Author |
Topic |
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 19/10/2014 : 21:45:15
|
quote: Originally posted by ---dp---
Nostalgija... ukus i miris starih dobrih vremena...
Druže vidim da si prisutan na skoro svakoj aukciji na limundu, jedan od jurišnika na ova ''kupus'' izdanja mada ne nudiš velike pare. Ja ipak ne razumem čoveka koji će dati za ovu svirepu ceremoniju 200 evra a za mesec dana imaće to u Libellus izdanju za 20 evra, perfektno odrađeno u boji. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 19/10/2014 : 21:59:05
|
Tko nema,a zeli imati,a nema love,prvo izdanje,itd,itd.....Mada je svaki razlog nebitan i stvar onoga tko uzima bilo sta.Kad bi sve imalo smisla,onda ne bi bilo smislaSvaka kopija je samo kopija necega i to je tako,drugacije ne moze biti.Ja sam imao nekoliko primjeraka takvih stripova,ali naocigled je to bezveze.Mislim da je netko ovdje vec postao,kako se danas ni ne moze to odraditi,pa ni priblizno,kao onda ZS i LMS. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/10/2014 : 22:20:11
|
Kada bih baš imao želju za nabavkom ZS i LMS izdanja (a nemam) onda bih radije uzimao te puno jeftinije kopije. Mada nije isto ali spomenut ću jedan svoj slučaj; kada sam se odlučio na skupljanje Libellus Mister No biblioteke radije sam uzeo reprinte prve dvije knjige nego da sam bubnuo duplo veće novce koliko koštaju na aukcijama prva izdanja tih knjiga. I jedno i drugo je original a meni ne smeta što na poleđini piše drugo izdanje jer mi je najvažnije da ih imam u kolekciji a zašto ne bih iskoristio nižu cijenu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 19/10/2014 : 22:23:14
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kada bih baš imao želju za nabavkom ZS i LMS izdanja (a nemam) onda bih radije uzimao te puno jeftinije kopije. Mada nije isto ali spomenut ću jedan svoj slučaj; kada sam se odlučio na skupljanje Libellus Mister No biblioteke radije sam uzeo reprinte prve dvije knjige nego da sam bubnuo duplo veće novce koliko koštaju na aukcijama prva izdanja tih knjiga. I jedno i drugo je original a meni ne smeta što na poleđini piše drugo izdanje jer mi je najvažnije da ih imam u kolekciji a zašto ne bih iskoristio nižu cijenu.
To i jeste suština ove moje priče, koje ludilo tera ljude da daju 10 puta veće sume za istu robu? |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
Posted - 19/10/2014 : 22:28:50
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Kada bih baš imao želju za nabavkom ZS i LMS izdanja (a nemam) onda bih radije uzimao te puno jeftinije kopije. Mada nije isto ali spomenut ću jedan svoj slučaj; kada sam se odlučio na skupljanje Libellus Mister No biblioteke radije sam uzeo reprinte prve dvije knjige nego da sam bubnuo duplo veće novce koliko koštaju na aukcijama prva izdanja tih knjiga. I jedno i drugo je original a meni ne smeta što na poleđini piše drugo izdanje jer mi je najvažnije da ih imam u kolekciji a zašto ne bih iskoristio nižu cijenu.
To i jeste suština ove moje priče, koje ludilo tera ljude da daju 10 puta veće sume za istu robu?
Pa jer je ovo orginal |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 19/10/2014 : 22:49:50
|
To i jeste suština ove moje priče, koje ludilo tera ljude da daju 10 puta veće sume za istu robu?
