Cijepljenje tamo jest stvar izbora ali država ga preporuča. Odi na Robert Koch institut - on im je glavni za praćenje zdravstvene situacije pa pogledaj kako stoje stvari na terenu. Ako pogledaš izvještaje vidjet ćeš da je procjepljenost konstantno rasla sve do 2014. Zamisli, njemački građani su samoinicijativno povećavali procjepljenost populacije. 2014 situacija se okreće i procjepljenost počinje padati (uglavnom u gradovima roditelji ne cijepe djecu). Počinju se javljati glasovi da bi cijepljenje trebalo postati obavezno.
Što se tiće ospica. WHO smatra da je 95% procjepljenosti minimum kojim bi se bolest potpuno eliminirala. U periodu od 2004 do 2014 procjepljenost u Njemačoj je rasla od 71.7 do 87.3% za prvu vakcinaciju i od 59.1 do 73.7 % za drugu. Obe doze se po preporuci trebaju primiti do 2 godine života. Ali po zadnjem izvještaju (sječanj 2017), 150000 dvogodišnjaka rođenih 2013 nije potpuno vakcinirano (nisu primili drugu dozu), a drugih 28000 nije uopće cijepljeno za ospice. Većina necijepljene djece živi u velikim gradovima (7300 samo u Berlinu).
2015 u Njemačkoj su imali neočekivani skok oboljelih od ospica 2465 prijavljenih slučajeva. Ipak, 2016 taj broj pada na samo 300. Što će biti dalje, vidjet ćemo.
Sve u svemu, zanimljiv eksperiment. Možemo pratiti hoće li im stopa autizma početi padati.
Inače, drago mi je vidjeti da naši ljudi zagovaraju uvođenje njemačke regulative. To znači da vjeruju našem zdravstvenom sustavu i uopće ne sumnjaju da se jednako dobro kao i njemački zdravstveni sustav može nositi s epidemijama širih razmjera.
Baš mi je drago da si spomenuo čuveni Robert Koch institut. Znam ja otprilike kakvi su rezultati na terenu i da je procijepljenost u Njemačkoj visoka. Oni kao i gotovo cijela zapadna evropa imaju neobavezno cijepljenje, gdje te doktor ne mora cijepiti po sili zakona kao kod nas. Drugačiji je tada odnos doktor-pacijent, kada zakon ne stoji doktoru iza leđa i ne može prijetiti oduzimanjem djeteta, novčanim kaznama, neupisivanjem u vrtić, školu što se kod nas redovito događa. Zato se doktor u Njemačkoj mora više posvetiti pacijentu, obrazložiti roditeljima sve prednosti i mane cijepljenja. Ali moram spomenuti i da u njemačkoj postoje grupe i forumi gdje se naširoko piše o katastrofalnim nuspojavama nakon cijepljenja.
Hvala ti za ove brojeve. Nisam znao podatak da 150000 dvogodišnjaka rođenih 2013 nije potpuno vakcinirano (nisu primili drugu dozu), a drugih 28000 nije uopće cijepljeno za ospice. Većina necijepljene djece živi u velikim gradovima (7300 samo u Berlinu).
Možeš li saznati koliko je tih 150000 djece od ukupnog broja djece?! Vidiš ovo je meni zanimljivo. znači 150000 djece su roditelji odbili cijepiti po drugi puta. Treba se pitati zašto. Što se je dogodilo sa djecom i kakve su morali imati reakcije nakon prvog cijepljenja da su se roditelji odlučili na jedan takav potez? Jer ako dođeš cijepiti dijete po rasporedu, moraš imati čvrst razlog da kasnije odbiješ drugu dozu. Nitko to ne radi na pamet. Ne čudi me da je najviše necijepljene djece u velikim gradovima. Tako je i u Sloveniji. Neki kažu da je to zbog bolje obrazovanosti ljudi u velikim gradovima u odnosu na one na selu; ja nemam neko mišljenje o tome. Ali zna se podatak da su roditelji koji ne cijepe djecu iznad prosjeka što se tiče obrazovanja. Još nisam čuo za slučaj da bi netko odbio cijepiti svoju djecu sa svim cjepivima, a da prije toga nije dobro proučio problematiku.
