Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19875 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/03/2025 : 08:16:15
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by Kruger Što se događa u SAD-u.?
Ukinut je DEI, ukinuto je woke, ukinute su pronouns, granice su mnogo cvrsce, uvedeno je da je engleski zvanican jezik, ukinuti su svi genderi osim F i M, ukinuto je ucenje gender theory, zabranjeno pri upisu na fakulter traziti da bela i azijska deca imaju 200-400 SAT poena vise od ostalih manjina da bi bila ravnopravna, zabranjeno je da se muskarci takmice sa zenama, itd... mnogo fake jobs i fake programs je ukinuto u vladi, mnogi besmisleni departmani su pod istragom. Ukinuta je pomoc Ukrajini da bi se rat sto pre zavrsio i sprecilo trosenje novca i hiljada zivota.
Što znači 'ukinuto je woke', 'ukinute su pronouns', 'ukinuti su svi genderi osim F i M'?
'Učenje gender theory' sasvim očito nije ukinuto (niti to Trump može napraviti). Možda je ograničeno.
Ovo za upise na fakultete se dogodilo prije dolaska Trumpa na vlast i nema veze s izvršnom vlasti, nego s odlukom SCOTUS-a.
Za Ukrajinu nemam komentara, ali ako to vidiš kao uspijeh jer će SAD kratkoročno uštediti nešto malo novaca, onda se barem nemoj skrivati iza brige za gubitkom ljudskih života. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29529 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/03/2025 : 08:44:34
|
quote: Originally posted by Markos Ako si Trumpov pristaša i ako te nije bilo barem malo sramota nakon što si vidio kako su se on i ono njegovo Go-Vance ponašali prema Zelenskom na onom nesretnom sastanku, onda što da ti kažem... Ne želim imati veze s takvim ljudima.
Ja i supruga i mnogi koje znamo smo skakali od radosti taj petak da je KONACNO NEKO REKAO ONAKO KAKO JESTE a ne da uvija i daje laznu nadu dok ljudi ginu a (i nase) pare se trose nemilice. A ako zbog toga ne zelis imati veze sa mnom ti me banuj i to je to. Ionako to uveliko rade po Evropi za "politicki nekorektna" pisanja po internetu...
quote:
Ponavljam, to nije stvar politike ni svjetonazora, nego kad vidiš da nekoga tko leži na podu višestruko nadmoćniji protivnik podmuklo cipelari, osnovni ljudski poriv je da ideš zaštititi slabijeg, a NE DA NAVIJAŠ ZA NASILNIKA DA GA JOŠ JAČE CIPELARI i govoriš nesretniku na podu da je SAM KRIV JER JE IZAZIVAO.
Ali to nije bio protivnik nego najjaci moguci SAVEZNIK koga Zelenski moze imati dok je on to tvrdoglavo i body language-om i tonom i recima odbijao da potvrdi i ponasao se bahato onako kako mu je prethodna vlast dozvolila za koju je bio celebrity (pogledaj CEO video ako nisi). U USA je sasvim normalno da dodje do velikog preokreta vlasti i spoljne politike za kratko vreme, nije ni prvi ni poslednji put, i onda svi koji moraju da i dalje saradjuju sa USA moraju i oni da pivotuju u pristupu kao sto je npr UKPM uradio. To je jednostavno Diplomacy with USA 101... Zelenski nije bio na tom nivou a ignorisao je savete advisora i kako da se obuce i kako da se ponasa i dobio je packu jer je ocekivao crveni tepih kao pre a ta vremena su prosla. Videcemo da li ga je to opametilo (po izjavama izgleda da jeste) i kada ce se vratiti da potpise ono sto je najbolje za sve u ovom trenutku umesto sto paradira po svetu pricajuci sa mnogo manje znacajnim sagovornicima leteci prvom klasom u dzempercicu... (a i to neko i dalje placa, najverovatnije tj. sigurno i ti i ja).
Skakali ste od sreće ti i žena?
Sve što ću ti reći je da se nadam da nikad neću doći u situaciju da mi od tebe zatreba čaša vode.