Ne mozemo stavljati u isti kos "drugo izdanje" nekog izdavaca i junaka,sa nelegalnim radnjama i sumnjivim tiskom,ka LMS 58. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 19/10/2014 : 23:32:52
|
Isto ono ludilo koje tjera ljude da kupuju izdanja koja su u boji, koja su sa tvrdim koricama...a u principu sve te priče već imaju u nekoliko izdanja i od nekoliko izdavača. Neko pati za estetikom,neko za nostalgijom,jer-original je uvijek original,a sve ostalo su kopije. Tako i ja za Zagorova izdanja u boji mogu reći da su usavršene kopije,a isto tako skupe. Ali KOPIJE,jer su te priče već davnih dana ispričane. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 20/10/2014 : 21:31:24
|
quote: Originally posted by raic1922
Pa jer je ovo orginal
Točno to. Amen. |
Invincible shield |
Edited by - giant on 20/10/2014 21:32:04 |
|
|
Milac
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
90 Posts
Member since 27/06/2003 |
Posted - 21/10/2014 : 10:24:10
|
Nije stvar u mirisu, sadržaju i drugim trivijalijama već i u atmosferi, priči ( ne u stripu, već oko njega ), backgroundu, čitavoj konstrukciji koja prati to izdanje. I što neko reče i nostalgija - neko pamti da je kao dijete čitao baš taj strip ili da je stariji brat čuvao te i te stripove kao najveće dragocjenosti ili da nikako nije mogao doći do nekog vrijednog stripa, a o njemu su svi pričali i slično. Po istoj logici neko plaća za automobil oldtajmer koji milion dolara, a on je spor, neudoban, nema djelova pa će se "začuđeni posmatrač" zabezeknuti i reći:"Pa za deset puta manje novca je mogao kupiti mercedesa iz fabrike sa garancijom". Na kraju krajeva svako ima pravo sa svojim novcem raditi šta mu volja, pa ako ja hoću da platim 200 eura ili više za neko Dnevnikovo izdanje a ne 10 - tak eura za savremeni reprint u boji i bez cenzurisanih stranica šta koga to treba da pogađa? |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 21/10/2014 : 11:20:03
|
Kopija za 500 dinara ima koliko hoćeš. Reprinta za 20e još više. Originalni strip iz 70-ihje sve ređi. Aukcija prvog Supermena je dokazala koliko su ljudi spremni da daju za originalan strip i pored mora reprinta koji bolje izgledaju, pisao sam u "Vremenu" o tome pre dva meseca. A autor topica bi i levo jaje dao za originalnu kolekciju samo da može da je priušti, a može da priča bajke svojoj deci. Toliko o tome. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/10/2014 : 13:48:19
|
quote: Originally posted by karven A autor topica bi i levo jaje dao za originalnu kolekciju samo da može da je priušti
Treba imati muda dati svoja muda na pazar. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 21/10/2014 : 20:57:26
|
quote: Originally posted by karven
Kopija za 500 dinara ima koliko hoćeš. Reprinta za 20e još više. Originalni strip iz 70-ihje sve ređi. Aukcija prvog Supermena je dokazala koliko su ljudi spremni da daju za originalan strip i pored mora reprinta koji bolje izgledaju, pisao sam u "Vremenu" o tome pre dva meseca. A autor topica bi i levo jaje dao za originalnu kolekciju samo da može da je priušti, a može da priča bajke svojoj deci. Toliko o tome.
Ne prdi, nemam originalnu kolekciju Zs/Lms jer je nepotpuna, kasapljena, ispreskakana, lepša i jeftinija je extra serija. |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 21/10/2014 : 21:11:14
|
naravno, to je razlog |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 22/10/2014 : 07:57:20
|
quote: Originally posted by karven A autor topica bi i levo jaje dao za originalnu kolekciju samo da može da je priušti
Treba imati muda dati svoja muda na pazar.
Boga mi,čisto sumnjam da bi ga ona ljepotica tetošila da nema muda i harbiju do koljena...Pošto je ružan ko konj,nedorastao i prgav ne vidim šta bi je drugo na njemu moglo zadovoljiti... |
Wtf?
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 22/10/2014 : 09:45:42
|
quote: Originally posted by Josip2000
Za ne povjerovati je da jos ima ovdje ljudi koji misle da mu je ono zena na slikama.....XD
Šta ćeš uraditi ako ti dokazem da mi je to zena? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/10/2014 : 10:02:10
|
Možete baciti okladu u nekakvu kolekciju Zagora ili nešto slično. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 22/10/2014 : 11:25:02
|
quote: Originally posted by Josip2000
Za ne povjerovati je da jos ima ovdje ljudi koji misle da mu je ono zena na slikama.....XD
Ne vjerujem da mu je sestra malo je tako nastranih i izopacenih incestoidnih manijaka,pored troska za stripove cisto sumnjam da mu ostaje za placanje vise intimnih druzenja tetama a cinjenica je da je ova sa njim bila na vise lokacija tako da mislim da timberaga govori istinu... |
Wtf?
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/10/2014 : 12:05:50
|
meni su ti pirati extra nemam ni jedan ali razumijem ljude koji ih žele imati
ako će proizvesti isti efekat kao i orginal ne vidim razlike :D
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/10/2014 : 13:45:40
|
Čudi me kako se nekome isplati tiskati te pirate i prodavati tako povoljno, sve ispod 100 primjeraka nije neki tiraž da bi donio zaradu a sumnjam da bi netko radio više od toga. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 24/10/2014 : 12:04:07
|
kad čovjek dobro promisli, najskuplje a i najgluplje je duplirati izdanja. Nije loša tema, samo kao i obično Timber ukaki motiku sa svojim nastupom, a to neki jedva dočekaju... |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
Topic |
|