Nego da se vratim na Robert Koch Institut. Postoje studije koje su rađene na velikom broju djece i to od strane jednog ovakvog svjetski poznatog instituta. Ako nisi upoznat, ovo ćeš sa zanimanjem pročitati! http://www.cijepljenje.info/djeca-koja-se-ne-cijepe-su-zdravija/ Objavilo je tu vijest mnogo medija u našim krajevima, ali samo nezavisni. Prije će se vanzemaljci spustiti na glavne trgove gradova nego što će jednu ovakvu vijest građanima prenijeti masovni mediji.
Također su radili usporedbe cijepljene i necijepljene djece i to pomoću anketa i ispunjavanjem upitnika. Naravno, to možda nema značaj kao institut Robert Koch, ali usporedbu 12583 necijepljih i 13453 cijepljenih ne treba zanemariti. http://www.impfschaden.info http://www.vaccineinjury.info
Na Novom Zelandu je bilo nešto slično na uzorku od 500 djece, studija iz Salzburga 1004 djece, zatim u zapadnoj africi su posmatrana djeca 15000 majki, u Kaliforniji i Oregonu ispitano je 9000 cijepljenih i necijepljenih dječaka, Nizozemska isto oko 500 djece... Više manje se svima podudaraju rezultati, pa kada se to usporedi sa rezultatima instituta Robert Koch dobivamo korisne podatke.
|
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts
Posted - 20/03/2017 : 16:18:12
|
Trenutno sam ja u gužvi pa samo nekoliko komentara.
-U vezi zadatka.
Da se razumijemo, ja nisam ni zagovornik ni protivnik cijepljenja. Samo želim procijeniti koliko je moj sugovornik u stanju ocijeniti rizik. Na osnovu toga mogu odrediti da li si objektivan ili pristran.
Gornji brojevi su izvučeni iz pravih podataka i sasvim su dovoljni da se ocijeni red veličine broja nuspojava u populaciji potrebnih da se dovede u pitanje opravdanost upotrebe cjepiva. Čak ima i viška informacija.
Dakle, u onom gore zadatku, uopće me ne zanima da li je istraživanje provedeno ili ne. To su brojevi, stvarni ili izmišljeni, svejedno. Samo želim da mi ocijeniš red veličine broja doživotnih nuspojava na osnovu kojeg bi ti zaključio da cjepivo treba odbaciti.
-U vezi brojeva za Njemačku
Ovo ti je link na originalnu RKI objavu.
http://www.rki.de/DE/Content/Service/Presse/Pressemitteilungen/2017/01_2017.html
-U vezi linka koji je u stvari članak Angelike Kögel-Schauz tj. Müller.
Jesi li pročitao kritike na metodu kojom je gospođa dobila svoje grafove? Ako jesi, pretpostavljam da ćeš se složiti sa mnom da bi trebali pogledati originalne RKI brojeve kako bi mogli procijeniti tko mulja. Imaš li možda službene RKI podatke pa da ti i ja to objektivno proanaliziramo sami?
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 20/03/2017 : 18:21:15
|
Ja sam nekada ajmo reći bio zagovornik cijepljenja, kao i većina. Danas više nisam na osnovu istraživanja. Na koji način bih ja ili bilo tko drugi mogao ocijeniti rizik?! Što si točno imao na umu?! Kada budeš imao vremena objasni što si mislio.
Hoćeš da ti ocijenim red veličine broja doživotnih nuspojava na osnovu kojeg bih ja zaključio da cjepivo treba odbaciti?! A kako misliš da bih ja to napravio, na koji način?! Hoćeš moje mišljenje ili službene brojke?
Nemam, dugo je prošlo od kada je to bilo aktualno. Jedva sam pronašao nekoliko članaka jer si me podsjetio na taj institut.
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 20/03/2017 : 18:30:40
|
Pitanje: Koliko doživotnih komplikacija ili smrti cijepljenje mora prouzročiti na 4 miliona procijepljenih pa da možemo zaključiti kako je cjepivo jednako opasno kao bolest X ?
Samo bih još odgovorio na ovo. Nema toliko opasne bolesti koja bi bila opasnija od cijepljenja. Gledajući današnje higijenske standarde. U nekim drugim trenucima i mjestima u povijesti to možda ne bi bilo tako. Koliko života mogu uzeti ospice, rubeola, šarlah, difterija, vodene kozice, polio... i koliko bi bilo težih komplikacija od njih na 4 milijona necjepljenih?
