forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evolucija (surogat istinskih osjecaja)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/09/2015 : 23:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Čarlita, "problemčić" koji nastaje jest što "novi gen" umanjuje i u startu briše, ne u cijelosti, ali u ogromnoj mjeri em razliku čovjeka u odnosu na drugog čovjeka, em slobodu izbora za štošta oko sebe. Time barem koliko i nevolje nestaju i bogatstva ovoga planeta utemeljena kako na Razlici tako na slobodi pojedinca već kao takvoj.

U svakom slučaju, pročitajte i vi ostali (ako niste) "Elementarne čestice", to je između ostalog i Houellebecqov neuobičajen komentar slavnoga Huxleyeva romana. Tema koja bi našim praunucima mogla biti - top tema (a možda i ne, tko to može znati).

Zar se po tebi čovjek ostvaruje, realizira, definira samo i isključivo kroz vlastitu seksualnost? To danas je točno jer je sve podređeno tome, pa tako izgleda, ali ne bi trebalo biti..to je oteto kontroli i na tome je sve stalo.
Odakle odjednom razni realitiji, big brotheri, farme i ostalo i osobno znam, što me traumatizira, ima ljudi koji čekaju necenzuriranu verziju (dok nisam čula, nisam ni znala da postoji) big brothera u kom ima seksa. Seks je nametnuto pravilo, nametnuta vrijednost, nametnuta potvrda, nametnut je ljudima kao sredstvo prodaje u reklamama, kupnje u autosalonima..frizerajima, buticima...nametnut je kao bitan, seks je profit, njegov izvor.. Kamo sreće da je samo nekadašnji "najstariji zanat na svijetu" to ostao.. Smatram da su zbog seksa i nametnute mu važnosti, upravo danas ljudi, poput jajeta jajetu isti. Svi se razvijaju u jednom pravcu, nitko ,,rijetki su svoji i briga ih tko što misli. Vidiš li danas svijet oko sebe?

Kada bi se "stari gen" obrisao, tek tada bi se pojedinci odvojili od kolektivne svijesti i razvijali u nešto samo svoje.

Seks danas više dijeli i razara, nego što spaja. I tu nema razlike među ljudima.

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 13/09/2015 23:45:19
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 00:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

Čarlita, "problemčić" koji nastaje jest što "novi gen" umanjuje i u startu briše, ne u cijelosti, ali u ogromnoj mjeri em razliku čovjeka u odnosu na drugog čovjeka, em slobodu izbora za štošta oko sebe. Time barem koliko i nevolje nestaju i bogatstva ovoga planeta utemeljena kako na Razlici tako na slobodi pojedinca već kao takvoj.

U svakom slučaju, pročitajte i vi ostali (ako niste) "Elementarne čestice", to je između ostalog i Houellebecqov neuobičajen komentar slavnoga Huxleyeva romana. Tema koja bi našim praunucima mogla biti - top tema (a možda i ne, tko to može znati).

Zar se po tebi čovjek ostvaruje, realizira, definira samo i isključivo kroz vlastitu seksualnost?
To danas je točno jer je sve podređeno tome, pa tako izgleda, ali ne bi trebalo biti..to je oteto kontroli i na tome je sve stalo.
Odakle odjednom razni realitiji, big brotheri, farme i ostalo i osobno znam, što me traumatizira, ima ljudi koji čekaju necenzuriranu verziju (dok nisam čula, nisam ni znala da postoji) big brothera u kom ima seksa. Seks je nametnuto pravilo, nametnuta vrijednost, nametnuta potvrda, nametnut je ljudima kao sredstvo prodaje u reklamama, kupnje u autosalonima..frizerajima, buticima...nametnut je kao bitan, seks je profit, njegov izvor.. Kamo sreće da je samo nekadašnji "najstariji zanat na svijetu" to ostao.. Smatram da su zbog seksa i nametnute mu važnosti, upravo danas ljudi, poput jajeta jajetu isti. Svi se razvijaju u jednom pravcu, nitko ,,rijetki su svoji i briga ih tko što misli. Vidiš li danas svijet oko sebe?

