forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/03/2018 : 18:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Kako mislis koje sve epizode?
Pa to je jedinstvena prica objavljena u sklopu JAO
I za razliku od veceg dijela te sage, kratica joj nimalo ne odgovara.
Izvorno 575., 576. i prvi dio 577. sveska.
LU ju je objavio pod naslovima Izgubljeni svijet, Sraz titana i Most nad ponorom (prvi dio).

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/03/2018 : 18:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Inace Igor je trenutacno na "izletu" pod naslovom "Putevima Marka Pola" pa nema vremena

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 24/03/2018 : 19:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

@D.J. - pitao me prijatelj za ovaj "The Lost World" (Signature Edition), koje sve epizode uključuje?

Pa kad stigneš odgovoriti da mu prenesem

Pa to je cela priča koju je crtao Rubini.

http://shop.sergiobonelli.it/scheda/9724/Il-mondo-perduto-.html ceo strip
http://shop.sergiobonelli.it/scheda/9953/Scontro-di-titani.html ceo strip
http://shop.sergiobonelli.it/scheda/10122/Il-ponte-sull-abisso.html do 30 i neke strane

edit: dok sam kuckao Vrač KandraX me preduhitrio.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 24/03/2018 19:15:11
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/03/2018 : 19:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hvala vam dečki ma ja sam krenuo prošle godine čitat kronološki ispočetka, došao sinoć do Ludens Extra 157: Znak hrabrosti (do 37 str.), tako da ove epizode su mi slabije poznate, pogotovo ta JA saga. Trebat će neko vrijeme dok dođem do toga, a htio bi pratit kronologiju tijekom čitanja.

Hvala vam još jednom

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/03/2018 : 19:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
lol dečki... a ono dva matora nejeba

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/03/2018 : 20:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hehe jednom kad sam išao na tramvajsku stanicu, sjedila su 3 starca na klupici, nekih 80 godina po starosti, a jedan se ustao i rekao ostaloj dvojici: "Idemo dečki!" - meni to bilo baš fora tako mi je to ostalo u sjećanju, pa stoga ovo "dečki" može važiti za one od 20 i one od 80

Pitao bi još nešto, onu sliku što je Solar stavio u jednoj od tema, kako se zove ona visoravan, odnosno ta lokacija? Tako mi je to poznato, a ne mogu se sjetit točno naziva..

quote:
Originally posted by solar

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/03/2018 : 21:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ima više sličnih lokacija u Južnoj Americi, posebno u Venezueli, ali čini mi se da je netko spominjao "Mato Grosso plateau" u Brazilu.

https://userscontent2.emaze.com/images/7f6eb869-412f-4b5a-936c-4352e48a3e04/d7cf2de2-259e-4781-8f7e-cdde6d683196.jpg

http://www.musekautas.lt/wp-content/uploads/2012/06/Diversity-of-Heliamphora-2.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c1/Il%C3%BA-tepui_-_southeastern_face.JPG/1200px-Il%C3%BA-tepui_-_southeastern_face.JPG
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/03/2018 : 21:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hvala Solar ukucao sam u google slike "table top mountain venezuela" i ovo mi je izbacilo - klik na: https://www.google.hr/search?biw=1396&bih=668&tbm=isch&sa=1&ei=PrG2WpLCNJHgkgWH55iQAw&q=table+top+mountain+venezuela&oq=table++venezuela&gs_l=psy-ab.1.0.0i7i30k1l2.55355.56701.0.59602.6.6.0.0.0.0.349.911.0j2j1j1.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..2.4.907...0i8i7i30k1.0.YU5JTChB3MM

Ovo "table top", pretpostavljam da ih tako nazivaju jer imaju vrhove ravne kao stol, tako nekako sam skužio naziv tih visoravni.

Solar, ovo što si spomenuo "Mato Grosso plateau" u Brazilu, sad sam izguglao da je spominjano ovdje (ako se ne varam to je tekst od stinkya - ili sam nešto pomiješao): http://www.filmokaz.com/?p=1213

quote:
Tko ono stalno brunda, nariče i gunđa kako Zagor nije što je bio, kako je sve propalo i ništa ne valja. A istovremeno čeka Godota, grozničavo trči na kiosk i kupuje novi broj. Da bi mogao gunđati kako ne valja.

Izgubljeni svijet spada u nove snage, nama u Hrvatskoj jako friške i moramo potvrditi: Zagor jaše dalje.

Jurski park na visoravni u Mato Grossu, jedan izgubljeni prapovijesni svijet, to je sadržaj ove epizode. Zagor se više puta sretao sa džinovskim gušterima, ali svi su oni bili kilavi. Morali su biti apsolvirani, da gledamo ove frizirane, CGI dinosaure. Najveći američki zagorovac D.J. intimno obožava Rubinija koji nam je dao sve te guštere, ptice, praljude i lijepu Ruskinju. Boselli pak nije propustio da među ovim društvenim fosilima razvije svoju osnovnu zagor-temu: mirenje preko Zagorove, gotovo božanske, karizme. Neki naivni adrianogori krivo razumijevaju ovu okolnost kao pripisivanje Zagoru doslovnog božanskog podrijetla, kao da ga je začeo sam Manitu. Naravno, nije riječ o takvim banalnostima, već o «herojima, obožavanju heroja i herojskom u povijesti», kako je to formulirao Carlyle. Postoje knjige i knjige, gospodo, a adrainogori očito rijetko čitaju, a i to što čitaju, krive stvari čitaju (recimo Burattinija na najgorim mjestima). Ova Bosellijeva izvedba je primijenjeno Carlylevo prvo predavanje o heroju kao božanstvu, čije je uveličavanje rezultat usmene predaje. Zagor je na Mato Grossu stvorio Kreis; njegov faktički nastavljač postat će heroj kao prorok, pa pjesnik, pa duhovnik, pa književnik i naposljetku kralj. Ali to je druga priča.