Koliko života mogu uzeti zloglasna cjepiva MMR i DTP i druga, a koliko može biti težih komplikacija od njih na 4 milijona cijepljenih?
Bi li te zanimao odgovor na ova dva pitanja?
|
Edited by - dcopic on 20/03/2017 18:32:21 |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts
Posted - 20/03/2017 : 22:20:38
|
Traženi red veličine iz zadatka je 1 u 1000. Kako i zašto, tebe sigurno ne zanima jer ti vjeruješ da "Nema toliko opasne bolesti koja bi bila opasnija od cijepljenja." Svaka daljnja konstruktivna diskusija s tobom je besmislena. Lijep ti pozdrav i sretno. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/03/2017 : 22:52:26
|
Dupli ko robot... sssfffztzzz.... unable to compute your parameters... sfffzzztzzz... hasta la vista baby... sfffzzztzzz... over and out... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 20/03/2017 : 22:54:11
|
Svaka daljnja diskusija je sa mnom besmislena?! I to samo zato što ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje, a i ne znam nikoga tko može. Onda bih ja odavno trebao prekinuti sve rasprave, jer tko je na ovom topicu uopće odgovarao na moja pitanja i argumente?! Osim GGG-a za kojeg bih volio da se javi i reče koju besedu! 
dupli, pa zašto Ti ne odgovoriš na pitanje?
I da, ne možeš reći da ja vjerujem. Ja znam da nema opasnije bolesti od cijepljenja u normalnim higijenskim uvjetima. Jasno, govorimo o bolestima protiv kojih se djeca cijepe, a ne o zaraznim bolestima iz Hollywoodske radionice koje ubijaju pola stanovništva u kratkom roku. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 21/03/2017 : 00:00:50
|
Ne bih, odgovorno ti to tvrdim. U evropi nikada. Nije da se ne bojim zaraznih bolesti ako bih otišao u neke egzotične zemlje. U slučaju putovanja na takva mjesta ponio bih kapi MMS koje provjereno na desecima tisuća ljudi ubijaju sve viruse i bakterije. Provjerio sam i na sebi, uzimaju i prijatelji, ispitane su i na terenu u africi na ogromnom broju ljudi. Rekao sam i da neću popiti antibiotik do kraja života, ljudi mi ne vjeruju. Evo teče sedma godina bez njih, brojim dalje, pa ćemo vidjeti. |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1154 Posts
Posted - 21/03/2017 : 10:05:54
|
Info za ostatak ekipe. Ove MMS kapi što se spominju su ustvari ClO2 tj. klor-dioksid. Spoj se može koristiti za dezinfekciju vode. Inače, više od 95% svjetske proizvodnje klor-dioksida koristi se za izbjeljivanje drvene pulpe prije proizvodnje papira.
A sad krećemo malo u zabavnom tonu tek toliko da nagora pokušamo uvjeriti da nisam robot.
Može li to biti zdravo? Izbjeljuje drvo, a mi to unosimo u organizam. Čista kemija! Uostalom kako nešto što ubija sve viruse i bakterije, (pardon, ne sve, na službenom sajtu MMS kapi piše da ubija samo patogene bakterije ali ne i one korisne ) može biti bezopasno? Pa ne postoji ni antibiotik koji ubija sve bakterije, a znamo da su antibiotici otrovi! Zamislite samo koliki je ovaj ClO2 otrov! Štoviše, službeno je deklariran kao toksičan. Maksimalni dozvoljeni unos je 0.8 mg/L za vodu za piće. Biste li vi dali tako opasnu kemikaliju na upotrebu nekome tko nezna pomnožiti dva broja? A znate li koliko takvih ima samo u Hrvatskoj? Pretpostavljam da vam nije poznato ni to da je američka FDA izdala upozorenje za MMS kapi jer mogu ozbiljno narušiti zdravlje? Birajte, hoćete li vjerovati meni koji već 25 godina nije popio antibiotik ili dcopicu koji nije popio antibiotik tek 7 godina. E da, još ključna rečenica koju sam skoro zaboravio. Pametnom dosta! 
