forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor specijal proljeće 2014
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 07/05/2014 : 20:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Od kud vam to da su cicho specijali propali,nisu serijal se zavrsio sta ima vise pisat o chichovoj proslosti ako se serijal zavrsi neznaci da je propo ja bi zavrsio i zagorov serijal ali 99% ljudi se nebi slozilo samnom a ovdje me na forumu i vrijedaju!!!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/05/2014 : 20:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Samo ne znam koliko se uopste moze govoriti o nekoj objektivnosti, jer smatram da tako nesto ne postoji.

Strogo gledano, objektivnost kao takva ne postoji jer svačije mišljenje je "subjektivno", odnosno samo su subjekti u stanju davati mišljenja.
Ali pojam "objektivnost" (u širem smislu) znači određeno poklapanje mišljenja ljudi koji su autoriteti na nekom polju, i to ne u vulgarnom smislu, nego autoritet zaslužen zbog iznimnog poznavanja materije u nekom određenom dijelu života.
Npr. Dostojevski i Tolstoj su objektivno genijalni pisci. Ja i ti sada možemo reći da su oni nama bezveze ali to nimalo ne utječe na "objektivni" vrijednosni sud o njima koji zaista postoji, a on je donesen na temelju kritika stručnih autoriteta koji postavljaju ono što se zove "objektivnost".

Jednako tako možemo uzeti primjer iz "Zagorovog svijeta" gdje je već prošlo dovoljno vremena i izjasnio se dovoljan broj relevantnih ljudi da možemo reći kako je Nolitta najbolji scenarist Zagora. Ponavljam, ja i ti možemo pričati što god hoćemo o njemu, ali nitko ne može zanijekati "objektivnost" koja je zaista tu.

Edited by - solar on 07/05/2014 20:46:22
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/05/2014 : 20:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kazes da treba drzati Bosellijev pravac glede Chica, jer je on kao autor bio uspjesan.
Jeste bio uspjesan, ali sigurno ne zbog pristupa Chicovom liku. Uopste, kod njega Chico skoro da nije postojao, bio je privjesak, tek neki lik koji je popunjavao stranice, nepotreban u cijeloj sagi.
Cinjenica jeste da Boselli nije znao sta da radi sa Chicom, u njegovim pricama je jednostavno smetao. Koliko se sjecam jednom je cak nesto slicno i izjavio.
To ne znaci da i drugi autori treba da se drze tog pravca, samo zato jer je Boselli svojevremeno podigao prodaju.

S ovim se nimalo ne slažem, ali sada nemam vremena da pregledavam i analiziram Čika u Bosellijevim pričama, ali eto čisto da se čuje i moj stav po tom pitanju.

Edited by - solar on 07/05/2014 20:51:21
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/05/2014 : 21:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Od kud vam to da su cicho specijali propali,nisu serijal se zavrsio sta ima vise pisat o chichovoj proslosti ako se serijal zavrsi neznaci da je propo ja bi zavrsio i zagorov serijal ali 99% ljudi se nebi slozilo samnom a ovdje me na forumu i vrijedaju!!!

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/05/2014 : 21:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@King: Naravno da to nije ultimativni dokaz! Nepotrebno si se sada uhvatio tog dijaloga kojeg sam istaknuo samo zbog toga što Burattini tu grešku obraćanja čitatelju kao malom djetetu opetovano radi.
Kao što se može pročitati u mojim prošlim postovima mišljenja sam da je to jedan od mnogobrojnih potrganih zubaca na zupčaniku.

quote:
Dok su tebi pred ocima sjevala imena razbojnika na te tri stranice, ja sam vidjeo scene pune mracne atmosfere, od pojave Zagora na stijeni, pa do prepada. Da li sam ja vidjeo taj tekst? Jesam, ali u ovom slucaju je to bila sporedna stvar, pa mu nisam pridavao preveliku paznju. Pitanje i za tebe, da li si ti vidjeo te scene i povezao sa tekstom u jednu cjelinu, ili si ipak prebrzo samo procitao tekst i prelistao dalje?

Kao što rekoh prije, očito imamo različite kriterije za proglašavanje neke scene atmosferičnom. Meni su kiša i mrak jedan od čimbenika ali ne i uvjet da nešto proglasim atmosferičnim. Vjerujem da je tebi poskočilo srce kad se Zagor pomalo superherojski ukazao obasjan munjom i slažem se da je to dobra scena. Jest da je viđena relativno nedavno na ČKjPS ali nema veze. Uostalom ako si pažljivije pročitao moj prvi post mogao si vidjeti da sam sa crtežom zadovoljan. Ali eto, ja govorim o scenariju a ti o crtežu.

quote:
Sve moze da dobro funkcionise, svaki lik, svaka prica, sve je do autora na koji nacin ce to da nam predstave.

