Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/11/2017 : 06:21:59
|
Iznenadjenje, ocekivao sam da ce Italijani proci milom ili silom, ako nista drugo pred kraj utakmice sam ocekivao da im se pokloni nesto kao nepostojeci penal.
Svedjani su odlicno igrali, mada to tako mozda na prvi pogled i ne djeluje zbog taktickog bunkera. Taj bunker su odigrali perfektno, rijetko se vidja takva vrsta igre sa tolikom dozom sigurnosti i hladnokrvnosti.
Sudija harizmatican, ostavio je utisak kao da zna svoj posao, steta sto je statistiku pokvario ne sviranjem dva cista penala za Svedjane u prvom poluvremenu (igranje rukom), kao i za Italijane pred kraj utakmice (isto igranje rukom). O faul-penalu za Italijane da se uvijek raspravljati. Tako gledano ostecene su obadvije strane pa se niko i ne buni.
Sto se tice Buffona, jebe mi se za njega, imao je priliku da podigne pehar svjetskog prvaka. Sigurno necu plakati za njim i sto nije dobio sansu da to opet uradi. Na SP i EP sam generalno uvijek navijacki nastrojen protiv timova kao sto su Njemacka i Italija. |
Edited by - King Warrior on 14/11/2017 06:26:15 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31356 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 14/11/2017 : 06:28:43
|
Pa to je ok, sretni i mali i veliki i biznismeni, a trebali bi biti i mi.
quote: Originally posted by DODSFERD
Nogomet se sve više naštimava velikanima da ne bi slučajno netko od njih propustio kakvo natjecanje. Engleska se nije plasirala na EP 2008., i čega se mafija sjetila nego povećati broj sudionika kako se to više ne bi događalo. Kako su sada Talijani izvisili to će samo učvrstiti odluku da se 2026. i SP proširi. Nisu ta povećanja da bi male reprezentacije osjetile čar nastupa već da velike ne bi imale problema kvalificirati se.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31356 Posts
Posted - 14/11/2017 : 06:34:34
|
Ne trebaš znati nitijednog igrača pa da reprezentacija igra dobro i ostvaruje rezultate, nije sve u imenu kao što često rezonira većina, treba se prilagodit vremenu, naravno da nogomet nije što je nekad bio, ali ovo danas je realnost, ja bi volio da WC iznjedri nekog novog prvaka.
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Imam osjećaj da je ovaj Ventura neki talijanski Muslin i da je uzimao pare za nastupe (bar kako Srbi pišu). Darmian ne bi igrao u kozjoj ligi, 8 nastupa u svim natjecanjima za United ove sezone (od 23 moguća), a ovdje kao da ga je morao ugurati pa eto najlakše je valjda bilo na lijevoj strani iako je desni bek. Nicola Sansone briljira u Villarrealu, ovaj ga nije ni zvao ako nisam propustio, kakav Jorginho ispred Insignea... tko su Florenzi i Bernardeschi? Ako su ovo najbolji Talijani u ovom trenutku onda su baš u banani. Međutim, po meni, sve reprezentacije slabe, stvarno nikad slabija razina. I ne od danas, već ima 3-4 godine. Razlog ne mogu dokučiti, valjda idu takva vremena da je sve manje kvalitetnih igrača, da je teško složiti tim u par dana koliko reprezentacija dobije vremena u ovom svijetu. Dovoljno je da usporedite sa SP-om 2006. i EP-om 2008. Otvorite škvadre pa usporedite. Evo jedna povijesno jaka Nizozemska sad je sramotno prosječna i propušta već drugo natjecanje zaredom. Odlučio sam se testirati i nabrojati si što više Nizozemaca u minutu vremena. Jedva 6. Da ne pišem kakvih jaraca-staraca. S druge strane, Island je evo već drugo veliko natjecanje uhvatio. Svaka čast ali ja sam i dalje na poznavanju 1 njihovog igrača kao i usred kvalifikacija za EP 2015. npr. Sjeverna Irska je dobila povijesnu priliku, Švedska ulazi... da, da, ajmo floskulu da danas nogomet igraju svi mada treba reći da