A evo i malo informacija iz domaćeg tiska prigodno začinjenog horor elementima. http://www.24sata.hr/news/lijecnici-protiv-ali-one-tvrde-taj-lijek-je-spasio-nasu-djecu-458489
A pazite ovo http://bioterapije.weebly.com/mms.html Te MMS kapi su prihvatljive za alternativce. Zanimljiv je tekst na kraju članka:
Napomene: -Natrijev klorit se teže podnosi zbog mirisa, mučnine, povraćanja i proljeva. -Ako se natrijev klorit prospe po koži mora se odmah isprati vodom. -Isto tako se ni u ustima ne smije držati duže od jedne minute. -Natrijev klorit je lako zapaljiv i eksplozivan. -Korištenje MMS–a prema uputama Jima Humblea i na vlastitu odgovornost. -Kapi za pročišćavanje vode, odnosno natrijev klorit možete naručiti u obliku 24,5 % otopine.
Info na tel. xxxxxx ili xxxxxx, ovdje je ime kontakta
Jeste li kad nešto ovakvo pročitali u uputama za ljekove koje obično dajete djeci? Koji biznis, ha?
A dcopic kaže da je provjereno bezopasno! Jeah!
|
Edited by - dupli on 21/03/2017 10:39:55 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/03/2017 : 10:58:24
|
Pametnome dosta! |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12793 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 21/03/2017 : 11:11:38
|
Kod nas je ovo postalo popularno - terapija sa H2O2:
 |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 22/03/2017 : 08:56:10
|
Evo i ja ću dati info za ostatak ekipe. Ne mogu za duplog jer ne želi razgovarati samnom. 
Zašto ne želi razgovarati?! Jer mu nisam mogao odgovoriti na pitanje. Pa što bih ja onda trebao napraviti nakon što mi na ovom topicu nije odgovoreno na desetke pitanja, napustiti zauvjek ne samo ovaj topic već i domenu www.com, a možda i cijeli internet.
Evo ovaj video ruši sve što je dupli napisao. Odnosno preciznije ne ruši sve, jer su neke stvari točne, ali ruši poantu svega. O da!
https://www.youtube.com/watch?v=RaXBdxuMMCc
Žena koja govori je Kerri Rivera, čija terapija za liječenje autizma i bolesti iz spektra autizma je među najuspješnijim na svijetu. Piše knjige, drži predavanja, posvetila je život tome. Pomogla je ogromnom broju roditelja da povrate zdravlje svoje djece. Za razliku od službene medicine koji niti znaju što je uzrok autizma, a potrebno im je i nekoliko godina da samo postave dijagnozu a kamo li da bi bilo što izliječili!
Evo i ja ću u zabavnom tonu kao dupli! Dupli je u pravu, to je klor dioksid i može se koristiti za dezinfekciju vode. Što je svakako pozitivno. Koristi se i za izbjeljivanje. I to je točno. I ne samo papira, već i tekstila. Dupli nema MMS kod kuće godinama, ne upotrebljava ga, ne radi istraživanja, ne koriste ga njegovi prijatelji i obitelj. Znači, malo je proguglao, vidio različite komentare... Kaže da je FDA izdala upozorenje. To također piše na googleu. Iz iskustva vam mogu reći da sve što ta kriminalna organizacija zabrani treba nabaviti u najkraćem mogućem roku! Dupli kaže i da nije 25 godina popio antibiotik. Svaka čast! Nisam još upoznao nikoga na ovom kontinentu kome je to uspjelo. Vjerojatno ne poznajem dovoljno ljudi! Za informacije sa smetlarskih portala mogu se samo nasmijati.
Dupli je u pravu što se tiče kože, smije biti na koži najviše jednu minutu. Stavlja se npr na opekotine kada se u sekundi kiselost rane alkalizira, gotovo trenutno nestaje bol i ubrzava se oporavak. Za koliko točno se ubrzava, postoje podaci, ali sam zaboravio. Mučnina se može javiti kod predoziranja. Pa popijte odjednom kutiju andola ili kutiju antibiotika i nadajte se da ćete samo dobiti laganu mučninu. Mogu se pojaviti i povračanja i proljev nakon dva tri tjedna korištenja. Jednostavno zato što organizam izbacuje sve patogene stvari iz organizma. Također se može cijediti sekret iz sinusa kroz nos što je također odlično! Dupli je još zaboravio napisati da se miješa sa nekom prehrambenom kiselinom, npr citronska kiselina ili sam limun koji se iscijedi, tu je bitan omjer, količina, tajming...
