forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 De cape et de crocs (Plašt i očnjaci)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/07/2015 : 20:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote

Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/07/2015 : 20:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Urođenici žive u prašumama od lova na muzičke instrumente
slijedi scena kad ulaze u njihovo selo a ovi pripremaju lovinu
klaviru su vezali noge za kolac zabijen u zemlji i vade mu iznutricu...

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/07/2015 : 20:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje.

u pravu si, toliko raznovrsne a fenomenalne zajebancije se STVARNO rijetko u kojem stripu viđa, autorima tu obojici treba kape do poda skiniti

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/07/2015 : 20:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
A tek kasnije moc Pantomime i Euzebijevo predavanje osjecaju

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/07/2015 : 20:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
da mi se još i to ne spominje
ali fakat - strip koji se može uvijek i uvijek i nanovo čitati i biti sa njime oduševljen!
pa sada za bogadragoga, ZAŠTOOOO NE IZDATI GA?????

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/07/2015 : 20:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

ali fakat - strip koji se može uvijek i uvijek i nanovo čitati i biti sa njime oduševljen!

Tako je ..Maarrkkoooseeee ..izdaj ga , a ne nas

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/07/2015 : 22:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

da,da,greota ne izdati ovaj GENIJALAN strip!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/07/2015 : 23:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dobro ljudi, pa muka mu stara, ajde da prvo ide garulfo, pa onda plast sa ocnjacima. ionako znate te plastove napamet...
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 07/07/2015 : 23:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Ovo sa filozofima je jedna od tri najjače scene u stripu
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/07/2015 : 20:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

dobro ljudi, pa muka mu stara, ajde da prvo ide garulfo, pa onda plast sa ocnjacima. ionako znate te plastove napamet...

vec naruceno

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/09/2016 : 16:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Cini se da bi se 12. album mogao napokon pojaviti:

http://www.editions-delcourt.fr/actus/news/concours-de-cape-et-de-crocs.html

Que gagnez-vous ?

Une rencontre exceptionnelle avec les auteurs et, bien sûr, le dernier tome de la série!

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.

Edited by - culture vulture on 22/09/2016 16:40:26
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/09/2016 : 21:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
16. novembra!

https://www.amazon.fr/dp/2756064750/ref=nosim?tag=askcomles03f0-21

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/09/2016 : 21:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
- Isprva je bila postavljena zvanična vest kako je serijal završen desetim albumom, ali su autori naknadno odlučili da objave (barem za sada) još dve epizode, prequel zapravo, posvećen zecu Euzebiju. -

da li će biti ovako ili će ići dok se isplati?
vaše mišljenje.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10482 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/09/2016 : 21:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Izdavaču je pokretač novac, za autore ne znam.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 23/09/2016 : 09:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem da ce Ayroles gurati dok god se isplati. Vidi se po tome koliko je toga do sad napisao (relativno malo) i koliko je rada u to ulagao (jako puno) da radi samo ono u cemu vidi neki kreativni smisao.

Ja se vise nadam da cemo ga napokon vidjeti i kao crtaca. (Nekima je mozda promaklo da on nije samo napisao scenarij za Ocnjake, nego je i postavio table... i to toliko dobro da mi se ponekad njegov crtez svidja i vise nego Masbouov.)

Za Masboua ne znam, mislim da je on jako uzivao u crtanju ove serije, ali vjerojatno je i njemu vec dosta. Ovo mu je bio jedini crtacki rad, ne vjerujem da ne zeli ici dalje.

Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1706 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 16/12/2016 : 11:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Ima li nekoga ko ima Politikin zabavnik 3153 da hoće da ga pozajmi na čitanje? To je pretposlednji deo 10. epizode.
Ili, khm, khm (ne smem ni da pitam) - sken tog dela?

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/08/2017 : 21:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ima li neko ko je pročitao 12.album,da nam kaže jel valja ovaj prikvel diptih?