Kada bi se "stari gen" obrisao, tek tada bi se pojedinci odvojili od kolektivne svijesti i razvijali u nešto samo svoje.

Seks danas više dijeli i razara, nego što spaja. I tu nema razlike među ljudima.

Ne, ma naravno da ne, uopće nisam ni ciljao na to. Bazirao sam se na sam sustav o kojem govoriš, a čijem je stvaranju preduvjet brisanje jednog i stvaranje drugog gena. Seksualnost je samo jedna od bezbroj drugih stvari. Za taj slučaj međutim također ima umanjivanja slobode osobnog, intimnog izbora pojedinca, izbora da se prema svemu, a tako i prema seksu, postavi ne tako da ga odijeli od drugoga nego da ga zbliži.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 00:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, ma naravno da ne, uopće nisam ni ciljao na to. Bazirao sam se na sam sustav o kojem govoriš, a čijem je stvaranju preduvjet brisanje jednog i stvaranje drugog gena. Seksualnost je samo jedna od bezbroj drugih stvari. Za taj slučaj međutim također ima umanjivanja slobode osobnog, intimnog izbora pojedinca, izbora da se prema svemu, a tako i prema seksu, postavi ne tako da ga odijeli od drugoga nego da ga zbliži.

Čovječanstvo je imalo milijune godina fore da izabere, da se odluči, da se postavi..
Ja doista obožavam znanost i fascinirana sam njome i stvarno mislim da bi se neke stvari mogle prepustiti, da ih znanost malkice ubrza.. Dosadno mi je ovdje. Može biti osamljeno mjesto, ova planeta.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 01:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čovječanstvo je imalo milijune godina fore da izabere, da se odluči, da se postavi..
Ja doista obožavam znanost i fascinirana sam njome i stvarno mislim da bi se neke stvari mogle prepustiti, da ih znanost malkice ubrza.. Dosadno mi je ovdje. Može biti osamljeno mjesto, ova planeta.

"Elementarne čestice", kako sam ih barem ja doživio, podupiru ovakvo tvoje gledište.

Dakako, izlaganje cijelog problema jest ono što je kod njih fascinantno, a manje poruka, ako je uopće ima. A s porukom ili bez nje, ozbiljni problemi s "ubrzanjem stvari" ostaju i ostajat će.

Da, tisuće godina smo imali, i nismo se uopće proslavili, žalosno, bijedno, nema se šta reći.

Ipak, svi smo u istoj kaši, svi ustajemo ujutro s mukama koje su posebne i jedinstvene isto onoliko koliko su nam svima slične, i svi se, naposljetku - nadamo u bolje! Pa sad ima li u tome (temelja?ikakve?) utjehe, ne znam, opet vrijedi kako za koga, ehh :-/

Ali ipak hvala dragom Tinu na ovome, barem što se mene tiče.

"Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.
I pamti da je tako od prastarih vremena.
I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,
kao djeca što ne znaju još ni svojih imena.

I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,
i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.
I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,
i sebični je pečat jedan nasred čela.

Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanju
da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,
a naša krv, i poraz svih, u klanju,
opet je samo jedna historija duša."
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 02:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Ma, da mi netko predstavi i najbolji mogući ishod nekoga takvog projekta (jer kao da nas znanost dosad nije bezbroj puta izigrala), opet bih mu rekao: ne. Jer bi i baš takav najbolji ishod poništio čovjekov izbor u današnjem i dosadašnjem smislu, izbor da voli, da suosjeća, da pomogne, da bude solidaran, da razumije posebnost drugoga, da odustane od nekoga lošeg rješenja i uspije pronaći dobro.

Realizirati takvo što zauvijek bi ubilo nadu u čovjeka koji je svojom voljom, tj. svojom čovječnošću već kao takvom, sposoban učiniti neko trajno dobro. Iz toga kuta gledanja zbilja bi vrijedilo: bye-bye čovječanstvo.