Kaže dupli da se mora koristiti na vlastitu odgovornost! A na čiju će?!? Pa danas odete u park igrati se sa djecom, pa piše upotreba na vlastitu odgovornost. Ma cijeli problem oko toga je što je autor protokola dao recept cijelome svijetu. Jedini uvjet koji je postavio je da bočica ne bude skuplja od 20 dolara. Više manje se svi proizvođači toga drže. Kod nas se može nabaviti za oko 20€. Dugo sam proučavao MMS prije nego sam ga kupio. Problem je što se ne može patentirati. Inače bi bio u svakoj apoteci. Šalim se naravno, ne bi bio! Evo primjer. Dobijete simptome gripe. Boli malo glava, zaštopane uši, počinje i nos, osjećate nešto u grlu... Drugi dan još slabije, temperatura. Idete kod doktora, dobijete neke lijekove, četvrti dan je kulminacija, malaksalost je još tu i onda krene na bolje. Sedmi dan počinje curiti iz nosa, iskašljavate, čisti se organizam. Nakon deset dana ste kao novi! Kod MMS-a odmah prvi dan primjenite neki dječji protokol sa samo dvije kapi svakih sat vremena i puf! Nema više gripe! rekli bi farmaceuti: čarolija ili to su vražja posla! Šalim se naravo. Pišem kao i dupli u zabavnom tonu. Inače, u stvarnosti nije čarolija. Neće magijom izliječiti gripu. Ipak čete još dva dana kašljucati i brisati nos kako bi nakupljene loše stvari organizam izbacio. Znate ono: intoksikacija-detoksikacija.
Dvaput pročitao knjigu, razne priručnike, po raznim forumima i kod nas i u svijetu pratio iskustva ljudi. Već sam pisao o koristima koje sam imao ja i drugi iz moje okoline. Istražio, provjerio, to je to.
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 22/03/2017 : 10:47:05
|
quote: Originally posted by dcopic
quote: Originally posted by paro
Pametnome dosta!
Frende, nikada nisi niti jedan moj link pogledao. Ako i jesi, nisi to komentirao ovdje. Ajde bar pogledaj ovaj, ne traje dugo:
https://www.youtube.com/watch?v=RaXBdxuMMCc
Ako budeš nakon gledanja imao negativan komentar i popljuješ to sve, neću ti zamjeriti. Platit ćeš samo pivu na CRŠ-u 
Stari moj, pratio sam ja ovdje raspravu i čitao i pro i kontra. Problem je u tome što ti je odmah na početku bilokakve rasprave lwood pokazao koliko su cjepiva života spasila u zemljama trećeg svijeta.
Da li smatram da djecu treba cjepit? Da, obavezno.
Da li smatram da cjepiva imaju ikakve veze s autizmom? Ne, nikakve.
Da li smatram da postoje neka bezvezna nepotrebna cjepiva koja više štete čovjeku nego pomažu i postoje samo zbog kapitala? Da, recimo ona trećerazredna cjepiva protiv gripe.
Da li popijem kafetin kad me boli glava? Popijem.
Da li vjerujem da soda bikarbona ubija rak? Ne.
Da li vjerujem u farmaceutsku zločinačku organizaciju? Ne.
Da se odmah nadovežem i na onaj drugi topik o veganstvu odem u offtopic:
Ja jedem apsolutno sve, od zelenjava, ribetina, ptičurina, mesina. Da odem u Indiju, najvjerojatnije bi probao i žohara i majmuna.
Da li smatram da vegani žive kvalitetnije i dulje od svejeda? Ne, dapače, smatram suprotno. Brat mi je 15 godina bio makrobiotičar i kad ga vidim danas u kojem mu je stanju organizam, čudim se kako je uopće živ.
Da li mislim da si ti dcopicu toliko zaglavio u opsjednutosti zdravljem i prehranom da je to loše za zdravlje (paranoja i ortoreksija)? Da li je takvim ljudima ispran mozak? Da li je riječ već o ideologiji? Nažalost, mislim da je tako. Recimo ovaj link koji si mi predložio? Kerri Rivera, ko je to uopće?
