Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
dejan borca
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/d.jpg)
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 22/08/2014 : 22:48:15
|
quote: Originally posted by thekide
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by zlatan bihac
više bih volio da je kiosk izdanje od par hiljada primjeraka, sa cijenom od 3-4 eura, pa i da bude slabije kvalitete nego ovo...nije ovo baš puno jeftinije od libelusa...
Pa i jeste jeftinije od Libellusa.
Evo uzecemo Dilana Doga za primer. Od Veselog Cetvrtka cena je 990 dinara, sa popustom to izadje oko 700, e a od Libellusa izdanje te kosta koliko ja znam oko 1700 dinara. Razlika hiljadu dinara, odnosno oko 10 evra, nije malo uopste.
Ili evo uzmimo Teksa za primer. Od Veselog cetvrtka ce kostati ja se nadam isto kao i DD a to je 990 dinara. Libellusovo izdanje kosta 2400 dinara, sto je mnogo vise!
A zašto ne bi za primer uzeli i Ludensa čiji Zagor kolorac u Srbiji košta 350 dinara, a VČov će koštati sa popustom najmanje 700. Libellusov DD je kvalitetniji taman koliko je skuplji, a VČ svakako nije duplo kvalitetniji od Ludensa (ako je uopšte).
ocigledno nisi drzao u rukama ovog dilana ako i drugi broj (zagor)bude ovakvog kvaliteta,onda ce biti tri puta kvalitetnije od ludensovog kolor zagora (koji je ipak kiosk izdanje) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
swamp thing
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 22/08/2014 : 23:13:21
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Evo i par tabli iz stripa
![](http://www.ddcomics.it/wp-content/uploads/2013/01/Dylan-Dog-Color-Fest-Raimondo.jpg)
Ovo je možda relativni nastavak epizode "Lovac na vještice" tkojeg je Ludens objavio u svom Extra izdanju 2010. godine. Meni jedna od najdražih epizoda, dok je sama priča bila pravi hit.
Nadam se da će i ovaj nastavak biti odličan jer možemo da vidimo na tabli da je Dylan u posjeti u kuće svoga prijatelja i crtača stripova, Justin tkojeg su stražari od lorda Cherilla ubili, dok je Dylan pobjegao u neku crkvu. Dok meni do dan-danas nije jasno šta se sa Dogom dogodilo u toj epizodi, da li je preživio napad onih zombija? I kako onda da se pojavi u slijedećoj epizodi "Šuma ubojica" ? Možda budemo našli odgovore u ovome nastavku.
Inaće, onaj strip što drže je više nego manje, Justinov "Darly Zed", jedna od legendarnih figura ovoga stripa. Nadam se da ćemo ga opet sresti, ali i možda duha od Justina. Ali, samo malo strpljenja.
Going Going da li će se ovi stripovi pojaviti i na kioscima. I da li postoji šansa da se pojave u Bosni i Hrvatskoj? Jako me zanima jer mislim uzei sebi jednu od ovih knjiga, jer kako si ih opisao, nisu ni skupe ali su kvalitetne ko Libellus izdanja.
