jedini i zadnji Mohikanci stripa u Hrvatskoj, kolor za 18 kn ma da je i za 25 nebi riječ rekao. poštene cijene za ljude i svatko to može sebi priuštiti
25 kn bi bila nekakva realna cijena za 110 stranica u koloru, ako će stvarno ići za 18 bilo bi pošteno od stripofila da podrže izdavača kupovinom u većem broju nego inače. Samo nek' je nama Ludensa još dugi niz godina bez obzira što izdaju samo provjerene stare serijale a ništa novoga, zbog povjerenja kupujem gotovo sva njihova izdanja iako dosta toga i ne pročitam već samo spremim.
Evo obicne i jednostavne racunice... Kad bi svaki citatelj i texoljubac kupio samo broj viska,..dakle duplirao tiraz texa bi bio preko 2000 primjeraka i Texa bi citali mjesecno, ko citamo Zagora... Znam da je kriza i 18 kuna ili 2.5 eura nekima pogotovo pred platu predstavlja trosak ali mozda bi ipak umjesto 8 dobili 10 Texa mjesecno... Slaba je nada ali mene nece sprecit da 10 eura odvojim za 4 primjerka tog kolorca... Mozda nekome poklonim ili ostavim primjerak na poslu da pokazem kolegama da je strip opet u modi...i to u koloru po 18kunica.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ali zato sve od Bonellija kupuje po 2-3 primjerka pa to ispadne kao da uzima i neke druge stvari. Iako do sada ništa nisam uzeo u 2 primjerka obećavam da ovoga jubilarca hoću ako stvarno bude 18 kn, samo ne na istome mjestu da me čudno ne gledaju.
Ali zato sve od Bonellija kupuje po 2-3 primjerka pa to ispadne kao da uzima i neke druge stvari. Iako do sada ništa nisam uzeo u 2 primjerka obećavam da ovoga jubilarca hoću ako stvarno bude 18 kn, samo ne na istome mjestu da me čudno ne gledaju.
Podržavam ideju! Kupujem 2 primjerka, a ako ugledam u najavi sljedećeg broja Mefista (iliti originalni broj 501) poklanjam i dosada izašle Texove od Veselog četvrtka u dobrotvorne svrhe
djelomicno si u pravu ali uzimam i dosta bd stvari koje su mi poznate od prije... Mozemo reci tradicionalista i nostalgicar...uzeo bi i vise novina ali nemam vremena citat a ni volje sakupljat...nemam nijedne mange a od amerikana sve spajdermen/x mene od bookglobea...80% bonelli i 20% francuzi i ameri..meni ok razmerje.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ne treba brzati s time jer što ako Ludens nakon 5-6 ili više brojeva ipak napravi preskok zbog slabe prodaje? Nadam se da do toga neće doći ali na nama je da to spriječimo redovitom kupovinom.
djelomicno si u pravu ali uzimam i dosta bd stvari koje su mi poznate od prije... Mozemo reci tradicionalista i nostalgicar...uzeo bi i vise novina ali nemam vremena citat a ni volje sakupljat...nemam nijedne mange a od amerikana sve spajdermen/x mene od bookglobea...80% bonelli i 20% francuzi i ameri..meni ok razmerje.
Ne treba brzati s time jer što ako Ludens nakon 5-6 ili više brojeva ipak napravi preskok zbog slabe prodaje? Nadam se da do toga neće doći ali na nama je da to spriječimo redovitom kupovinom.
Slažem se u potpunosti. Velika većina fanova Texa kupit će svoj primjerak. Mislim da onaj prosjek prodanih Texova ako i padne sa cca 1450 na 1370 neće Ludens odvesti u propast (ako uopće dođe do pada). Ionako izlazi samo 6-7 Texova u godini. A i prisjetio sam se razgovora s Bernardom na prošlom Interliberu. Čovjek tvrdi da s preskakanjem Dylana u obje edicije ništa nije dobio u porastu prodaje, čak i lagani pad.
To za dd je i meni reka. izdana͵neizdana͵u boji͵kompletna prica ili u nastavcima nista ne utjece na prodaju puno.
logicno. ne verujem da svi koji kupe strip na kiosku spadaju u kolekcionare.. primer-komsija kupuje zagora i texa od v.c ali me vise puta pita dokle se stiglo sa izdanjima jer je propustio nekoliko brojeva.neke procita a neke samo kupi i slozi.nepati od numeracije,otiska,skena,prevoda...eto ima jos takvih nefanova
tek drugi Tex u boji koji je ikad napravljen na našim prostorima, prvi je "Došao je i taj dan", drugi će biti ovaj broj, za razliku od npr Zagora i čak Mister Noa koji su češće objavljivani u boji
Slažem se u potpunosti. Velika većina fanova Texa kupit će svoj primjerak. Mislim da onaj prosjek prodanih Texova ako i padne sa cca 1450 na 1370 neće Ludens odvesti u propast (ako uopće dođe do pada). Ionako izlazi samo 6-7 Texova u godini. A i prisjetio sam se razgovora s Bernardom na prošlom Interliberu. Čovjek tvrdi da s preskakanjem Dylana u obje edicije ništa nije dobio u porastu prodaje, čak i lagani pad.
Apsolutno mu vjerujem, jer osluškujući forum u ovih 5,5 godina jasno mi je da oni koji kupuju nekog junaka i baš ga vole, kupuju sve živo, i to je taj neki krug od par tisuća ljudi, manje više, i to je to. Naravno, zagorovci prednjače, ali eto, ima ih dosta koji će duplati VČ i Ludens Texa... Ja neću, kao što ni ne duplam DD... Osim ovoga u boji, tu si ipak ne mogu pomoći
jedini i zadnji Mohikanci stripa u Hrvatskoj, kolor za 18 kn ma da je i za 25 nebi riječ rekao. poštene cijene za ljude i svatko to može sebi priuštiti
Dijelim apsolutno ovo mišljenje, svaka čast Ludensu i VČ-u na svemu što rade