Author |
Topic  |
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 08/07/2015 : 21:59:05
|
Inače, naš cijeli svemir je vrlo fragilna stvar. Malo promijenite vrijednosti prirodnih konstanti i sunca se neće upaliti, promijenite još malo i atomi ne mogu nastati. Cijela stvar je prilično naštimana. Može se reći da nas ne bi bilo da svemir nije točno tako podešen. Netko će reći da je to dokaz za postojanje Boga. No, s druge strane Big bang je nastao u svakoj točki univerzuma i sasvim je moguće da je naš svemir samo jedan od ogromnog broja svemira koji postoje jedan uz drugoga. Početne fluktuacije proizvoljno definiraju fizikalne konstante u svakom od tih svemira. Većina tog mnoštva svemira je prazno i pusto. U nekim se konstante potrefe tako da postoje uvjeti za kompleksne strukture. Mi smo u jednom od takvih. Da se razumijemo, ovo gore je jedna znanstveno utemeljena hipoteza. Da bi postala činjenica treba proći eksperimentalnu provjeru. Direkntu je nemoguće napraviti već samo možemo tražiti indirektne dokaze i s tim je učiniti vjerojatnijom od drugih hipoteza. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/07/2015 : 08:40:08
|
quote: Originally posted by dupli
quote: Originally posted by tinton
Dupli, moje misljenje je da nije bas toliko jednostavno. Cinjenica je da ne znamo zasto je krenulo tim primitivnim oblicima umjesto da je odmah stvoreno sve ovakvo kakvo jest i ne mozemo shvatiti koji je tome razlog. Ja opet mislim da neki razlog svemu ovome postoji samo da je izvan granica ljudskog razmisljanja. Jer meni jos manje smisla ima da je sve ovo doslo tek tako, bez ikakvog razloga. S druge strane, biblijski Bog nema nimalo smisla i van je granica svake logike. U njega sam siguran da ne postoji.
Znanost pokušava odgovoriti na dva pitanja. Od čega je sve napravljeno i po kojim pravilima to funkcionira? Znanost ne interesira zašto je to tako postavljeno ili tko je to postavio. Pitanje smisla za znanost nema smisla. Smislom i pitanjem zašto bave se filozofije i religije. Ako ti neka prirodna znanost dokaže da je nešto ovako i onako, a ti na to kažeš da to nema smisla ja ti mogu samo odgovoriti da pokušaš naći novi smisao uzimajući u obzir novotkrivenu činjenicu. S kojim pravom ljudi smatraju da će čovječanstvo dokučiti "božje" zakone i razloge u par tisuća godina. Treba se pomučiti. Nije valjda da ste mislili kako će proglasiti Isusa bogom riješiti ekspresno stvar i sve svesti na nekoliko stotina stranica Biblije?
Nisam siguran da si me razumio. Ja ne kažem da veliki prasak nema smisla i da evolucija nema smisla. Definitivno sam pobornik evolucije. Samo kažem da mi nema smisla da se je sve to dogodilo bez razloga. I jasno mi je da znanost ne daje odgovore na zašto, ali vjerujem da odgovor ipak negdje postoji. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/07/2015 : 09:54:34
|
quote: Originally posted by Kruger
dupli, ne pada mi na kraj pameti se nešto pretjerano razjašnjavati oko ove teme jer je već drugi ili treći put ponovo vrtimo na ovom istom topicu, što je fascinantno, kako se ljudi vole raspravljati oko nečeg za što nisu niti stručni niti obučeni. Dakle mi samo možemo prenijeti podatke od jedne ili druge grupe znanstvenika. Darvinisti kad su se pojavili tu svoju teoriju postavili su bez konkurencije te postavili parametre po kojima će se nešto određivati i mjeriti. Sad su se pojavili neki drugi znanstvenici koji pobijaju darviniste ili koji bolje reći tjeraju ih da nađu čvrste dokaze. Tko je u pravu, ne znam, niti se previše time zamaram.