Jedva čekam ![](icon_smile_big.gif)
Nemoj me shvatiti pogrešno, ali zagrebi malo dublje u značenje te epizode (Lov na vještice), nemoj se držati kontinuiteta kao pijan plota Čitav serijal je višeslojan i prožet različitom simbolikom, a bio je i popriličan izduvni ventil za Sklavijeve frustracije i kontove... Uglavnom, ta epizoda uopšte ne treba nastavak, a opet nije suvišno da ga dobije, ako je dobar... ![](icon_smile_cool.gif) On topik, ako Libelus izda nova dva kolorca u skorije vrijeme, neću uzeti OP. Da je Veseli počeo da izdaje od 10-ke redom, na svakih par mjeseci samo Dilana, onda bih pičio dalje s njim, a od Lib. uzeo samo 9-ku (kad izađe). |
|
thekide
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/FS1.jpg)
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 22/08/2014 : 23:15:16
|
Tačno, nisam držao ovog Dilana, ali imam Ludensovog Zagora i njega sam poredio sa prethodnim VČ kolor Zagorima (doduše kiosk izdanjima) i kvalitet je uvek na strani Ludensa. Uostalom sačekaćemo i ovog Zagora za 3 meseca pa uporediti. |
|
alexts
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8997 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 22/08/2014 : 23:23:38
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Poli
ove boje su naravno puno bolje od onih djecijih tricarija na kompu u izdanjima Repubblice
oprosti ali lupaš ko maxim po diviziji...Dilanova košulja je isto žarko crvena ko Zagorova košulja...boje nisu ni bolje ni gore, jedino jih gladak papir još pojača...što je nekima opet dobro,drugima loše...Libellusovi kolorci Texa i Dilana su sasvim korektno obojani, kao što če bit i ovi od Veselog...a i nije isti kolor zelene šume Darkvuda ili mračne Dilanove vizije...imam Libellus kolorce i mogu ti reć da su baš drečavo kolorisani...jako dobro kolorisani ali dosta žarke i jake boje su unutra...naravno zavisi od tematike stripa...Tex je isto tako jaki kolor jer je takvo okruženje gdje se priće odvijaju...nek se kritizira Republikin kolor ali kad je to opravdano...ovako usporedivati taj bonelli kolor sa Republikinim je bezveze...
ja ču nastavit verovatno sa Libellusovim izdanjima, jer cijena ako se uzme prva dva mjeseca i ako nisi iz Srbije i neće bit prevelika razlika...sa tim da je Libellus HC, iako meni nebi smetalo ni SC... podržka Veselom, uzimam njihova druga izdanja ali ovo preskaćem jer več imam identična isto ok izdavaća... Nek je ljudima dostupno što više Bonelli stripova, ima jih koji vole i kolor na njima... Veseli postaje ozbiljan izdavać, šteta što ovo nije za kioske jer tako izpada u rangu Libellusa...ograničen tiraž za ograničen broj čitatelja...a ovo bi bilo na kioscima hit...koliko imam saznanja Čiko kolorc i Zagor sa Fišligom od Ludensa se odlično prodaje..zašto se nebi i ovo?..![](icon_smile_wink.gif)
O čemu ti pričaš??!!
Ovaj kolor, u svim primerima, znatno je bolji od kolora Zagorovih knjiga u boji.
Samo kolorisanje je zanatski i umetnički ozbiljnije, za par klasa iznad Zagor kolora.
Čak i Dilanova košulja (mada to nije primer, koji je dovoljan za poređenje kolora) je u najmanje dve nijanse, sa prelivima. |
Edited by - alexts on 22/08/2014 23:25:48 |
|
dejan borca
Average Member
![](AvatarUpload/d.jpg)
Serbia
549 Posts
Posted - 22/08/2014 : 23:38:36
|
Tačno, nisam držao ovog Dilana, ali imam Ludensovog Zagora i njega sam poredio sa prethodnim VČ kolor Zagorima (doduše kiosk izdanjima) i kvalitet je uvek na strani Ludensa. Uostalom sačekaćemo i ovog Zagora za 3 meseca pa uporediti.
tacno,ludensov kolor zagor je kvalitetniji od kolornih VC,a oni su opet po meni kvalitetniji od ludensovih kolor zagora objavljenih kao specijali ovo je ipak vidljiviji kvaltet izrade izdanja |
|
Tintilinic
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
dejan borca
Average Member
![](AvatarUpload/d.jpg)
Serbia
549 Posts
Posted - 23/08/2014 : 00:46:16
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Pa hoće li Veseli izdavat Zagora, zasad je ovo samo Dylan...
