forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor gigant 6 - Priča o Betty Wilding
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 05/06/2014 : 21:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je ova prica fenomenalna,malo mi se u jednom momentu suza pojavila u oku,
Inace nije me razocaralo kako su neki najavljivali,jbga subjektivan sam po pitanju Ferria...

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 06/06/2014 : 11:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ne.
zbog kolicine buretova bla-bla teksta slicice nemaju kamo smjestiti.

hehe skroz si u pravu. Koliko su inteligentni svi buretovi likovi Zagor se dosada trebao voziti u Voyageru
Inače priča ne loša nekako me podsjeća na "Čovjeka koji je pobijedio smrt". No Ferrijev crtež je razumljivo loš, godine su ipak tu. Ali meni je i ovakav Ferri 100 puta bolji od 99% crtača iz današnjeg Zagorovog staffa.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
645 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 06/06/2014 : 13:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to ti je "Zagor priča" (SD ekstra 1 i 2).

Eto.hvala, nisam to znao.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 06/06/2014 : 19:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
vrlo dobar burattinijev dodatak zagorovoj obiteljskoj priči. nolitta nam je dao zagor priča, boselli dugin most, a evo i bureta sa ovim gigantom, i nema se čega sramiti, dapače. s obzirom na shyamalanovski obrat na kraju (dobro ste pročitali, bure se razulario) nećemo spojlati onima koji nisu još čitali. dovoljno je reći da se većina radnje odvija u sadašnjosti, a da je zagorova majka prisutna u nekoliko flešbekova (vidimo i trenutak kad se upoznala sa zagorovim ocem - jedna od boljih scena). u rukama neraspoloženog bureta ova priča bi bila žešći karambol, no srećom od toga ni traga. bure je bio nadasve interesantan i lukav i nimalo dosadan, barem meni.

ctrež je zbilja nešto dosad neviđeno i vrijedi se osvrnuti s par rečenica naime, ovaj ogroman format će bolno i razvidno pokazati svaku grešku ili nepreciznost, a kod 85godišnjeg ferrija ih ima na maltene svakoj stranici. komprimiran u normalan format, možda crtež ne bi odskakao puno od zadnjih ferrijevih na regularnoj seriji. no uza sve čudne noge, nekonstantne pojave istih likova, malo su ovakvi, malo onakvi, povremeno neprepoznatljivog zagora i pogotovo njegovog oca, praznjikav crtež, te povremene očite intervencije nekog drugog crtača ipak stari maestro zablista svakih toliko, pogodi pravi osjećaj na zagorovom licu, kakav samo on zna nacrtati. i još uvijek rastura noćne prizore. ne znam, analogija koja mi pada na pamet su neke epizode conana koje je buscema crtao, kako izgleda, lijevom nogom, no čak i takve su imale ono nešto, teško je to opisati

scenarij 7.5
crtež 6, a što ću
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/06/2014 : 19:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan komentar Džedsone!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/06/2014 : 20:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Meni je ova prica fenomenalna,malo mi se u jednom momentu suza pojavila u oku,
Inace nije me razocaralo kako su neki najavljivali,jbga subjektivan sam po pitanju Ferria...

Meni je gigant ustvari solidan, ali da smo mi koji smo ranije pročitali tako i napisali, sada bi stotine vas bilo razočarano do bola

Razočaravajući je nakon gig 1 i 2, ali kada gledaš priču kao priču pesma se menja

crtež je nažalost tuga božija

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 07/06/2014 : 11:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Je,podbacija na crtez ali opet kad vidim da crta jos i da je njegov potpis zatvorenih ociju bih ga uvik cita

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/06/2014 : 19:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ferri i dalje treba crtati, nema dvojbe... Ovo je daleko od top forme, ali dovoljno dobro da se legendu ne tjera u penziju...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/06/2014 : 20:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Uzet ću ovo prvom prilikom bez obzira koliko to loše bilo unutra, ako ništa drugo ova naslovnica zaslužuje da se uvrsti u kolekciju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/06/2014 : 09:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Uzet ću ovo prvom prilikom bez obzira koliko to loše bilo unutra, ako ništa drugo ova naslovnica zaslužuje da se uvrsti u kolekciju.

Ferri slab u odnosu na zlatno doba, ali jos uvijek je prepoznatljiv, i dalje je poseban gust citati njegovog Zagora... Povremeno tu ima vinjeta koje podsjecaju na Ferrija od prije 30 godina... Nista ne brini, i dalje je to za respekt.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 08/06/2014 : 16:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ovo me podsjeća na Legendu o Wandering Fitzyju, origin priča koja je mogla bit malo produbljenija a ne ovako generična i ziheraška. Bolje je Burattinni izveja Olafov origin, nego ovo. Šteta.

Moreno je veliki ljubitelj i znalac povijesti, to je jasno, no taj modus operandi mu je pomalo monoton.

Pametan je on filozofski i književni teoretičar, i to je jasno, no fali mu ona iskra koju npr. Boselli ima, a koja dodaje onu hiperrealističnu avanturističku notu, i obogaćuje Zagorov svijet fantazijom, kako tematike, tako i same psihologije likova.