Gle, moja obitelj je poprilično stručna. Doktorirao sam fiziku, a supruga mi je doktorirala biologiju. Radim već 18 godina kao znanstvenik. Ako ćemo baš cjepidlačiti u čemu sam na svjetskoj razini stručan onda je to fizika elementarnih čestica. Na institutu radim s ljudima koji su na svjetskoj razini stručni u kozmologiji, fizici čestica i evolucijskoj biologiji i koji su zagriženi vjernici. Štoviše, pozicionirani su i u raznim laičkim religijskim organizacijama. Čak i ne samo laičkim. Vjerojatno bi se iznenadio da znaš kako u znanosti ustvari radi mnogo ljudi koji čvrsto vjeruju u Boga. Niti jedan ne dovodi u pitanje ni Big bang, ni evoluciju ni niti jednu znanstveno potvrđenu činjenicu. Međutim, slažu se u jednom. Bibliju ne treba doslovno shvaćati i Boga ne treba tražiti u fizičkim aspektima svijeta već duhovnim. Duhovni aspekti znanost ne interesiraju jer se ne mogu istraživati znanstvenom metodom. Taj aspekt svijeta će ostati u religijskoj nadležnosti. Što se tiće fizičkih aspekata, trenutak nakon Big banga pa do kraja vremena za religiju je nepovratno izgubljen. Ne prihvatiti ovo uz svo znanje koje trenutno imamo znači biti manje inteligentan da ne upotrijebim grublju riječ. Oprosti, ali stvari tako stoje.
I da, znanstvene teorije se ne mijenjaju kao čarape. Teorije se nadopunjuju što znači da sve što je znanstveno dokazano prije i nova teorija isto tako opisuje ali osim toga može istovremeno opisati i dodatne fenomene koje vidimo. Prestanite brkati znanstvene teorije i hipoteze. Hipoteze se mijenjaju kao čarape ako ih eksperimenti ne potvrde i dignu na nivo teorije. Npr. teorija struna (stringovi) je hipoteza iako je pobornici vole zvati teorija. Većina znanstvenika bi rekla da to nije znanost već religija. No, medijima se sviđaju raznorazne pizdarije koje ti likovi zamišljaju pa su nam novine i televizije pune svakojakih Teorija svega. Time se stvara lažna slika znanosti i znanstvene metode pa se onda pojavljuju raznorazni kvaziznanstvenici koji smatraju da i oni mogu bulazniti svašta bez dokaza kao ti likovi koji pričaju o Teoriji svega.
dupli, nisam mislio na tu običnu stručnost. Nego na one koji su pri vrhu koji drže i kontroliraju podatke, za koje nitko ne zna jesu li točni. Kreacionisti su nastali iz Darvinističke grupe znanstvenika, kad su primijetili da im se podatci koji su otkrili friziraju ili cenzuriraju počeli su sumnjati, pa eto udružili se i došli do nekih zanimljivih otkrića. Papa Benedikt je podržavao kreacioniste i njihovim istraživanjima, dao im je potporu. Teorije svega i svačega se namjerno pojavljuju kako bi zbunile ljude, a teorija evolucije spada u bilologiju, netko je ovdje na ovom topicu malo pobio tu teoriju od strane biologije. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 09/07/2015 : 11:28:54
|
quote: Originally posted by Kruger dupli, nisam mislio na tu običnu stručnost. Nego na one koji su pri vrhu koji drže i kontroliraju podatke, za koje nitko ne zna jesu li točni. Kreacionisti su nastali iz Darvinističke grupe znanstvenika, kad su primijetili da im se podatci koji su otkrili friziraju ili cenzuriraju počeli su sumnjati, pa eto udružili se i došli do nekih zanimljivih otkrića. Papa Benedikt je podržavao kreacioniste i njihovim istraživanjima, dao im je potporu. Teorije svega i svačega se namjerno pojavljuju kako bi zbunile ljude, a teorija evolucije spada u bilologiju, netko je ovdje na ovom topicu malo pobio tu teoriju od strane biologije.
