Author |
Topic |
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
Posted - 03/02/2015 : 06:41:24
|
Poštovani čitaoci, budući da je sve definisano i da su se sve kockice složile, s velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da ćemo u narednih godinu dana objaviti dela velikana francusko-belgijske škole stripa Didijea Komesa, svih 9 njegovih crno-belih autorskih albuma, u okviru tri Omnibusa. Svaka knjiga, Omnibus, biće u luksuznoj opremi, na velikom formatu i u tvrdom povezu. Knjige će biti štampane u 500 primeraka i ići će u ograničenu distribuciju na prostoru Srbije.
Ipak, svaki Omnibus pre štampe će ići u pretplatu, sa znatno nižom cenom od knjižarske. Prvi Omnibus već je u pretplati i više o tome možete pročitati ovde: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46366
Takođe, pretplatnici za prvu knjigu Komesovog Omnibusa imaće povlašćenu cenu prilikom pretplate za drugu i treću kasnije, a pretplatnici za sve tri knjige imaće i dodatnu nagradicu.
Ovaj zaista kapitalni izdavački poduhvat, ubedljivo najveći i najsloženiji za Komiko do sada, realizovaćemo u toku 2015. i 2016. godine. Prevod je delo Gorana Kostrovića koji je za ovaj projekat nagrađen i stipendijom francuskog Ministarstva kulture i studijskim boravkom u Francuskoj za potrebe ovog prevoda. Dizajn i likovnu opremu knjiga potpisuje Jana Vuković.
Cene:
Knjižarska (u par knjižara gde će je biti): 2420 din
Striparnice: 2200 din
Pretplatna: 1600 din
* Pretplatnici za prvu knjigu imaće dodatni popust kod pretplate za drugu i treću knjigu.
Sadržaj:
OMNIBUS I - Gavranova senka, Eva & Drvo-srce
OMNIBUS II - Tišina & Lasica
OMNIBUS III - Iris, Dom gde drveće sneva, Tigrove suze & Dix de der
|
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
Edited by - KOMIKO on 14/02/2015 13:04:06
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 03/02/2015 : 10:52:41
|
Odlično! Zasebno izdanje Tišine sam preskočio, ali ovo neću.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 03/02/2015 : 12:54:28
|
quote: Originally posted by KOMIKO
quote: Originally posted by Tornadomaster
Super. Okvirno, kad će prvi?
Prvi očekujemo do kraja ovog meseca.
izvrsno!!!! |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10354 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 03/02/2015 : 12:54:53
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Tišina je vrlo posebno djelo.
Jako me se dojmila prilikom čitanja.
Na trenutak sam prilikom čitanja imao dojam da su se udružili Pratt i Camus. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 03/02/2015 : 14:56:10
|
quote: Originally posted by Beva
Hoće li izdanja biti latinična ili ćirilična?
Pa vidiš da je naslov latinični, logično da će biti tako i unutra. |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 03/02/2015 : 16:14:50
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Johnny Difool
Tišina je vrlo posebno djelo.
Jako me se dojmila prilikom čitanja.
Na trenutak sam prilikom čitanja imao dojam da su se udružili Pratt i Camus.
Tako sam i ja zaključio listajući je u striparnicama, ali je zbog ćirilice nisam uzeo. Sad stiže na latinici, pa ne propuštam.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Kranio
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 10/02/2012 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 04/02/2015 : 22:03:09
|
Nije konačni, ali to je to. Negde će se promeniti kadar, biće dodati naslovi albuma...
Probaj varijantu sa prezimenom autora KOMES u gornjem delu, nesto kao MOEBIUS biblioteka, znaci bez imena i veliki boldovani font, samo prezime...i smanji OMNIBUS, ili ga ubaci ispod slike...veliko OMNIBUS je po meni nepotrebno i naglaseno, a autor je napisan suvise malim fontom...mozda i za nijansu povecati sliku, probati i neku drugu boju...i nemoj da trpas naslovne albuma na korice, to bi bilo previse, nema potrebe za tim...ni na rikni, nikako... Veoma sam zainteresovan za ovu biblioteku i voleo bih da i dizajn bude vrhunski...obzirom da tako nesto nigde nije objavljeno treba se potruditi da zaista budemo ponosni na ovu ediciju... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 05/02/2015 : 10:38:38
|
Vrlo dobro..na listi mi je..isto tako dobro bi bilo kad bi onu tisinu izbacili opet (isit format kao ove) na latinici.. |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 05/02/2015 : 10:54:14
|
quote: Originally posted by axle munshine
Nije konačni, ali to je to. Negde će se promeniti kadar, biće dodati naslovi albuma...
Probaj varijantu sa prezimenom autora KOMES u gornjem delu, nesto kao MOEBIUS biblioteka, znaci bez imena i veliki boldovani font, samo prezime...i smanji OMNIBUS, ili ga ubaci ispod slike...veliko OMNIBUS je po meni nepotrebno i naglaseno, a autor je napisan suvise malim fontom...mozda i za nijansu povecati sliku, probati i neku drugu boju...i nemoj da trpas naslovne albuma na korice, to bi bilo previse, nema potrebe za tim...ni na rikni, nikako... Veoma sam zainteresovan za ovu biblioteku i voleo bih da i dizajn bude vrhunski...obzirom da tako nesto nigde nije objavljeno treba se potruditi da zaista budemo ponosni na ovu ediciju...
