forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Rukomet
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 177

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/01/2019 : 22:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Evo, ja pratim rukomet i preko 30 godina. Još od dana Metaloplastike i Mirka Bašića, Mile Isakovića i Veselina Vujovića.Onako ozbiljno sigurno od prvih hrvatskih uspjeha 94', 95' ... Redovno odlazio u Ledenu dvoranu pratiti Zagreb i reprezentaciju po europskim i svjetskim prvenstvima i vani i kod nas. E sad ti kauč stručnjače usporedi malo te generacije koje su osvajale zlatne medalje pa vidi koliko su svjetskih mega zvijezda imale u ekipama, a koliko ima vrhunskih igrača u sadašnjoj ekipi. Pratiš 25 godina rukomet, a nisi shvatio važnost pivota i odbrane u rukometu ????? Nije li ono najbolji rukometaš 20.stoljeća bio baš pivot ? Ova današnja reprezentacija nema ništa kvalitetnije igrače od ekipa srednje klase. Nema čak niti pojedinačno bolje igrače od jedne Slovenije, Poljske ili Švicarske s kojom smo se mučili u kvalifikacijama nedavno. Ne igramo mi sporo i bezidejno u napadu zbog Červara nego zato jer nemamo kvalitetu za igrat brže. Nemamo igrača koji može probijat duboku 4-2 obranu i nemamo igrača koji može opaliti po golu sa 10 metara. Možda bi tvoja baka iskemijala nešto, ali Červar izvlači maksimum iz ove ekipe.