PS. ovo crveno da se zna da smo u pravoj temi

Edited by - ReemCP on 24/03/2018 21:21:13
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/03/2018 : 21:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Mato Grosso je bio radni naziv ove epizode, jasno, kasnije je Boselli to promijenio.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/03/2018 : 21:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
e pa sad, sa 80 si otisao u drugu krajnost.
nadjimo se na... 69

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/03/2018 : 23:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam na između 20 i 80, 69 može svašta značiti

Hvala Solaru još jednom na slikama, išao sam si malo potražiti na youtubeu i nekako najviše slično naslovnici od Ludensa "Izgubljeni svijet" mi je planina Roraima u Venezueli.

Pa sam složio jednu najavu, "blažu" verziju sa soundtrackom iz Jurrasic Parka:

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 12/04/2018 : 21:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@D.J. - želim ti se još jednom zahvaliti što si poslao ove svoje Zagore i što si mi javio da su stigli jučer bio u Zg-u i jednostavno nisam mogao, a da ne svratim do SNK i da ih pokupim

Jako sam se oduševio kako super izgledaju, a danas se potrefilo da mi rođendan i ovo mi je poklon samo takav

Hvala D.J. još jednom, i samo naprijed u svom radu

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10819 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/04/2018 : 21:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Fino, one hlace u Z-a kao u Plisskena u "Escape from NY".

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

SPQRoma
Average Member

Italy
953 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 13/04/2018 : 10:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
Milina.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7134 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/04/2018 : 20:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hvala ReemCP!
Evo ovih dana pakuju se i The Origins! U knjizi se uz 4 originalne Ferrijeve naslovnice (Zagor prica, Kralj Darkvuda, Nulta godina Darkkwooda, Dugin most) nalazi i 6 Ferrijevih naslovnica iz originalnog Zagor prica striscia izdanja.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7134 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/04/2018 : 20:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
A i da upotpunimo tvoju sliku sa svim knjigama.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2018 : 20:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
opet king-kong cita knjige...
drago djeco, ne, nisu formata A6

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7134 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/04/2018 : 20:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

opet king-kong cita knjige...
drago djeco, ne, nisu formata A6

Stvarno sam panj, umjesto da kazem zeni da otvara knjige dok ih slikam ja sa svojim "rucicama" otvaram!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2018 : 22:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
da te znao Peter Jackson, koliko bi ustedio snimajuci Hobite

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/04/2018 : 10:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Prelepo izgleda!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 14/04/2018 : 10:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Definitivno jedan od najbolje uradjenih stripova koji sam drzao u rukama, pazilo se na sve detalje. Naravno, ponosno se kocopere na polici, ali si me zeznuo sa ovom prvom naslovnicom 1000 Faces of Fear, pa moram u re-kolekciju :D
Po slikama (ako izuzmemo lijevi palac) mi se cini da je Origins jos razina vise. Provjerit cu uskoro.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7134 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 14/04/2018 : 19:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hvala Grabb!
Objektivno gledajuci, The Origins mozda i je najljepsa knjiga dosad, iako mi te price unutar knjige kao i naslovnica nisu najbolje do sad, ali sveukupno gledajuci, nekako se sve lijepo poklopilo.

U srijedu stizu najave za slijedeca izdanja...

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10819 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/04/2018 : 21:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kako idu prednarudzbe kod SNK u Zgbu? Jel' mozemo vec rezervirati?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7134 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/04/2018 : 10:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Kako idu prednarudzbe kod SNK u Zgbu? Jel' mozemo vec rezervirati?

Nisam im jos javio za knjigu, ali mislim da se moze rezervirati.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13182 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 15/04/2018 : 18:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Izvrsne slike D.J. jedva čekam ovo, koliko sam skužio, ovaj broj 6 će isto biti "knjižurina", vjerojatno preko 400 stranica

Zaista predivno izgleda tako mi je drago da sam uspio doći do ovih knjiga, najgore je kad si u zaostatku s nečim i kad se bojiš hoćeš li uopće više doći do tih primjeraka. Ali sad sam na konju, tako da nema šanse da mi što promakne u budućnosti što se ovoga tiče

Tema je također odlična, prošle godine sam ju cijelu pročitao, jako zanimljivih komentara, ali i pravi je pothvat odhrvati se svakojakim željama "D.J. ovo bi ti bilo dobro, D.J. ipak bi ti ovo drugo bilo bolje za novu knjigu.." slušaj svoje srce kao dosad i nećeš nikako pogriješiti ali i svojih kolega što rade na textovima, odnosno tekstovima

Jednom će na red doći i poneka snježna priča u ovom izdanju, a vidim da su mnogi sugerirali "Nestali istraživač", moje je pitanje - ako dođe do neke snježne priče (a sigurno će jednom doći), hoćeš li Zagoru na naslovnici odjenuti jaknu? zanimljiv je podatak da što se tiče svih edicija, Zagor je samo 21 put imao jaknu na naslovnicama dosad. Takvo izdanje ako bude, naravno, bilo bi i više nego dobro planirati za jednu od predstojećih zima radi atmosfere i ugođaja

Sve pohvale, eto, ja sam super sretan što sam došao do ovih tvojih knjiga i veselim se sljedećima

Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000