A prvi komentar ispod mi sve objašnjava: Cim trube po svim medijima da nesto ne valja,znajte da je to dobro.A kad trube da je nesto dobro,znajte da je to stetno. Ovo se ne odnosi samo na preparate,vec i na mnoge druge stvari iz zivota. Verujem da je ovaj mms dobar.
Mislim, koje su granice ljudske tvrdoglavosti i inata?
I da, za pivu sam uvijek, ali da znaš što sve trči i roni po tim kotlovima gdje se piva pravi..ufff 
|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 22/03/2017 : 11:51:28
|
U svijetu dnevno umire 20000-40000 djece od gladi. Skoro milijarda ljudi je gladno, a bolesno je pola svijeta. A ti mi kažeš da je problem što je odmah na početku bilokakve rasprave lwood pokazao koliko su cjepiva života spasila u zemljama trećeg svijeta. Zvuči mi čudno. Znaš li da su fondaciju Bill & Melinda Gates izbacili iz Indije upravo zbog cjepiva i ogromnog broja nuspojava. Nije to mala zemlja, preko milijardu i 200 milijuna ljudi. Pa koga to cjepiva spašavaju u zemljama trećeg svijeta?!
Pa oko prehrane se možda slažemo. Da bi netko doživio duboku starost može jesti sve. Ne treba biti vegan, vegetarijanac i slično. Jesti domaće voće i povrće, domaće meso, jaja, sir, domaću pšenicu za kruh i to je to. Jednostavno. Nadam se da i ti misliš tako. 
Nisam opsjednut prehranom. Jedem ono sve što sam gore nabrojao, s tim da meso jedem samo povremeno. Ovo sa ideologijom ti je potpuno pogrešno. Zanima me samo ono što je istina. Ako otkrijem da nešto nije mijenjam stajališta. Ja ih jedini i mijenjam od svih ovdje koji su raspravljali. Nekada sam drugačije mislio o cjepivima, nakon dužeg istraživanja sam zaključio da sam bio u krivu. Prije nekoliko godina sam se više naginjao prehrani bez životinjskih proizvoda. Smatrao sam da je najbolja za čovjeka. Zatim sam istraživao i zaključio da se mogu jesti životinjski proizvodi i mogu biti korisni za čovjeka. Jasno, pod određenim uvjetima. Pa jedna od najboljih terapija za liječenje raka njemačke doktorice Budwig više puta nominirane za Nobelovu nagradu upravo se temelji na uljno proteinskoj terapiji gdje se jede mladi kravlji sir. Ili gapsova prehrana doktorice Natashe Campbell McBride, gdje je meso obavezno i kuhaju se juhe od kostiju 24h koje zacijeljuju crijeva. Čuda se može postići i izliječiti tom prehranom.
Eto, kao što vidiš mijenjam mišljenja, stavove, prilagođavam ih naučenom i novim informacijama. Što se ne može reći za nikoga ovdje. Evo pa tebi je teško pogledati predavanje od 14min i 36sekundi i dati svoje mišljenje o tome. A čim dupli, GGG, lwood ili netko četvrti s čijom ideologijom se slažeš nešto napiše odmah potvrdiš sa "Pametnome dosta"
Ja ti inače mrzim ideologije i dogme, a volim znanost. Baš razmišljam da bih mogao napisati nešto i na tu temu. 
Citiram:
"Cim trube po svim medijima da nesto ne valja,znajte da je to dobro.A kad trube da je nesto dobro,znajte da je to stetno. Ovo se ne odnosi samo na preparate,vec i na mnoge druge stvari iz zivota. Verujem da je ovaj mms dobar."
Gdje sam ja ovo izjavio ili napisao. Ne mislim baš tako. Nekada kažem nešto i u šali. Ponekad kada su u nekom razgovoru ili raspravi svi protiv tebe postanem malo drzak i bezobrazan. Ali sve manje i manje kako potvrđujem svoja stajališta ispravnim. Sigurno nikada nisam nigdje rekao vjerujem da je ovaj MMS dobar. Riječ vjerujem je protivna znanosti pa ju ne upotrebljavam. Ništa nije 100% sigurno, pa tako i MMS. Ali mogu ti reći da sam na temelju istraživanja, čitanja, gledanja, slušanja, proučavanja i promatranja zaključio da je to jedna vrlo korisna stvar s kojom možeš riješiti neke zdravstvene probleme i da ju je dobro imati u kući i na putovanju.  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 22/03/2017 : 12:13:18
|
Citiram:
"Cim trube po svim medijima da nesto ne valja,znajte da je to dobro.A kad trube da je nesto dobro,znajte da je to stetno. Ovo se ne odnosi samo na preparate,vec i na mnoge druge stvari iz zivota. Verujem da je ovaj mms dobar."