Naravno, to i sam stalno ponavljam. Šteta samo što se Burattini iz lijenosti, pretrpanosti i/ili podilaženja tradicionalistima šlepa na račun Nolitte i stare slave. A to radi loše.

@going going: uh mi ko da nismo čitali isti strip. Ali ok- tvoje mišljenje.
To u zadnje vrijeme treba uzeti s rezervom. Ako hoćeš formulirati ću to ovako: "Buđenja" je najrecentnija Bureova priča u kojoj opet ponavlja iste glupe greške koje je ponavljao recimo negdje od Kukaca ubojica do tamo Mutanta ili Indijanske magije.
Inače- ČKjPS, Kameni div, Vukodlak. Tim redom što se mene tiče. Ostatak solidan ali po ničemu previše pamtljiv.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/05/2014 : 21:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Kao što rekoh prije, očito imamo različite kriterije za proglašavanje neke scene atmosferičnom. Meni su kiša i mrak jedan od čimbenika ali ne i uvjet da nešto proglasim atmosferičnim. Vjerujem da je tebi poskočilo srce kad se Zagor pomalo superherojski ukazao obasjan munjom i slažem se da je to dobra scena. Jest da je viđena relativno nedavno na ČKjPS ali nema veze. Uostalom ako si pažljivije pročitao moj prvi post mogao si vidjeti da sam sa crtežom zadovoljan. Ali eto, ja govorim o scenariju a ti o crtežu.

Da ponovim, ja ne govorim o crtezu, vec o kombinaciji crteza i scenarija. Samo zajedno mogu uspjesno da funkcionisu.
Ne znam odakle ti to da se ja samo crteza drzim, da je tako stavio bih na istu razinu Demon ludila i svaki drugi Ferrijev strip iz njegovog zlatnog doba.
S druge strane, da li bi Demon ludila bio isti da su to nacrtali Cassarovi?!
Djela poput Preachera mi sigurno ne bi bila na vrhu liste omiljenih stripova. I tako dalje.
Kazem, ne znam odakle ti to da je kod mene samo crtez vazan, a jos kazes da pratis moja piskaranja.
Crtez se u stripu ne moze zanemariti, to je vazan dio naracije. U sustini, u stripovima se vise crtezom prica isprica nego dijalozima.
Dzabe dobra prica ukoliko je crtez sranje. Dzabe dobar crtez ako je scenarij smece. To je strip.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/05/2014 : 22:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

S ovim se nimalo ne slažem, ali sada nemam vremena da pregledavam i analiziram Čika u Bosellijevim pričama, ali eto čisto da se čuje i moj stav po tom pitanju.

hehe a kod tebe sam primijetio da mi u zadnje vrijeme uvijek kontriras i to na svim poljima, ako ja kazem crno , ti ces bijelo, i obrnuto.
Mi doktori zagorologije ne dokazujemo se jedan drugom preko ledja, vec smo udruzeni, a ti znas da ces krajem godine, najvjerovatnije, biti clan naseg kluba. Ne zbog kontriranja meni i dokazivanja da imas vece znanje, vec zato sto si uvijek prvi sa informacijama iz Italije i slicno.

To ja ono malo, u sali pa zavali.

A za Chicica, ima izuzetaka, tu i tamo neki geg, ali uzmes pre-Bosellijevo razdoblje pa kompletno procitas, pa onda Bosellijevu eru, sve ce se objasniti samo od sebe.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/05/2014 : 22:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Da ponovim, ja ne govorim o crtezu, vec o kombinaciji crteza i scenarija. Samo zajedno mogu uspjesno da funkcionisu.

Naravno.
Evo još jednom: Scenarij je (meni) loš + Crtež je (meni) solidan do vrlo dobar= Specijalac (meni) nije uspješan.
Ako govoriš za onu konkretnu scenu. Ista stvar.
Dok je tebi: Crtež fantastičan + Scenarij nisi baš niti primjećivao jer su atmosfera i crtež jebački odrađeni= Specijalac je uspješan.

Samo nemoj ovo zbrajanje gore shvatiti kao ismijavanje ili nešto jer je to samo ono što se iz tvojih postova do sada na ovom topiku moglo isčitati.
quote:
Kazem, ne znam odakle ti to da je kod mene samo crtez vazan, a jos kazes da pratis moja piskaranja.

