Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2360 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 30/05/2016 : 20:16:32
|
quote: Originally posted by mcn
quote: Originally posted by Torghal
Hermannovom sinu bi tribalo zakonom zabranit da pise scenarije jer nema blage veze sta radi.Ima san stvarno niska ocekivanja od Granice i svejedno sam osta razocaran.
Ali bar se čita za 7 minuta!
mcn
taman za wc |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 30/05/2016 : 20:42:39
|
quote: Originally posted by ivan_micic
Hermannovom sinu bi tribalo zakonom zabranit da pise scenarije jer nema blage veze sta radi.Ima san stvarno niska ocekivanja od Granice i svejedno sam osta razocaran.
Ali bar se čita za 7 minuta!
mcn
taman za wc
Taman za procitat ga na wc-u ili taman za obrisat dupe sa njim na wc-u? |
|
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2360 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 30/05/2016 : 22:20:29
|
Ne, ne. To je dovoljno za WC, ali samo kada nemate problema sa tvrdom stolicom. U protivnom, nakon preleta tih 54 stranice, vi ste naprosto izgubljeni i ostavljeni sami sa svojom mukom! |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
Tonto
Advanced Member
8536 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/05/2016 : 23:11:00
|
Jedva cekam procitat tu granicu, ako sam prezivio london has fallen onda cu valjda i nju... :P |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 31/05/2016 : 14:49:35
|
Iskreno, jedino što je pobudilo moju pažnju u tom stripu, je cameo uloga Kurdyja i njegove mazge Ezre, u daljini, na sredini druge stranice. |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Posted - 31/05/2016 : 19:30:17
|
quote: Originally posted by kriticni
quote: Originally posted by wolf
Nemojte sad pretjerivati.
Slazem se. Neko je ulozio trud u to nazovi sranje. E sad, ispalo je kako je ispalo, al' ipak nije u redu pišati po necijem trudu.
Jedini koji je ulozia trud je Hermann a njega nitko nije gadia.Jest da to nije ni sjena onog Hermanna sa vrhunca karijere ali je svejedno jos uvik dovoljno dobar da ga se moze bez problema citat.Ali sin...on ovde nije ulozia nikakav trud.Popusia dva jointa i u pet minuta nabaca sva sranja koja su mu u tom trenutku bila u glavi i eto scenarija.Ok,malo pretjerujem ali zao mi je da jedan strip velikan poput Hermanna trosi svoj talet na ovakve gluposti. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8536 Posts
Posted - 31/05/2016 : 23:53:18
|
Dobro, već smo ustanovili da strip revija pokušava ponuditi ponešto za svakoga. S obzirom na prodaju to im izgleda uspijeva i meni je neopisivo drago zbog toga. Ja je kupujem prvenstveno zbog podrške jer teško da bi recimo ovaj broj kupio samo zbog par stranica Fonta... |
|
|
dino alic
Junior Member
Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 01/06/2016 : 10:18:28
|
IMAMO U JEDINOJ HRVATSKOJ STRIP REVIJI SVJETSKU PREMIJERU STRIPA JEDNOG OD NAJVEĆIH I NAJPOPULARNIJIH ŽIVUĆIH STRIP CRTAČA A NEKI BI S TIME BRISALI SVOJE PROFINJENE GUZE.NEVJEROJATNO KOLIKO SU VISOKI STANDARDI NA OVOM FORUMU. BILO JE DOVOLJNO REĆI DA JE STRIP JEDAN OD NAJSLABIJIH HERMANOVIH STRIPOVA DO SAD KAO ŠTO I JE. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8536 Posts
Posted - 01/06/2016 : 11:12:39
|
O.k. metafore su ispale malo neukusne sto je je...ali forum je ovo. Frustracije razumijem jer i mene hvata bijes kad vidim na sto se srozao jedan od idola moje mladosti.
Inace granica mi je cak i manje losa od onog vesterna od prije dva broja. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10408 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/06/2016 : 13:03:01
|
Ako nešto nisam pomiješao, Hermann je na CRŠ-u u razgovoru s publikom spomenuo da mu je taj western jedan od većih uspjeha zadnjih godina.