Gdje sam ja ovo izjavio ili napisao. Ne mislim baš tako. Nekada kažem nešto i u šali. Ponekad kada su u nekom razgovoru ili raspravi svi protiv tebe postanem malo drzak i bezobrazan. Ali sve manje i manje kako potvrđujem svoja stajališta ispravnim. Sigurno nikada nisam nigdje rekao vjerujem da je ovaj MMS dobar. Riječ vjerujem je protivna znanosti pa ju ne upotrebljavam. Ništa nije 100% sigurno, pa tako i MMS. Ali mogu ti reći da sam na temelju istraživanja, čitanja, gledanja, slušanja, proučavanja i promatranja zaključio da je to jedna vrlo korisna stvar s kojom možeš riješiti neke zdravstvene probleme i da ju je dobro imati u kući i na putovanju. 
Ma nisi ti to izjavio nego je to prvi komentar ispod tog youtube klipa, pa sam se osvrnuo na tvrdoglavost nekih ljudi.
Što se tiče mms-a, ja bi i dalje rađe da me cijepe protiv malarije nego da lutam po džungli s tim kapima  |
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 22/03/2017 : 12:33:52
|
Ma naravno! Ovo je samo rasprava, nitko nikoga ovdje na ništa ne prisiljava. Svatko neka radi kako je naučio i ono što misli da je najbolje za njega.
Nego šta si mislio sa:
...ali da znaš što sve trči i roni po tim kotlovima gdje se piva pravi..ufff |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 22/03/2017 : 12:50:21
|
Ma naravno! Ovo je samo rasprava, nitko nikoga ovdje na ništa ne prisiljava. Svatko neka radi kako je naučio i ono što misli da je najbolje za njega.
Nego šta si mislio sa:
...ali da znaš što sve trči i roni po tim kotlovima gdje se piva pravi..ufff
Uglavnom štakori... Al skuha se to sve... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 22/03/2017 : 12:52:59
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Nego šta si mislio sa:
...ali da znaš što sve trči i roni po tim kotlovima gdje se piva pravi..ufff
Uglavnom štakori... Al skuha se to sve...
Lega lakonski objasnio. Ono što ne prođe kroz filtere se kasnije očisti na dnu. |
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 22/03/2017 : 13:07:24
|
Tako je i u pekarnama kad nađu samljevene miševe u brašnu. Izvadiš ono što oko vidi, zamijesiš, ispečeš i proizvodnja ide dalje!  |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 22/03/2017 : 14:13:02
|
quote:
Da li smatram da djecu treba cjepit? Da, obavezno.
Da li smatram da cjepiva imaju ikakve veze s autizmom? Ne, nikakve.
Da li smatram da postoje neka bezvezna nepotrebna cjepiva koja više štete čovjeku nego pomažu i postoje samo zbog kapitala? Da, recimo ona trećerazredna cjepiva protiv gripe.
Da li popijem kafetin kad me boli glava? Popijem.
Da li vjerujem da soda bikarbona ubija rak? Ne.
Da li vjerujem u farmaceutsku zločinačku organizaciju? Ne.
Da se odmah nadovežem i na onaj drugi topik o veganstvu odem u offtopic:
Ja jedem apsolutno sve, od zelenjava, ribetina, ptičurina, mesina. Da odem u Indiju, najvjerojatnije bi probao i žohara i majmuna.
Da li smatram da vegani žive kvalitetnije i dulje od svejeda? Ne, dapače, smatram suprotno. Brat mi je 15 godina bio makrobiotičar i kad ga vidim danas u kojem mu je stanju organizam, čudim se kako je uopće živ.
Da li mislim da si ti dcopicu toliko zaglavio u opsjednutosti zdravljem i prehranom da je to loše za zdravlje (paranoja i ortoreksija)? Da li je takvim ljudima ispran mozak? Da li je riječ već o ideologiji? Nažalost, mislim da je tako.
+1
|
 |
|
Topic  |
|
|
|