Eh, to je prokletstvo rasprave preko interneta. Ajmo to maknuti sa strane budući da je offtopic. Ili ako već inzistiraš onda na p.m.
quote:
Crtez se u stripu ne moze zanemariti, to je vazan dio naracije. U sustini, u stripovima se vise crtezom prica isprica nego dijalozima.
Dzabe dobra prica ukoliko je crtez sranje. Dzabe dobar crtez ako je scenarij smece. To je strip.

Kao što sam već najmanje dva puta napisao... Sa crtežom sam zadovoljan i u cijeloj raspravi ga nisam ni u jednom trenutku označio kao manje važnim.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/05/2014 : 22:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

[quote]Originally posted by King Warrior

Evo još jednom: Scenarij je (meni) loš + Crtež je (meni) solidan do vrlo dobar= Specijalac (meni) nije uspješan.
Ako govoriš za onu konkretnu scenu. Ista stvar.
Dok je tebi: Crtež fantastičan + Scenarij nisi baš niti primjećivao jer su atmosfera i crtež jebački odrađeni= Specijalac je uspješan.

Pa nisam bas mnogo na ovom topiku ni potrosio rijeci o specijalu.
naravno da je u ovom izdanju Barison u centru paznje. Novi crtac, poznat, pored Fonta najvece ime u SBE. U ovom konkretnom slucaju on i jeste zvijezda ovog izdanja.

a i rekao sam: Prica je u stilu Sclavijevog zlatnog doba na Dylanu. Akcija, horror, humor, sve je tu. Jedan od rijetkih Zagora s kojim bi i zakleti dylanovci mogli da budu zadovoljni.
Napokon je ova edicija opravdala svoje ime.

Napisao sam i tekst na dvije word stranice o ovoj epizodi, ali to nije namijenjeno za forumske oci.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/05/2014 : 23:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hehe a kod tebe sam primijetio da mi u zadnje vrijeme uvijek kontriras i to na svim poljima, ako ja kazem crno , ti ces bijelo, i obrnuto.
Mi doktori zagorologije ne dokazujemo se jedan drugom preko ledja, vec smo udruzeni, a ti znas da ces krajem godine, najvjerovatnije, biti clan naseg kluba. Ne zbog kontriranja meni i dokazivanja da imas vece znanje, vec zato sto si uvijek prvi sa informacijama iz Italije i slicno.

To ja ono malo, u sali pa zavali.

A za Chicica, ima izuzetaka, tu i tamo neki geg, ali uzmes pre-Bosellijevo razdoblje pa kompletno procitas, pa onda Bosellijevu eru, sve ce se objasniti samo od sebe.

Ne bih baš rekao da "ja bijelo, a ti crno". Ti si jedan od onih čije se mišljenje uvažava, i bilo je dosta tvojih tekstova/recenzija/razmišljanja zbog kojih sam i ja korigirao/obogatio svoje razmišljanje o nekim pričama, scenarijima itd.

Mi se vjerovatno razlikujemo u nekim stvarima, ali to su više detalji.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/05/2014 : 23:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ma ja sam fanatik i zaljubljenik u Zagora i strip uopste. Drugim rijecima nisam ni ja nista drugo do obican kenjator.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/05/2014 : 22:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Prica nikakva, crtez zadovoljavajuci, za prvi broj. Mada jesam vise ocekivao od tog famoznog crteza. Ipak, sto kaze King, ovdje se osjeti barem atmosfera nekakvog "specijalnog" broja, sto vecinom nije slucaj, tako da opsti utisak na kraju ipak moze da bude i pozitivan. I dalje mi je nevjerica da je Bure glavni scenarist...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/05/2014 : 12:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Je li ovo onda na kioscima ili ne? Ja ga ne nalazim, a nema ga ni na početnoj stranici dolje među izašlim izdanjima.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 09/05/2014 : 12:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Je li ovo onda na kioscima ili ne? Ja ga ne nalazim, a nema ga ni na početnoj stranici dolje među izašlim izdanjima.

Prijatelju ovo ti je izaslo tamo negdje za prvi maj...
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 09/05/2014 : 20:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Jako dobra priča i još bolji crtež! Veliki Barison je pravo osvježnje
u Zagorovu staffu!

Zbilja je maestralno dočarao mračnu atmosferu priče. Na Zagorovoj faci bi još mogao malo poraditi, no za svoj prvi rad na Zagoru i više nego dobro!

