forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor 1 - Duhovi kapetana Fishlega
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/06/2014 : 18:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni je pojavljivanje Guthruma u epizodi ''Posljednji viking'' bilo odlično, čak mi ni nesretni Segna nije uspio pokvariti doživljaj.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/06/2014 : 20:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Meni je pojavljivanje Guthruma u epizodi ''Posljednji viking'' bilo odlično, čak mi ni nesretni Segna nije uspio pokvariti doživljaj.

Ma Segna je majstor kad vidim Sediolia i njegov komični crtež....
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/06/2014 : 21:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ovaj sedioli je boze me sacuvaj. valjda hoce da sjebu i ovu kolor ediciju na novo specijalaca
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 28/06/2014 : 21:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Stvarno, dati Sedioliju da ovo crta je teška glupost.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/06/2014 : 22:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je ok pogotovo ovo u boji kako je obojano cak mi je kao takav bolji nego cb

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3017 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 28/06/2014 : 22:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Istina je,da je Segna u ono vrime bio los prema ostalima,ali danas vidimo da ipak nije najgori.Jos je Sedioli kako-tako prema nekim drugima.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/06/2014 : 23:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Jedna od najgorih epizoda svakako,
Segna je uspio upotpuniti katastrofu.
Prvo poavljivanje mi je bilo dobro.
Drugo katastrofa.
Trece odlicno.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 29/06/2014 : 01:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Priča je solidna, a Venturi jako dobar. Njegov crtež likova mi ima alanfordovski touch, dobro je netko jednom primjetio da mu crtež ima pomalo komičnu notu.
U svakom slučaju pojačanje za Zagora.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/06/2014 : 11:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam da se dočepam ovog kolorca ali to će morati još pričekati.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 29/06/2014 : 11:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Po treci put pitam:"Kako mi nesrecnici iz Srbije koji nemamo Ludens da se dokopamo kolorca?Hoce li biti na sajmu stripa??"

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/06/2014 : 11:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

Po treci put pitam:"Kako mi nesrecnici iz Srbije koji nemamo Ludens da se dokopamo kolorca?Hoce li biti na sajmu stripa??"

Knjižare "Darkwood" u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i knjižara "Alan Ford" u Beogradu.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/06/2014 : 21:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Nazalost, jako je aktivan... A napredak gotovo nikakav... Dobar mi je u maxiju "Covjek na nisanu", ali vidim da ovdje opet gazi unatrag... E, Bure, Bure...
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 29/06/2014 : 23:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dati Sedioliju bilo šta da crta, je glupost. Upropastio je poslednji maxi debelo.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 29/06/2014 23:52:25
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 29/06/2014 : 23:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Priča je solidna, a Venturi jako dobar. Njegov crtež likova mi ima alanfordovski touch, dobro je netko jednom primjetio da mu crtež ima pomalo komičnu notu.
U svakom slučaju pojačanje za Zagora.

