Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/04/2014 : 13:31:37
|
Ovo je najduže putovanje Duha sa sjekirom do sada, a traje nešto više od tri godine.
Popis priča manje ili više povezanih sa onim što slijedi, preporučljivo je ponovno ih pročitati:
1. Sedam gradova Cibole - ovdje je sve počelo, imamo neke naznake povezanosti Zagora i Atlantide 2. Osveta Vudu - prvi se put pojavljuje Marie Laveau, također je unutra i jedna verzija Krakena koji se pojavljuje u Morskoj stravi 3. Sjene nad Darkvudom - uvodi agenciju Drugdje koja se kasnije pojavljuje u "Morskoj stravi", a biće upetljana i u "JA sagu" sa svojim interesima 4. Morska strava - uvodi Kaina (Kejna) i rješava Krakena 5. Tajna Jednoroga - ponovno se javljaju elementi Atlandite i Mua 6. Blago Jeana Lafittea - nema neke direktne veze, ali par likova se kasnije pojavljuje u "Krvavim piramidama" 7. Kainov povratak - ovdje se uvode ključni elementi "JA sage" 8. Kraljica mrtvog grada - vraća se Marie Laveau i zaključuje se dio priče iz "Povratka Kaina". Zagor se povezuje sa moćnim likovima iz daleke prošlosti 9. Serija iznimno važnih i povezanih priča od Tajne Sumerana preko Krvavih piramida pa do Posljednje Thule. Ovdje se pojavljuju ključni likovi "JA sage", polako se počinje odmotavati značenje pojedinih predmeta, drastično se širi priča o Atlantidi. 10. Nulta godina Darkvuda i uvodna priča južnoameričke odiseje Ponekad se vraćaju su jako povezane a tvore pravi temelj cijelom putovanju |
Edited by - solar on 03/03/2018 16:18:53 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/04/2014 : 13:46:01
|
Odlicna tema Solare!
Ovako cemo i da izbegnemo moguce spojlere jer cemo ovde da komentarisemo epizode a ne u glavnom topiku. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/04/2014 : 13:49:54
|
Da, 3.7. kod Veselog četvrtka izlazi Zagor 84 - Skiptar Tin-Hinan, i pravi početak JA sage. Jedva čekam, još dva i po meseca . |
Edited by - goksi on 13/04/2014 13:50:30 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/04/2014 : 13:54:20
|
quote: Originally posted by solar
Mislim da bi i ovdje trebali izbjegavati spojlere onoga što se događa u talijanskim epizodama, a ako je riječ o komentiranju nečega što je izašlo kod VČ-a onda u redu.
Mislio sam na epizode od Veselog cetvrtka. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/04/2014 : 14:01:25
|
Kod VČ-a je izašla prva epizoda priče koja služi kao uvod "JA odiseji" dvojca Burattini/Pesce. Znači ako imate namjeru u kontinuitetu pratiti putovanje, ovo je iznimno važna priča koja služi kao temelj svemu što će se dogoditi. Također bi bilo poželjno da ste pročitali "Nultu godinu Darkvuda" prije ovoga, tu se prvi put pojavljuje Šajer.
|
Edited by - solar on 13/04/2014 14:06:16 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/04/2014 : 14:14:00
|
Evo i od mene jedan i neću više:
solar, jesi čitao ovo već? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/04/2014 : 16:03:07
|
Kao i sve kod Zagora, i ovdje je moguće pratiti bilo koju epizodu i zasebno. Nema tu nista ne znam koliko komplikovano. Prepricavanja koliko hoces, to mora biti prisutno, te pracenje sage mozete poceti kad god zelite, a najbolja epizoda, od ovih sto sam citao, je Boseli/Rubini - Skiptar Tin Hinan. Naravno, za ljubitelje tradicionalnog Zagora kojima je vrh serijala Super Majk ili Zimska Zmija, ova epizoda i nece imati neku vrijednost, ali ce se mudro prikljuciti velicanju koje ce vecina da pravi, kao u slucaju Morske Strave. Za sada, najvece razocarenje je pojavljivanje lika za koga je do sada bio zaduzen iskljucivo Boseli, cim se istog prihvatio Buratini, nije to to. Ali zato Laurenti briljira, sto se ne moze reci za Mangiantinija, a na zalost, i Ferija koji je svoj dio JA sage nacrctao po Minjakovom predlosku... Prisko i Di Vito OK odradjen posao. Sve u svemu, jedno veliko osvjezenje za Zagora, mada su meni sve price izasle u VC redovnoj seriji u poslednje vrijeme (uz napomenu da sam stigao sa citanjem zakljucno sa Povratkom Diging Bila, koja mi je i ujedno i jedina skroz ocajna, sto zbog price, sto zbog Vernija) sasvim dobre i citljive.
@ Solare
Mozda je malo nezgodno citati Povratak Kaina, ako ne procitas Blago Zana Lafita. Na kraju krajeva, u toj epizodi i odu u Afriku, a gusar je jedan od kljucnih likova u onoj Asteckoj prici koju si stavio kao poveznicu za JA sagu. Iskreno, meni vise ta prica upada u kontinuitet, nego sesti Helingen, koji je bitan jedino zbog baze Drudgdje, a baza se ionako pojavljuje i u Morskoj Stravi. |
Edited by - Elderane84 on 13/04/2014 16:38:59 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/04/2014 : 16:41:28
|
quote: Mozda je malo nezgodno citati Povratak Kaina, ako ne procitas Blago Zana Lafita. Na kraju krajeva, u toj epizodi i odu u Afriku, a gusar je jedan od kljucnih likova u onoj Asteckoj prici koju si stavio kao poveznicu za JA sagu. Iskreno, meni vise ta prica upada u kontinuitet, nego sesti Helingen, koji je bitan jedino zbog baze Drudgdje, a baza se ionako pojavljuje i u Morskoj Stravi.
