Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12738 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 10/01/2015 : 14:41:12
|
Čitam malo komentare običnih ljudi pa mi je zapeo za oko ovaj komentar: Dasselbe Magazin hat sich nicht gescheut, einen islamischen Karikaturisten wegen "Antisemitismus" fristlos zu entlassen, nur weil er eine Schwiegertochter des französischen Präsidenten aufs Korn genommen hat. Da gibt's auf einmal keine "Meinungsfreiheit". "Isti ovaj magazin se nije libio bezuvjetno otpustiti jednog islamskog karikaturistu zbog "antisemitezima", jer je se ovaj namjerio na nevjestu francuskog predsjednika. Odjednom nema više slobode mišljenja."
Valjalo bi ovo provjeriti |
Have mercy |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/01/2015 : 14:41:16
|
Da..znam i ja biti ironican.. Evo pada mi na pamet moja obrada na pamet..."Oh when the Saints go drawing in..Oh Lord I won't to be in this number(or Issue)..."
I dalje svijet je sarena lopta.... Kao da je povijest u onoj pjesmi Bon Jovija.. "life's a b*** like a rollercoaster ride,the ups and downs make me scream sometimes..." |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Kum Ruzvelt
Junior Member
357 Posts
Member since 03/09/2011 |
Posted - 10/01/2015 : 14:46:40
|
quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Ma nemas ti pojma o zivotu..uz duzno postovanje ali tako je. I odmah da kazem jebes covjeka kojem nista nije sveto. Takve ne bih nazvao ni ljudima.. vise nekim moralnim ruinama ili nedefinisanim oblicima zivota. I jao onome ko sa takvim ljudima mora imati posla.. kad naletis na takve spoznaces da je sasvim u redu radovati se necijoj smrti. Pri ovome "sveto" ne mislim samo na vjeru nego na sve ostale bitne stvari u zivotu. Tako bih I ja mogao reci da su oni I novinari idioti nevidjeni kad su izgubili zivot zbog karikature.. mislim koliki debil moras biti za takvo sto? Ako je tebi Blek smisao zivota I razlog tvog postojanja onda sto da ne? Radi sta god smatras ispravnim..
uh, što tebe jebu ovi, kako ih sasvim pogrešno i tako podmuklo nazivaš, kojima "ništa nije sveto" a ne brinu te ovi koji masakriraju upravo u ime svojih svetinja (boga, nacije, domovine...). ali pazi ovo... upravo vi, koji apstraktne ideje i ideologije dižete na nivo nedodirljivosti i svetinja, upravo vi obezvrijeđujete čovjeka u svoj njegovoj čovječnosti i ljudskosti, jer upravo vama više ništa nije sveto (ljudsko) ako postoji cilj, ideja koja je veća od sviju nas. no, dobro, jasno nam je da si na strani terorista... a sa njima, vidjeli smo, nema pregovaranja.
Daj, Kiki... ne zajebavaj, mani filozofije. Ja te stvari, koje ti nazivas apstraktnim, dizem na nivo postovanja I razumjevanja a ne nedodirljivosti.. Sto cackas mecku I guras nekome prst u oko iako znas da mu to smeta I milion puta ti se skrece paznja da to ne radis.. a ti opet I opet iznova.. pa zbog cega, pobogu? Zbog slobode govora? A znas I sam da se, kako kod nas tako I u svijetu, ljudi pozivaju na slobodu govora samo kad treba neskoga da uvrijede i ocrne pa kad se taj neko pobuni onda se trabunja o slobodi govora. I Vidim da polako lijepis etikete..cuj ja na strani terorista?! To je zakon akcije i reakcije, nema tu neke mudrosti.. Bice da bi ti ovakvima kao sto sam ja( citaj neistomisljenicima) najradije poslao narodnu miliciju na vrata, kao u zlatno doba komunisticke demokratije. Naravno, i dalje mislim da je prilicno budalasto dati zivot za karikaturu.. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6139 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/01/2015 : 14:58:30
|
Daj, Kiki... ne zajebavaj, mani filozofije. Ja te stvari, koje ti nazivas apstraktnim, dizem na nivo postovanja I razumjevanja a ne nedodirljivosti.. Sto cackas mecku I guras nekome prst u oko iako znas da mu to smeta I milion puta ti se skrece paznja da to ne radis.. a ti opet I opet iznova.. pa zbog cega, pobogu? Zbog slobode govora? A znas I sam da se, kako kod nas tako I u svijetu, ljudi pozivaju na slobodu govora samo kad treba neskoga da uvrijede i ocrne pa kad se taj neko pobuni onda se trabunja o slobodi govora. I Vidim da polako lijepis etikete..cuj ja na strani terorista?! To je zakon akcije i reakcije, nema tu neke mudrosti.. Bice da bi ti ovakvima kao sto sam ja( citaj neistomisljenicima) najradije poslao narodnu miliciju na vrata, kao u zlatno doba komunisticke demokratije. Naravno, i dalje mislim da je prilicno budalasto dati zivot za karikaturu..
