forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 RUSSIA VS. USA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/03/2025 : 13:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by adriano

TU pricu o pregrupiranju slusamo od dezurnih hdz-ovih akrapa vec dvije godine, a ukrajina Sve manja. Dokle CE to biti izgovor za odbacivanje pregovora. Ukrajina je zrtva, ali Sami Status zrtve joj nece vratit teritorij. Teritorij joj moze vratiti jedino treci svjetski rat [quote]Originally posted by Kruger

Ti ponavljaš rusi narativ. To što su rusi okupirali u dvije godine od kas su Ukrajinci stali sa ofenzivom je malo a skupo plaćeno.

Što mogu Ukrajinci bumo vidjeli.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8217 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/03/2025 : 13:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
@ Cromwell
ne znam baš da sam 'histerizirao', ali ako i jesam, ponosan sam na to
kamala harris je daleko od idealnog kandidata, ali je amerika mogla imati prvu predsjednicu i ljudsko biće u bijeloj kući, za razliku od ovog manijaka
i kako reče wintermute, nije mi lako sada, imam dijete koje odrasta gledajući kako se najmoćniji ljudi na planeti ponašaju i teško je to gledat
pogotovo kad osvijestiš da je amerika pod trumpom postala neprijateljska država prema EU - to je već sada činjenica i što prije ljudi (i političari) toga postanu svjesni, to bolje
ja se neću iznenaditi ako usa i rusija zajedno napadnu EU, možda ne na način da američki bombarderi i nosači aviona pucaju na nas, ali lako mi je zamisliti da u širenju sukoba trump podrži orbana u napadu na hrvatsku i izlazak na more, na dijelove rumunjske.... a italiji da zeleno svjetlo da okupira istru i što ih već još zanima
svijet se promijenio drastično i ušli smo na nepoznati teren
da bilo koji drugi državnik izgovori nešto slično tome da bi kanada trebala postati 51. država, njihovog premijera oslovljava guvernerom, da će preuzeti grenladn i panamski kanal... ta država bi automatski bila izolirana i pod sankcijama - a većini ljudi je to postalo normalno
ali nije normalno, potpuno je ludo to što on govori i radi, kao i način na koji to radi

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4768 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/03/2025 : 15:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
@wintermute

Ja se u načelu slažem s tobom, tj. razumijem zašto jednog američkog poreznog obveznika ne zanima sudbina Ukrajine, otprilike iz istog razloga zbog kojeg nikoga u Hrvatskoj ne zanima što se događa u Yemenu godinama unazad
(Doduše, jako mi je drago da imamo ovoliko supportera ukrajinske stvari na ovome forumu, molio bih iste da još danas uplate pokoju donaciju na https://war.ukraine.ua/donate/ čisto da sebi ponajprije
dokažu da sve te lijepe riječi nisu isprazne floskule. I ne, ovo nije sarkazam), međutim odakle ti ideja da s Trumpom prestaje trošenje američkog novca na Ukrajinu? Koliko se dalo vidjeti iz onog cirkusa u Bijeloj Kući
nesuglasice su nastale oko "rare earth minerals" koje Zelensky nije baš voljan dati u zamjenu za daljnju američku vojnu podršku. Samo, nije mi baš jasno kako bi to dovelo do mira, jer nekako ne vidim Putina kako s veseljem
odobrava da se američki vojni hardver postrojava po teritoriju koji on u svojoj pseudopovijesti smatra samo "boljševičkom tvorevinom" da bi se USA šopalo sa skandijem i itrijem.