sile ne igraju kao nekad. I, općenito, mislim da ovaj reprezentativni nogomet ide u pogrešnom smjeru. Prvenstveno mislim na Europu. Proširenje EP-a s 16 na 24 reprezentacije je bila prva greška, pa 60% repki je dobilo priliku igrati a kad se uzmu u obzir reprezentacije poput Andore, San Marina, Luksemburga, Lihtenštajna itd. onda je stvarno bilo umijeće ne plasirati se. Međutim, UEFA je gledala samo to da će se okretati više love. I kakva je to sad Liga naroda koja će se igrati iza SP-a? Kakvo je sad EP 2020. u 13 država? Zar se stvarno želi slijediti košarka?? Onda će sami po sebi doći i otkazi nastupa za repku, to više nije to, sve gubi svoj šmek i moglo bi se sve odbiti o glavu.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
Edited by - tex2 on 14/11/2017 06:52:52 |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/11/2017 : 09:16:30
|
šveđani su igrali dobro prvih 20 minuta, a kraj prvog i cijelo drugo poluvrijeme je bio bunker kakav nisam vidio do sada u nogometu. Trebali su primiti 10 golova. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6919 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 14/11/2017 : 10:08:27
|
quote: Originally posted by tex2
Ne trebaš znati nitijednog igrača pa da reprezentacija igra dobro i ostvaruje rezultate, nije sve u imenu kao što često rezonira većina, treba se prilagodit vremenu, naravno da nogomet nije što je nekad bio, ali ovo danas je realnost, ja bi volio da WC iznjedri nekog novog prvaka.
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Imam osjećaj da je ovaj Ventura neki talijanski Muslin i da je uzimao pare za nastupe (bar kako Srbi pišu). Darmian ne bi igrao u kozjoj ligi, 8 nastupa u svim natjecanjima za United ove sezone (od 23 moguća), a ovdje kao da ga je morao ugurati pa eto najlakše je valjda bilo na lijevoj strani iako je desni bek. Nicola Sansone briljira u Villarrealu, ovaj ga nije ni zvao ako nisam propustio, kakav Jorginho ispred Insignea... tko su Florenzi i Bernardeschi? Ako su ovo najbolji Talijani u ovom trenutku onda su baš u banani. Međutim, po meni, sve reprezentacije slabe, stvarno nikad slabija razina. I ne od danas, već ima 3-4 godine. Razlog ne mogu dokučiti, valjda idu takva vremena da je sve manje kvalitetnih igrača, da je teško složiti tim u par dana koliko reprezentacija dobije vremena u ovom svijetu. Dovoljno je da usporedite sa SP-om 2006. i EP-om 2008. Otvorite škvadre pa usporedite. Evo jedna povijesno jaka Nizozemska sad je sramotno prosječna i propušta već drugo natjecanje zaredom. Odlučio sam se testirati i nabrojati si što više Nizozemaca u minutu vremena. Jedva 6. Da ne pišem kakvih jaraca-staraca. S druge strane, Island je evo već drugo veliko natjecanje uhvatio. Svaka čast ali ja sam i dalje na poznavanju 1 njihovog igrača kao i usred kvalifikacija za EP 2015. npr. Sjeverna Irska je dobila povijesnu priliku, Švedska ulazi... da, da, ajmo floskulu da danas nogomet igraju svi mada treba reći da sile ne igraju kao nekad. I, općenito, mislim da ovaj reprezentativni nogomet ide u pogrešnom smjeru. Prvenstveno mislim na Europu. Proširenje EP-a s 16 na 24 reprezentacije je bila prva greška, pa 60% repki je dobilo priliku igrati a kad se uzmu u obzir reprezentacije poput Andore, San Marina, Luksemburga, Lihtenštajna itd. onda je stvarno bilo umijeće ne plasirati se. Međutim, UEFA je gledala samo to da će se okretati više love. I kakva je to sad Liga naroda koja će se igrati iza SP-a? Kakvo je sad EP 2020. u 13 država? Zar se stvarno želi slijediti košarka?? Onda će sami po sebi doći i otkazi nastupa za repku, to više nije to, sve gubi svoj šmek i moglo bi se sve odbiti o glavu.