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 20/08/2017 : 21:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Mene je ozbiljno razocarao. Ali vjerojatno sam imao daleko prevelika ocekivanja.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/08/2017 : 13:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

Mene je ozbiljno razocarao. Ali vjerojatno sam imao daleko prevelika ocekivanja.

prošla epizoda je bila sasvim dobra (mada ne u rangu redovne priče),pa mi je malo čudno da ova zasere sve;možda je baš to što kažeš za prevelika očekivanja.

edit:sad pogledah moj komentar za Dvadeset meseci ranije - napisah da sam u tom trenutku bio ubeđen da tu ima materijala za podužu priču - možda je scenarista u zadnjem albumu prebrzo završio Euzebijevu storiju?

Edited by - anto on 21/08/2017 13:29:45
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 21/08/2017 : 14:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ajde, procitat cu ga veceras jos jednom, trezvenije i objektivnije, pa napisati ozbiljniji osvrt od ovoga gore.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/08/2017 : 14:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
odlično;čekam sa nestrpljenjem osvrt.
pročitaćeš obe priče,normalno?

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 21/08/2017 : 16:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

pročitaćeš obe priče,normalno?

Naravno! (Tesko je zabu u vodu natjerati.)

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/08/2017 : 13:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Evo, procitao sam sinoc ponovno oba albuma.
Dobar je to prequel, zapravo, i imalo ga je itekako smisla raditi. Od prve table, pa i kadra, stvar je doslovce natopljena Euzebijevom licnoscu i svi elementi organski izrastaju iz tog lika - iako pratimo nekoliko tokova radnje, sve je smisleno povezano i nema nikakvih nepotrebno nakalemljenih dodataka. Dapace, Ayroles zna kad nas "tupi" sa sporednim tokom radnje i stavlja ga zapravo u drugi plan, dok u prvom planu Euzebije raspreda svoje price, koje nitko ne slusa.
Kao i ranije u serijalu, tekst je svjestan samoga sebe i poigrava se sa sobom. Recimo, kad ga brat Fulgence pita: - Sto te dovodi u moj dobri grad?, Euzebije pocne, u svom jedinstvenom stilu, doslovno opisivati prvu tablu 11. albuma: -Oh, duga je to prica. Zamisli ovo. Hodam kroz plodna polja i naidjem na tezake pri zetvi. - Ola, mes braves! - uskliknem...).
Humor je odlican, opet je tu hrpa skrivenih sala koje ponekad otkrijes tek pri drugom-trecem-desetom citanju...
Pravi razlog zasto ovo nije zabavno kao ostatak serijala jest sto je smjesteno u Pariz pa Ayrolesova fantastika nema puno prostora da se razmase. Milje jednostavno diktira drugaciji tip radnje i likova i mene je to na prvu, pogotovo nakon sto sam 2 godine cekao da izadje novi, posljednji album (a onda se jos i konacni datum stalno pomicao), podosta razocaralo. Ocekivao sam, pogotovo za zadnji album, vatromet, a dobio pomalo low-key pricu. Ali sad pri drugom citanju vidim da je Ayroles taj problem zapravo odlicno rijesio i ubacio zapravo hrpu zivopisnih sporednih karaktera.
Sve u svemu, dobro je to i, da moram ocjenjivati, dao bih 8/10.

Eto, toliko. Imao bih jos dosta toga za reci, ali za to bih morao spoilati.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21401 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/08/2017 : 21:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
hvala CV na sjajnoj mini recenziji.

sad ću morati što pre nabaviti propuštene PZ sa zadnjom epizodom.

Edited by - anto on 22/08/2017 21:32:25
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/08/2017 : 22:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Nema na cemu. Ajde odgovori sada, pliz, ti meni nesto. Jesu li u PZ-u uz taj strip stampane one geografske mape, dijagrami itsl. sto se u albumima nalaze s unutarnje strane korica i dodatno ilustriraju avanture nasih junaka (u 1. albumu karta Mediterana, u 2. je tu i Atlantik, u 3. Tanzerinsko (ili kako je vec u prijevodu) otocje, zatim Mjesec itd.)?

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000