Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/09/2022 : 10:25:04
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Fibri fale jedino mange, iako i njih donekle pokrivam, a ostalo više-manje.
Marko, u slučaju da još nisi, molim te da svakako pročitaš ovaj strip.
KAD!? KAAAAD?!
SAD!! SAAAAD!!
:)
Ali bez zajebancije, ako sam išta naučio o tvojem ukusu u proteklih petnaestak godina, onda sam uvjeren da će se Yokohama Kaidashi Kikou kad-tad naći u Fibrinom katalogu. Naravno, ako ne bude problema s pravima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 16/09/2022 : 10:29:25
|
...i materijalima, s obzirom na ovo američko izdanje. Doduše, ne znam je li do materijala ili do same pripreme, moguće da je i ovo drugo, pošto je kontrast prejak na nekim dijelovima (u odnosu na japansko izdanje i na digitalno izdanje) pa su se detalji skroz izgubili. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 16/09/2022 : 12:29:34
|
Ajde ljudi ne palite Markosa za YKK. To jeste jedna neverovatna manga, nema takvih mnogo, meni je sigurno među najdražima (mada sam je čitao samo jednom pre xy godina), ali budimo realni: u koliko bi se to primeraka prodalo na ovim prostorima? 17? Sigurno ne više. Veoma je hermetična i za veoma uski krug ljudi. Ovde mange kupuju najviše: 1) klinci koji traže nešto aktuelno i vrlo brzo im nešto dosadi i postane cringe; 2) mi matorci koji čekamo 1000 godina da se objavi nešto što smo već čitali davno u skenu (a nas je realno malo) i kupujemo po difoltu; 3) ljudi koji kupuju Fibrine mange, a očekuju uvek nekog Tanigučija ili Tezuku (čak je i Bosonogi Gen propao ovde!).
Markose, pročitaj YKK zbog sebe, ne zbog objavljivanja. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 16/09/2022 : 17:52:39
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Ajde ljudi ne palite Markosa za YKK. To jeste jedna neverovatna manga, nema takvih mnogo, meni je sigurno među najdražima (mada sam je čitao samo jednom pre xy godina), ali budimo realni: u koliko bi se to primeraka prodalo na ovim prostorima? 17? Sigurno ne više. Veoma je hermetična i za veoma uski krug ljudi. Ovde mange kupuju najviše: 1) klinci koji traže nešto aktuelno i vrlo brzo im nešto dosadi i postane cringe; 2) mi matorci koji čekamo 1000 godina da se objavi nešto što smo već čitali davno u skenu (a nas je realno malo) i kupujemo po difoltu; 3) ljudi koji kupuju Fibrine mange, a očekuju uvek nekog Tanigučija ili Tezuku (čak je i Bosonogi Gen propao ovde!).
Markose, pročitaj YKK zbog sebe, ne zbog objavljivanja.
17 je možda ljudi koji bi ušli u striparnicu ili knjižaru i poimence tražili YKK, ali nemoj zaboraviti da Fibra odgaja novu publiku. Znam barem nekoliko ljudi koji nikad nisu čuli za ovaj strip, a sigurno bi ga kupili da ga Marko izda. Za očekivati je da ne bi bio ne znam kakav hit, ali apsolutno sam uvjeren da bi se dobro prodavao (barem kod mene u knjižari ). Bosonogi Gen je još jedan naslov u Fibrinom katalogu objavljen "prije vremena" i zato nije uspio. Kao, primjerice, i L&R. Nego, kad smo kod L&R, Marko kad će nastavci?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 16/09/2022 : 18:21:29
|
Bit ću skroz nerealan Od stvari koje sam čitao, volio bih ovo vidjeti u Fibrinom izdanju:
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Edited by - Paka01 on 16/09/2022 18:21:48 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 16/09/2022 : 18:30:07
|
quote: Originally posted by Paka01
Bit ću skroz nerealan Od stvari koje sam čitao, volio bih ovo vidjeti u Fibrinom izdanju:
...