Uspoređivati rukomet iz 80-ih i 90-ih godina s današnjim nema smisla jer je napredovao tijekom vremena i postao brži. Onaj staromodni rukomet sigurno ne bi prošao danas, a veliko je pitanje kako bi se nekadašnji igrači sada ponašali na terenu. Ja kažem da bi današnja reprezentacija Hrvatske bez problema pobijedila onu iz 1996. kada bi je vremeplovom prebacio u sadašnjost.
Ona Balićeva momčad od prije 15-ak godina se također mučila, igrala neriješeno s Portugalom, jedva pobjeđivala Sloveniju, Mađarsku, skijaške velesile Austriju i Švicarsku, a na prste jedne ruke možeš nabrojati uvjerljive pobjede od 6-7 ili više razlike protiv bilo koje europske reprezentacije. Balić i Metličić su pravili razliku, čim netko od njih nije igrao odmah neizvjesna utakmica do zadnje minute, bez obzira tko bio protivnik. Čak je i sam Džomba prije nekoliko godina u emisiji tijekom prvenstva (ne sjećam se više kojeg) rekao nešto u stilu "ova današnja momčad Hrvatske ima veći potencijal nego moja generacija, mi smo pobjeđivali protivnike s 1-2 razlike a ovi danas ih uvjerljivo rasture". Zato ove izjave da današnja momčad nije ništa kvalitetnija od Poljske koje više nigdje nema ili čak Švicarske nema veze sa zdravim razumom. Igrača kao Balića više nikad nećemo imati, ali ne moraš ni imati takvu klasu da bi bio sposoban igrati brže. Zar misliš da Egipćani, koji gotovo svi igraju u domaćem prvenstvu, imaju igrača kalibra Balića kada su sposobni igrati brzi rukomet? Ne, samo su doveli španjolskog trenera koji ih je tome podučio i rezultat nije izostao.
Nema ni Francuska više takvu momčad kao što je bila ona sa Dinartom, braćom Gille, Narcisseom i Fernandezom. Što tek reći o Njemačkoj koja je trenutno daleko od one momčadi koja je igrala 4 finala zaredom. Nije samo Hrvatska nazadovala po kvaliteti već i ostali konkurenti, jedino je napredovala Norveška i Švedska u usporedbi s prijašnjim razdobljem pa zato ima toliko izjednačenih momčadi.
Za tvoju informaciju Wislander je bio vanjski igrač, to što se zadnjih godina okušao kao pivot ne znači da mu je ta pozicija obilježila karijeru.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/01/2019 : 22:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Cindrić slab ? Pivoti nemaju nikakvu bitnu ulogu u momčadi? Brazil je reprezentacija na razini druge lige... Sve se meni čini da si ti 25 godina gledao krivi program. Cindrić cijelo prvenstvo igra s ozljedom zadnje lože. Osim prve utakmice tako reći nije niti igrao. Kako možeš onda tvrditi da je igrao loše kada ga zbog ozljede gotovo nije niti bilo. Brazil je gubio protiv Njemaca i Španjolaca jer se utakmicu ranije protiv Francuza i nas strašno potrošio. Oni nemaju širinu da mogu igrati u kontinuitetu na vrhunskom nivou. Ali u jednoj utakmici mogu svakome zapapriti.
Najsmješnije od svega je što nakon 25 godina praćenja rukometa omalovažavaš obranu. Pa od kvalitetne obrane sve kreće u rukometu. Laki golovi iz kontre, polukontre, brzi napad na nepostavljenu obranu. Prvi Francuzi su došli do svih uspjeha na račun odlične obrane.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/01/2019 : 23:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nitko ne omalovažava obranu već bezidejni napad. Kada pobijediš utakmicu onda je zaslužna obrana jer je primila manje, kada je izgubiš onda je kriv napad jer nije zabio dovoljno. Kad tad se dogodi da ti protivnik dobro zatvori kontru i onda nema lakih golova, da pratiš rukomet malo bolje onda bi znao što se dogodilo Norvežankama u finalu zadnjeg SP-a.
Brazil jest prosječna momčad, to što si ti pročitao negdje na internetu ili neki dan čuo da je njihova ženska reprezentacija bila prvak nema veze s muškom reprezentacijom, razlike su očigledne.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/01/2019 : 23:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
I prije svega ne čitaš s razumjevanjem. Ne uspoređujem rukomet iz osamdesetih ili devedesetih s ovim danas nego kažem da su te generacije osvajale zlatne medalje jer su u svojim momčadima imale igrače iz samog svjetskog vrha. U Atlanti Ćavar i Smajlagić uz odlične Saračevića i Puca. U Ateni Balić i Džomba uz vrhunske Metličića, Lackovića...
Iz tvoje kauč perspektive ajde reci tko ti se čini da je od naših igrača sam svjetski vrh ? Da je u ovom trenutku u top 5 igrača u Svijetu ? Realno je da nemamo reprezentaciju za polufinale. To što smo bili na korak do polufinala je iznenađenje kao i pobjeda Brazila protiv nas.
Šta je taj Egipat napravio s tom brzom igrom u napadu ? Do kuda su dogurali. Najlakše je reći, ajmo igrat brzi rukomet u napadu. A nemamo igrače za brzu igru u napadu. Valjda prilagodiš sustav i igru tipu igraca koji imaš, a ne obrnuto. Uostalom, mi igramo sporo i negledljivo u napadu, a Egipat brzo pa mi postigli 20 golova više u grupi ☺
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/01/2019 : 23:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Nitko ne omalovažava obranu već bezidejni napad. Kada pobijediš utakmicu onda je zaslužna obrana jer je primila manje, kada je izgubiš onda je kriv napad jer nije zabio dovoljno. Kad tad se dogodi da ti protivnik dobro zatvori kontru i onda nema lakih golova, da pratiš rukomet malo bolje onda bi znao što se dogodilo Norvežankama u finalu zadnjeg SP-a.
Brazil jest prosječna momčad, to što si ti pročitao negdje na internetu ili neki dan čuo da je njihova ženska reprezentacija bila prvak nema veze s muškom reprezentacijom, razlike su očigledne.

Da ja pratim malo bolje ???? 😂😂😂😂😂 To što si ti samoproglašeni stručnjak iz fotelje čija bi baba vodila bolje reprezentaciju od Červara ne znači da i mi ostali ne pratimo rukomet. Pratim rukomet, idem na utakmice, čitam o rukometu. Tako da me poštedi, molim te...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/01/2019 : 23:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Onda mi reci bez guglanja kako se zove igračica Francuske koje je bila isključena u nedavnom finalu EP-a protiv Rusije?

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/01/2019 : 00:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma kako je spor ovaj google, nikako da izbaci potrebno ime a baš mi na vrhu jezika.
Gledam i po ovom topicu a nikako da pronađem, jest vražji njegov autor kada je natukao toliko stranica o tamo nekom rukometu.