Venturi nije loš crtač Zagora, ali pati od standardne boljke neuhodanosti crtača, koja se manifestira nedosljednosti izgleda, u prvom pogledu glavnog junaka, a to je Zagor. Na mahove, posebno u krupnim planovima, imamo priliku vidjeti "pravog" Zagora, kakvog je postavio Ferri, nakon osobne dorade u "zlatnom" periodu, od cca 50. epizode na dalje. To je onaj Zagor Melgibsonovskog lica, najšarmantniji, najmuževniji, "najfilmičniji", ako tako moramo reći. No, u sitnijim kadrovima, njegovo lice je značajno neprepoznatljivije, a u profilu značajno oscilira, do apsolutne neprepoznatljivosti. Nitko ne kaže, da Venturi mora ići stazama Ferrija, na Vernijev ili neki sličan način, ali dosljednost izgleda glavnog junaka je okosnica prihvaćanja stripa od strane većine čitatelja, ma kako bili oduševljeni scenarijem. Osobito je primjetna ta razlika na Zagorovom licu prednaslovnice, gdje izgleda kao malo stariji adolescent. Pitam se, da li je Venturi prije nacrtao nju, pa tek onda strip, u kojem je Zagorov portret ipak razvio!? Priča nije loša, naravno da nije mogla biti znalački "obogaćena" razvlačenjem napetosti, zbog ograničenja broja stranica (samo 126). Stoga je u drugom dijelu radnja ubrzana do predvidljivosti. Po pitanju sličnosti Venturijeva crtačkog izraza, mogu se složiti sa primjedbom o alanfordovskom touchu, ali ne Magnusovom, nego, nažalost, njegovih trenutnih nasljednika. Meni je osobno, Venturijev crtački izraz jako blizak onom crtežu YU-Bleka iz Lunovog magnus stripa, konkretno Plavšićevom, a posebno Žunjevićevom (Sibin Slavković). I Venturi ratuje s perspektivom u čistim geometrijskim oblicima. Građevine i amorfnu pozadinu (pejzaž i sl.) crta solidno, ali kružne elemente (fontana u dvorištu, lukovi u podrumima palače) crta nesigurno i pogrešno. To nadoknađuje neuobičajeno detaljnim crtežom za mali format, bogatim sjenčenjem i uporabom strukture u sjenčenju pa popravlja dojam. Ovako detaljan pristup crtežu, očekivan je na većem formatu, recimo trenutno ugaslom Gigantu, ali ne žalimo se! Vrijednost je vidjeti bogat crtež u okviru Zagorova autorskog personala, uglavnom su to manje-više, reducirani crteži pojednostavljene pozadine, ili protkani eksperimentalnom grafikom crteža ili pozadine.

Pomalo je neumjesno kočoperiti potpis maestra Ferrija na naslovnici, koja, ama baš ničim, ne odiše njegovim stilom. Očigledno je bojana ručno i to slikarskom tehnikom, uz dodatak računalnog plavila preko snijega. Možda je maestro u skici i postavio stranicu, ali njegovog crteža tu nema, a Zagorovo lice to posebno odaje, bliže je Venturijevom crtežu.
Go to Top of Page

matthew
New Member

104 Posts

Member since 28/06/2007

Posted - 30/06/2014 : 12:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send matthew a Private Message  Reply with Quote
Da li su ovo nove priče, ili samo stare koje su kolorirane?
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 30/06/2014 : 12:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

Knjižare "Darkwood" u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i knjižara "Alan Ford" u Beogradu.

Hvala.

Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 30/06/2014 : 12:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matthew

U pitanju su nove price. Zagor Color izdanje ce se objavljivati jednom godisnje i odradjivat ce price o likovima iz Zagorovog svijeta.

U prvom broju rijec je o Fishlegu ( Rauch - Venturi )
Drugi broj- Povratak Guthruma (Rauch - Sedioli)
Treci broj koji ce se pojaviti naredne godine u Italiji- Proslost Dzimija Gitare ( Burattini - Kerac )
Zatim Rochas ( Burattini - Torricelli ) itd, itd sve dok bude unosno, isplativo, profitabilno i sl.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 30/06/2014 : 14:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Pa to je super edicija,vridi to imati

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 30/06/2014 : 15:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Pa to je super edicija,vridi to imati

Slazem se..
Pogotovo Proslost Dzimija Gitare.. to je must have pogotovo sto crta Bane Kerac.

Go to Top of Page

Terminator
New Member

Bulgaria
202 Posts

Member since 26/06/2003

Posted - 30/06/2014 : 18:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Terminator a Private Message  Reply with Quote
Dakle...
Priča sama po sebi nije tko zna kako maštovita, baš da se Fishlegu tako šta poklopi... Zagor odmah da krene u rješavanje misterija koji nema neku specifičnu težinu... No nije ni loša.
Crtež i boje, e, to je fenomenalno. Nije onako čudno kao u jubilarnim Zagorovim izdanjima (brojevi 100, 200, 300, 400, pa i 500), sve fino, oštro i jasno.
Ogromne pohvale i Ludensu. Plastificirane naslovnice nisam vidio još od Extra Zagora Slobodne Dalmacije i evocirale su krasne uspomene, a druga je stranica krasna. Ovakva su trebala Libellusova izdanja kolor-Zagora.
Sve u svemu, fini background Fishlegu u sjajnom pakiranju. Isplati se kupiti.