Charlie, jel znaš koji su ljudi moja najveća inspiracija? Odgovorim nekom prilikom na murdocovu topicu.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 10:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Razmišljam .. uz kavu ..
Najprije sam pitala, postoji li mogućnost da prirodnim putem, bez uplitanja znanosti, za kojih par tisuća godina, ista ona evolucija koja je uspravila čovjeka, povećala mu mozak, kao presudan organ za napredak, nešto učini po pitanju jednog od glavnih uzroka problema s covječanstvom.
Moja omiljena izreka je da za čovječanstvo nema rješenja. I nema ga, jer ljudi pamet koriste samo kad se treba odupirati nečemu i pronalaziti bezbroj razloga protiv.
No, kako je evolucija stara kučka, neće ona dirati u seks, ali vjerujem da će se poigrati mozgom i još malo poraditi na tom razvoju i dotjerati ljude u red okolnim putem, povećavati iskoristivi dio od ukupnog kapaciteta mozga. Tko zna što se u mozgu sve krije, on je misterij i svemir u nama, kao i ovaj znani nam, kojeg vidimo golim okom i istražujemo slanjem letjelica u njegove dubine i do rubova..
Tko zna, možda se sve već pokreće u nama, samo neki putuju brže, dok drugi idu polako, jer imaju zapreke kao što su odgoj, tradicija, vjerovanja.. ali se krećemo.

Edited by - Just_Charlie on 14/09/2015 10:09:28
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 11:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma, da mi netko predstavi i najbolji mogući ishod nekoga takvog projekta (jer kao da nas znanost dosad nije bezbroj puta izigrala), opet bih mu rekao: ne. Jer bi i baš takav najbolji ishod poništio čovjekov izbor u današnjem i dosadašnjem smislu, izbor da voli, da suosjeća, da pomogne, da bude solidaran, da razumije posebnost drugoga, da odustane od nekoga lošeg rješenja i uspije pronaći dobro.

Realizirati takvo što zauvijek bi ubilo nadu u čovjeka koji je svojom voljom, tj. svojom čovječnošću već kao takvom, sposoban učiniti neko trajno dobro. Iz toga kuta gledanja zbilja bi vrijedilo: bye-bye čovječanstvo.

Charlie, jel znaš koji su ljudi moja najveća inspiracija? Odgovorim nekom prilikom na murdocovu topicu.

Hm..gledaj..mislim da ništa ne bi bilo poništeno..čak bi se i proširile mogućnosti i povećala svijest čovjeka, empatija, solidarnost, i sve ostalo što je sada u drugom planu, zbog blokada u ljudima, nastalih kao posljedica, hajmo reći, seksualnih problema i, Frojde ustani da mi pomogneš jer svaka ti je na mjestu.

I još nešto mi u tvom tekstu ne štima. Tvoje opiranje, koje je sadašnje, a progovara o budućnosti iz aspekta sadašnjih sjećanja i osjećaja . U budućim ljudima trebala bi postojati tvoja sjećanja i osjećaji da bi oni to promatrali poput tebe. To je moguće ako nađeš crvotočinu kojom ćeš upasti u budućnost i svjedočiti im što su sve izgubili..hoće li te oni razumjeti?
Ne brišu li se upravo zapisi sjećanja i kukanja za prošlim vremenima, uklanjanjem tog "starog" gena? Kako smo još na temi znanosti i njezinog uplitanja, ne bi li novi gen bio čist, bez tragova starog vremena i kretao bi iz početka.. Čovječanstvo nema seksualnih nagona ni pobuda, ljudi se međusobno promatraju, traže i zbližavaju na temelju nekih drugih zakona privlačenja i ne promatraju druga bića kroz prizmu seksualne privlačnosti, zavisti, pakosti, ljubomore, strasti.. To je jedina razlika, sve ostalo je isto, samo neopisivo ljudskije u ljudima. I tada, kada se dva bića mentalno zbliže i povežu, vjerujem da tada mogu postići i užitak, poput nas, primitivnih, nekadašnjih, koji su sebe podredili samo seksu.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 12:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hm..gledaj..mislim da ništa ne bi bilo poništeno..čak bi se i proširile mogućnosti i povećala svijest čovjeka, empatija, solidarnost, i sve ostalo što je sada u drugom planu, zbog blokada u ljudima, nastalih kao posljedica, hajmo reći, seksualnih problema i, Frojde ustani da mi pomogneš jer svaka ti je na mjestu.

