Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
TrOMISLAWSKI
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/02/2015 : 11:44:20
|
Kasno TrOMISLAWSKI u pustinju stiže! ![](icon_smile_big.gif)
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 14/02/2015 : 17:03:43
|
Ovo je u praksi tribalo ici u 3.mj.Malo je zbunjola,jer nema Marka i PSDZ koji su tribali sad ici. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2260 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/02/2015 : 18:48:06
|
Ne znam zašto Mastantuono na naslovnicama uvijek ima takav problem da Miki izgleda kao da ga boli ne zub, nego čitava vilica. Glava mu je natečena a obrazi napuhani, pa još kad kao ovdje izbaci bradu, e to je tek smijurija.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 14/02/2015 : 21:03:46
|
Šalu na stranu. Mastantuono je, jednostavno, izrazito stiliziran crtač. U toj stilizaciji se neizostavno provlači, kao u velikog broja crtača, podsvjesna (u manjoj ili većoj mjeri) pseudodefinicija karakternog glavnog junaka, kao robijatnog tipa, pa makar to bio i Miki, koji je nominalno adolescent. Stoga su četvrtaste, jake brade i izbačene vilice, gotovo marvelovski sindrom takvih crtača. Slično kao u ranijim radovima Branislava Kerca (nadam se da mi neće zamjeriti), koji je imao sve glavne junake, licem, praktično jednake, samo se mijenjala kosa ili faktor neobrijanosti lica. Nešto slično kao ona čuvena Ceca (ili Cica?) iz Politikinog Zabavnika. "Obucite Cecu", pa desetak dječjih opravica za prilijepiti na bucmastu kreaturicu curice u gaćicama...![](icon_smile_big.gif) |
|
Rahazlam
Advanced Member
![](avatars/weed3.jpg)
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/02/2015 : 07:52:50
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Mastantuono mi ima fenomenalne naslovnice,bas mi lezi njegov crtez!!
Ma daj, uozbilji se...![](icon_smile_big.gif) |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/02/2015 : 23:01:02
|
Ne znam što bih rekao za Mastantuona... Bolje ga je ne vidit, nego vidit... Crtati Mikija kao grubijana od 50 godina, svašta... |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/02/2015 : 23:18:07
|
Naslovnice na Magičnom Vjetru su mu bile vrlo dobre ali ove na Mikiju i Bleku su koma. Ali... ako je već morao negdje fušariti onda je bolje da se to dogodilo na takvim manje ozbiljnim serijalima, ovdje se ionako dosta toga svodi na nostalgiju i većinu kupaca neće odbiti čak ni takve naslovnice. |
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/2udz4m1.jpg)
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 15/02/2015 : 23:31:37
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Naslovnice na Magičnom Vjetru su mu bile vrlo dobre ali ove na Mikiju i Bleku su koma. Ali... ako je već morao negdje fušariti onda je bolje da se to dogodilo na takvim manje ozbiljnim serijalima, ovdje se ionako dosta toga svodi na nostalgiju i većinu kupaca neće odbiti čak ni takve naslovnice.
Imam osjećaj da većini kupaca ovoga ne bi ni smetalo da svaki put objave istu epizodu, a da samo promijene naslov i broj na hrptu. Ionako ih samo slažu na policu a ne čitaju. Mogli bi unutra ubacivati upute za tajne agente, ionako nitko neće pročitati.![](icon_smile_big.gif) |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/02/2015 : 23:52:11
|
Dobro, ja ponekad i pročitam ali me mora baš uhvatiti velika želja za takvim materijalom. Protiv nostalgije se ne može puno, ipak su mi Zagor i Mister No pa zatim Miki i Blek bili najomiljeniji zlatnih 80-ih godina.![](icon_smile_approve.gif) |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|