Inače slažem se s Dinom o "visokim" standardima nekih forumaša(How high and mighty some of us are ...).
I loš Hermannov album je mnogima nedostižan cilj.
Na ovom forumu su već vođene rasprave o Hermannovim ponajboljim radovima i ostalim njegovim radovima koji su slabiji ponajprije zbog Yvesovog scenarija. Yvesovi scenariji se po meni kreću od slabijih do osrednjih.
Mada, neki put se i njemu zalomi nešto kao što je npr. album "Noć punog mjeseca" koji ima sasvim solidan scenarij i u kojem je Hermann crtački nešto slabiji, a ipak kao cjelina album mi je sasvim OK i za preporuku.
"Vrag sedam mora" mi je s druge strane scenaristički užas, ali mi je tu Hermann crtački raspoložen i na visokoj razini i samo zato ga imam u kolekciji.
"Manhattan beach 1957" se nekima svidio, meni osobno nije.
U "Mjesecu ratnika" je scenarist meni omiljeni Van Hamme, ali s obzirom na autorski dvojac ovaj album me je razočarao.
Da ne duljim, ukusi su različiti, a to pljuvanje s visoka jednog tako iznimnog autora je deplasirano. Osobno posjedujem većinu njegovih albuma zbog crteža, jer mi stripovi u kojima se pretežito blebeće i samo izmjenjuju face nemaju baš mnogo smisla. Knjige su mi u tom slučaju puno bolja i smislenija opcija. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8536 Posts
Posted - 01/06/2016 : 14:09:54
|
Ako ćemo pričat politički i vagati svaku riječ rekao bih da je moje mišljenje da Yves nije dovoljno kvalitetan autor i da bi strip revija možda trebala razmisliti da li su njegovi stripovi vrijedni objavljivanja.
Ako ćemo pričat frendovski onako ko da smo skupa na pivici pa sad malo galamimo rekao bih da su njegovi stripovi najobičnije govno koje nije vrijedno ni tih sedam minuta na wc-u, da je zločinac koji je sa sobom povukao jednog od najvećih autora stripa i da ga treba streljati.
Forum bi valjda po meni trebao biti nešto između jednog i drugog.
quote: Hermann je na CRŠ-u u razgovoru s publikom spomenuo da mu je taj western jedan od većih uspjeha zadnjih godina.
Meni je taj strip živi užas, naglas sam psovao čitajući ga. quote: U "Mjesecu ratnika" je scenarist meni omiljeni Van Hamme, ali s obzirom na autorski dvojac ovaj album me je razočarao.
Mjesec ratnika je dobar strip dvojice nažalost nekompatiblinih autora. quote: "Manhattan beach 1957" se nekima svidio, meni osobno nije.
...još uvijek jedini yvesov strip koji je za mene zaslužio prolaznu ocjenu. Noć punog mjeseca nisam čitao.
Realno, Hermann je za mene kao kvalitetan autor prestao postojati tamo negdje iza Alex. Je, bilo je vrijednih momenata i kasnije, ali to jednostavno više nije bilo to. Crtački, njegov prelazak na boju je bio debeli korak unazad. Korak unazad (mnogo manji) je po meni bio i prelazak na isključivo rapidograf, a najdraži mi bio dok je divljao kistom u prvim epizodama Bernard Princea i Comanche. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 01/06/2016 : 14:23:24
|
Nije Yves toliko loš, ali čim crta tata Hermann onda odmah ide usporedba sa Jeremiah, Tornjevima, Comanche, Bernardnom Prinsom i tu svaka priča prestaje.... |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10408 Posts
Posted - 01/06/2016 : 14:31:43
|
Samo nakratko (o ovome se ionako raspravljalo): Slažem se za Princea i Comanche, uz dodatak prvih Tornjeva i slažem se da je zamjetan pad poslije Alex, .
