Prica malo tanka ali crtez i kolor prekrasni...vredi 30 kuna strip sigurno...laganini zabava, mladem uzrastaju bi se morao strip svidat...oni izkusniji traze vise,ta kolor biblioteka izgleda nece to nudit..a i kako bi na tih 120 stranica.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Prica malo tanka ali crtez i kolor prekrasni...vredi 30 kuna strip sigurno...laganini zabava, mladem uzrastaju bi se morao strip svidat...oni izkusniji traze vise,ta kolor biblioteka izgleda nece to nudit..a i kako bi na tih 120 stranica.
Opšte poznata stvar da su dobri Zagorovi stripovi sa 228 strana pa naviše. Kao klincu dvodelne epizode su uvek bile loše a trodelne dobre, to je bilo nepisano pravilo sa retkim izuzecima. Specijal, Color Zagor, Almanah, Čiko specijali nisu bili stripovi za uzivanje...
Ok epizoda Kolor odličan i crtez dobar Scenarij ima nekuh traljavosti (oko jednog mornara cemo skakutati pola sata da ga omamimo sedativom, a drugom cemo prerezati veat za 4 sec) ali ukupno gledajuci solidna epizoda
Pre par sati prelistah na plazi ovaj Ludensov primerak...
Kolor stampa jedno gadno bledilo u odnosu na originalni italijanski, prevod katastrofalan, nemastovit i sterilan, kvari kompletan utisak price koja je ustvari veoma solidna. Jedino sta zaista valja su korice.
Pre par sati prelistah na plazi ovaj Ludensov primerak...
Kolor stampa jedno gadno bledilo u odnosu na originalni italijanski, prevod katastrofalan. Jedino sta zaista valja su korice. Prica daje mnogo gori utisak nego sto treba posto je prica bas bas solidna. Jbga.
Pitka pričica, svakako nije vrhunsko dostignuće obzirom da ide na 128 strana, ali zato svakako odlična. Venturi fenomenalan, color u stripu takođe. Edicija daleko jača od Almanaxa, a posle najave Gutruma, Metrevelića i ostalih jasno je da će biti to pun pogodak, samo napred.
Upravo pročitao ovu priču, nije ništa spektakularno ali opet nije ni katastrofa kao što je nekima ispalo. Uvijek me zanimalo na koji način je Fishleg ostao bez noge a ovdje je to objašnjeno, iako je malo teže objasniti zašto je njegov protivnik gubio vrijeme opijajući ga drogiranim vinom dok je recimo kormilaru smjestio nož u srce. U drugom dijelu ima malo previše prepričavanja za samo 128 stranica, mogao se taj prostor i bolje iskoristiti. Crtež Venturija je za mene pravo osvježenje, stil malo vuče na Ferrija ali opet sadrži svoj vlastiti pečat i bez problema ih se može razlikovati, sasvim bi dobro došao njegov rad i na redovnoj seriji. Kolor je izvrsno dočarao atmosferu i sva događanja te je on na prilično višoj razini od prvih nekoliko jubilaraca i onih izmišljenih Ludensovih giganata.
Lagan,zabavan kolor odlican i svakako nije nepotreban,cime bi financirali redovnu seriju kad bi ostali na njoj i na jednom do dva specijala godisnje???
meni je almanah bija ok i yao mi je da se bilo koja edicija gasi
Kvari cijelokupnu sliku o serijalu,to je kao da neki nogometas igra fantasticno do 34 i onda umjesto da zavrsi karijeru on nastavi igrat do 43,to se isto dogada zagoru!!
meni je almanah bija ok i yao mi je da se bilo koja edicija gasi
Znam, Zagor je to... Ali je almanah ipak bio edicija gdje su se, uglavnom neuspjesno, vjezbali novi ljudi u ekipi... A to nije dobro... Ocito je i prodaja kihnula cim su ugasili, a nas Zagorove fanove nije tesko "zadovoljiti"... Almanah je stvarno bio zivi uzas, bolje je ovako...
Ovo je jos dobro,posto se jedno izdanje ugasilo,a drugo odmah upalilo,tako da,osim nekih promjena i nije tako lose.Po meni solidno izdanje,tehnicki kvalitetnije od almanaha,ali bojim se da ce price bit malo tanke.Pogotovo kako vrijeme bude odmicalo,jer nekako je sve kratkog daha danas.
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.