Po intervjuima i konferencijama, vidljivo je da je i Moreno zabavan i karizmatičan kao ličnost, i po onoj kratkoj priči Stria vidljivo je da i on može bit zajebant ka scenarist.

Pitam se onda koliku ulogu u toj njegovoj pripovjedačkoj monotoniji i preuveličanom i otegnutom argumentiranju i najočitijih logičkih stvari ima i sama ograničenost Bonellijeve kuće u kategoriziranju Zagora kao stripa koji ne smije bit previše kompliciran?

Hoćemo li ikad ponovno svjedočiti hrabroj priči van okvira stereotipa poput Divova Dobra i Zla, i je li za to doista potrebna osoba poput Sclavija koja je čak i psihički platila cijenu genijalnosti (klinička depresija)?

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 08/06/2014 18:04:30
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/06/2014 : 17:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Pitam se onda koliku ulogu u toj njegovoj pripovjedačkoj monotoniji i preuveličanom i otegnutom argumentiranju i najočitijih logičkih stvari ima i sama ograničenost Bonellijeve kuće u kategoriziranju Zagora kao stripa koji ne smije bit previše kompliciran?

Sve si rekao.
Bure je pametan i načitan čovjek ali treba spustiti nivo scenarija na najniži zajednički nazivnik.
večinom Zagora čitaju djeca i ne baš pametni "odrasli".

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/06/2014 : 17:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ambicioznije, slojevitije i kompleksnije priče kod Bonellija generalno su izuzetak, štoviše eksces, a ne pravilo.
Pravilo je: ne talasaj, radi mediokritetske pričice za nezahtjevne čitatelje koji žele samo ubiti pola sata-sat vremena, i drži se onog što provjereno komercijalno prolazi a ne pokušavaj ništa što bi moglo na bilo koji način ugroziti serijal.
Paradoksalno je da se zapravo svi scenaristi "od imena" (Sclavi, Castelli, Boselli, Medda, Serra i Vigna...), pa i Burattini u dobroj mjeri, najprije dokažu nečim svježim, originalnim i barem donekle slojevitim, da bi smjesta bili prisiljeni zatomljavati inovativnost i svježinu i prilagođavati se srednjostrujaštvu.
A kad bi se na razini čitave kuće odlučili za malo više hrabrosti pa i eksperimentiranja, lako moguće da bi sve bilo bolje, možda i znatno bolje, ne samo u kvalitativnom nego i u komercijalnom smislu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/06/2014 : 18:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Bravo vice, bravo Johnny. Odlični komentari.

To je to. Scenaristi su loši? Nije to problem. Loši su jer su primorani reciklirati obrazac. Problem je što malo tko ima hrabrosti za napisat nešto jače.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/06/2014 : 18:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nema vam druge nego se prebacit na "Le Storie".
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/06/2014 : 19:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Nema vam druge nego se prebacit na "Le Storie".

Ma najbolje odmah prijeći na ''Story'' jer su tamo priče iz stvarnih života.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/06/2014 : 22:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Slažem se...reciklaža i mass produkcija. Ali se ne slažem da jedan spretan scenarista i u tako uskim granicama ne može napraviti nešto kvalitetnije od smeća koje se sve češće pojavljuje.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/06/2014 : 17:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Hvala Džedsonu na komentaru koji je zapravo vrlo koristan. To se cijeni.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 10/06/2014 : 01:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
Jučer kupio i na brzinu prolistao. Definitivno najlošiji Ferrijev crtež... ikad. Šteta tih 59 kuna. Ma bilo bi šteta i da je koštao 11 kuna!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/06/2014 : 10:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Trebao si prolistati prije kupovine, sada je kasno žaliti.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/06/2014 : 10:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Priča me ugodno iznenadila.
Pitka i dinamična, 95% novog Zagora daleko je lošije.
Tako da se malo s time pretjeralo.
Crtež je nažalost dno dna. Kako si Ferri može dopustiti ovako nešto, nije mi jasno.
Umjesto da je otišao u mirovinu kao legenda, otići će kao katastrofa za koju svi jedva čekaju da prođe...
Tužno.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 10/06/2014 : 11:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Trebao si prolistati prije kupovine, sada je kasno žaliti.

Kao kolekcionar, ne žalim ja ništa. Kupio bih ga i da sam ja nacrtao!
Ali kao čovjek zdravih očiju... E, to je druga priča...

Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 10/06/2014 : 11:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Priča me ugodno iznenadila.
Pitka i dinamična, 95% novog Zagora daleko je lošije.
Tako da se malo s time pretjeralo.
Crtež je nažalost dno dna. Kako si Ferri može dopustiti ovako nešto, nije mi jasno.
Umjesto da je otišao u mirovinu kao legenda, otići će kao katastrofa za koju svi jedva čekaju da prođe...
Tužno.

Što se crteža tiče, presvete riječi!
Što se priče tiče, nisam još pročitao, ali pošto je Curunir u pitanju... Mislim da nema mjesta sumnji da je baš tako!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/06/2014 : 12:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
eh, nemoj sad očekivati brda i doline
ali mislim da je nepotrebno označena kao potpuno loša i dosadna.
baš nije.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/06/2014 : 12:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Curunir mudro zbori.
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000