Jasno da ne moram ali momčad im uopće ne igra dobro već samo ostvaruje rezultate, sere mi se od njihove igre. A i Šveđani su lošine, povukli su se i zaključali kao da igraju protiv All Star repke koja se godinu dana pripremala za ovaj meč. No, što više slabića veća šansa za nas. Samo šteta što će se teško formirati neka "skupina smrti". |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 14/11/2017 10:10:10 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31356 Posts
Posted - 14/11/2017 : 10:15:39
|
Većina će reprezentacija igrati takav nogomet na rezultat, mi bi mogli iznenaditi! |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/11/2017 : 13:15:19
|
quote: Originally posted by adriano
šveđani su igrali dobro prvih 20 minuta, a kraj prvog i cijelo drugo poluvrijeme je bio bunker kakav nisam vidio do sada u nogometu. Trebali su primiti 10 golova.
Ma daj, samo posjed lopte i dominacija ne znači ništa ako ne stvaraš prilike za gol. A da bi zabio 10 golova moraš imati barem isto toliko prilika, a ono što su Talijani imali je goli kurac. Što se tiče bunkera Šveđani su se samo poslužili talijanskim receptom. Neka malo žabari osjete kako je to kada ti protivnik igra bunker kakav su oni znali često prakticirati protiv jačih momčadi. Ako ne vjeruješ pogledaj polufinale EP 2000. u kojem su Talijani trebali po broju prilika izgubiti 5:0 od Nizozemske, ali su prošli na penale što je jedna od većih nepravdi u povijesti nogometa. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
Edited by - DODSFERD on 14/11/2017 13:16:09 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/11/2017 : 13:22:51
|
Uglavnom, za Italijom nitko neće žaliti osim njihovih navijača i ponekog zanesenjaka sa strane koji na neku čudnu foru voli njihovu igru. Još da je Portugal nekako ispao zadovoljstvo bi bilo potpuno. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/11/2017 : 13:30:47
|
quote: Originally posted by King Warrior
Iznenadjenje, ocekivao sam da ce Italijani proci milom ili silom, ako nista drugo pred kraj utakmice sam ocekivao da im se pokloni nesto kao nepostojeci penal.
Svedjani su odlicno igrali, mada to tako mozda na prvi pogled i ne djeluje zbog taktickog bunkera. Taj bunker su odigrali perfektno, rijetko se vidja takva vrsta igre sa tolikom dozom sigurnosti i hladnokrvnosti.
Sudija harizmatican, ostavio je utisak kao da zna svoj posao, steta sto je statistiku pokvario ne sviranjem dva cista penala za Svedjane u prvom poluvremenu (igranje rukom), kao i za Italijane pred kraj utakmice (isto igranje rukom). O faul-penalu za Italijane da se uvijek raspravljati. Tako gledano ostecene su obadvije strane pa se niko i ne buni.
Sto se tice Buffona, jebe mi se za njega, imao je priliku da podigne pehar svjetskog prvaka. Sigurno necu plakati za njim i sto nije dobio sansu da to opet uradi. Na SP i EP sam generalno uvijek navijacki nastrojen protiv timova kao sto su Njemacka i Italija.