I još nešto mi u tvom tekstu ne štima. Tvoje opiranje, koje je sadašnje, a progovara o budućnosti iz aspekta sadašnjih sjećanja i osjećaja . U budućim ljudima trebala bi postojati tvoja sjećanja i osjećaji da bi oni to promatrali poput tebe. To je moguće ako nađeš crvotočinu kojom ćeš upasti u budućnost i svjedočiti im što su sve izgubili..hoće li te oni razumjeti?
Ne brišu li se upravo zapisi sjećanja i kukanja za prošlim vremenima, uklanjanjem tog "starog" gena? Kako smo još na temi znanosti i njezinog uplitanja, ne bi li novi gen bio čist, bez tragova starog vremena i kretao bi iz početka.. Čovječanstvo nema seksualnih nagona ni pobuda, ljudi se međusobno promatraju, traže i zbližavaju na temelju nekih drugih zakona privlačenja i ne promatraju druga bića kroz prizmu seksualne privlačnosti, zavisti, pakosti, ljubomore, strasti.. To je jedina razlika, sve ostalo je isto, samo neopisivo ljudskije u ljudima. I tada, kada se dva bića mentalno zbliže i povežu, vjerujem da tada mogu postići i užitak, poput nas, primitivnih, nekadašnjih, koji su sebe podredili samo seksu.

Kako god okreneš, to je prekid kontinuiteta, odricanje od svega prije, da ne kažem pljuvanje na pretke, od onih iz špilja pa nadalje. Uzalud vam bio trud, svirači. Ono za što ste se vi trebali svojski potruditi, mi to sada dobivamo već rođenjem, ali ne zahvaljujući okolini koja se promijenila i to nam omogućila svojim mukama i trudom, nego zahvaljujući - laboratoriju. U biti, to znači, ne želimo više ništa s vama, pače, gadite nam se i ostanite tamo gdje jeste - duboko pod zemljom.

Meni se ne sviđa takav prekid. Sve te naše mane jesu također ono što nas čini ljudima. Prestankom borbe protiv samih sebe - prestajemo biti ljudi. Polažemo oružje i priznajemo da smo tu vječnu bitku (koja je odnijela bezbrojne žrtve) protiv samih sebe - definitivno izgubili. I postajemo neka druga vrsta, koja se čak i srami one iz koje je nastala. Meni se to nimalo ne sviđa.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 15:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
I stvorismo dramu od napretka.
Koji je, jos jednom dokazano - taoc nasih prastarih gena i to ne sad samo od sedmog stoljeca, vec sve do spiljskog pracovjeka seze. :)

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 15:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hajde ovo, da malo predahnemo ovdje i otvorimo novo polje, stvarno sa znatizeljom cekam. :)

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 16:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Drame ili opreza?

Pa pročitasmo neka vrhunska književna upozorenja. A i lako za njih, kad je slijepa vjera u napredak "pod svaku cijenu" ljude toliko puta preskupo stajala. Eto ti samo čikaške škole ekonomije, kojoj se još prije 20 godina malo tko uopće usudio prigovoriti ma i sitnicu, kako je moćno izgledala.

Mi danas znamo da sadnja paprike i krumpira, jednako kao dragovoljna promjena spola odrasle osobe ne znače nikakvu štetu bilo kome, bez obzira što se u oba slučaja intervenira u prirodi. To je napredak.