Evo ti slobode govora za religiju u EU:
Koliko mi je poznato nitko prosvjednike nije masakrirao. A siguran sam da smetaju velikoj većini građana i svjesno izazivaju. Ti bi sigurno, da ih netko ubije, rekao da su sami tražili. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:09:05
|
Kao nekada tekst "Tito ide gol" a u stvari feler "Tito i DeGaulle" Pa vidi reakcije.. Ili zvucnik "Zabranjenog pusenja" kad je riknuo pa su rekli da nam "crko marsal"...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:16:41
|
Bilo bi pozeljno sada cijelu europu obljepiti plakatima iz Charlie Hebdo,cisto da krelci vide da im je ideologija promasena i da pripadaju proslom svrsenom vremenu. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 10/01/2015 15:17:07 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:30:46
|
Eh...oni koji se najvise i boje pretjeranih nasilnih reakcija na monoteiste su upravo i sljedbenici prve semitske religije koji nece dozvoliti da se to dogodi(sigurno ce povuci mehanizme) jer su rane friske jos od 1940 jer su i njih u logore slali stocnim vagonima upravo i bivsi predsjednik mizeran.
Ah da..progon Roma...zabrana sahrane romske djevojcice u Francuskoj...egalité... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6139 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/01/2015 : 15:39:15
|
quote: Originally posted by emirem
Ah da..progon Roma...zabrana sahrane romske djevojcice u Francuskoj...egalité...
Koliko sam shvatio, Charlie Hebdo su novine u kojima se ismijavaju i ovakve pojave. Da nema slobode govora, vlasti bi zabranile novinama pisati o tome i mi nikada ne bi saznali za ovakve slučajeve. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:41:56
|
Rekla je pokojna Jovanka da ima gore jedan inzinjer koji ce sve nas ljude poredati... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:43:15
|
quote: Originally posted by Beva
Ah da..progon Roma...zabrana sahrane romske djevojcice u Francuskoj...egalité...
Koliko sam shvatio, Charlie Hebdo su novine u kojima se ismijavaju i ovakve pojave. Da nema slobode govora, vlasti bi zabranile novinama pisati o tome i mi nikada ne bi saznali za ovakve slučajeve.
yeep |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:44:55
|
Rekla je pokojna Jovanka da ima gore jedan inzinjer koji ce sve nas ljude poredati...
Bice da se zajebala |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 10/01/2015 : 15:47:42
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Rekla je pokojna Jovanka da ima gore jedan inzinjer koji ce sve nas ljude poredati...
Bice da se zajebala
A sta znas... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12738 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 10/01/2015 : 16:09:30
|
Mogu vam rec da i meni idu na nerve ovi.kohi.kazu...
Sto su uopce crtali muhameda..kao to njih vredja
a sta.kao muhamed se nezna sam branit.ionak ce mo svi biti pitani na sudnjem danu...
Nego.jel gore kebabdzinice
ako sad francuzi ne urade nista
onda
ko ih jebw |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 10/01/2015 : 16:18:43
|
quote: Originally posted by KRAS
ko ih jebw
Kako da mi vrate "Russia Today" ukinuli su mi program? Bas je bilo dobrih emisija... Je li to pocela cenzura ruskih programa? |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 10/01/2015 : 17:20:37
|
Sa www.index.hr
Nitko nije palio svijeće, samo su palili Ferale Piše: Goran Antonijević petak, 9.1.2015. 23:52
I TAKO, danas ce se na splitskoj Pjaci paliti svijeće za slobodu govora povodom masakra u Parizu. I to je lijepo, i pozivam sve svoje prijatelje da odu i zapale svijeću ili na bilo koji način na koji misle da je prikladno, neka daju do znanja kako podržavaju slobodu govora.
A ja neću. Jer ne mogu. Jer je Pjaca moje prvo radno mjesto u životu. Tamo sam, naime radio kao kolporter za splitski Charlie Hebdo. Možda ste čuli za njega, zvao se Feral. Feral Tribune. Blago upokojen u Gospodinu. Onom kojemu se diglo spomenik, negdje 500 metara zračne linije zapadno od redakcije koju je upokojio.
A spomenika Feralu nema. U Parizu će uskoro postojati neka ulica nazvana po nekom od ovih genijalaca koje su kreteni upucali, možda nikne i kakav spomenik, makar puno Francuza, a sve vladajuće stranke pogotovo, ordinarno mrze taj odurni Charlie Hebdo. Kod nas ga neće biti nikad, iako je isti taj Feral svojedobno i od Charlie Hebdoa proglašen za najbolji satirički list na svijetu. Ej, na svijetu...