Stavit ću i to, ovaj popis sam radio prema onom kasperovom predlošku pa se nisam sjetio. |
Edited by - solar on 13/04/2014 16:41:47 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/04/2014 : 16:50:45
|
rezervirano
Odličan topic, hvala na informacijama. Već dugo vremena, godinama pa i desetljećima, Zagora ne pratim kontinuirano, biram epizode prema recenzijama i generalnim ocjenama, ali se JA odiseji namjeravam posvetiti. Prije toga pročitati propušteno (Morsku stravu koja je upravo objevljena u OP, Tajna jednoroga, Kainov povratak), pa se na miru posvetiti novim epizodama.
Samo moram priznati da ovakva dva posta jedan za drugim ne razumijem.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
spiritoconlascure
New Member
Croatia
288 Posts
Member since 24/11/2010 |
Posted - 13/04/2014 : 18:07:32
|
Kao i kasperova tema na darkvudskom forumu, ovo će biti mjesto na kojem možemo komentirati sve u vezi "JA sage" čije su uvodne epizode već počele izlaziti kod Veselog Četvrtka.
Popis priča manje ili više povezanih sa onim što slijedi:
1. Sedam gradova Cibole - ovdje je sve počelo, imamo neke naznake povezanosti Zagora i Atlantide 2. Osveta Vudu - prvi se put pojavljuje Marie Laveau, također je unutra i jedna verzija Krakena koji se pojavljuje u Morskoj stravi 3. Sjene nad Darkvudom - uvodi agenciju Drugdje koja se kasnije pojavljuje u "Morskoj stravi", a biće upetljana i u "JA sagu" sa svojim interesima 4. Morska strava - uvodi Kaina (Kejna) i rješava Krakena 5. Tajna Jednoroga - ponovno se javljaju elementi Atlandite i Mua 6. Blago Jeana Lafittea - nema neke direktne veze, ali par likova se kasnije pojavljuje u "Krvavim piramidama" 7. Kainov povratak - ovdje se uvode ključni elementi "JA sage" 8. Kraljica mrtvog grada - vraća se Marie Laveau i zaključuje se dio priče iz "Povratka Kaina". Zagor se povezuje sa moćnim likovima iz daleke prošlosti 9. Serija iznimno važnih i povezanih priča od Tajne Sumerana preko Krvavih piramida pa do Posljednje Thule. Ovdje se pojavljuju ključni likovi "JA sage", polako se počinje odmotavati značenje pojedinih predmeta, drastično se širi priča o Atlantidi. 10. Nulta godina Darkvuda i uvodna priča južnoameričke odiseje Ponekad se vraćaju su jako povezane a tvore pravi temelj cijelom putovanju
fali ti maxi "smrtonosna utrka",u ovoj zadnjoj epizodi sage u čileu se nalazi Elvin Fishburne |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 13/04/2014 : 19:37:03
|
Ako je neko pročitao cijeli serijal ili većinu, je li voljan da napise listu sa svojom ocjenom 1-10 ili neki sud za svaku priču :D |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/04/2014 : 20:18:43
|
quote: Originally posted by kasper
solar, ajd leba ti, stavljaj table sto kacis i na dw.
Misliš na onaj popis nadolazećih priča sa tablama? Pa nije nego kopirati link. Ako misliš na to da radim istu temu i tamo, to mi se ne da, ionako jedva i ovo apdejtiram. Još je na Darkvudu malčice drugačije za stavljnje tabli tako bi sve to trebao modificirati. |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2628 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 13/04/2014 : 20:24:55
|
quote: Originally posted by jasa
Ako je neko pročitao cijeli serijal ili većinu, je li voljan da napise listu sa svojom ocjenom 1-10 ili neki sud za svaku priču :D
Meni stize za par dana Ognjena zemlja kompletna, a ovo ostalo sam procitao i izvanredno je u globalu. Najvise mi se svidjaju dvije Mignaccove price Krv na Bahiji (remek djelo) i Pod juznim nebom (9,5 ocjena), Bosellijev Izgubljeni svijet mi je cak i nesto bolji od odlicnog otvaranja Zezlo Tin Hinan, Sertao je isto tu negdje jako dobar. Burattini je daleko najbolji u Mumija s Andi, Sudnji dan (Cile) moze proci ali Zene ratnice sa Marie Laveau nikako, to je i najvece razocaranje u prici, ostatak U carstvu Cajuna jako dobro, Zeleni labirint od Mignacca i Pacifik od Raucha tek prolazno i citljivo. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 13/04/2014 : 20:25:49
|
Zaista sve pohvale za ovaj preko potrebni topik. Raduje me činjenica da i Zagorov serijal dobija na kontinuitetu koji je osnov sazrevanja jednog serijalaNije mi se svideo nedostatak kontinuiteta iz Toninelijevog vremena...
Pročitao sam prvih dvadeset svezaka Južnoameričke sage i svakako da je najbolja priča Skiptar Tin-hinan koja se nadovezuje na Povratak Kaina...
Tako da ko voli moze pročitati ove dve priče kao osmodelni nastavak...
I za početak mog učešća na ovoj temi čisto da kažem da je meni recimo prijatno iznenađenje i Laurentijev rad Žene ratnice...ili ti valjda broj 100 kod VČ |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Topic |
|