Edited by - DODSFERD on 25/01/2019 00:11:13
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 00:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda mi reci bez guglanja kako se zove igračica Francuske koje je bila isključena u nedavnom finalu EP-a protiv Rusije?

Drugar.... osvojio sam kviz Nogometne Ikone na državnom nivou. Osvojio sam nekoliko puta kviz u organizaciji Supersporta i ekipe Željka Vele na kojem su se natjecali najbolji hrvatski kvizaši, lovci sa Potjere i neki od poznatih sportskih komentatora poput Šapita, Ozmeca...
Na svim pojedinačnim kvizovima poput Cro 100 sam uz Pericu Živanovića i Mladena Vukorepu u Top 3.
Tako da me poštedi ovakvih provjera. Usput, godinama slažem sportske kvizove. Baš sam upravo prošli tjedan sastavio 200 sportskih pitanja za Društvo Hrvatskih Kvizaša. Pa ti iz iskustva mogu reći kako ti je pitanje sranje i preopskurno. Kvizaško pitanje bi moglo biti tko je osvojio naslov europske prvakinje. Koja igračica je bila mvp europskog prvenstva i mvp olimpijskih igara. Ili kako se zove norveška rukometasica čije su se gole slike pojavile na internetu. Sve ostalo je glupo i opskurno.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/01/2019 : 01:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Drugar.... osvojio sam kviz Nogometne Ikone na državnom nivou. Osvojio sam nekoliko puta kviz u organizaciji Supersporta i ekipe Željka Vele na kojem su se natjecali najbolji hrvatski kvizaši, lovci sa Potjere i neki od poznatih sportskih komentatora poput Šapita, Ozmeca...
Na svim pojedinačnim kvizovima poput Cro 100 sam uz Pericu Živanovića i Mladena Vukorepu u Top 3.
Tako da me poštedi ovakvih provjera. Usput, godinama slažem sportske kvizove. Baš sam upravo prošli tjedan sastavio 200 sportskih pitanja za Društvo Hrvatskih Kvizaša. Pa ti iz iskustva mogu reći kako ti je pitanje sranje i preopskurno. Kvizaško pitanje bi moglo biti tko je osvojio naslov europske prvakinje. Koja igračica je bila mvp europskog prvenstva i mvp olimpijskih igara. Ili kako se zove norveška rukometasica čije su se gole slike pojavile na internetu. Sve ostalo je glupo i opskurno.

Pa neću ti valjda postaviti pitanje na koje možeš proguglat odgovor za minutu.
Uostalom, ovo finale je odigrano prije nešto više od mjesec dana i ostalo zapamćeno po toj sudačkoj grešci tako da nije toliko opskurno, ne znam kako je takva informacija promakla strastvenom ljubitelju rukometa koji toliko čita o njemu. https://sportnet.rtl.hr/vijesti/518595/rukomet-rukometni-svijet/francuskinje-pobjedom-protiv-rusije-naslovu-svjetskih-prvakinja-pridruzile-i-titulu-europskih/
I ja sam o tome pisao odmah nakon odigranog finala http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=46189&REPLY_ID=2203574
Naravno da ti tada nisi pratio ni prvenstvo ni ovu temu, ali glavno da si sada izronio niotkuda kako bi pokazao kakav si znalac koji ne uvažava tuđe mišljenje, iako te za rukomet zaboli ona stvar 11 mjeseci godišnje.
Već sam ranije primjetio kod tebe da voliš biti svakom loncu poklopac, kako na sportskim tako i na stripovskim temama, i uvijek je u pitanju takvo obraćenje s visoka kao da si popio svu pamet svijeta i da nitko drugi nema pojma o dotičnoj stvari.
Ne znam zbog čega imaš potrebu za takvim nastupima, je li u pitanju višak vremena u privatnom životu ili možda traume iz prošlosti, ali začudio bi se koliko ima ljudi koje iritiraju pametnjakovići čija uvijek mora biti zadnja i ne priznaju tuđe mišljenje.
I na kraju da napomenem; ovaj moj stav po pitanju Červara i igre reprezentacije ima barem 80% ljudi po sportskim forumima, dok ovakvih kao ti koji gledaju kroz ružičaste naočale nema baš puno.
Uglavnom, ovakvo tjeranje maka na konac i natjecanje čiji je veći nemaju smisla, ja imam svoje mišljenje a ti svoje i bolje da se raziđemo na različitim putevima umjesto natjerivanja po ovoj temi.
A iskreno, nemam ni volje ni vremena za takve stvari...

