Originally posted by manhunter Jednostavno, samo pitanje ovog topica je izlišno, pošto nema "ili", može i jedno i drugo.
Logički je pitanje u redu jer ako pretvorimo ove tvrdnje u propozicionalne varijable tako da: P0 = Pravoslavni Uskrs P1= Vaskrs V= oznaka za veznik ili PO V P1 1 1 1 1 1 0 0 1 1 0 0 0 Dakle, ako su obe varijable istinite onda je tvrdnja istinita. Ako je barem jedna varijabla istinita tvrdnja je opet istinita. Netko može tvrditi da P0 nije istinit, ali da je P1 istinit i on je jednako u pravu kao i onaj koji tvrdi da su P0 i P1 istiniti. No, ako postavimo veznik ∧=i, onda je sljedeća tablica: P0 ∧ P1 1 1 1 1 0 0 0 0 1 0 0 0 Kod veznika i moraju i prva i druga varijabla biti istinite.
Nažalost za dva tjedna pišem ovo sranje pa zato vas mučim s ovim krajnje nepotrebnim primjerima
alo vi nevjernici ili ateisti,zaobiđite topic...sprdajte se s nečim drugim,ne vrijeđajte vjernike ili one koji drže to toga...nove kazne su postavljene,ali ne znači da ih se slijepo moramo držati...netko može izletit i na mjesec dana ako popizdim...idući kretenski upis-kazna...odite na drugo mjesto pa tamo razglabajte ili filozofirajte...
alo vi nevjernici ili ateisti,zaobiđite topic...sprdajte se s nečim drugim,ne vrijeđajte vjernike ili one koji drže to toga...nove kazne su postavljene,ali ne znači da ih se slijepo moramo držati...netko može izletit i na mjesec dana ako popizdim...idući kretenski upis-kazna...odite na drugo mjesto pa tamo razglabajte ili filozofirajte...
Ja sam ateista ali moja majka je pravoslavka i uvijek joj čestitam sa "Hristos Vaskrsnu", ali u uobičajenom govoru uvijek kaže Uskrs.
pa zar su na ovom forumu svi moderatori Srbi ili po jednom od roditelja srpskopg porekla ? (pretpostavljam da je Globinjo aka Nenad Zečić, takođe po nekom od roditelja Srbin)
ontopik: Hristos je vaskrsnuo a ne uskrsnuo, po srpskom jeziku - ali to je sad manje bitno, Vaskrs ili Uskrs,dođe mu na isto.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ja sam ateista ali moja majka je pravoslavka i uvijek joj čestitam sa "Hristos Vaskrsnu", ali u uobičajenom govoru uvijek kaže Uskrs.
pa zar su na ovom forumu svi moderatori Srbi ili po jednom od roditelja srpskopg porekla ? (pretpostavljam da je Globinjo aka Nenad Zečić, takođe po nekom od roditelja Srbin)
Krivo pretpostavljaš...po čemu sam ja Srbin Iki netko od mojih? Po imenu?