Meni se igra Njemačke sviđa u zadnjih nekoliko godina, to je momčad koja protiv svakoga igra napadački, za razliku od Italije koja se protiv jačih povuče i čeka kontre. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5331 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
iggyk23
New Member
281 Posts
Member since 02/09/2014 |
Posted - 14/11/2017 : 13:46:31
|
pa to vam je danasnji nogomet, tako kako vi gledate italiju tako stranci gledaju hrvatski bunker od sat i po protiv realno pet put slabije grcke. nije ovo 94ta da se igra 3-4-3 i higuita dribla od gola do gola i brazilci 10 minuta pod*ebavaju protivnika s lob pasovima, danasnji nogomet je malo atraktivniji ragbi koji se igra s nogama i to ce biti sve gore i gore. kako ce izgledat to famozno svjetsko 2026 sa 48 timova gdje ce biti gigantski ponor izmedju kvalitete tucet ponajboljih evropljana i amera i svih ostalih, to ili ce biti kise golova gdje ce svima biti zao slabijih ili ce biti jednostavno tona bunker utakmica gdje ce trecerazredne momcadi ganjat nulu. jedino pozitivno je da ce hrvatska sigurno ici na svako svjetsko i na svakom prolazit grupu vjerojatno bez ikakvih problema jer ce biti puno veci postotak banana timova |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/11/2017 : 13:59:06
|
Jedna stvar je povući se kada imaš 3 gola prednosti iz prve utakmice (mada ni to ne opravdavam protiv slabijih), a sasvim drugo je igrati na nulu i čekati kontre da bi zabio kakav gol u nokaut fazi nekog prvenstva |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/11/2017 : 14:05:51
|
quote: Originally posted by Oki
Plasirenje Švedske na SP umjesto Italije znači minimalno jedno pet ili šest golova više na svjetskom prvenstvu😁
Što opet nije loše za neutralce, bolje je gledati utakmicu koja završi 3:2 nego onu od 0:0. Šveđani će možda primiti dosta golova, ali ih nitko neće rasturiti sa 4-5 razlike, taj film sigurno nećemo vidjeti. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31356 Posts
Posted - 14/11/2017 : 14:28:04
|
Na švedskim utakmicama ne bude golova |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/11/2017 : 20:29:11
|
Nestvarno zvuči podatak da u zadnjih 6 utakmica doigravanja nije bilo golova, hoće li se večeras to konačno prekinuti. Velika važnost je potpuno ubila bilo kakvu efikasnost. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/11/2017 : 00:09:06
|
Iznenadilo me ovako puno golova, očekivao sam 1, najviše 2. Danskoj se debelo vratilo sve ono što nisu napravili u prvoj utakmici i dokazali kako su ipak bolja momčad od ove skromne Irske. |
|
|
iggyk23
New Member
281 Posts
Posted - 15/11/2017 : 00:18:22
|
hvala bogu opet cemo gledat Schmeichela na svjetskom. in other news; urugvaj i argentina poklekli pred austrijom i nigerijom, bas me zanima sta ce od njih biti na ljeto |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/11/2017 : 09:52:17
|
To ti je ono kada te napusti sreća koja je bila prisutna u prvoj utakmici. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6919 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/11/2017 : 12:16:05
|
Australija s 3-1 savladala Honduras uz hat-trick (!!!) našeg Mile Jedinaka (2 gola iz penala, što jest jest) i uzela predzadnju kartu za SP. Još noćas Peru-Novi Zeland i to je to. Za Peru sam. |
loading...
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/11/2017 : 13:21:13
|
Honduras puno slabiji nego što sam očekivao, izgleda da ta Srednja Amerika osim Meksika i eventualno Kostarike ne vrijedi nečemu. |
|
|
iggyk23
New Member
281 Posts
Posted - 15/11/2017 : 14:26:40
|
i jos gledaj da je usa cak peta bila u toj konkurenciji a onaj pulisic sto obara sve rekorde nema mu svjetskog sad, a tko mu je kriv kad nije htio igrat za hrvatsku |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17165 Posts
Member since 01/03/2004 |