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 10:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Da imam stari commodore 64 i šarafciger proguglao bih podatak o crvenom kartonu Allison Pineau unutar minute...
Čuj, nije opakuran podatak jer si ga ti spomenuo na ovom forumu ? Kakav ego trip 😂😂😂😂
Zato što nisam komentirao rukometno prvenstvo na stripovskom forumu ti si zaključio da ga nisam pratio ????? Bravo...
Mislim da nikad nisam komentirao ni temu "knjige" na ovom forumu pa bi ti Šerloče odmah zaključio da u životu nisam knjige pročitao. Televizora u životu ne upalih jer nisam komentirao na stripovi.com. 😂😂😂😂😂
Upravo si ti osoba koja gleda ljude s visoka, upravo ti govoriš za svakog tko se ne slaže s tvojim mišljenjem da o rukometu nema pojma. Evo, mene si upravo počastio tvrdnjom kako rukomet gledam samo kad su prvenstva. Jučer mi kažeš da sam čak i podatak kako su Brazilke bile svjetske prvakinje pokupio onako slučajno sa interneta. Onako slučajno sam možda i bio na toj utakmici. Onako slučajno sam možda bio i na cijelom prvenstvu u muškoj konkurenciji kada se održavalo u Srbiji jer imam puno prijatelja tamo koje sam upoznao preko fakulteta. A zamisli, nisam komentirao ovdje na forumu.
Ja itekako volim razgovarati, pogotovo kada je riječ o sportu. Ali volim razgovarati argumentima. Ti pljuješ naš napad dok kao primjer brzog i lepršavog napada daješ napadačku igru jednog Egipta od kojeg smo u grupnoj fazi postigli 20 golova više. Ili 4 gola više po susretu. Pitam te konkretno da mi kažeš po kojoj logici smo mi igračkom kvalitetom realno zaslužili da budemo u polufinalu pa nema konkretnog odgovora. Pitam te da realno usporediš kvalitetu igrača koju smo imali kada smo osvajali zlatne medalje sa kvalitetom igrača na ovom prvenstvu pa opet ko političar puno zujiš, a ništa konkretno ne kažeš.
Ljudi na forumima su često pljuvački nastrojeni tako da 80 % ljudi koji pljuju Červara i nisu neki podatak. Červar kada sa vrhunskim igračima osvoji svjetsko prvenstvo onda to može i tvoja baka, ali kada sa dobrim, ali ne i vrhunskim igračima bude peti ili šesti onda je neznalica. A Červar je postao svjetski prvak s istim igračima s kojima je Josip Milković osvojio posljednje mjesto na euru godinu dana ranije. Jučer si spomenuo Džombinu izjavu od prije nekoliko godina pa si mogao spomenuti i jučerašnju kolumnu u kojoj piše da nam za sam vrh svjetskog rukometa nedostaje lijevi vanjski, šuter kojeg već godinama nemamo.
Meni nešto govoriš, a baš si ti u svojim komentarima bahat, ne poštuješ drugačije mišljenje i čudom se čudim kako takvog znalca za egipatski napadački rukomet nisu zvali na RTL umjesto Šole da bude stručni komentator.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/01/2019 : 13:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

I na kraju da napomenem; ovaj moj stav po pitanju Červara i igre reprezentacije ima barem 80% ljudi po sportskim forumima, dok ovakvih kao ti koji gledaju kroz ružičaste naočale nema baš puno.

Sad si se sam demantirao. Kakvi su to stručnjaci na tim sportskim forumima?

Ja sam tuposon što se tiče rukometa, meni vaša prepiska može biti zanimljiva jer sam velika neznalica po pitanju rukometa, pa mogu reći da obadvojica, vjerujem, imate nešto dobro za reći, nepotrebno je to pretjerano dokazivanje “ ja znam najbolje “.
Sam problem rukometa je sličan kao problemi u većini ili gotovo svim sportovima, loše ulaganje u sport i njegov razvoj.