Slažem se sa Asterom da se ispostavi prezime autora a ne omnibus. To bi bio puno bolji dizajn. Ove slike na naslovnici su dobre. Ionako crtež od Komesa ne može biti loš. |
http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related |
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 05/02/2015 : 14:31:01
|
Meni se sviđa dizajn, jednostavne stvari su i najljepše i najbolje...možda samo male promjene, nešto kako predlažu Axle i Ninel
...i da, čestitke na izdanjima
|
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 05/02/2015 : 19:43:57
|
quote: Originally posted by bisley
Meni se sviđa dizajn, jednostavne stvari su i najljepše i najbolje...možda samo male promjene, nešto kako predlažu Axle i Ninel
...i da, čestitke na izdanjima
Ovo je mnogo bolje, ali i dalje mislim da je najbolja varijanta staviti u gornjem delu samo prezime velikim boldovanim fontom i to bi bilo to... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 05/02/2015 : 19:52:05
|
Hvala @ Axle, ninel & bisley - svi predlozi se razmatraju. Mi smo i krenuli od "Komes Omnibus", ali posle 6 isprobanih varijanti ova je bila najbolja.
Nema na cemu Komiko...lepo je to kada izdavac ima razumevanja za, verujem, razumne predloge i kada ih uzme u razmatranje... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 11/02/2015 : 09:28:14
|
"...Pred vama je OMNIBUS I, prva od tri knjige izabranih grafičkih romana Didijea Komesa, upravo onih koji su ga i proslavili kao jednog od najvećih talenata i, nesumnjivo, najvećeg majstora crno-belog stila posleratne belgijske škole stripa. I dok bude devete umetnosti, Komesovo delo će stajati potpuno izdvojeno, i već samim tim na vidnom mestu, kao dokaz da umetnik uvek pobeđuje kada sve drugo podredi svom umetničkom svetu. A Komesov svet, to je čudovišno isprepletena galerija ljudi skrajnutih na marginu (kepeca, psihičkih bolesnika, hendikepiranih svake vrste...) i antropomorfičnih životinja (mačaka, sova, gavranova, tigrova...). Priče koje ih objedinjuju u ovim grafičkim romanima, reklo bi se, pričane su duboko ali i toliko prisno da čitalac, u trenutku, pomisli da je pripovedač pomalo naivan. I baš kada to pomisli, shvati da se naježio! Jer sve je u tom crtežu, ma koliko bio izvanredan, čudno, toliko čudno da se javlja izvestan osećaj nelagodnosti, osećaj da smo uvučeni u priču pa, možda, čak i protiv svoje volje. Svet Komesov je svet otpadnika: životinje se love, ljudi se proganjaju i, na tom ukrštanju puteva, lovina i prognanik počinju da se sporazumevaju nemuštim jezikom, jezikom koji lovci i progonitelji ne razumeju. U tom savezu onih koje je društvo odbacilo, autor je ispredao glavnu nit svog pripovedanja."
Iz pogovora Gorana Kostrovića |
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 11/02/2015 : 10:52:30
|
Probaj varijantu sa prezimenom autora KOMES u gornjem delu, nesto kao MOEBIUS biblioteka, znaci bez imena i veliki boldovani font, samo prezime...i smanji OMNIBUS, ili ga ubaci ispod slike...veliko OMNIBUS je po meni nepotrebno i naglaseno, a autor je napisan suvise malim fontom...mozda i za nijansu povecati sliku, probati i neku drugu boju...i nemoj da trpas naslovne albuma na korice, to bi bilo previse, nema potrebe za tim...ni na rikni, nikako... Veoma sam zainteresovan za ovu biblioteku i voleo bih da i dizajn bude vrhunski...obzirom da tako nesto nigde nije objavljeno treba se potruditi da zaista budemo ponosni na ovu ediciju...
Ovako nešto možda?
ili ovako
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 11/02/2015 11:50:08 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 11/02/2015 : 20:07:13
|
quote: Originally posted by manhunter
Ovako nešto možda?
ili ovako
Da, da, tako nesto sam mislio...mozda jos vece KOMES i bez imena, ali i ova resenja su po meni mnogo bolja od prve Komikove varijante...ipak je ovo Komesova biblioteka i njemu posvecena a Omnibus je nebitna stavka... Mozda bi trebalo razmisliti i sve tri knjige uraditi u tri razlicite boje, i to u crnoj, zutoj i crvenoj, kao boje na Belgijskoj zastavi...to bi se bas uklopilo sa Komesom...i, naravno, sem imena autora i numeracije omnibusa nista drugo ne stavljati ni na naslovni ni na riknu, to nikako...rikne bi mogle da se urade sa jednom zajednickom slikom koju bi sklapale sve tri knjige... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Topic |
|