A nije ti palo napamet da su ti kreacionisti frizirali i namještali podatke pa su ih izbacili iz znanstvene zajednice, a oni su se onda udružili da bi izgledali uvjerljivije? Ideja o tajnom čuvanju znanstvenih podataka i friziranju je idiotarija u koju može povjerovati samo netko tko blagog pojma nema o tome kako znanost funkcionira. Sjećaš se onih raznoraznih natpisa kad se otkrije nešto revolucionarno? Znaš šta se onda dogodi? Hrpa laboratorija širom svijeta krene provjeriti da li je to istina i da li oni vide isto. Stvar se ne prihvaća kao znanstveno točna sve dok svi koji imaju uvjete ne dobiju isti efekt u laboratoriju. Ako pak nitko osim tog jednog labosa nema uvjete da vidi to nešto novo, onda se stvar drži na ledu dok se ne izgradi novi stroj koji to može nezavisno provjeriti. Usput, svi znanstveni rezultati dobiveni su pomoću društvenog financiranja i nema problema da podatke itko dobije i da po njima kopa i traži što mu treba.
A da netko od znanstvenika zna malo skrenuti, to nema dvojbe. Pa do prije par godina imali smo lika koji je tvrdio da specijalna teorija relativnosti nije točna. Uzalud su mu svi objašnjavali gdje mu je greška u razmišljanju i pokazivali sa čim sve bi njegova verzija bila u suprotnosti. Uzalud. A usput, još uvijek imamo jednog koji tvrdi da komunicira s izvanzemaljcima i da mu sve dobre ideje dojavljuju oni. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 09/07/2015 : 13:18:30
|
quote: Originally posted by Kruger dupli, nisam mislio na tu običnu stručnost. Nego na one koji su pri vrhu koji drže i kontroliraju podatke, za koje nitko ne zna jesu li točni. Kreacionisti su nastali iz Darvinističke grupe znanstvenika, kad su primijetili da im se podatci koji su otkrili friziraju ili cenzuriraju počeli su sumnjati, pa eto udružili se i došli do nekih zanimljivih otkrića. Papa Benedikt je podržavao kreacioniste i njihovim istraživanjima, dao im je potporu. Teorije svega i svačega se namjerno pojavljuju kako bi zbunile ljude, a teorija evolucije spada u bilologiju, netko je ovdje na ovom topicu malo pobio tu teoriju od strane biologije.
A nije ti palo napamet da su ti kreacionisti frizirali i namještali podatke pa su ih izbacili iz znanstvene zajednice, a oni su se onda udružili da bi izgledali uvjerljivije? Ideja o tajnom čuvanju znanstvenih podataka i friziranju je idiotarija u koju može povjerovati samo netko tko blagog pojma nema o tome kako znanost funkcionira. Sjećaš se onih raznoraznih natpisa kad se otkrije nešto revolucionarno? Znaš šta se onda dogodi? Hrpa laboratorija širom svijeta krene provjeriti da li je to istina i da li oni vide isto. Stvar se ne prihvaća kao znanstveno točna sve dok svi koji imaju uvjete ne dobiju isti efekt u laboratoriju. Ako pak nitko osim tog jednog labosa nema uvjete da vidi to nešto novo, onda se stvar drži na ledu dok se ne izgradi novi stroj koji to može nezavisno provjeriti. Usput, svi znanstveni rezultati dobiveni su pomoću društvenog financiranja i nema problema da podatke itko dobije i da po njima kopa i traži što mu treba.
A da netko od znanstvenika zna malo skrenuti, to nema dvojbe. Pa do prije par godina imali smo lika koji je tvrdio da specijalna teorija relativnosti nije točna. Uzalud su mu svi objašnjavali gdje mu je greška u razmišljanju i pokazivali sa čim sve bi njegova verzija bila u suprotnosti. Uzalud. A usput, još uvijek imamo jednog koji tvrdi da komunicira s izvanzemaljcima i da mu sve dobre ideje dojavljuju oni.
Ne nije mi to palo na pamet, palo mi je na pamet kako ne znam tko je u pravu. Vidiš ipak si sad malo djelomično došao na prvi put razgovora. Moguće je da su ih izbacili jer su frizirali podatke, moguće je da su ih zbacili jer su otkrili nešto što nisu smjeli, a moguće da su sami otišli. Ne pričamo ovdje o uobičajenim stvarima. Teoriju evolucije su postavili davno, kad znanost nije bila tako napredna, pa se svašta moglo uvaliti običnim ljudima. Mislim kako sa pogleda biologije ona nema osnove, već je netko ovdje na ovom topicu to objašnjavao, a posto ja nisam biolog ne mogu reći jeli to istina, mogu vjerovati ili ne vjerovati. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 09/07/2015 : 13:22:12
|
Koliko sam ja čitao o kreacionistima ima ih iz redova katolika i judaizma, za pravoslavce ne znam. Papa Benedikt ih je podržao, a bio je jako pametan i mudar papa. |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 09/07/2015 : 15:46:21
|
quote: Originally posted by Kruger Teoriju evolucije su postavili davno, kad znanost nije bila tako napredna, pa se svašta moglo uvaliti običnim ljudima. Mislim kako sa pogleda biologije ona nema osnove, već je netko ovdje na ovom topicu to objašnjavao, a posto ja nisam biolog ne mogu reći jeli to istina, mogu vjerovati ili ne vjerovati.