Edited by - Kruger on 25/01/2019 13:40:23
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 14:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Krugeru, kao veliki neznalica po pitanju rukometa si bolje objasnio nego veliki sveznalica iz kauč perspektive 😂😂😂
Kod nas u Rijeci rukometašice nemaju novca za platit suce i delegate utakmice. Ne znaju hoće li otići na sljedeću utakmicu jer nemaju za prijevoz. Rukometaši Zameta su skupljali plastične boce da bi mogli odigrati utakmicu. U jednoj Rijeci koja je razvijeniji dio Hrvatske. U takvim uvjetima mi razvijamo mlade rukometaše i nama je neuspjeh plasman između petog i osmog mjesta ??? O čemu mi ovdje pričamo.
Nema tu gledanja kroz ružičaste naočale nego je to trenutno realnost. Lako je reći ajmo mi igrati brzi napad. Ali ako nemaš ekipu koja to može ispratiti onda prilagodiš igru onome što imaš. Ćiro je najbolje komentirao jednom kada je rekao... možeš ti meni ponuditi i milion eura da pregrizem željezo kad ja imam gebis 😂😂😂😂
I to je sva mudrost. Ne možemo igrati brzi napad ako nemamo igrače za brzi napad. Ne može nam vanjski pucati sa 10 metara ako na vanjskom nemamo igrača klase Hansena ili Lazarova. Ma šta god Egipćani mislili o tome ☺
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14538 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 25/01/2019 : 14:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Nego, je l' se navija za skandinavsko finale ili?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2019 : 14:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Ja sam tuposon što se tiče rukometa, meni vaša prepiska može biti zanimljiva jer sam velika neznalica po pitanju rukometa, pa mogu reći da obadvojica, vjerujem, imate nešto dobro za reći, nepotrebno je to pretjerano dokazivanje “ ja znam najbolje “.
Sam problem rukometa je sličan kao problemi u većini ili gotovo svim sportovima, loše ulaganje u sport i njegov razvoj.

Potpis.

Ja se recimo sa DODSFERDON slažen da je Lino loš. Doduše ovo prvenstvo je čak OK odrađeno, ali Lino je pravu štetu napravija prije 10-15 godina.
S druge strane, mislin da je činjenica ono šta sumohrvat piše, a to je da je igračka klasa koju je ona generacija imala nemože mirit sa današnjon. Da možeš teleportirat onu ekipu u ovo vrime, od današnjih bi možda Štrlek kokurira za prvih 7. Duvnjak bi igra backup Baliću, i na livon vanjskon dilija minutažu s Lackovićen.
Pogleda san utakmicu sa Francuskon šta je DODSFERD stavija, ali i inače volin gledat te stare utakmice, i šta je vremenski odmak veći sve mi jasnije kakve su klase bili oni igrači. Na stranu Balić. Ali Metličić je bija nevjerovatan, Sulić je meni do dan danas najbolji pivot, Džombi je backup Zrnić, a u današnjoj ekipi bi Zrnić bija u prvih 7, Lacković koji samin time šta je na terenu pretstavlja opasnost.
Neusporedivo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 14:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da je Renato Sulić najbolji pivot kojeg smo imali. Kakva je pegula bio kad ga je pred Olimpijske igre u Ateni doslovno pred kućom bubnuo auto. Ta ulica u kojoj ga je auto bubnuo je sporedna ulica gdje ne možeš vozit brže od 20 na sat. I čovjek ostade bez zlata na Olimpijadi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/01/2019 : 14:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Krugeru, kao veliki neznalica po pitanju rukometa si bolje objasnio nego veliki sveznalica iz kauč perspektive 😂😂😂
Kod nas u Rijeci rukometašice nemaju novca za platit suce i delegate utakmice. Ne znaju hoće li otići na sljedeću utakmicu jer nemaju za prijevoz. Rukometaši Zameta su skupljali plastične boce da bi mogli odigrati utakmicu. U jednoj Rijeci koja je razvijeniji dio Hrvatske. U takvim uvjetima mi razvijamo mlade rukometaše i nama je neuspjeh plasman između petog i osmog mjesta ??? O čemu mi ovdje pričamo.
Nema tu gledanja kroz ružičaste naočale nego je to trenutno realnost. Lako je reći ajmo mi igrati brzi napad. Ali ako nemaš ekipu koja to može ispratiti onda prilagodiš igru onome što imaš. Ćiro je najbolje komentirao jednom kada je rekao... možeš ti meni ponuditi i milion eura da pregrizem željezo kad ja imam gebis 😂😂😂😂
I to je sva mudrost. Ne možemo igrati brzi napad ako nemamo igrače za brzi napad. Ne može nam vanjski pucati sa 10 metara ako na vanjskom nemamo igrača klase Hansena ili Lazarova. Ma šta god Egipćani mislili o tome ☺