I am the law.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 30/06/2014 : 19:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
I mene ke ovo podsjetilo na SD

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/07/2014 : 16:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Sve je već rečeno. Solidno ali ništa nezaboravno. Crtež i kolor su fenomenalni a tome ide u prilog prilično kvalitetni papir bez odbljeska. Jedino što kvari opći dojam je grozna naslovnica.
Priču se naravno moglo malo više razraditi. Ovako smo dobili samo još jednu priču o pohlepnom gadu i premali prstohvat proširenja mitologije.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/07/2014 : 00:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matthew

Nove.
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 04/07/2014 : 13:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica fenomenalna, crtež dosta dobar, dao bih mu 8/10, ali priča mi nije nešto, u nekim dijelovima pomao i dosadna,
očekivao sam mnogo više od ovog kolorca s Fishlegom, nekih 6-7/10.

Venturiev crež teško da bih mogao usporediti s Ferrievim... Njegov crtež je alanfordovski, u nekim prizorima i pomalo komičan, čak bih rekao da malo podsjeća i na Gambu, na primjer kako prikazuje neke Fishelgove mornare, na primjer Tarawu, Ramatha...

Najveća zamjerka ide koloristu! Iako je strip odlično obojan, koloorist kao da ne poznaje dobro likove u Zagoru pa ih boja kako mu se prohtije

Prvih nekih osam stranica Chicova pojavljivanja u stripu obojao mu je kosu sivom bojom kao da je Chico posve sijed i neki 70-godišnjak! To me toliko iziritiralo da sam crni markerom pažljivo ofarbao njegove "sjedine"na tim stranicama
nakon tih stranica pa do kraja stripa Chico opet ima normalnu boju kose kakvu i treba imati, kao da je netko rekao koloristu - "Hej što to radiš? Pa to je Chico, ne neki starčić" pa se ovaj brzo ispravio.
Nije Chico još za baciti

Primijetio sam da je sličnu stvar napravio i u kolorcu "Indijanska magija" - obojao je kosu, bradu i brkove Tobiji Sullivanu posve sivo sijedo iako je u dosadašnjim pojavljivanjima Tobia očito imao crnu. Dobro, prošlo je nekoliko godina, ali sada baš da je toliko ostario osijedio...sumnjam

A da ne govorim da je u "Duhovima kapetana Fishlega" Ramatha prikazao kao nekog crnca s bojem kože jednakom Tarawi iako je prije na naslovnicama Ramath uvijek imao svijetlu kožu poput Zagora.

Sve se bojim kako će obojati Guthrumovu kosu i bradu u novom kolrcu, plavo, ljubičasto ili crveno?

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!

Edited by - macca1985 on 04/07/2014 13:08:43
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 04/07/2014 : 13:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne znam, meni je Sedioliev Zagor onaj pravi klasični ferrievski Zagor, isto kao što je i Verniev, Nucciov ili od Esposito braće...
Dakako da se još razvija i da ima zamjerki u njegovom crtežu, ali teško da se može uspoređivati Sediolia s "majstorima" poput Chiarolle, Cassara i sličnih... Meni osobno trentuno jedan od najdražih novijih Zagorovih crtača uz Nuccia i Vernia.

Burattini nije bio ni slijep ni glup kada mu je dao čast da s Verniem radi na novom Helligenu, i to ne samo zbog njegove brzine crtanja
Tako da se naviknite da ćete još dugo dugo viđati Sediolieve majstorije na Zagoru

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!

Edited by - macca1985 on 04/07/2014 13:16:36
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000