Isto tako znamo (neki, doduše, baš i ne žele znati) da je prijespomenuta škola primijenjena u praksi ma i necijela, gdje god se pojavila za sobom ostavljala pustoš. To nije napredak. A pravo je pitanje koliko je uopće bila "znanost" bez mogućnosti stvarnog eksperimenta.

Mi ne znamo o čemu ovdje točno govorimo. A to što ne znamo govorimo li o jednom genu ili gomili njih ili o genima uopće ili pak o nečemu četvrtom, i mogućim nesagledivim posljedicama laboratorijske intervencije u prvo, drugo, treće ili to nešto četvrto, barem je dovoljno za elementarni oprez. Ako ne već na temelju prethodnih iskustva raznoraznih samozvanih "napredaka", a zapravo jeftinih prijevara, od kojih su nas neki unazadili da još ni sami ne znamo koliko.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2015 : 16:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hajde ovo, da malo predahnemo ovdje i otvorimo novo polje, stvarno sa znatizeljom cekam. :)

Važi. Selimo na drugi topic.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/09/2015 : 21:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
lika kao Kruger ovdje zelite pokositi..Not on my watch
Kao sto rekoh , bilo boga ili ne, a ja se ubrajam u ovu drugu skupinu ili ti frakciju..bez obzira na sve..ostavimo otvoren prostor za konverzaciju ..ako moze
Ako nije , biti ce , ako nece...omda opet jebiga dobro

Ma ne namjeravam se baš petljati u ovu već ispričanu priču. Drago mi je što se u svaštari pojavljuju neki novi likovi, a i nekako se svaštara u zadnje vrijeme primirila.

Vidim nekima nedostajem u topicu vezano u sport.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 14/09/2015 : 21:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Kad tebe nema mir vlada i punisher se odveć ne crveni...Sad si me podsjetio na onaj vic kad je Mujo upao u pogrešan smjer na autoputu u Njemačkoj i uključi radio vijesti a oni javljaju o jednoj budali na autoputu.Mujo na to prokomentarisa: šta jedna,stotine njih...

Wtf?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/09/2015 : 22:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Bagi, zašto si se nakvačio na mene? Prije sam mislio kako se šališ, više ne mislim tako. Proganjanje nekog po forumu, odgovaranje na nečije postove s glupim komentarima nije ponašanje osobe koja se voli šalit, to je ponašanje osobe koja ima očito nekih problema pa liječi neke svoje frustracije. Dobronamjerno ti savjetujem kako bi bilo dobro pronaći si nekog drugog forumaša na kojem bi liječio svoje komplekse.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/09/2015 : 22:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Krugeru, da li se slažeš sa tvrdnjom, da je svijet stariji od 6000 godina? ;)
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 14/09/2015 : 22:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Šta ću,pljugeru,kad te volim...Protiv srca se ne može...Pravi surogat istinskih osjećaja...

Wtf?

Edited by - bagi on 14/09/2015 22:25:39
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/09/2015 : 22:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ne želim o tome raspravljati, prepričali smo to više puta.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/09/2015 : 22:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Krivi odgovor.

Nisi ti loš, ali kod nekih si stvari si baš nepotrebno tvrdoglav.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/09/2015 : 22:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Šta ću,pljugeru,kad te volim...Protiv srca se ne može...Pravi surogat istinskih osjećaja...

Jesil ti cugnuo? Sad si odjedanput umiljat!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/09/2015 : 22:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/09/2015 : 22:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Gledam svoja posla kad zazvoni mi telefon i opet poziv sa zadnjeg kata.
Kazem ja: Reci boze..
Kaze on: Dodji hitno napicuse!
Otrcim gore i opet s perjanicom na glavi, ispod nje oblogom glavu hladi.
- Ko su ova trojica i sto oni hoce?!
-Joj, pa to su bagi, nagor i kruger, nabacuju se osjecajima i surogatima, kazem ja.
-Reci im da prestanu, boli me glava..
-Moze, Boze.