Ali ako ćemo previsoko dizati ljestvicu premalo toga će od stripova općenito ostati za pohvalu. Plus što ćemo se udaviti od hraćkova.
|
|
|
Gru
Average Member
832 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 01/06/2016 : 21:19:46
|
quote: Originally posted by Tonto Crtački, njegov prelazak na boju je bio debeli korak unazad. Korak unazad (mnogo manji) je po meni bio i prelazak na isključivo rapidograf, a najdraži mi bio dok je divljao kistom u prvim epizodama Bernard Princea i Comanche.
Istina, Comanche je po meni Hermannov crtački vrhunac, a scenaristčki gledano Hermann jednostavno ne može bez Grega. Da budem ontopic, meni je u strip reviji drago vidjeti Hermannov uradak, pa makar i loš. I na kraju, jedan veliki za strip reviju! |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Posted - 01/06/2016 : 21:51:18
|
quote: Originally posted by dino alic
IMAMO U JEDINOJ HRVATSKOJ STRIP REVIJI SVJETSKU PREMIJERU STRIPA JEDNOG OD NAJVEĆIH I NAJPOPULARNIJIH ŽIVUĆIH STRIP CRTAČA A NEKI BI S TIME BRISALI SVOJE PROFINJENE GUZE.NEVJEROJATNO KOLIKO SU VISOKI STANDARDI NA OVOM FORUMU. BILO JE DOVOLJNO REĆI DA JE STRIP JEDAN OD NAJSLABIJIH HERMANOVIH STRIPOVA DO SAD KAO ŠTO I JE.
To sa brisanjem dupeta je bila samo sala,malo neukusna ali ipak samo sala.I nije bila upucena prema Strip reviji nego prema scenaristi stripa.Ako san odvojia 12 kuna i kupia reviju onda valjda mogu rec da je scenarij stripa sranje.Pa neka je svjetska premijera i neka ga je crta najveci i najpopularniji zivuci strip crtac.Svejedno je sranje. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10408 Posts
Posted - 01/06/2016 : 23:08:29
|
> Plus što ćemo se udaviti od hraćkova.
Hračkovima se može udaviti samo ako ostanu u grlu.
mcn
Od tebe sam očekivao veću fleksibilnost kada su u pitanju metafore ... |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
dino alic
Junior Member
Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 02/06/2016 : 10:39:53
|
quote: Originally posted by dino alic
IMAMO U JEDINOJ HRVATSKOJ STRIP REVIJI SVJETSKU PREMIJERU STRIPA JEDNOG OD NAJVEĆIH I NAJPOPULARNIJIH ŽIVUĆIH STRIP CRTAČA A NEKI BI S TIME BRISALI SVOJE PROFINJENE GUZE.NEVJEROJATNO KOLIKO SU VISOKI STANDARDI NA OVOM FORUMU. BILO JE DOVOLJNO REĆI DA JE STRIP JEDAN OD NAJSLABIJIH HERMANOVIH STRIPOVA DO SAD KAO ŠTO I JE.
To sa brisanjem dupeta je bila samo sala,malo neukusna ali ipak samo sala.I nije bila upucena prema Strip reviji nego prema scenaristi stripa.Ako san odvojia 12 kuna i kupia reviju onda valjda mogu rec da je scenarij stripa sranje.Pa neka je svjetska premijera i neka ga je crta najveci i najpopularniji zivuci strip crtac.Svejedno je sranje.
12 kn je još uvijek manje nego prosječna cijena wc papira. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7363 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 03/06/2016 : 13:11:17
|
Slažem se sa Shanerom. Malo smo se pregrubo izrazili o ovom Hermanovom uratku, ali da valja - ne valja. Nije za koš, ali nije niti na tragu kolektivne memorije Hermanova opusa. Praćenje Strip revije Večernjeg lista nije upitno. Podršku sam davao od prvog broja, pa ću je pratiti , kupovati i ljubomorno čuvati sve brojeve, i ubuduće. |
|
|
Topic |
|