Neću ići na Pjacu, jer su me pljuvali, a često i fizički prijetili kad sam urlao naslove iz Ferala. Oni koji su ga kupovali, kupovali su ga potajice, kao da drogu prodajem, a ne, eto, najbolji satirični list na svijetu. Trafike ga nisu tada prodavale, osim rijetkih privatnih, a zna se i zašto.
Kad se napokon pojavio na trafici, hrpa primjeraka je spaljena, ne sjećam se je li baš na Pjaci, ili možda ipak na Rivi, ne da mi se provjeravat, nije ni važno. Nitko nije palio svijeće, samo su palili Ferale.
I zato, ja danas neću paliti svijeću za slobodu govora na Pjaci. Ja ću prolistati stare Ferale, jer to je moj Charlie Hebdo.
|
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 10/01/2015 : 17:36:13
|
Mogla bi se ovde malo iskoristit slobodu govora. Nabijem na neku stvar sve Isisovce i njihove simpatizere, isto tako mi ga mogu potegnuti svi karikaturisti koji su ocigledno zaboravili sta znaci karikaturu i u koje svrhe se karikaturise(nekako mi se cini da su ovi poneki motivi djelo nekog covjeka sa bolesnom seksualnom mastom) Moze mi ga isto i licemjerna evropsko-zapadna vrijednost bez koje ovih prvih i nebi bilo a ovim drugima dozvolili, ili ih cak ohrabrili da rade sto rade. Zao mi je jedino ovih nevinih zrtava iz Pariza kao i onih sto su poginuli u protestima protiv ovih novina prije par godina sirem svijeta, a kojih je bilo mislim znatno vise, i za kraj, ja nisam Charlie.
|
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 10/01/2015 : 17:39:59
|
I eto nam kanidata za prvi ban na ovoj temi |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 10/01/2015 : 18:11:44
|
quote: Originally posted by senokute
Mogla bi se ovde malo iskoristit slobodu govora. Nabijem na neku stvar sve Isisovce i njihove simpatizere, isto tako mi ga mogu potegnuti svi karikaturisti koji su ocigledno zaboravili sta znaci karikaturu i u koje svrhe se karikaturise(nekako mi se cini da su ovi poneki motivi djelo nekog covjeka sa bolesnom seksualnom mastom) Moze mi ga isto i licemjerna evropsko-zapadna vrijednost bez koje ovih prvih i nebi bilo a ovim drugima dozvolili, ili ih cak ohrabrili da rade sto rade. Zao mi je jedino ovih nevinih zrtava iz Pariza kao i onih sto su poginuli u protestima protiv ovih novina prije par godina sirem svijeta, a kojih je bilo mislim znatno vise, i za kraj, ja nisam Charlie.
sta ono rekose dobri, pametni ljudi ala Marx i Lenjin, nesto ala religija je opijum za glupane- malo parafraziram, ali ti si primjer tih katolicko-muslimanskih vjernika na koje su oni mislili. |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 10/01/2015 : 18:18:04
|
senokute ti si upravo najbolji primjer da bog ne postoji jer bi tebe medju prvima maknuo saa ovozemaljskog svijeta. |
Mrzim mrznju! |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 10/01/2015 : 18:23:46
|
Ma u pravu su bili Lenjin i Marx kada su rekli da je "Religija opijum za glupane", kroz vjeru su se oduvijek odvijali ratovi. Da nema vjere ne bi bilo ni ratova, a same vjere su produkt jebenog kapitalizma tako da su popovi, hodže, paroci i rabini lopovska gamad koja samo voli novac, tako da nema smisla vjerovati u te vjere, odnosno u te kriminale. Ja u crkvu nisam ulazio od svoje 11 godine, tako da nisam ulazio punih 17 godina a nemojte bolje ni vi, sve je to sami lopovluk... |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 10/01/2015 : 18:36:44
|
juj
ti bi samo nesto nabijo
de mi reci nes
ak ja opsujem dobrog muhameda sa sve potomostvom mu do dinastije saud
zasto bi to tebe vredjalo
nisi sa muhetom ni u rodu rod ni pomoz bog
nit njegovu ideologiju drpanja djece sledis.nit posle svetog mjeseca koljes bezboznike
Dakle |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 10/01/2015 : 18:39:22
|
quote: Originally posted by mamlaz
sta ono rekose dobri, pametni ljudi ala Marx i Lenjin, nesto ala religija je opijum za glupane- malo parafraziram, ali ti si primjer tih katolicko-muslimanskih vjernika na koje su oni mislili.
Momce,pobrko si stvari. Mene religija interesuje kao lanjski snijeg. Moja "religija" je ravnopravnost svakog covjeka bez obzira na vjeru ili nevjeru,boju koze , rasu porijeklo, i u duhu te "religije"je napisan prvi post. |
|
|
|
Topic |
|