Stavit ću te samo na ignore listu, da makar više ne čitam ove verbalne proljeve.
|
Trouble will find me |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2559 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 08/03/2025 : 09:08:48
|
Ide ignore i od mene
pa skakutajte koliko zelite i ti i supruga i mnogi koji znate :)
drugarski pozdrav |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8940 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 08/03/2025 : 09:33:50
|
...a klicali su ljudi hitleru prije nego je pokazao svoje pravo lice i klicali su jos i vise nakon sto ga je pokazao. Psiholgoja mase. Ljudi su jednostavno glupi i slijepi, a opravdanje za zlo ce uvijek pronaci. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4502 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 08/03/2025 : 09:34:18
|
Meni je bilo smiješno ono kad je ken2 histerizirao oko Trumpa jer sam mislio da će promjene za ameriku i svijet biti nikakve ili u najgorem slučaju samo kozmetičke. Ali nakon onog "sastanka" u bijeloj kući se mora priznati da je ken2 bio debelo u pravu, barem što se tiče procjene Trumpove ličnosti.
quote: Originally posted by wintermute Ali to nije bio protivnik nego najjaci moguci SAVEZNIK koga Zelenski moze imati dok je on to tvrdoglavo i body language-om i tonom i recima odbijao da potvrdi i ponasao se bahato onako kako mu je prethodna vlast dozvolila za koju je bio celebrity (pogledaj CEO video ako nisi). U USA je sasvim normalno da dodje do velikog preokreta vlasti i spoljne politike za kratko vreme, nije ni prvi ni poslednji put, i onda svi koji moraju da i dalje saradjuju sa USA moraju i oni da pivotuju u pristupu kao sto je npr UKPM uradio. To je jednostavno Diplomacy with USA 101... Zelenski nije bio na tom nivou a ignorisao je savete advisora i kako da se obuce i kako da se ponasa i dobio je packu jer je ocekivao crveni tepih kao pre a ta vremena su prosla. Videcemo da li ga je to opametilo (po izjavama izgleda da jeste) i kada ce se vratiti da potpise ono sto je najbolje za sve u ovom trenutku umesto sto paradira po svetu pricajuci sa mnogo manje znacajnim sagovornicima leteci prvom klasom u dzempercicu... (a i to neko i dalje placa, najverovatnije tj. sigurno i ti i ja).
Ti nisi pri sebi. Bahati stav i body language Zelenskog?? Jel vi u americi možda imate nekakvu drugačiju verziju snimke ili mi u europi to imamo? Sklopljene ruke, pognuto držanje, ponizne zahvale dok ga ponižavaju i sve ostalo su bahati stav? Stvarno ne kužim jesi li slijep ili je to nekakav vrhunski internetski cinizam novoga doba... O dressing codeu radije neću, ovo gore što si napisao arogantno i zlobno do krajnjih granica.
Jel tebi jasno da je ovakav način okončanja rata stopiranjem vojne pomoći ujedno i zeleno svjetlo svakoj jačoj državi da može nekažnjeno zagrabiti malo tuđeg teritorija? Je, u dobu kada je europa za vojsku izdvajala najmanje u novijoj povijesti a obavezni voni rok postao više iznimka nego pravilo rusi su napali jer su kakti osjećali prijetnju NATO zemalja na svojim granicama. A sad kad su osvojili/anektirali 500 km ukrajinskog teritorija sad kao ne osjećaju to isto, samo 500 km zapadno jeli? Ili to o tzv buffer zoni: pa da, možda je vrijeme da Mađarska osvoji malo Međimurja, Baranje i Vojvodine, čisto da si napravi buffer zonu od glupih slavena jelte... Ili Italija Istru. Ili Kina Tajland. Ili (opet rusi) Moldaviju. Ili nastavi niz...