hoce,i zagora i teksa color dilan ce biti svaki drugi broj(neparni),a zagor i teks neizmenicno za drugi broj je najavljen zagor (kolor 1,fisleg),pa trojka ide dilan,cetvorka teks,petica dilan itd... |
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19104 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/08/2014 : 05:20:19
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Poli
ove boje su naravno puno bolje od onih djecijih tricarija na kompu u izdanjima Repubblice
oprosti ali lupaš ko maxim po diviziji...Dilanova košulja je isto žarko crvena ko Zagorova košulja...boje nisu ni bolje ni gore, jedino jih gladak papir još pojača...što je nekima opet dobro,drugima loše...Libellusovi kolorci Texa i Dilana su sasvim korektno obojani, kao što če bit i ovi od Veselog...a i nije isti kolor zelene šume Darkvuda ili mračne Dilanove vizije...imam Libellus kolorce i mogu ti reć da su baš drečavo kolorisani...jako dobro kolorisani ali dosta žarke i jake boje su unutra...naravno zavisi od tematike stripa...Tex je isto tako jaki kolor jer je takvo okruženje gdje se priće odvijaju...nek se kritizira Republikin kolor ali kad je to opravdano...ovako usporedivati taj bonelli kolor sa Republikinim je bezveze...
ja ču nastavit verovatno sa Libellusovim izdanjima, jer cijena ako se uzme prva dva mjeseca i ako nisi iz Srbije i neće bit prevelika razlika...sa tim da je Libellus HC, iako meni nebi smetalo ni SC... podržka Veselom, uzimam njihova druga izdanja ali ovo preskaćem jer več imam identična isto ok izdavaća... Nek je ljudima dostupno što više Bonelli stripova, ima jih koji vole i kolor na njima... Veseli postaje ozbiljan izdavać, šteta što ovo nije za kioske jer tako izpada u rangu Libellusa...ograničen tiraž za ograničen broj čitatelja...a ovo bi bilo na kioscima hit...koliko imam saznanja Čiko kolorc i Zagor sa Fišligom od Ludensa se odlično prodaje..zašto se nebi i ovo?..![](icon_smile_wink.gif)
O čemu ti pričaš??!!
Ovaj kolor, u svim primerima, znatno je bolji od kolora Zagorovih knjiga u boji.
Samo kolorisanje je zanatski i umetnički ozbiljnije, za par klasa iznad Zagor kolora.
Čak i Dilanova košulja (mada to nije primer, koji je dovoljan za poređenje kolora) je u najmanje dve nijanse, sa prelivima.
neznam za ovaj kolor Dilana, ali imam sve(8)Libellusovih i neke razlike u korisanju bonelli izdanja i Republike nema...možda te table nisu pravi primjer ali na Libellusovom glatkom papiru mogu ti reč da je i Dilan drečavih boja, obojen korektno ali ništa spektakularnije od Republikinih izdanja Texa ili Zagora recimo.... po mome TO JE TREBALO na papiru ko Čiko kolorac ili prvi Zagor Fišling(nemam pojma što tim izdanjima fali) i na kioske... onda bi to bilo nešto...ovako je samo još jedno izdanje za mali odabrani broj čitatelja od kojih oni najzagrizeniji več imaju malčice skuplje izdanje u HC izvedbi...istina samo 8 kolorca Dilana i 2 Texa...Zagor kolorac Ludens je primjer kako bi to trebalo izgledati... tvrde plastificirane korice, roto papir i niska cijena...i svima dostupno....ovako...ok ali nije za svršavanje.![](icon_smile_wink.gif) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 23/08/2014 05:21:00 |
|
Dr. Westax
Senior Member
![](AvatarUpload/100x100falloutav-bos.gif)
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 23/08/2014 : 08:42:02
|