Nego, meni je jasno da većina ljudi u Americi nisu glasali za Trumpa zbog Trumpa kao takvog, već zbog šire slike i politike čija je on samo maskota, ali nije li ti ipak bilo bar malo neugodno gledati
kako se predsjednik najjače vojne i ekonomske sile na svijetu ponaša i izražava poput emocionalno nestabilnog i intelektualno potkapacitiranog djeteta? Ja sam u tom trenutku kada sam prvi put gledao video (zadnjih 11 minuta)
počeo žaliti za Obamom, a sam Bog zna da ne volim Obamu. U međuvremenu sam pogledao svih 50 minuta i još uvijek mi nije jasno kako je to točno Zelensky isprovocirao tu reakciju (situaciju je zapravo zakuhao dupelizac Vance), možda kad je opovrgnuo Trumpovu laž da su svi gradovi u Ukrajini uništeni? No čak i da Zelensky jest provocirao, tko normalan na toj poziciji tako razgovara s predsjednikom druge zemlje pred jebenim kamerama? Evo i tebi ljudi ovdje svašta pišu dovodeći u pitanje tvoje moralne vrijednosti pa si i dalje skuliran iako su pale i neke teške riječi od pojedinih članova.
Ja ne dovodim u pitanje Trumpove zahtjeve, to je normalno u geopolitici, nego njegovo mentalno stanje. I Macron je tražio minerale za daljni support pa njega nitko ne razapinje. Emocionalna stabilnost čini čuda.

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 08/03/2025 17:46:35
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10543 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/03/2025 : 15:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Alo jel to Edmund?
Kakav Edmund? Mislim da ste pogriješili.
Jes ti onaj Edmund Beneš, predsjednik Češke?
Ahaaaa, mislite Edvard Beneš. Da, ja sam Edvard Beneš, predsjednik Češke.
Slušaj Edmunde.
Edvard gospodine, Edvard.
Slušaj Edvarde. Mi smo se dogovorili daš dat Sudete Hitleru.
Koji Mi? Kako mislite dat Hitleru?
Slušaj Edmunde, ne radi pizdarije!
Edvard gospodine.
Slušaj Edvarde, ne radi pizdarije. Daj Sudete Adolfu, nemoj da se nevina češka krv lije.
I budi miran i spokojan, Adolf se zaklea na vlastitu dicu da od tebe neće tražit više ništa.
Eto Edmunde jesmo se razumili?
Daj Sudete i mirna Češka.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 08/03/2025 15:25:17
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4768 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/03/2025 : 15:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by wintermute

... zato sto verujem u slobodu (online) govora i izrazavanja ...

Ne znam koliko si svjestan, ali ovo je zatiranje slobode govora. I to na najpodmukliji način. Zapravo, ne koliko si svjestan, znam da negdje duboko u sebi jesi, nego želiš li to uopće priznati. Ili ćeš i to pravdati praznom floskulom da se mora dugo živjeti u USA da bi se to razumjelo?

https://www.theguardian.com/us-news/2025/mar/07/trump-administration-cancels-columbia-university-funding

Skidanje ultra-skupog privatnog sveučilišta sa državne sise je "zatiranje slobode govora na najpodmukljiji način"?! The fuck is wrong with you?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 15:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

Skidanje ultra-skupog privatnog sveučilišta sa državne sise je "zatiranje slobode govora na najpodmukljiji način"?! The fuck is wrong with you?

Skida li sva privatna sveučilišta ili samo ovo?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19875 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2025 : 16:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by adriano

Neka to onda bude Dio pregovora
quote:
Originally posted by tinton

Pa to će biti izgovor dokle god se Ukrajini ne ponude konkretne garancije sigurnosti u budućnosti.

Rusija neće pristati na niti jednu od tih garancija za stolom u ovom trenutku jer bi to bio faktički gubitak rata. Te garancije se Ukrajini mogu dati neovisno o Rusiji, ukoliko je Zapad ozbiljan.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1713 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 08/03/2025 : 16:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
Do sada je bilo u ljudski historiji, da je društvena elitnost značila i društvenu odgovornost. Biti deo plemstva je značilo, da je bio veliki dio muških plemiča u vojsci i počeli su kao poručnici koji su masovno ginuli na ratištima. Imati oficirski čin od poručnika do kapetana je značilo lako umiranje u ratovima. Živjeli su u zamcima i velikim kučama, ginuli su na ratištima. Branili su društvo i zemlju.

Na zapadu 50 godina gledamo masovnu permisivizaciju i zaglupljivanje. Svima pripada sve, svi moraju biti sretni, ako neće dati majka, dati će majka država. Muškarci heteroseksualci radimo za sve i plaćamo sve, obečavam vam, da če sve funkcionirati još deset godina dok je aktivna moja generacija X. Mi smo najjača generacija u historiji čovječanstva sa najviše znanja u kombinaciji sa odgovornošču. Onih poslije nas je manje (što je moguče kompenzirati sa više digitalne tehnologije) ali veliki procent jih je djetinjastih kretena u doživotnom hotelu mama (ovo ne može kompenzirati ništa, znači, da če cijeli tehnični sistemi crknuti jer neče biti ljudi za njih). To sve gledamo u wokerski kulturni revoluciji.

Danas se je treba boriti sa Rusima za demokraciju, svobodu, pravdu, čovječanska prava i šire ideale u Ukrajini. Zaboravite bijele heteroseksualce, mi ne idemo nigdje jer smo šljam čovječanstva, ugnjetači, patriarhalci, fašisti. U Ukrajinu će krenuti nova društvena elita: feminacistke, pripadnici LGBTQ+, komunisti i migranti. Rusi će vas pobiti od polovice do tri četvrtine, umirati čete ko muve jer nemate pojma o ničemu ali preživjeli će biti opunomočeni za svoju društvenu elitnu ulogu.

Sretno.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 08/03/2025 16:46:43
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 16:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

Mi smo najjača generacija u historiji čovječanstva sa najviše znanja u kombinaciji sa odgovornošču. Onih poslije nas je manje (što je moguče kompenzirati sa više digitalne tehnologije) ali veliki procent jih je djetinjastih kretena u doživotnom hotelu mama (ovo ne može kompenzirati ništa, znači, da če cijeli tehnični sistemi crknuti jer neče biti ljudi za njih).

Ovo je priča stara kao čovječanstvo :D

https://historyhustle.com/2500-years-of-people-complaining-about-the-younger-generation/

Edited by - Beva on 08/03/2025 16:56:24
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4768 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/03/2025 : 16:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Skida li sva privatna sveučilišta ili samo ovo?

Samo ovo, po članku, jer je riječ o leglu pro-hamas ideologije, ali s obzirom da vlada inače financira sveučilišta kako bi imala kontrolu nad onime čime se studentima pune glave bilo bi krajnje produktivno ukinuti government funding for private universities općenito, pored činjenice da je riječ o čistoj ozakonjenoj pljački poreznog novca.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 17:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Samo ovo, po članku, jer je riječ o leglu pro-hamas ideologije, ali s obzirom da vlada inače financira sveučilišta kako bi imala kontrolu nad onime čime se studentima pune glave bilo bi krajnje produktivno ukinuti government funding for private universities općenito, pored činjenice da je riječ o čistoj ozakonjenoj pljački poreznog novca.

Pa da ukida svima jednako, onda bi to bilo neutralno, ovako je stvarno zatiranje slobode govora. Sumnjam da su studenti pro-Hamas, oni su vjerojatno naivno za mir, nešto kao wintermute u slučaju Ukrajine.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1713 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 08/03/2025 : 17:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:

Ovo je priča stara kao čovječanstvo :D

https://historyhustle.com/2500-years-of-people-complaining-about-the-younger-generation/

Nije jer je digitalna tehnologija nešto neviđeno.

Mi smo rasli sa kompjuterima ali nam pametni telefoni nisu od mladosti oprali mozgove. Generacija ispred nas je prema nama polupismena jer imamo jedan stupanj obrazovanja više ali to nisu bili današnji wokerski fakulteti gdje nepismene budale mašu sa magisterijima iz društvenih nauka.

Na mojem poslu je IT odjel od oko 100 ljudi. Nemamo desetorice mlađe od 40. Između 5 i deset jih je. Dve trećine nas je od 50 do 60 i svi čemo biti u penzijama za 10 godina. Nema ni jedne mlade žene (manje od 40, to je zame mlado!). Svi šefovi su od 55 i više. Za deset godina našeg IT-ja neće biti više jer nema nikoga, da nas zamjeni. Ja sam na sredini po godinama ali imam manje od 10 godina do penzije. Većina bi morala biti mlađa od mene ali nije. Više jih je u produžetku jer več ispunjavaju uslove za penzije ali su stručnjaci i vole svoj posao.

Samo čekam, da nekome padne glava na tastaturu jer će umrijeti usred posla prirodne smrti od starosti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 08/03/2025 17:06:47
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 17:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Evo ti prva IT firma koja mi pada na pamet, Nsoft iz Mostara, pa pogledaj starosnu strukturu menadžmenta:

https://www.nsoft.com/about-our-company/about-our-team

Ne znam zašto je kod tebe stanje kakvo je, ali bar u IT-u ne fali mlade radne snage.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4768 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/03/2025 : 17:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:

quote:

Pa da ukida svima jednako, onda bi to bilo neutralno, ovako je stvarno zatiranje slobode govora. Sumnjam da su studenti pro-Hamas, oni su vjerojatno naivno za mir, nešto kao wintermute u slučaju Ukrajine.

U zadnjih nekoliko godina stalno ponavljam da je uzrok svih naših problema u nepoznavanju osnovnih pojmova. Ljudi s diplomama doslovno ne znaju definiciju slobode, prava, novca, države itd.

"Sloboda govora" znači kada ti država daje novac koji je uzela drugome? Pa jebote, taj novac sveučilišta koja ga dobivaju dobivaju upravo zato jer su se odrekli te iste slobode govora.

Što su onda ova sveučilišta koja nikad nisu primala državne poticaje kako bi očuvali svoju nezavisnost? Debili bez slobode govora?

https://deanclancy.com/a-list-of-colleges-that-dont-take-federal-money/

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 08/03/2025 17:15:57
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7784 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 08/03/2025 : 17:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Pocelo ozbiljno tamburanje oko kurska, strahota, a za sve su krivi onaj CIA pitomac budanov i sirski kojeg ocigledno rade NaŠŠi..nikakav neprijatelj ne moze ti nanijeti boli koliko domaci izdajnik, nazalost njihovo rukovodstvo je listom izdajnicko inace ne bi radili to sto rade pogotovo za koga rade..
Našši su to na vrijeme pobacali kroz prozore..
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7784 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 08/03/2025 : 17:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Alo jel to Edmund?
Kakav Edmund? Mislim da ste pogriješili.
Jes ti onaj Edmund Beneš, predsjednik Češke?
Ahaaaa, mislite Edvard Beneš. Da, ja sam Edvard Beneš, predsjednik Češke.
Slušaj Edmunde.
Edvard gospodine, Edvard.
Slušaj Edvarde. Mi smo se dogovorili daš dat Sudete Hitleru.
Koji Mi? Kako mislite dat Hitleru?
Slušaj Edmunde, ne radi pizdarije!
Edvard gospodine.
Slušaj Edvarde, ne radi pizdarije. Daj Sudete Adolfu, nemoj da se nevina češka krv lije.
I budi miran i spokojan, Adolf se zaklea na vlastitu dicu da od tebe neće tražit više ništa.
Eto Edmunde jesmo se razumili?
Daj Sudete i mirna Češka.

Ako cemo realno cesi su jos najbolje prosli, eto dali sudete i nakon sto su ubili hajdriha i odmazdu sto su pretrpili zbog toga vise nemci nisu dirali..pa ko je bolje prosao
Ceska koja se nije inatila i danas je Ceska pojam drzava ili jugovici koji su se inatili izginuli preko milijon i po i danas su daleko za ceskom..
Jesuli danci budale, nizozemci, luxemburg, belgija..svi oni odma su shvatili da sila boga ne moli..to danas najbogatije drzave svijeta a klekli pred hitlerom u roku odma
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5041 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 08/03/2025 : 18:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

Do sada je bilo u ljudski historiji, da je društvena elitnost značila i društvenu odgovornost. Biti deo plemstva je značilo, da je bio veliki dio muških plemiča u vojsci i počeli su kao poručnici koji su masovno ginuli na ratištima. Imati oficirski čin od poručnika do kapetana je značilo lako umiranje u ratovima. Živjeli su u zamcima i velikim kučama, ginuli su na ratištima. Branili su društvo i zemlju.

Na zapadu 50 godina gledamo masovnu permisivizaciju i zaglupljivanje. Svima pripada sve, svi moraju biti sretni, ako neće dati majka, dati će majka država. Muškarci heteroseksualci radimo za sve i plaćamo sve, obečavam vam, da če sve funkcionirati još deset godina dok je aktivna moja generacija X. Mi smo najjača generacija u historiji čovječanstva sa najviše znanja u kombinaciji sa odgovornošču. Onih poslije nas je manje (što je moguče kompenzirati sa više digitalne tehnologije) ali veliki procent jih je djetinjastih kretena u doživotnom hotelu mama (ovo ne može kompenzirati ništa, znači, da če cijeli tehnični sistemi crknuti jer neče biti ljudi za njih). To sve gledamo u wokerski kulturni revoluciji.

Danas se je treba boriti sa Rusima za demokraciju, svobodu, pravdu, čovječanska prava i šire ideale u Ukrajini. Zaboravite bijele heteroseksualce, mi ne idemo nigdje jer smo šljam čovječanstva, ugnjetači, patriarhalci, fašisti. U Ukrajinu će krenuti nova društvena elita: feminacistke, pripadnici LGBTQ+, komunisti i migranti. Rusi će vas pobiti od polovice do tri četvrtine, umirati čete ko muve jer nemate pojma o ničemu ali preživjeli će biti opunomočeni za svoju društvenu elitnu ulogu.

Sretno.

Znači u ratovima su kroz povijest masovno ginuli plemići, a ne plebejci, kmetovi, robovi i slični? Urnebesna interpretacija povijesti.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19875 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2025 : 18:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Doduše, jako mi je drago da imamo ovoliko supportera ukrajinske stvari na ovome forumu, molio bih iste da još danas uplate pokoju donaciju na https://war.ukraine.ua/donate/ čisto da sebi ponajprije
dokažu da sve te lijepe riječi nisu isprazne floskule.

Ja sam iskreno pozitivno iznenađen. Ja ne bih tražio da itko išta uplaćuje (svaka čast onome tko hoće), nego tek da pojedinci prestanu glasati za proruske političare.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47516 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/03/2025 : 18:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Doduše, jako mi je drago da imamo ovoliko supportera ukrajinske stvari na ovome forumu, molio bih iste da još danas uplate pokoju donaciju na https://war.ukraine.ua/donate/ čisto da sebi ponajprije

Ja sam iskreno pozitivno iznenađen. Ja ne bih tražio da itko išta uplaćuje (svaka čast onome tko hoće), nego tek da pojedinci prestanu glasati za proruske političare.

Nego za probriselske?

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2553 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 08/03/2025 : 18:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
Dok čitam neke "levičarske "mudrolije nikako ne mogu da shvatim da postoje ljudi koji podržavaju:
1. Nastavak rata u Ukrajini (čitajte SMRT desetina i stotina hiljada Slovena (Rusa i Ukrajinaca)) koji treba da finansiraju američke i evropske "demokrate".
2. Postojanje "dodatnih polova" osim muškog i ženskog, koji nam je dala majka priroda ili Bog (kako je kome lakše).
3. Osuđivanje svega što nije u skladu sa mišljenjem mas-medija.
4. Etiketiranje svakog drugačijeg mišljanja koji se ne slaže sa njihovim kao zaostalo, zlo, glupo ili šta već.
Od nekih očekujem takvo ponašanje (dežurni provokatori), ali neki su me baš iznenadili svojim isklučivim stavovima.
To ide dotle da ne žele da čuju drugačije mišljenje, da ljudi idu na "ignore" listu.
Pa, zapitate li se možda odakle se vi informišete, da li uvek dobijate prave i tačne informacije?
Da li ste vi zaista najpametniji?

Carpe diem
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19875 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2025 : 19:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

Nego za probriselske?

Pa da.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7784 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 08/03/2025 : 19:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

@wintermute

Ja se u načelu slažem s tobom, tj. razumijem zašto jednog američkog poreznog obveznika ne zanima sudbina Ukrajine, otprilike iz istog razloga zbog kojeg nikoga u Hrvatskoj ne zanima što se događa u Yemenu godinama unazad
(Doduše, jako mi je drago da imamo ovoliko supportera ukrajinske stvari na ovome forumu, molio bih iste da još danas uplate pokoju donaciju na https://war.ukraine.ua/donate/ čisto da sebi ponajprije

[url=https://postimg.cc/XpX1kJ4F]
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 19:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

U zadnjih nekoliko godina stalno ponavljam da je uzrok svih naših problema u nepoznavanju osnovnih pojmova. Ljudi s diplomama doslovno ne znaju definiciju slobode, prava, novca, države itd.

"Sloboda govora" znači kada ti država daje novac koji je uzela drugome? Pa jebote, taj novac sveučilišta koja ga dobivaju dobivaju upravo zato jer su se odrekli te iste slobode govora.

Što su onda ova sveučilišta koja nikad nisu primala državne poticaje kako bi očuvali svoju nezavisnost? Debili bez slobode govora?

https://deanclancy.com/a-list-of-colleges-that-dont-take-federal-money/

Pa vidim na listi da ih nema puno i da su mahom vezani za neke crkve, pa pretpostavljam da se tako financiraju.

A naravno da je pritisak na slobodu govora kad ti država kaže da se prilagodiš agendi i dobit ćeš lovu.

S tim da ne kažem da to moguće nije bio slučaj i prije, samo da Trump u svom stilu od toga pravi spektakl, ali onda ne može proći kao neki borac za slobodu govora.

A stav da država ne treba financirati privatna sveučilišta je legitiman, ali ako već financira onda bi trebali dobivati svi podjednako.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6253 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 19:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Dok čitam neke "levičarske "mudrolije nikako ne mogu da shvatim da postoje ljudi koji podržavaju:
1. Nastavak rata u Ukrajini (čitajte SMRT desetina i stotina hiljada Slovena (Rusa i Ukrajinaca)) koji treba da finansiraju američke i evropske "demokrate".

To je sad već izlizana priča. Putin je jedini koji sutra može prekinuti rat, sigurno neće nitko ići osvajati Moskvu. Zašto to ne učini?

quote:

2. Postojanje "dodatnih polova" osim muškog i ženskog, koji nam je dala majka priroda ili Bog (kako je kome lakše).

Ja nisam neki strastveni zagovornik gomile spolova, ali mi isto tako to ni najmanje ne smeta. To je po meni poprilično nebitna stvar oko koje su ljudi iz nekog razloga jako strastveni i očito im je to bitnije i od ekonomije, sigurnosne situacije i gomile stvari koje utječu na živote puno više ljudi.

quote:

3. Osuđivanje svega što nije u skladu sa mišljenjem mas-medija.
4. Etiketiranje svakog drugačijeg mišljanja koji se ne slaže sa njihovim kao zaostalo, zlo, glupo ili šta već.
Od nekih očekujem takvo ponašanje (dežurni provokatori), ali neki su me baš iznenadili svojim isklučivim stavovima.
To ide dotle da ne žele da čuju drugačije mišljenje, da ljudi idu na "ignore" listu.
Pa, zapitate li se možda odakle se vi informišete, da li uvek dobijate prave i tačne informacije?
Da li ste vi zaista najpametniji?

A ovo svi rade. Šta ti sad radiš nego se moralno postavljaš iznad budala koje su zaglupili mas mediji? Rijetko su internet rasprave civilizirane. To je tako.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4649 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/03/2025 : 19:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
Samo za taj fijasko SA kurskom, zelenski je zasluzio otkaz
quote:
Originally posted by KRAS

Pocelo ozbiljno tamburanje oko kurska, strahota, a za sve su krivi onaj CIA pitomac budanov i sirski kojeg ocigledno rade NaŠŠi..nikakav neprijatelj ne moze ti nanijeti boli koliko domaci izdajnik, nazalost njihovo rukovodstvo je listom izdajnicko inace ne bi radili to sto rade pogotovo za koga rade..
Našši su to na vrijeme pobacali kroz prozore..

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000