Daj se malo informiraj. Sto ti mislis da teorija evolucije danas izgleda kao ona koju je postavio Darwin? I ne, ne moras vjerovati ili ne vjerovati! Nije teorija evolucije religija pa da ti uvale spiku i onda ili uzmi ili ostavi. Slobodan si istrazivati, praviti eksperimente, sumnjati i testirati. Dapace, zabranjeno je vjerovati. Izvoli se sam uvjeriti i samnom podijeliti argumente i vidjet cemo koji su bolji. Relativiziranje kojem si ti sklon je linija manjeg otpora: Evo, vidite da se nista nezna. Moze biti ovako i onako. Sve to tvrde strucnjaci. Zakljucak, ne moram se zajebavati s tim stvarima jer se ionako nista nezna. Bog te sigurno nije obdario zdravim razumom da bi ti imao takav stav. Usput, jedina organizacija na svijetu koja vec vise od tisucu godina ima resurse i debeli interes (kako sljedbenicki tako i financijski) za prikrivanje i falsificiranje podataka je katolicka crkva. Ako ti znas jos koju slobodno navedi koja je i koji su njeni razlozi. Ja volim nauciti nove stvari. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 09/07/2015 : 17:18:20
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
quote: znas jos koju slobodno navedi
Evo npr., npr., npr. Pravoslavna crkva 
Tesko. Oni nemaju centralu. Svaka drzava ima svoju pravoslavnu crkvu. Previse ovise o drzavama i razjedinjeni su, a da bi imali dovoljno sredstava i uvjeta za globalnu zavjeru.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 09/07/2015 : 18:03:43
|
Koliko sam ja čitao o kreacionistima ima ih iz redova katolika i judaizma, za pravoslavce ne znam. Papa Benedikt ih je podržao, a bio je jako pametan i mudar papa.
Sta god da si citao zaboravi.slusaj malo ovog duplog doktora..uci |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 09/07/2015 : 19:59:34
|
quote: znas jos koju slobodno navedi
Evo npr., npr., npr. Pravoslavna crkva 
Tesko. Oni nemaju centralu. Svaka drzava ima svoju pravoslavnu crkvu. Previse ovise o drzavama i razjedinjeni su, a da bi imali dovoljno sredstava i uvjeta za globalnu zavjeru.
Da, ali na svojim respektabilnim mikrorazinama su igrači, prisutni. Treba li navest primjere? |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 09/07/2015 : 20:12:14
|
quote: Originally posted by andjusticeforall Da, ali na svojim respektabilnim mikrorazinama su igrači, prisutni. Treba li navest primjere?
Ne treba.
Da se razumijemo, ja ne tvrdim da crkve danas kriju ili falsificiraju podatke. Samo tvrdim da imaju interes to raditi. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 09/07/2015 : 21:21:47
|
quote: Originally posted by Kruger Teoriju evolucije su postavili davno, kad znanost nije bila tako napredna, pa se svašta moglo uvaliti običnim ljudima. Mislim kako sa pogleda biologije ona nema osnove, već je netko ovdje na ovom topicu to objašnjavao, a posto ja nisam biolog ne mogu reći jeli to istina, mogu vjerovati ili ne vjerovati.