Decki, stvarno niste fer da Boga od vas boli glava...moze malo tise, on bi da spava.

Eno..grmi odozgora i vice vam fala. :)

Edited by - Just_Charlie on 14/09/2015 22:47:55
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 14/09/2015 : 22:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Krivi odgovor.

Nisi ti loš, ali kod nekih si stvari si baš nepotrebno tvrdoglav.

Ma jesam, istina, a često miješam ozbiljnost i za.ebanciju, pa ljudi ne kuže kad sam ozbiljan a kad se za.ebavam, a i nešto sam lijen staviti te smajliće.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/09/2015 : 09:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Aha, Krugi je taj. Je li on jedini ovdje ili ima jos takvih ... :DD

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/09/2015 : 12:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Yes!! Willeru, slobodne su Elementarne čestice za posudbu, odmah danas idem i jednu ću uloviti.
No..naišla sam na još jedan njegov roman i ne mogu dočekati da ga dograbim također.. Zašto? Evo:
Mogućnost otoka
http://www.lupiga.com/knjige/mogucnost-otoka

Mogućnost otoka', novi roman Michela Houellebecqa sastavljen je od dvije narativne linije. Jednoj je svrha u zadovoljavanju očekivanja publike, a druga je tu iz nešto ozbiljnijih i ambicioznijih pobuda. Prva nam donosi autobiografske zapise autorovog alter-ega Daniela1, megapopularnog komičara koji je, kako sam kaže, ''cijelu karijeru i bogatstvo izgradio na unovčavanju zlih nagona i apsurdne opčinjenosti Zapada cinizmom i zlom''. Kako od Houellebecqa svi očekuju nove tirade šokantnih i uvredljivih provokacija, Daniel1 je tu da ih isporuči, što on i čini putem svojih stand-up komičarskih nastupa i filmskih scenarija. A u njima, deja-vu: od islamofobije i antisemitizma, preko fetiša mladosti, rasizma i mizoginije do zazivanja dekriminalizacije incesta i isticanja seksualnog užitka kao smisla života i jedinog cilja ljudskog postojanja. Te su politički nekorektne provokacije bile očekivane i promašuju cilj jer poznavatelje Houellebecqova opusa uglavnom ostavljaju ravnodušnima, dok nešto veće zanimanje izaziva njegova apokaliptična vizija života na Zemlji u dalekoj budućnosti. Ona je posredovana putem dnevničkih zapisa Daniela24 i Daniela25, komičarevih klonova koji žive nekih 2000 godina nakon smrti svoga istoimenog pretka i koji Houellebecqu služe za razradu teze iz 'Elementarnih čestica' o genetskom inženjeringu i kloniranju kao načinu da pobijedimo smrt.

Po Houellebecqu, na Zemlji (poharanoj sušama i radijacijom) u 2000 godina dalekoj budućnosti živjeti će dvije vrste ljudi: genetskim inženjeringom proizvedeni Novoljudi i rijetki ostaci preživjelih, običnih ljudi koji žive u plemenima, nalik neandertalskim. Novoljudi su klonovi pripadnika Elohmitske sekte, aseksualna humanoidna bića, lišena ikakvih žudnji i želja. Novoljudi se hrane mineralnim tabletama i vodom, žive u visokotehnologiziranim uvjetima, komuniciraju videolinkovima i ne poznaju smijeh, tugu, radost, suosjećanje ili bilo kakvu emociju. Za razliku od njih, obični ljudi žive primitivno, poput životinja, u hijerarhiziranim plemenima s najagresivnijim pripadnikom kao vođom koji ima svu moć i prava (npr. prvenstvo kopuliranja s ženskim članovima čopora) dok najstariji članovi plemena bivaju ritualno ubijani kako ne bi otežavali egzistenciju zajednice.

Edited by - Just_Charlie on 15/09/2015 12:49:30
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000