neznam za ovaj kolor Dilana, ali imam sve(8)Libellusovih i neke razlike u korisanju bonelli izdanja i Republike nema...možda te table nisu pravi primjer ali na Libellusovom glatkom papiru mogu ti reč da je i Dilan drečavih boja, obojen korektno ali ništa spektakularnije od Republikinih izdanja Texa ili Zagora recimo.... po mome TO JE TREBALO na papiru ko Čiko kolorac ili prvi Zagor Fišling(nemam pojma što tim izdanjima fali) i na kioske... onda bi to bilo nešto...ovako je samo još jedno izdanje za mali odabrani broj čitatelja od kojih oni najzagrizeniji več imaju malčice skuplje izdanje u HC izvedbi...istina samo 8 kolorca Dilana i 2 Texa...Zagor kolorac Ludens je primjer kako bi to trebalo izgledati... tvrde plastificirane korice, roto papir i niska cijena...i svima dostupno....ovako...ok ali nije za svršavanje.![](icon_smile_wink.gif)
Svaka čast! ![](hail.gif) ![](hail.gif) ![](hail.gif) Sad su počela lupetanja čiji je kolor bolji. ![](icon_smile_angry.gif) |
|
mpavin
Advanced Member
![](AvatarUpload/dw.jpg)
Niue
7866 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/08/2014 : 08:53:57
|
quote: Originally posted by mpavin
Koliko bi ovo došlo u kunama? 60-70? Ma oni nisu normalni...![](icon_smile_disapprove.gif) ![](icon_smile_angry.gif)
Pa isto izdanje LL je 120 kn, tako da je cijena (manje-vise) ok. Mada, Duhovi Kapetana Fishlega kosta kod Ludensa 29.90 kn, pa tu i nije bas ok kada dodje Zagor na red. ![](icon_smile_big.gif) |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 23/08/2014 : 09:52:12
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by mpavin
Koliko bi ovo došlo u kunama? 60-70? Ma oni nisu normalni...![](icon_smile_disapprove.gif) ![](icon_smile_angry.gif)
Pa isto izdanje LL je 120 kn, tako da je cijena (manje-vise) ok. Mada, Duhovi Kapetana Fishlega kosta kod Ludensa 29.90 kn, pa tu i nije bas ok kada dodje Zagor na red. ![](icon_smile_big.gif)
S tim da sam držao Ludensovo izdanje u ruci i vratio ga na kiosk, jer je kvalitet štampe otprilike 30-40% originala (boje su daleko bleđe). Pogledaću i ove kada dođu u Banju Luku. Ako mi štampa ne bude valjala bacam se na e-bay na ganjanje originalnih izdanja. Ali uzdam se u VČ.
Interesuju me samo Zagor i Dilan |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
![](avatars/aragorn2.gif)
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 23/08/2014 : 10:01:50
|
Imam Dylane u koloru i mislim da je kolor vrhunski!
Ne znam koliko će na kraju biti cijena izdanja iz Obojenog programa kad stignu u HR striparnice, ali za sada svakako ostajem na Libellusu. Pa na MAFEST-u sam imao sreće, kupio sam Dylane kolor brojeve 5-8 po 49,90kn. |
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19104 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/08/2014 : 11:24:02
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
@teller Izvini druže, ali mislim da nisu u pravu. Dilan Dog Color Fest je nekoliko klasa bolji od Repubblice, i to samo kada pričamo o najlošije obojanom Dilanu. A ove table dole, mislim, govore same za sebe![](icon_smile_approve.gif)
![](http://media.comicsblog.it/5/586/Dylan-Dog-Color-Fest-10-Altroquando-Addio-Groucho-620x350.jpg)
a dobro...ovo izgleda bolje od prvih kolorca dilana u libellusu..to priznajem...ili su popravili kolor ili su to takve table slucajno.... U svakom slucaju odlicno izdanje ali steta sto nije na obicnom papiru i kiocima....ali okej,to je odlican potez veselog i moja podrzka...da ta izdanja nemaju vec alternativu-sigurno bi uzimao...pogotovo tex izdanja su odlicna...libellus je izdao prva dva i jedva cekam nastavak...talijani su izdali 5 brojeva...zadnjeg mi kupio sin u italiji ovih dana...izdanje je na obicnom papiru i oku ugodnih boja.....preporuka kad veseli izda texe...i price su zanimljive...
![](hail.gif) ![](icon_smile_wink.gif) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/08/2014 : 12:19:48
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
više bih volio da je kiosk izdanje od par hiljada primjeraka, sa cijenom od 3-4 eura, pa i da bude slabije kvalitete nego ovo...nije ovo baš puno jeftinije od libelusa...
Pa i jeste jeftinije od Libellusa.