Tužna priča. O tome bi se dalo dosta pričati jer se novac troši na nekakva “ školovanja “ dužnosnika Saveza ( ne mislim točno na rukometni savez, mogu pretpostaviti da je slično ) nego na ovakve stvari.
Ti živiš u većem gradu, pa ne znam kako je to kod vas. Bazen izbora je veći, pa možda neke stvari nisu toliko uočljive, no u manjim gradovima je izbor djece ili bazen puno manji, pa se mnogo toga vidi. Djeca su pretila, slabih motoričkih sposobnosti, kretnje i osjećaj za prostor loš. Ulaganje i školovanje trenera slabo ili nikakvo i tako te stvari.

Edited by - Kruger on 25/01/2019 14:50:58
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 14:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Kad si već spomenuo najboljeg pivota baš sam malo pokušao složiti najbolju sedmorku koje se ja sjećam.
Mirko Bašić na golu.
Krila Smajlagić i Čavar.
Saračević, Balić i Metličić vanjski.
Stručnjak za egipatski napadački rukomet kaže da pivot nije bitan u rukometu pa ga neću ni stavljat u ekipu ☺ Ionako mi nitko nije nešto odskakao na toj poziciji. Možda je vrijeme da i tu dobijemo igrača najviše klase.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/01/2019 : 14:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Potpis.

Ja se recimo sa DODSFERDON slažen da je Lino loš. Doduše ovo prvenstvo je čak OK odrađeno, ali Lino je pravu štetu napravija prije 10-15 godina.
S druge strane, mislin da je činjenica ono šta sumohrvat piše, a to je da je igračka klasa koju je ona generacija imala nemože mirit sa današnjon. Da možeš teleportirat onu ekipu u ovo vrime, od današnjih bi možda Štrlek kokurira za prvih 7. Duvnjak bi igra backup Baliću, i na livon vanjskon dilija minutažu s Lackovićen.
Pogleda san utakmicu sa Francuskon šta je DODSFERD stavija, ali i inače volin gledat te stare utakmice, i šta je vremenski odmak veći sve mi jasnije kakve su klase bili oni igrači. Na stranu Balić. Ali Metličić je bija nevjerovatan, Sulić je meni do dan danas najbolji pivot, Džombi je backup Zrnić, a u današnjoj ekipi bi Zrnić bija u prvih 7, Lacković koji samin time šta je na terenu pretstavlja opasnost.
Neusporedivo.

Moje je mišljenje da je Čavar izvukao najbolje što je mogao od onog što je imao. DODSFERD je spomenuo kako se rukomet igra brže nego prije 15-ak godina. Iako kad bi mene pitao ja ne bi skužio, mogu samo pretpostaviti. Mislim da je on u nekim svojim tvrdnjama upravu, barem što se tiče tog procesa brže igre, iako, ponavljam, ja to ne mogu primijetiti/uočiti/skužiti.

Edited by - Kruger on 25/01/2019 14:55:39
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2019 : 14:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad si već spomenuo najboljeg pivota baš sam malo pokušao složiti najbolju sedmorku koje se ja sjećam.
Mirko Bašić na golu.
Krila Smajlagić i Čavar.
Stručnjak za egipatski napadački rukomet kaže da pivot nije bitan u rukometu pa ga neću ni stavljat u ekipu ☺ Ionako mi nitko nije nešto odskakao na toj poziciji. Možda je vrijeme da i tu dobijemo igrača najviše klase.