Daj se malo informiraj. Sto ti mislis da teorija evolucije danas izgleda kao ona koju je postavio Darwin? I ne, ne moras vjerovati ili ne vjerovati! Nije teorija evolucije religija pa da ti uvale spiku i onda ili uzmi ili ostavi. Slobodan si istrazivati, praviti eksperimente, sumnjati i testirati. Dapace, zabranjeno je vjerovati. Izvoli se sam uvjeriti i samnom podijeliti argumente i vidjet cemo koji su bolji. Relativiziranje kojem si ti sklon je linija manjeg otpora: Evo, vidite da se nista nezna. Moze biti ovako i onako. Sve to tvrde strucnjaci. Zakljucak, ne moram se zajebavati s tim stvarima jer se ionako nista nezna. Bog te sigurno nije obdario zdravim razumom da bi ti imao takav stav. Usput, jedina organizacija na svijetu koja vec vise od tisucu godina ima resurse i debeli interes (kako sljedbenicki tako i financijski) za prikrivanje i falsificiranje podataka je katolicka crkva. Ako ti znas jos koju slobodno navedi koja je i koji su njeni razlozi. Ja volim nauciti nove stvari.
dupli
opa napokon si otkrio karte. Ne želim širiti raspravu tamo gdje pokazuješ totalno ne znanje. Na ovom topicu je netko iz kuta biologije pokušao objasniti kako je od bicikla nemoguće mutacijom napraviti motocikl ( jednostavan primjer za shvatiti bit ), kod matematičara, fizičara i ostalih srodnih znanosti je to moguće, nadodaš nekakva dodatna pomagala biciklu i eto ti motocikla. U prirodi je takvo što nemoguće, od miša ne može nastati krastavac ili obrnuto. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 09/07/2015 : 21:25:46
|
A o skrivanju podataka bi mogli naširoko ..., toliko te zaboljelo da si se odmah okrenuo Vatikanu, kao Vatikan je taj koji skriva podatke, a svi ostali koji se ne slažu s Vatikanom su fini i pristojni momci kojima takvo što nikad ne bi palo ... nikad, ali baš nikad ... na pamet? |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 10/07/2015 : 00:04:04
|
A o skrivanju podataka bi mogli naširoko ..., toliko te zaboljelo da si se odmah okrenuo Vatikanu, kao Vatikan je taj koji skriva podatke, a svi ostali koji se ne slažu s Vatikanom su fini i pristojni momci kojima takvo što nikad ne bi palo ... nikad, ali baš nikad ... na pamet?
Pa jebiga, ček, sad malo, lega moj, sam ja citirao Njofru? A ti? Koga? Ovog što je pemziji? Misim kontam zašto je ovaj u pemziji popularan u HČSP-u, sori, ovo je ispod trubuha ali i ti i ja (ti si u HČSP-u, ja u StripOs-u) znamo zašto vam se sviđa Benedict, ne krivim ikoga zbog istoga (jebe mi se vrlo), jedino je bed što se pravite blesavi zbog istog 
Znaš ove skinjarske pičke iz Donjeg Grada u Osijeku imaju više integriteta nego u toj vaš političkoj pizdariji, jebiga, oni ti kažu otvoreno na čemu si, iako su totalne gluposti...
Ali jebiga, vaš je domet, pravaša, nažalost, tek osnovati novu partiju, čak sam konto da će slijedeća osvanut u Novom Sadu, nemojte me kriviti, po rasprostranjenosti pravaških stranka imali ste tendenciju širenja k istoku (jel trebaju primjeri, mislim može i se to ladno,?)...
No, tko tu ima primat? Papa u miru ili, i da, otiću full retard, iako kažu never go full retard, dakle tko ima prednost u shvaćanju samog tkanja stvorenija - naci ili udbaš? 
Bez izvlačenija i historical bullshita, tko trenutno, u tvojoj vjeri govori što je i kako je? Bendedcit il' Franjo?
Koliko se unazad može ići? Do koliko papa?
Čisto ovako infromativno me zanima, da znam đe živim - koliko papa se ide unazad (njihovih stanovišta)? 
I ono, konkretni odgovori na konkretna pitanja, to ne bi smio biti problem, jeli 
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 10/07/2015 : 10:12:58
|
A o skrivanju podataka bi mogli naširoko ..., toliko te zaboljelo da si se odmah okrenuo Vatikanu, kao Vatikan je taj koji skriva podatke, a svi ostali koji se ne slažu s Vatikanom su fini i pristojni momci kojima takvo što nikad ne bi palo ... nikad, ali baš nikad ... na pamet?