Ne kužim kak netko balkanskih korijena može gledati na cijelu stvar tako površno. Ti si možda u americi pronašao novi dom ali bogme je amerika iz tebe očito izvukla svaki djelić ljudskosti i instalirala nekakvu v2.01 ciničnog bezdušnog supremacizma. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 08/03/2025 09:38:12 |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 08/03/2025 : 11:02:23
|
Topic bi trebao promjenit naziv u USA & Russia. Europa CE svakako nastradat, Ali ne od rusije , nego od Same sebe. Umjesto na poljoprivredu i ekonomiju ulagat CE u oruzje ,a Sve zbog neke imaginärne prijetnje |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/03/2025 : 11:20:40
|
quote: Originally posted by adriano
Topic bi trebao promjenit naziv u USA & Russia. Europa CE svakako nastradat, Ali ne od rusije , nego od Same sebe. Umjesto na poljoprivredu i ekonomiju ulagat CE u oruzje ,a Sve zbog neke imaginärne prijetnje
I bilo je krajnje vrime da eu ulaze u vlastitu vojsku. Dosta je bilo bacanja novaca na raznorazne udruge i socijalu likovima iz 3.i 4.svita koji se niti uklapaju niti zele uklopit. |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2559 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:21:56
|
adriano zasto bas u poljoprivredu? mogu slutiti zasto tako mislis ali daj da cujemo
inace sto se oruzja tice, mozda je moranje ipak dok se situacija ponegde ne smiri (iako sam protiv militarizacije)
zanimljivo je da su cini mi se amerikanci i rusi pricali o tome da bi da prepolove svoj budzet za vojsku (ili sam tu nesto promasio?
ah evo od 13 februara "President Trump said Wednesday he's going to meet with Chinese President Xi Jinping and Russian President Vladimir Putin to discuss slicing all three countries' military budgets in half."
uglavnom paralelni svetovi a ste tek misle/spremaju u Indiji/Kini :) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 08/03/2025 11:23:55 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:22:54
|
quote: Originally posted by Tonto
...a klicali su ljudi hitleru prije nego je pokazao svoje pravo lice i klicali su jos i vise nakon sto ga je pokazao. Psiholgoja mase. Ljudi su jednostavno glupi i slijepi, a opravdanje za zlo ce uvijek pronaci.
A koje je opravdanje za 100 spolova,unistavanje spomenika,unistavanje vlastitog povijesnog naslijeđa ili trosenja novaca na tuđe ratove? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 08/03/2025 : 11:24:06
|
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by Kruger
rusi će gaziti prava Evropljana. Bez obzira oni što žele.
Zar evropljani nisu tri puta vojno jači od Rusa?
Ode ti u propagandu.
Pa zar ti ne reče da su evropljani jači od Kine i SAD? Znaš li uopšte gde više biješ?
Jesam rekao i što sad, barem sam obrazložio, nisam spam kao ti. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2559 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:28:31
|
quote: Originally posted by lwood A koje je opravdanje za 100 spolova,unistavanje spomenika,unistavanje vlastitog povijesnog naslijeđa ili trosenja novaca na tuđe ratove?
Da nisi nesiguran u svoj spol pa brines o tudjim? Nisam ni ja za 'histeriju' na tom polju ali ako je nekome to vazno nek teraju do neke granice
sto se tice SAD nije da nemaju cega da se sramote pa onda moze tu i da padne koji spomenik.. da li si ovako plakao kada su skidali spomenike i u HR? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:30:57
|
Ukinuta je pomoc Ukrajini da bi se rat sto pre zavrsio i sprecilo trosenje novca i hiljada zivota.
Jesi li ti svjestan što si napisao. Ukrajina je 1994 predala nuklearno naoružanje u vrijednosti od dva do tri vojna američka godišnja proračuna. Što su dobili od SAD-a, 0,10% od tog vojnog godišnjeg proračuna. SAD je bio garancija kako se Ukrajini ne bi ništa dogodilo ako predaju to naoružanje. rusija je bila također garant, al tko vjeruje rusima, rusi su priznali Ukrajinu u granicama kakva je bila do 2014. Prekidanje pomoći neće spriječiti pogibiju Ukrajinaca. Ako dođe do primirja, što rusima uveliko odgovara, rusi će se samo pregrupirati i gledati kako uništiti Ukrajince. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:34:50
|
Ali to nije bio protivnik nego najjaci moguci SAVEZNIK koga Zelenski moze imati dok je on to tvrdoglavo i body language-om i tonom i recima odbijao da potvrdi i ponasao se bahato onako kako mu je prethodna vlast dozvolila za koju je bio celebrity (pogledaj CEO video ako nisi). U USA je sasvim normalno da dodje do velikog preokreta vlasti i spoljne politike za kratko vreme, nije ni prvi ni poslednji put, i onda svi koji moraju da i dalje saradjuju sa USA moraju i oni da pivotuju u pristupu kao sto je npr UKPM uradio. To je jednostavno Diplomacy with USA 101... Zelenski nije bio na tom nivou a ignorisao je savete advisora i kako da se obuce i kako da se ponasa i dobio je packu jer je ocekivao crveni tepih kao pre a ta vremena su prosla. Videcemo da li ga je to opametilo (po izjavama izgleda da jeste) i kada ce se vratiti da potpise ono sto je najbolje za sve u ovom trenutku umesto sto paradira po svetu pricajuci sa mnogo manje znacajnim sagovornicima leteci prvom klasom u dzempercicu... (a i to neko i dalje placa, najverovatnije tj. sigurno i ti i ja).
