Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Beva
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6210 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17195 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/11/2014 : 10:51:28
|
quote: Originally posted by Curunir
Pa valjda je u pripremi bio debilnodoslovni prijevod, ali je srećom izmijenjen u posljednji čas pred tisak. Ništa nova. No s druge strane i sam SNK briljira brojnim jezičnim biserima i pogrešnim oznakama, pa ni ta opcija nije isključena.
Ovo je ipak novo, da od boljeg rješenja koje je bilo najavljeno idu prema gorem. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/11/2014 : 11:23:55
|
Taj Gavran mora da je bio neki profesor u školi kada je davao ocjene. ![](lol.gif) |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DragonSlayer
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/indeksiraj(4).jpg)
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 21/11/2014 : 21:03:26
|
Odlična epizoda, nego dal se samo meni čini ili su ove korice malo drukčije od prošle epizode |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 22/11/2014 : 09:15:39
|
quote: Originally posted by solar
Prevoditelji u Ludensu nisu normalni, radije ću sačekati VČ nego se živcirati.
opće je poznato da je prijevod u VČ bolji nego u Ludensovim stripovima |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2650 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 22/11/2014 : 11:48:27
|
quote: Originally posted by Beva
Upravo sam provjerio i 'giudizio' doslovno znači presuda, odakle im ocjena pojma nemam.
Giudizio na hrvatski znaci sud kao prosudba, sud nekoga o necemu i to je ispravan prijevod. Presuda je verdetto. Ovo ocjena je porazavajuce za prevoditelja i publiku. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
ike666
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/denser.jpg)
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 22/11/2014 : 20:34:11
|
Koji debilan prijevod! Ocjena gavrana... jebena katastrofa. Prevoditelj bi trebao dobiti nagradu za najlošiji prijevod stoljeća |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 25/11/2014 : 16:26:04
|
i opet vrlo, vrlo interesantan rekijoni. premda piše dylana poslovično i strogo odanog vlastitim principima, jasno se nazire da to nije nužno i stav autora te da dylanova moralna, etička načela treba preispitati, možebitno i korigirati jer ne znači da su ona uvijek i bezuvjetno ispravna. |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 27/11/2014 : 13:03:49
|
Da, za razliku od Barbatičinog Vrta iluzija gdje ona daje odgovore na pitanja o Dylanovim principima ovdje Recchioni pušta samog lika da odgovori. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
Tintilinic
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/12/2014 : 10:50:30
|
Konačno jedna iznadprosiječna epizoda, možda najbolja od ovih #300+, bez obzira na Saw referencu.
Jedini minus je taj naslov koji bode oči. Zaista ne razumijem zašto "ocjena"? |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 08/12/2014 : 14:59:25
|
SPOILER!!!!
Pa zar se sve ne objasni? Cura je ta koja je unajmila Mr. Giggle da kazni Dylana jer je on zbog svojih ideala pustio na životu ubojicu koji je praktično pred njim masakrirao ljude. |
|
zeljko
Advanced Member
![](AvatarUpload/egdfthrthrzjthzjth.JPG)
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 14/12/2014 : 21:47:08
|
Ovo je vrhunska epizoda, kao Dylan iz zlatnog Sclavijevog doba. Referenca na kultni film je prisutna, čita se u jednom dahu... doza humora, doza tuge... Dugo nisam uživao u bilo kojem stripu kao u ovom.
Btw. kako sam odustao od Dylana prije dosta vremena, zanima me kakav je ovaj Recchioni inače? Da li je na razini ove epizode ili je ovo bio lucky shot? |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 14/12/2014 : 21:58:57
|
quote: Originally posted by ike666
Ovo je vrhunska epizoda, kao Dylan iz zlatnog Sclavijevog doba. Referenca na kultni film je prisutna, čita se u jednom dahu... doza humora, doza tuge... Dugo nisam uživao u bilo kojem stripu kao u ovom.
Btw. kako sam odustao od Dylana prije dosta vremena, zanima me kakav je ovaj Recchioni inače? Da li je na razini ove epizode ili je ovo bio lucky shot?
Po meni je Mater Morbi čak i bolja od ove. Ostatak što sam čitao nije na ovoj razini ali i dalje su to dobre priče. |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2650 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 14/12/2014 : 22:11:56
|
Btw. kako sam odustao od Dylana prije dosta vremena, zanima me kakav je ovaj Recchioni inače? Da li je na razini ove epizode ili je ovo bio lucky shot?
Probaj procitati ovo, ili u originalu ili kad izadje u HR ili ako ima neki scanslation, ovaj ima posebno mjesto kod mene, ludji i kvalitetniji strip tesko mi je naci.
![](http://www.sergiobonelli.it/resizer/381/-1/true/A1NU5LQabDlXOIHRVUYGpJW0pmTtCQsyrkIF6yqbm/A7XOEufDlMTrkevac5HHqx--.jpg) |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/12/2014 : 23:37:29
|
Obavezno procitaj Formular A38 od Rekijonija i Brindizija meni najbolji rad Rekijonija na serijalu. Takodje preporucujem i Mater Morbi(koja je malo teza i turobnija epizoda) i Novi varvari. Sve tri epizode su dostupne u izdanju Veselog cetvrtka. |
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 14/12/2014 : 23:56:15
|
Super, onda se bacam na VČ, vidim da ima dosta preporuka ;) Još kad je Bruno Brindisi u igri, veselje je dvostruko! |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 04/05/2015 : 09:30:35
|
Definitivno jedna od boljih epizoda serijala. Ne mogu da vjerujem koliko mi se dopala, jer iskreno, kad sam vidio naslovnicu, predpostavio sam da ce prica biti grozna. "Saw" franchise je ocito inspiracija ovdje, iako epizoda ocito ima svoje emotivne elemente koji nemaju veze s tim filmom. Odlicno uradjeno. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|