Author |
Topic  |
|
sinisa123
New Member

110 Posts
Member since 24/03/2010 |
Posted - 24/04/2015 : 01:02:05
|
Pošto sam u posljednje vrijeme baš besposlen, čitam sve i svašta, palo mi je na pamet da vodim dnevnik čitanja. Neće to biti neko sistematizovano vođenje po žanrovima , autorima i slično, jedini kriterijum će biti da li mi se strip svidio ili ne. Znači, šta god kvalitetno pročitam obavijestiću vas ovdje, pa možda nekom pomognem u izboru.
Torpedo 1936

Fenomenalan strip. Imam na disku gomilu Bernetovih stripova, ali mi je Torpedo nekako promakao, doduše, imam Stripoteku sa jednom epizodom koje sam se sjetio tek kad sam počeo da ga čitam.. Bernetov crtež je standardno dobar, ali ono što strip izdvaja su sjajne kratke Abulijeve priče. Kombinacija mračne atmosfere i duhovitih dijaloga je ono što me kupilo od početka. Takođe, golih riba ima na pretek. Glavni lik je vrlo antipatičan ali se vremenom naviknete, čak mi je na kraju postao simpatičan. Ovo je jedan od rijetkih stripova koje sam pročitao u kompletu bez da pravim pauze, što je vrlo neobično obzirom na to koliko sam lijen. Od toga vam nema veće preporuke.
|
http://shaolinovspajz.blogspot.com/ |
Edited by - sinisa123 on 24/04/2015 01:04:23
|
|
sinisa123
New Member

110 Posts
Member since 24/03/2010 |
Posted - 24/04/2015 : 01:16:51
|
Atar Gull

Ovo je baš pozitivno iznenađenje.. Ja volim istorijske priče, a trgovina robovima je tema o kojoj sam znao baš malo. Priča se vrti oko roba Atara Gula i njegove sudbine nakon što je zarobljen u Africi. Način kupovine robova, njihova preprodaja, maltretiranje, prebacivanja po brodovima, ovdje izgledaju nevjerovatno autentično. I zastrašujuće. Crtež je hugopratovski, što se meni baš sviđa. Priča i likovi su daleko od konvencionalne, glavni negativac (crni pirat-džanki-trgovac robovima)je genijalan i šteta što nije malo više razrađen. Još jedna mala zamjerka je možda Gulova motivacija u žrtvovanju nekih njemu vrlo bliskih, ali to ne remeti generalni utisak. Ima tu još mnogo zanimljivh stvari. Obavezno pročitajte.
|
http://shaolinovspajz.blogspot.com/ |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
mladjo
Advanced Member