Uzet cu ga i ja ja se danas ponado da cu uzet maxija i specijala a kad ono nista tek u 5 mjesecu na kioscima a u ovom novom bleku na 2 stranici pise za zagor maxija potrazite na kioscima!!
eh, nema boljeg nego kad se uzme naramak zagora - a naramak se u ovom slučaju sastoji od 2, ali podeblji su - te se može iskoristiti subotnja kiša (svaki izgovor je dobar za nerad i ljenčarenje) te se izvaliti i čitati zagora cijelo popodne
došao je tako na red i maxi. po meni, već odavno nema sumnje - maxiji su najbolje popratno izdanje zagora, daleko ispred specijalaca i sada pokojnih giganata i almanaha (za kolorce ćemo još vidjeti). kao da sama duljina priče, sada standardizirana na 286 stranica, potiče autore da daju sve od sebe. burattini je obično u dobroj formi za maxije, a sad to možemo reći i za mignacca. mignacco je prilično čudna pojava - ne znam da ima i jedan drugi scenarist da je pisao za toliko različitih bonelli junaka. čovjek je svojim zloglasnim runom upokojio mister noa, pa je podozrivo dočekan na zagoru. s razlogom, prvih nekoliko pokušaja su bili promašaji.
no moram priznati da su mu zadnja dva maxija izvrsna i da me kupio s njima, nakon tih početnih promašaja. neću puno spojlati, no ovo je jedna od najboljih varijacija na temu oteti chico, korištenu nekoliko puta u serijalu. zagor će posjetiti zemlju iza rijeke missouri, u to doba potpuno indijansko područje, nenastanjeno bijelcima. iznimno ugodno i interesantno pripovijedanje mignacca mi je držalo pažnju cijelo vrijeme.
mangiantini nikad nije bio bolji. usudio bih se reći da nema boljeg od njega na zagoru kada treba crtati bilo šumu bilo otvorenu preriju. niz prekrasnih slika koje te uistinu natjeraju da se zagledaš malo dublje. zagora crta dobro kad nije krupni plan. u krupnom planu ponekad ima problema, doduše ovdje manje nego ranije. no nikad mi nije bilo jasno kako crtač koji takvom minucioznom preciznošću nacrta svaki listić može imati iole problema sa zagorovim licem. samo da mu doda koju boru i malo sjene, malo čvrstine licu, sve bi bilo super. pa ja, koji sam totalni amater za crtanje, znam prilično dobro nacrtati zagorovo lice i glavu