Iz ove tvoje ekipe bi izbacja Saračevića jer neznan kako bi na terenu izgledala ekipa s njin i Metličičen, a Pero mi je bolji jer je kompletniji. Duvnjaka ni stavija na to misto.
Sulić pivot.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 15:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
@Kruger... Evo ti jedan banalan primjer. Prije nekoliko sezona igraju u košarci kvalifikacije za prvu ligu Dubrovnik i Crikvenica. Crikvenica nema apsolutno nikakve ambicije za viši rang i ovo joj dođe samo kao trošak. Prvu utakmicu u Crikvenici Dubrovnik dobije 20 razlike. Savez za uzvrat u Dubrovniku koji je teška formalnost odredi suce i delegata iz Zagreba ??????? Let avionom, spavanje u hotelu... A da je sudio trener Dubrovnika Crikveničani se ne bi bunili ☺☺☺☺ Ali trebalo se nagradit ljude izletom u Dubrovnik.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 15:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mirko Bašić na golu.
Krila Smajlagić i Čavar.

Iz ove tvoje ekipe bi izbacja Saračevića jer neznan kako bi na terenu izgledala ekipa s njin i Metličičen, a Pero mi je bolji jer je kompletniji. Duvnjaka ni stavija na to misto.
Sulić pivot.

Nisam mislio po onome kako bi igrali na utakmici. Ono, kao kad u nogometu rade najboljih 11 prvenstva pa stave 4 napadača 😂😂😂
Ali ako ćemo po pozicijama onda definitivno Puca prije Duvnjaka.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2019 : 15:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Potpis.

Neusporedivo.

Moje je mišljenje da je Čavar izvukao najbolje što je mogao od onog što je imao. DODSFERD je spomenuo kako se rukomet igra brže nego prije 15-ak godina. Iako kad bi mene pitao ja ne bi skužio, mogu samo pretpostaviti. Mislim da je on u nekim svojim tvrdnjama upravu, barem što se tiče tog procesa brže igre, iako, ponavljam, ja to ne mogu primijetiti/uočiti/skužiti.

Pretpostavljan da misliš na Červara. Ovo prvenstvo je vjerovatno izvuka maksimum, ali u periodu 0d 2005-2009 mislin da nas je u suradnji s Gobcen košta baren 2 zlata.
Šta se brže igre tiče, preporučan ti da pogledaš koju utakmicu iz onoga vrimena. Meni je prvo šta upada u oči razlika u pripremi napada. Imaš pivota koji se cilo vrime kreće po crti i miče obranu livo-desno. Vanjski igrači se u pripremi ne dodavaju na 9-10 metara jer je tu lako obrambenoj ekipi prekidat napad i protok lopte, nego na 12-13 metara odigravaju 3-4 brza livo-desno dodavanja, i kad se stvori nekakva rupica u obrani sva tri vanjska krenu u križanje i odigravaju uigrane akcije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/01/2019 : 15:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Potpis.

Neusporedivo.

Brže se igra u svim sportovima sada. Jednostavno je sve napredovalo. Od opreme, pristupa treningu, medicine, prehrane, pripreme utakmica...
Neki dan sam slagao taj sportski kviz i zanimalo me nešto...
Đurđica Bjedov je za zlato na 100 m plivala 11 sekundi sporije nego pobjednica na zadnjim Olimpijskim igrama. 11 sekundi na 100 m?????
Danas brže plivaju klinke na školskim natjecanjima.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/01/2019 : 15:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani, da mislio sam na Červara. Nisam skužio razliku između starih utakmica i ovih sad novih.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/01/2019 : 15:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Kruger... Evo ti jedan banalan primjer. Prije nekoliko sezona igraju u košarci kvalifikacije za prvu ligu Dubrovnik i Crikvenica. Crikvenica nema apsolutno nikakve ambicije za viši rang i ovo joj dođe samo kao trošak. Prvu utakmicu u Crikvenici Dubrovnik dobije 20 razlike. Savez za uzvrat u Dubrovniku koji je teška formalnost odredi suce i delegata iz Zagreba ??????? Let avionom, spavanje u hotelu... A da je sudio trener Dubrovnika Crikveničani se ne bi bunili ☺☺☺☺ Ali trebalo se nagradit ljude izletom u Dubrovnik.

Ah, ništa novo. Toga ima more. U nižim nogometnim ligama ako si se zamjerio sudačkom savezu ne piše ti se dobro, poslat će ti delegate i sudce iz različitih najdaljih gradova.
Go to Top of Page
Page: of 177 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000