Author |
Topic |
izivko
Advanced Member
Germany
12741 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25523 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/08/2014 : 10:19:48
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by manhunter
Euro, iako znam da si "normalan", isto tako znam da neke malo složenije stvari razumeš poput deteta 4.-6. razreda osnovne škole. Ali glavno je da te jebi u tvojoj glavi lepo.
Hrvatska može da proda Goli Otok i sva druga ostrva nekoj drugoj državi i da se onda odrekne tog dela svoje teritorije. Posle prodaje bi tamo vladali zakoni te druge države, u školama bi se učilo po sistemu te države i sl.
U ovom konkretnom slučaju, Hrvatska prodaje ostrvo pravnom licu (firmi ili pojedincu), ali ostrvo se i dalje nalazi na teritoriji R. Hrvatske i na tom ostrvu i dalje vladaju zakoni te države.
Ovo je najjednostavnije što sam mogao da objasnim, možda ćeš i shvatiti.
Najsimpatičnije mi je ovo boldano! Ne znam je li ti radila podsvijest ili je samo previd, ali je dobro.
Podsvest,podsvest!!! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 04/08/2014 : 10:33:41
|
hehe, još uvijek razmišljam da kupimo ljudi taj otok i stavimo tamo sve bandite koji su nas pokrali
ali zanimljivo, kad netko otvori topic, na koliko različitih tema se to onda razbije.
Manhunter pravo si napisao.
a još to, pa Euro se zajebava kad piše ovakve stvari. Bio bi odličan kao animator na nekim proslavama, žurkama.. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 04/08/2014 10:46:04 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/08/2014 : 11:24:02
|
Pitanje je da li bi bilo toliko mjesta da se smjeste svi banditi iz ex-Yu regiona. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 04/08/2014 : 16:54:47
|
eh ljudi moji, ako možem da kažem još tim par poštenim u tom svijetu(znam i ijekavščinu kad sam u hrvatskoj i bez ij kad sam u srbiji, pa i par makedonskih riječi, ajde da vas vidim ko zna slovensi jezik?) upoznao sam puno dobrih ljudi svugdje po našoj ex zemlji, pa da ti kažem nešto-pun k..mi je ovih provokatora i loših ljudi-sretao sam i njih, pa idi dalje ako si pametan. Svi smo ti u istom zosu od ovih "lopova" kojima je sustav dozvolio, da nas pokrade. Pa razmišljam i ja za dalje, polako ču da zapustim i slo.-nije mi lako i iako mi je puno žao, sad več gledam koliko "jeftino" se prodaju kuče u istri i dalje-moja želja-osobna je da živim uz more -za dušu, kad razmislim šta imam od ovog života-kancelarije- kuča, ma dosta je bilo, polako računam i sam da kupim jednu kučicu uz hrv. obalu-pa u eu smo :)- i da si napravim atelje-imaču još para za život-na žalost samo to se danas gleda- pun mi je kur.. ljudi koji kukaju-pa bili iz slo, hrv, srb ili afrikanac- dosta sam se preslušao toga- ima da zaživim- tako da-pokušaču, pa od bilo gdje si, nema veze, sami smo htjeli, sami smo dopustili da se sve prodaje i evo tu smo gdje smo. Malo mi liči na tekst od 1Eu , ali ja idem tim putem polako-svugdje si stranac..pa.. :)
|
Edited by - Risar_69 on 04/08/2014 16:56:41 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 04/08/2014 : 18:42:11
|
Vidiš, gloginje izgledaju slično šipurku, pa im je možda i primjena slična?
Kad smo već kod toga, u izreci "zapleo se kao pile u kučine" nikad nisam kužio što su to "kučine" i u što se pile zapravo zaplelo?
Google mi otkriva samo mjesto kod Solina, prodaje nekretnina i tako to, ali ništa u vezi s piletom.
A možda se pile zaplelo u selu kod Solina?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/08/2014 : 20:53:59
|
quote: Originally posted by fikus
EUROOOO, POZDRAV S GOLOG OTOKA! OVDJE JE DO JAJA!
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Posted - 04/08/2014 : 20:55:14
|
quote: Originally posted by Risar_69
eh ljudi moji, ako možem da kažem još tim par poštenim u tom svijetu(znam i ijekavščinu kad sam u hrvatskoj i bez ij kad sam u srbiji, pa i par makedonskih riječi, ajde da vas vidim ko zna slovensi jezik?) upoznao sam puno dobrih ljudi svugdje po našoj ex zemlji, pa da ti kažem nešto-pun k..mi je ovih provokatora i loših ljudi-sretao sam i njih, pa idi dalje ako si pametan. Svi smo ti u istom zosu od ovih "lopova" kojima je sustav dozvolio, da nas pokrade. Pa razmišljam i ja za dalje, polako ču da zapustim i slo.-nije mi lako i iako mi je puno žao, sad več gledam koliko "jeftino" se prodaju kuče u istri i dalje-moja želja-osobna je da živim uz more -za dušu, kad razmislim šta imam od ovog života-kancelarije- kuča, ma dosta je bilo, polako računam i sam da kupim jednu kučicu uz hrv. obalu-pa u eu smo :)- i da si napravim atelje-imaču još para za život-na žalost samo to se danas gleda- pun mi je kur.. ljudi koji kukaju-pa bili iz slo, hrv, srb ili afrikanac- dosta sam se preslušao toga- ima da zaživim- tako da-pokušaču, pa od bilo gdje si, nema veze, sami smo htjeli, sami smo dopustili da se sve prodaje i evo tu smo gdje smo. Malo mi liči na tekst od 1Eu , ali ja idem tim putem polako-svugdje si stranac..pa.. :)
ja znan jerbo san bija gori,al teško če znat neko tek tako ako nema rodbine ili ne ide na skijanje i slično |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12741 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 04/08/2014 : 21:48:28
|
Kad smo već kod toga, u izreci "zapleo se kao pile u kučine" nikad nisam kužio što su to "kučine" i u što se pile zapravo zaplelo?