A kako je samo simpatično nacrtao Chica Zbilja me nasmijao od srca u dočaravanju Chicovih gegova, u pozitivnom smislu naravno.
Malo novijih Zagorovih crtača uspiju tako izvanredno vizualno dočarati humorističnu notu kod Chica. Chiarolla i Mangiantini svakako najmanje.

Ako budu jednoga dana opet pokrenuli Chicove specijalce bilo bi sjajno da ih Barison crta.

Scenarij/priča - 8/10
Crtež - 9/10
Naslovnica - 10/10

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!

Edited by - macca1985 on 09/05/2014 20:55:12
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 10/05/2014 : 00:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Prijatelju ovo ti je izaslo tamo negdje za prvi maj...

A di to??!!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 10/05/2014 : 09:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Definitivno nije došao u sve gradove i na sve kioske.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/05/2014 : 10:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Definitivno nije došao u sve gradove i na sve kioske.

Ja sam ga vidio u zapresicu i gajnicama a kupio u dubravi nezz kako kod tebe jos nema stvarno mi nije jasno!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 10/05/2014 : 11:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Serijal Chico nije propao zbog lose karakterizacije, vec zbog izuzetno losih, nemastovitih i operisanih od humora epizoda. Vidim da se tu slazemo. Nije problem u liku, vec u autorima koji su pisali one splacine.

I opet, sada bi mogao da se javi Opti i da kaze kako su te epizode bile super smijesne, to ne znaci da je on u pravu, niti nas dvojica.
I opet objektivnost gubi smisao.

A je li Opti ikad rekao da su mu Buretovi Chico-specijali super-smiješni? Ne, rekao je da su to zabavni stripovi koji u većini slučajeva ispune svoju svrhu. Malo temeljitosti, molim!

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 10/05/2014 11:46:23
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/05/2014 : 12:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Chico specijali su teško smeće.

'Ajmo ispočetka!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/05/2014 : 12:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:

Serijal Chico nije propao zbog lose karakterizacije, vec zbog izuzetno losih, nemastovitih i operisanih od humora epizoda. Vidim da se tu slazemo. Nije problem u liku, vec u autorima koji su pisali one splacine.

I opet, sada bi mogao da se javi Opti i da kaze kako su te epizode bile super smijesne, to ne znaci da je on u pravu, niti nas dvojica.
I opet objektivnost gubi smisao.

A je li Opti ikad rekao da su mu Buretovi Chico-specijali super-smiješni? Ne, rekao je da su to zabavni stripovi koji u većini slučajeva ispune svoju svrhu. Malo temeljitosti, molim!

Negubi objektivnost smisao nikako evo objektivno chicho specijali su cisti prosjek(dobro opet ipak je to strip namijenjen za djecu)meni subjektivno su odlicni nekom su sranje al objektivno nisu nista posebno dobro niti lose kako se kome svidi!!Pa koji je to chicho specijal super smijesan(osim klincima)bit je u tome da bude zabavan!!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 10/05/2014 : 12:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Samo ne znam koliko se uopste moze govoriti o nekoj objektivnosti, jer smatram da tako nesto ne postoji.

Strogo gledano, objektivnost kao takva ne postoji jer svačije mišljenje je "subjektivno", odnosno samo su subjekti u stanju davati mišljenja.
Ali pojam "objektivnost" (u širem smislu) znači određeno poklapanje mišljenja ljudi koji su autoriteti na nekom polju, i to ne u vulgarnom smislu, nego autoritet zaslužen zbog iznimnog poznavanja materije u nekom određenom dijelu života.
Npr. Dostojevski i Tolstoj su objektivno genijalni pisci. Ja i ti sada možemo reći da su oni nama bezveze ali to nimalo ne utječe na "objektivni" vrijednosni sud o njima koji zaista postoji, a on je donesen na temelju kritika stručnih autoriteta koji postavljaju ono što se zove "objektivnost".

Jednako tako možemo uzeti primjer iz "Zagorovog svijeta" gdje je već prošlo dovoljno vremena i izjasnio se dovoljan broj relevantnih ljudi da možemo reći kako je Nolitta najbolji scenarist Zagora. Ponavljam, ja i ti možemo pričati što god hoćemo o njemu, ali nitko ne može zanijekati "objektivnost" koja je zaista tu.

Ovo definitivno stoji
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/05/2014 : 15:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Je li ovaj specijalac nekakav limited edition kad ga ni danas nema na kioscima?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/05/2014 : 17:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ljudi navalili da vide tog Barisona pa brzo počistili kioske.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/05/2014 : 20:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ciko specijali su najbolje ikad izdano od zagora...i basta,fine,vege,kraj,konac,svrsetak storije....
Meni, da se razumemo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000