Ovo ti je totalan promašaj, Zelenski je ponizio bahatog trumpa, na što je ovaj poludio, očekivao je od Zelenskog da puzati a ovaj nije htio puzati. Još je Zelenski bio previše pristojan na onaj seljački udar. Ajd da je došao u neku američku prčvarnicu ali ... |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:41:44
|
Moguce da je to istina, Ali generalno vise oruzja na nazovimo jednoj strani Samo potencira vise oruzja na drugoj stran i opet Imamo utrku u naoruzanju a to je dobro jedino za uzi sloj trgovaca oruzja quote: Originally posted by lwood
Topic bi trebao promjenit naziv u USA & Russia. Europa CE svakako nastradat, Ali ne od rusije , nego od Same sebe. Umjesto na poljoprivredu i ekonomiju ulagat CE u oruzje ,a Sve zbog neke imaginärne prijetnje
I bilo je krajnje vrime da eu ulaze u vlastitu vojsku. Dosta je bilo bacanja novaca na raznorazne udruge i socijalu likovima iz 3.i 4.svita koji se niti uklapaju niti zele uklopit.
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:44:52
|
Evo vidim Po fondovima da je Sve manje novca, Ali mene se to ne dotice, jer ionako zbog milion procedurapnih uvjeta nisam koristio EU fondove. quote]Originally posted by matori paraliticar
adriano zasto bas u poljoprivredu? mogu slutiti zasto tako mislis ali daj da cujemo
inace sto se oruzja tice, mozda je moranje ipak dok se situacija ponegde ne smiri (iako sam protiv militarizacije)
zanimljivo je da su cini mi se amerikanci i rusi pricali o tome da bi da prepolove svoj budzet za vojsku (ili sam tu nesto promasio?
ah evo od 13 februara "President Trump said Wednesday he's going to meet with Chinese President Xi Jinping and Russian President Vladimir Putin to discuss slicing all three countries' military budgets in half."
uglavnom paralelni svetovi a ste tek misle/spremaju u Indiji/Kini :) [/quote] |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Posted - 08/03/2025 : 11:53:01
|
TU pricu o pregrupiranju slusamo od dezurnih hdz-ovih akrapa vec dvije godine, a ukrajina Sve manja. Dokle CE to biti izgovor za odbacivanje pregovora. Ukrajina je zrtva, ali Sami Status zrtve joj nece vratit teritorij. Teritorij joj moze vratiti jedino treci svjetski rat quote: Originally posted by Kruger
Ukinuta je pomoc Ukrajini da bi se rat sto pre zavrsio i sprecilo trosenje novca i hiljada zivota.
Jesi li ti svjestan što si napisao. Ukrajina je 1994 predala nuklearno naoružanje u vrijednosti od dva do tri vojna američka godišnja proračuna. Što su dobili od SAD-a, 0,10% od tog vojnog godišnjeg proračuna. SAD je bio garancija kako se Ukrajini ne bi ništa dogodilo ako predaju to naoružanje. rusija je bila također garant, al tko vjeruje rusima, rusi su priznali Ukrajinu u granicama kakva je bila do 2014. Prekidanje pomoći neće spriječiti pogibiju Ukrajinaca. Ako dođe do primirja, što rusima uveliko odgovara, rusi će se samo pregrupirati i gledati kako uništiti Ukrajince.