A što je s The Flintstones? :) |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 16/09/2022 : 18:34:39
|
Ma njih su već svi spomenili jedno 100 puta Isto ko recimo Urasawu, zato ih nisam htio stavljati. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 16/09/2022 : 18:58:08
|
Ja se nadam da ce Marko procitati Midnight Nation do kraja godine :-)
A ovo Pakino ima par stvari koje i nisu nesto, Green Arrow, sjajan crtez to da, Britain koji mi ne ide uz Fibru, Supergirl bi se prodala u 10ak komada... Ali prvi pik je Mystery Theatre, to bi bilo sjajno... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/09/2022 : 19:45:14
|
Popravljaš se, prvi pokušaj je bio 0/24, drugi je već 1/24:) (govorim o tome što je kupljeno i što izlazi sigurno, ne o tome jesu li to dobri naslovi ili ne) |
Trouble will find me |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 16/09/2022 : 19:48:33
|
Popravljaš se, prvi pokušaj je bio 0/24, drugi je već 1/24:) (govorim o tome što je kupljeno i što izlazi sigurno, ne o tome jesu li to dobri naslovi ili ne)
Pa odmah sam na početku rekao da ću biti nerealan |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
nonchalant
New Member
171 Posts
Member since 12/11/2020 |
Posted - 17/09/2022 : 00:13:27
|
Paka, ako ti se svideo Goliath onda čekiraj Mooncop, po meni je bolji od Goliatha. |
Edited by - nonchalant on 17/09/2022 00:14:03 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 17/09/2022 : 08:51:35
|
Čitao sam Mooncop, čak sam napisao i recenziju ovdje za sajt ima nekoliko godina. Goliatha nisam čitao, zato kažem da bi volio |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 17/09/2022 : 10:04:05
|
quote: Originally posted by kasper
dok me drzi ugodno zadovolstvo po procitanom urbanu, da priupitam marka oce li biti sta od l'esprit de Warrena?
Zasad mi nije u planu. |
Trouble will find me |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 19/09/2022 : 11:38:49
|
quote: Originally posted by john connor
A ovo Pakino ima par stvari koje i nisu nesto, Green Arrow, sjajan crtez to da, Britain koji mi ne ide uz Fibru,
Pa Marko je najavio da će Fibra objaviti serijal D.R. & Quinch, koji potpisuju isti autori, te je žanrovski i stilski sličan stripu Captain Britain. |
Edited by - Mr. Bushido on 19/09/2022 11:39:06 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 19/09/2022 : 12:42:47
|
Dobar je Mooreov Captain Britain. Nije na razini njegovih najvećih klasika, no radi se o jednom nadasve zanimljivom i lijepo razrađenom stripu koji je em suoer za ovako samostalno ga pročitati, em je zanimljivo vidjeti kako će neke koncepte nedugo zatim implementirati u Miraclemana i Swamp Thing. Da ne govorim još o fantastičnom Davisovom crtežu. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/09/2022 : 22:36:31
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
The Many Deaths of Laila Starr (2022, Boom! Studios) scenario Ram V, crtež Filipe Andrade
Svi smo čitali ovakve stripove, ali malo je OVAKVIH stripova. Da banalizujem, matematički iskazano: Laila = (Daytripper[Izletnik] * Dani što nestaju + Pet bagdadskih pripovjedača) pa sve na kvadrat. Prvih par strana vas tresne u glavu, a onda strip postaje sve bolji i bolji.
Pre neku noć sam se probudio u gluvo doba, nisam mogao ponovo da se uspavam i to je onaj trenutak kad gledate šta da čitate da pregurate do jutra i kad od pedesetak stripova krenete da čitate upravo taj neki i upravo je to neko vreme pred zoru pravo vreme za čitanje OVOG stripa, kad svi u kući spavaju i kad vas obuzme onaj neki mir i spokoj... Predivno napisan, prelepo nacrtan i obojen, dug taman koliko treba, savršeno završen.
Fibra ili Komiko? Ko će pre?
ipak Darkvud |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DRAŽEN
New Member
183 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 27/09/2022 : 11:14:08
|
quote: Originally posted by vetropiroman
Fibri fale jedino mange, iako i njih donekle pokrivam, a ostalo više-manje.
Kad smo kod mangi, Akira u nekom oversized kolor izdanju je pusti san ili Nada umire poslednja?
Jedine šanse za Akiru u boji su ti skenovi. Ne sjećam se točno, ali bojali su ih ako se dobro sjećam ameri koji ih na kraju nisu ni izdali do kraja. Cijene su im sulude. A dobra stvar je što su koristili identičnu paletu boja kao u animeu. Kaže internet i da je to prvi kompjuterski bojani strip (ili manga...). Neka me netko upućeniji ispravi.
BTW da pitam odmah po ne znam koji put...Marko hoće li ta Akira kutijica? Meni paše i C/B. A onda se pridružujem Supermenovom upitu/želji o Berserku i Attack on Titanu. Mislim da bi ovo dvoje stvarno moglo biti hit, pogotovo Titani. Dodajem i Hellsing na listu.
Za Jeromea neću pitat jer sve znam, ali ću ga spomenut tek tako reda radi.
EDIT: Ovu mangu što Bushido spominje, ne znam za to jer nisam čitao, ali vjerujem da je nešto dobro (pogotovo ako je neki slice of life) pa i tu dajem podršku.
EDIT2: Netko je spomenuo Planetes, i tu +1 od mene, odlična manga koju već imam u jako dobrom SC DHC izdanju. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 27/09/2022 11:20:09 |
|
|
Topic |
|