Google mi otkriva samo mjesto kod Solina, prodaje nekretnina i tako to, ali ništa u vezi s piletom.
kučina, kratka, isprepletena vlakna dobivena grebenanjem pri mehaničkoj obradbi u proizvodnji kudjelje; služi za čišćenje i brtvljenje, najviše u strojarstvu.
|
Have mercy |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 05/08/2014 : 08:53:38
|
jesu to iste kučine ko i one u "trice i kučine"?
ako jesu, onda internet kaže da su kučine: grubo, sirovo, neobrađeno vlakno koje ostaje pri preradbi lana i konoplje |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/08/2014 : 12:34:51
|
To je onda to, otprilike i jedno i drugo, tj. "kratka, isprepletena vlakna dobivena grebenanjem pri mehaničkoj obradbi u proizvodnji kudjelje; služi za čišćenje i brtvljenje, najviše u strojarstvu" (čak sam i rukovao kučinom, samo što je tako ne zovemo pa nisam ni znao da je to bilo to), kao i "grubo, sirovo, neobrađeno vlakno koje ostaje pri preradbi lana i konoplje".
Vjerojatno može i od kudjelje i od lana i od konoplje, everything goes.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 05/08/2014 : 18:14:12
|
quote: Originally posted by lwood
ja znan jerbo san bija gori,al teško če znat neko tek tako ako nema rodbine ili ne ide na skijanje i slično
pa nemam ti ni ja rodbine, pa onda teško s kim razgovarati, pa onda se malo popije i dodje ti ovakav izliv na papir jbga idemo dalje... evo kod nas opet kiši ko iz škafa... |
Edited by - Risar_69 on 05/08/2014 18:14:42 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10274 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 05/08/2014 : 21:27:15
|
quote: Originally posted by lwood
ja znan jerbo san bija gori,al teško če znat neko tek tako ako nema rodbine ili ne ide na skijanje i slično
pa nemam ti ni ja rodbine, pa onda teško s kim razgovarati, pa onda se malo popije i dodje ti ovakav izliv na papir jbga idemo dalje... evo kod nas opet kiši ko iz škafa...
Ima san familiju u Mariboru, i ka dite san Slovenski masu sluša i razumija jer smo cila lita provodili skupa. 20 godina pauze od Slovenskog, i onda san nedavno radija u Ljubljani 2 miseca na način da smo kolega i ja pričali Hrvatski, a Slovenci Slovenski i bilo je skroz OK. Nebi se usudija govorit Slovenski, ali ga razumin 90%. Problem je bija samo sa jednon Štajerkon, koja nas je odma na početku upozorila da je ona Štajerka i ako bude prebrzo govorila da je slobodno zaustavimo.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Posted - 05/08/2014 : 23:18:27
|
quote: Originally posted by KRAS
Ja sam zadnji put cuo neku slovensku i hrvatsku djecu kako izmedjuse pricaju engleski...treba im jebat mamice
nije to uopče čudno. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 08/08/2014 : 00:01:00
|
obično obilazim eurove topike i ovaj sam tek sada otvorio ne znam, neki đava me tanta i počelo je uobičajeno glupo, ali onda su se neke teže droge umiješale i stvorili ste biser od topika čestitam svima |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
DaliborN
Starting Member
6 Posts
Member since 27/10/2015 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 27/10/2015 : 09:22:45
|
Sada prvi put vidim ovaj topic. Kučina se u mom kraju zove stupa (s kratkim naglaskom na u) i svaki vodoinstalater koji drži do sebe uvijek je ima u džepu. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 27/10/2015 : 09:54:54
|
quote: Originally posted by Amos
Sada prvi put vidim ovaj topic.
Pa gdje si bio prošlo ljeto... tj. sada je već pretprošlo. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 27/10/2015 : 10:29:23
|
Ljeti imam druge prioritete ispred foruma Obično brojim svoju djecu na plaži ili po gradu i slične zanimacije. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47306 Posts
Posted - 27/10/2015 : 10:33:35
|
quote: Originally posted by Amos
Ljeti imam druge prioritete ispred foruma Obično brojim svoju djecu na plaži ili po gradu i slične zanimacije.
kako te nije sramota ovako nešto napisat? |
|
|
|
Topic |
|