Pa jebiga, ček, sad malo, lega moj, sam ja citirao Njofru? A ti? Koga? Ovog što je pemziji? Misim kontam zašto je ovaj u pemziji popularan u HČSP-u, sori, ovo je ispod trubuha ali i ti i ja (ti si u HČSP-u, ja u StripOs-u) znamo zašto vam se sviđa Benedict, ne krivim ikoga zbog istoga (jebe mi se vrlo), jedino je bed što se pravite blesavi zbog istog 
Znaš ove skinjarske pičke iz Donjeg Grada u Osijeku imaju više integriteta nego u toj vaš političkoj pizdariji, jebiga, oni ti kažu otvoreno na čemu si, iako su totalne gluposti...
Ali jebiga, vaš je domet, pravaša, nažalost, tek osnovati novu partiju, čak sam konto da će slijedeća osvanut u Novom Sadu, nemojte me kriviti, po rasprostranjenosti pravaških stranka imali ste tendenciju širenja k istoku (jel trebaju primjeri, mislim može i se to ladno,?)...
No, tko tu ima primat? Papa u miru ili, i da, otiću full retard, iako kažu never go full retard, dakle tko ima prednost u shvaćanju samog tkanja stvorenija - naci ili udbaš? 
Bez izvlačenija i historical bullshita, tko trenutno, u tvojoj vjeri govori što je i kako je? Bendedcit il' Franjo?
Koliko se unazad može ići? Do koliko papa?
Čisto ovako infromativno me zanima, da znam đe živim - koliko papa se ide unazad (njihovih stanovišta)? 
I ono, konkretni odgovori na konkretna pitanja, to ne bi smio biti problem, jeli 
andjusticeforall, nije baš lijepo izvlačiti neke privatne pojedinosti od pojedinog forumaša. Ja jesam pravaš, pa što, manje vrijedim, glup sam zbog toga i ne bi trebao živjeti .... nekako mi to ide u tom smjeru .... A što se tiče pape, što bih trebao reći, papa Benedikt je svakako mnogo toga učinio ( al neću ti reći što, raspitaj se malo ) a za papu Franju ćemo vidjeti. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 10/07/2015 : 10:16:24
|
quote: Originally posted by KRAS
Koliko sam ja čitao o kreacionistima ima ih iz redova katolika i judaizma, za pravoslavce ne znam. Papa Benedikt ih je podržao, a bio je jako pametan i mudar papa.
Sta god da si citao zaboravi.slusaj malo ovog duplog doktora..uci
ma da svakako, on će nam pokazati i objasniti kako se od miša može napraviti krastavac! |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 10/07/2015 : 10:34:04
|
quote: Originally posted by Kruger dupli
opa napokon si otkrio karte. Ne želim širiti raspravu tamo gdje pokazuješ totalno ne znanje. Na ovom topicu je netko iz kuta biologije pokušao objasniti kako je od bicikla nemoguće mutacijom napraviti motocikl ( jednostavan primjer za shvatiti bit ), kod matematičara, fizičara i ostalih srodnih znanosti je to moguće, nadodaš nekakva dodatna pomagala biciklu i eto ti motocikla. U prirodi je takvo što nemoguće, od miša ne može nastati krastavac ili obrnuto.
Koje karte? Što sam ja to po tebi skrivao do ovog posta? Vjerojatnost da od današnjeg miša evolucijski nastane u budućnosti nešto kao današnji krastavac je mala. Isto tako je mala vjerojatnost da od današnjeg krastavca evolucijski nastane u budućnosti nešto što bi bilo kao današnji miš. Ali vjerojatnost nije nula. Po današnjim saznanjima evoluciju ne pokreću samo slučajne mutacije ... (za nastavak konzultiraj znanstvene časopise, konferencijske zbornike i udžbenike). E da, primjer s biciklom je glup jer se bicikl ne razmnožava tj. nema potomstva. Ako se ne razmnožava, nema ni nešto što bi prenosilo nasljednu informaciju pa samim tim u svijetu bicikla nema ni mutacija.