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19875 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/03/2025 : 12:02:43
|
Pa to će biti izgovor dokle god se Ukrajini ne ponude konkretne garancije sigurnosti u budućnosti. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:12:38
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
quote: Originally posted by lwood A koje je opravdanje za 100 spolova,unistavanje spomenika,unistavanje vlastitog povijesnog naslijeđa ili trosenja novaca na tuđe ratove?
Da nisi nesiguran u svoj spol pa brines o tudjim? Nisam ni ja za 'histeriju' na tom polju ali ako je nekome to vazno nek teraju do neke granice
sto se tice SAD nije da nemaju cega da se sramote pa onda moze tu i da padne koji spomenik.. da li si ovako plakao kada su skidali spomenike i u HR?
1. Boli me q jel se neko osjeca ka frizider,spaher ili ne znan sta. Problem i je u tome sta su prisli sve granice. Ne triba mi naturanje necijih psihickih smetnji. 2. Ako te bas zanima prepiren se i dan danas oko unistavanja ne samo spomenika nego i masovnog unistavanja knjiga 90tih u hr. Cak san se svađa i po ovom forumu s nekin biserima glede toga. Cak stavise proziva san i komunisticku vlast sta je satrala dosta toga. Sta se mene tice vratija bi SVE spomenike koji su maknuti unazad 100 godina u Splitu.
Jel ti sad bistrije? |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:14:25
|
Neka to onda bude Dio pregovoraquote: Originally posted by tinton
Pa to će biti izgovor dokle god se Ukrajini ne ponude konkretne garancije sigurnosti u budućnosti.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:16:04
|
Moguce da je to istina, Ali generalno vise oruzja na nazovimo jednoj strani Samo potencira vise oruzja na drugoj stran i opet Imamo utrku u naoruzanju a to je dobro jedino za uzi sloj trgovaca oruzja quote: Originally posted by lwood
I bilo je krajnje vrime da eu ulaze u vlastitu vojsku. Dosta je bilo bacanja novaca na raznorazne udruge i socijalu likovima iz 3.i 4.svita koji se niti uklapaju niti zele uklopit.
Nazalost ,istina je. Nakon 1945.jedan dio Evrope okupirala je usa a drugi sssr. Do 1990te se jos i ulagalo a posli raspad sistema. Sad je raspasoj. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:22:57
|
Prestalo se ulagat u proizvodnju kad Su dosli regan i tacer. Od tad vladaju banke i financijska industrija, a najgore odbtoga Smo vidili u istocnoj europi 90 ih quote: Originally posted by lwood
Nazalost ,istina je. Nakon 1945.jedan dio Evrope okupirala je usa a drugi sssr. Do 1990te se jos i ulagalo a posli raspad sistema. Sad je raspasoj.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:33:00
|
Prije par dana se onaj svabo na minkenskoj konferenciji rasplaka zbog moguceg povlacenja usa trupa. Eto dokle su dosli a oni su ka neka sila na papiru. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2559 Posts
Posted - 08/03/2025 : 12:39:44
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by matori paraliticar
sto se tice SAD nije da nemaju cega da se sramote pa onda moze tu i da padne koji spomenik.. da li si ovako plakao kada su skidali spomenike i u HR?
1. Boli me q jel se neko osjeca ka frizider,spaher ili ne znan sta. Problem i je u tome sta su prisli sve granice. Ne triba mi naturanje necijih psihickih smetnji. 2. Ako te bas zanima prepiren se i dan danas oko unistavanja ne samo spomenika nego i masovnog unistavanja knjiga 90tih u hr. Cak san se svađa i po ovom forumu s nekin biserima glede toga. Cak stavise proziva san i komunisticku vlast sta je satrala dosta toga. Sta se mene tice vratija bi SVE spomenike koji su maknuti unazad 100 godina u Splitu.
Jel ti sad bistrije?
veoma sam zadovoljan odgovorom :) political correctness jednostavno nije tvoja stvar vidim
zanimljivo to o masovnom unistavanju knjiga u HR za to bas nisam cuo, mozda je slicnog bilo i u SLO. Valjda su nasli dobro stivo cime su posle napunili biblioteke (sala mala: stripovima! ) |
Edited by - matori paraliticar on 08/03/2025 12:41:13 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia