Author |
Topic |
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 22/03/2015 : 17:46:24
|
quote: Originally posted by solar
Naivan sam što se uopće uplićem u ovu raspravu, ali Marcello je na "Nestalom Istraživaču" od suštinske važnosti, jer je novom Zagorovom dobu osim scenarističke svježine trebalo dati i novi vizualni identitet. To je bio jasan prekid s dotadašnjim potrošenim načinom razmišljanja.
Jebi ga, kad niko od nas nije likovno strucan, pa da elaborira lijepo. Apsolutno je trebao novi vizuelni identitet, ali ako bih uopste bio upitan za misljenje, rekao bih da su napravljene 2 greske. 1. Sa novim identitetom, trebale su ici i nove naslovnice. 2. Prelaskom na scenarije poput Nestalog istrazivaca, nikad vise nisu smjeli ponoviti pokusaje kopiranja Nolite, na kojima Buratini insistira. Ovako je Zagor, ocigledno, serijal kojim niko nije zadovoljan.
|
|
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 22/03/2015 : 17:57:50
|
Meni je Marcello na "Nestalom Istrazivacu" bio odlican,remek-djelo! Ali,dok se radi o mracnoj atmosferi(npr.Smrtonosna potraga) tu je meni Ferri najbolji,bez konkurencije,iako ima i drugih vrlo dobrih crtaca.
|
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 24/03/2015 : 11:51:12
|
Zna li neko koliko će stranica imati završnica sa Helingenom koju crtaju Verni i Sedioli.
Koliko znamo prvo ide u boji Ferijev jubilarac na 94 strane, zatim crno beli Ferri na 188 strana i Sedioli-Verni na ???? strana. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 24/03/2015 : 15:24:48
|
quote: Originally posted by zagorovac
Meni je Marcello na "Nestalom Istrazivacu" bio odlican,remek-djelo! Ali,dok se radi o mracnoj atmosferi(npr.Smrtonosna potraga) tu je meni Ferri najbolji,bez konkurencije,iako ima i drugih vrlo dobrih crtaca.
Ne znam kome se tako nešto može ne sviđati... Gotovo filmski prikaz polarnih predjela, broda okovanog ledom... Ma nezaboravan strip |
|
|
Topic |
|
|
|