Nego, prije evolucije bi možda mogli početi s nečim bližim i svakodnevnim. Da ja tebe pitam, jel moguće da od pekinezera nastane bernandinac? Da ti pomognem? Sigurno ti je poznato da su kupus, kelj, raštika, prokulica, cvjetača, brokula i koraba običnim križanjem i selekcijom dobivene u parsto godina iz divljeg kupusa. Sad ćeš ti reći, pa to je ista vrsta pa se može križat! Super, onda dakle i iz legla pekinezera možemo dobiti nešto nalik na bernandinca relativno brzo. A jesu li zebre, konji i magarci ista vrsta? Nisu. Zamisli, čak imaju i različiti broj kromosoma. A gle, mogu imati zajedničko potomstvo. Kako sad to? Ma da nemaju možda zajedničkog pretka?
Kužiš foru kako je Noa uspio od potopa spasiti biljke i životinje na onako malom brodu? Nije spasio sve. Spasio je samo neke, a onda se lijepo pomolio i zahvalio Bogu što ne maše čarobnim štapićem već je svijet obdario evolucijom pa se stvari brzo mogu popraviti same od sebe.
|
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 10/07/2015 : 10:42:59
|
quote: Originally posted by Kruger ma da svakako, on će nam pokazati i objasniti kako se od miša može napraviti krastavac!
Ne ja. Bog će ti pokazati. Uzet će muškog i ženskog miša. Posjest će te na stolicu i reći ti: Krugeru, sad sjedi i gledaj! I za nekoliko miliona godina, potpomognuto "ciljanim Božjim" mutacijama na DNK organizama koji će živjeti uokolo, pred tobom će se igrati veseli krastavčići s malim repićima.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 10/07/2015 : 10:52:18
|
dupli
Obrazovani ljudi bi trebali znati kako se ne kaže milion nego milijun... manje bitno. Baš je bicikl izvrstan primjer kako razmišljaju matematičari i kako razmišlja priroda ( to jest kako je to zamislio Bog ). Ljudi se u današnje vrijeme igraju Boga, vjerojatno će se i u budućnosti igrati, no ja mislim kako ga ne će pobijediti.
|
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1159 Posts
Posted - 10/07/2015 : 11:21:18
|
Ja to nisam rekao što mi ubacuješ u usta. Nikog nisam optužio za skrivanje podataka već sam iznio činjenice s kojima bi se i ti složio: 1. Vatikan je najdugotrajnija organizacija na svijetu koju znamo. 2. Vatikan je već stoljećima u posjedu velikih financijskih sredstava 3. Svoj utjecaj gradi na premisi da su božji glasnogovornici na Zemlji, a božja riječ je zapisana u Bibliji koja je pisana s direktnim božjim nadahnućem
S čim se od ovog gore ne slažeš? E sad pretpostavimo, samo zbog rasprave, da se pojavi činjenica koja nije u skladu s onim što piše u Bibliji. Koga bi to najviše pogodilo?
Inače, za ove koji se ne slažu s Vatikanom ja nisam rekao da su fini i pošteni. Ljudi su uvijek ljudi. Koliko u postotku ima idiota među vjernicima toliko ima idiota i među nevjernicima. Koliko je pametnih ljudi među vjernicima toliko je i među nevjernicima. Svi su skloni muljanju ali i poštenju. Iz svega toga slijedi da ljudima nije za vjerovati, jel da? To ti cijelo vrijeme pokušavaš naglasiti. Moram te podsjetiti da su i Bibliju pisali ljudi. Sad ćeš ti reći da su i znanstvene knjige pisali ljudi pa si ti izabrao vjerovati onima koji su pisali Bibliju, a ja mogu vjerovati kome hoću. A sad ja tebi kažem, jel tako da postoji samo jedna istina? S ovim se moraš složiti jer to je srž nauka kojem si odlučio vjerovati. Dakle, istina je jedna. Sad imamo problem jer smo gore zaključili da ljudima nije za vjerovati. Kako ćemo znati što je ta istina? A da pitamo prirodu? Prirodi možemo vjerovati. Nepatvoreno božje djelo. Nitko od ljudi muljatora ne može utjecati na munje, gromove, mora i planete... Samo pitaš i odgovor ti se dade. O tome ti ja pričam! Uzmi štopericu u ruke, metar, teleskop, sjemenke graha, što god da ti treba i sam pitaj prirodu!
|
 |
|
Topic  |
|
|
|