Evo uzecemo Dilana Doga za primer. Od Veselog Cetvrtka cena je 990 dinara, sa popustom to izadje oko 700, e a od Libellusa izdanje te kosta koliko ja znam oko 1700 dinara. Razlika hiljadu dinara, odnosno oko 10 evra, nije malo uopste.
Ili evo uzmimo Teksa za primer. Od Veselog cetvrtka ce kostati ja se nadam isto kao i DD a to je 990 dinara. Libellusovo izdanje kosta 2400 dinara, sto je mnogo vise!
A zašto ne bi za primer uzeli i Ludensa čiji Zagor kolorac u Srbiji košta 350 dinara, a VČov će koštati sa popustom najmanje 700. Libellusov DD je kvalitetniji taman koliko je skuplji, a VČ svakako nije duplo kvalitetniji od Ludensa (ako je uopšte).
Papir kod VC Obojenog programa je daleko kvalitetniji od Ludensovog Fislega u boji.
|
|
Zagor i Ogi
Average Member
![](AvatarUpload/images(168).jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
sergej773
Senior Member
![](AvatarUpload/1348876737.jpg)
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 23/08/2014 : 22:30:23
|
Izdanje je super, i vredi koliko i košta, prednost nad Libellusom osim cene, za mene, je svakako i SC... Upoređivati ovo kolor izdanje sa Republlicom je smešno... u Republicci je kao u Miki Mausu... Ne volim Dilana, ali upravo, ne zbog numeracije, već zbog kolora, uzimaću svaki broj ove edicije... |
|
ned_lynx
Senior Member
![](AvatarUpload/Tromavatar.gif)
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 24/08/2014 : 01:54:36
|
Vido sinoć u Trafici primerak; kad sam čuo cenu, samo sam ga vratio na štand.
Par sekundi kasnije, dozvalo mi se da sam i ja drug član kluba čitalaca; no, i dalje mi se ne davaše traženi novci.
Razmisliću. |
Piši propalo! |
|
Kum Ruzvelt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images[8].jpg)
357 Posts
Member since 03/09/2011 |
Posted - 24/08/2014 : 09:50:32
|
Meni takodje nije jasno zasto je ovo ovoliko skupo? Nas u BiH ce izaci blizu 20 km ili 10-ak eura a to je u stvari obicni Boneli u koloru na 132 strane.. pa mogu uzeti CK Valijanta u boji I tvrdom uvezu I jos mi ostane kusur.. ili dodati jos marku ili dvije I uzeti Perle integral SC. Inace sam bas zainteresovan za ovo ali zao mi je sto cu morati preskociti zbog cijene.. ne bi smmjelo biti preko 10 maraka. Vjerovatno ce ovoga biti za 5-6 mjeseci na aukcijama u pola cijene.. |
|
gerilac1
Senior Member
![](AvatarUpload/41712f221c03eb4cb8137c2c434180dd.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 24/08/2014 : 11:18:03
|
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Meni takodje nije jasno zasto je ovo ovoliko skupo? Nas u BiH ce izaci blizu 20 km ili 10-ak eura a to je u stvari obicni Boneli u koloru na 132 strane.. pa mogu uzeti CK Valijanta u boji I tvrdom uvezu I jos mi ostane kusur.. ili dodati jos marku ili dvije I uzeti Perle integral SC. Inace sam bas zainteresovan za ovo ali zao mi je sto cu morati preskociti zbog cijene.. ne bi smmjelo biti preko 10 maraka. Vjerovatno ce ovoga biti za 5-6 mjeseci na aukcijama u pola cijene..
Ako je cijena 20 KM, onda je stvarno preskupo ovo ce biti na mojoj listi želja i čekati povoljnija vremena |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
hua
Average Member
![](AvatarUpload/Peeping Tom - poster.jpg)
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
![](AvatarUpload/egdfthrthrzjthzjth.JPG)
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/08/2014 : 21:08:13
|
quote: Originally posted by hua
Zna li se dimenzija stripa: normalni 21x16 ili smanjen kao redovni veseli?
Kao i sva ostala redovna izdanja Veselog.
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|