Author |
Topic  |
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 08/10/2015 : 23:28:50
|
quote: Originally posted by dupli
Krugeru, zar nakon svega?
Nekoliko puta sam pročitao ono što sam napisao i što si ti zaključio da sam ja napisao.
Niti jedna dobronamjerna osoba zdravog razuma ne bi iz mojih riječi zaključila to što si ti zaključio.
Sad idem vidjeti postoji li način da te stavim na Ignore listu ili tako nešto pa da mi se tvoji postovi više ne prikazuju kad dođem na forum.
dugo ti je trebalo  |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 08/10/2015 : 23:29:36
|
Ma neka, očito ću se ja riješiti priljepka. Jer dok ti je odgovaralo replicirati htio si izgledati moćno, no kad nastupi status kad ne želiš odgovarati onda nastupi ignore. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 08/10/2015 : 23:31:54
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
quote: Originally posted by dupli
Krugeru, zar nakon svega?
Nekoliko puta sam pročitao ono što sam napisao i što si ti zaključio da sam ja napisao.
Niti jedna dobronamjerna osoba zdravog razuma ne bi iz mojih riječi zaključila to što si ti zaključio.
Sad idem vidjeti postoji li način da te stavim na Ignore listu ili tako nešto pa da mi se tvoji postovi više ne prikazuju kad dođem na forum.
dugo ti je trebalo 
Eh pojavi se lik koji misli jer možda zna. I što smajlić će izraziti njegovu moć.
Eto da vam dugo ne bude trebalo naučite se logičnom razmišljanju. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 08/10/2015 : 23:37:06
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Svaka rasprava na temu evolucije je bespotrebna.
Pa daj budi korektan prema meni.
Svaki nelogičan pokušaj glede rasprave prema meni u svezi logike je bespredmetan. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 08/10/2015 : 23:44:51
|
quote: Originally posted by Kruger
Svaki nelogičan pokušaj glede rasprave prema meni u svezi logike je bespredmetan.
Uz svu dužnost Slavonca k Slavoncu koju ti i ja eventualno osjećali u smislu podrške, sori bat jeibga, trenutna situacija jest ta da je, a to sam već napisao, evolucija prirodnim odabirom znanstveno usvojena činjenica koja se predaje u RH.
Nemamo mi tu šta raspravljati.
Jebiga, kad dođeš odgovarati, bar je tako bilo, ako ne znaš gradivo neš proć.
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 08/10/2015 : 23:50:21
|
quote: Originally posted by Kruger
[quote]Originally posted by andjusticeforall
Svaki nelogičan pokušaj glede rasprave prema meni u svezi logike je bespredmetan.
Uz svu dužnost Slavonca k Slavoncu koju ti i ja eventualno osjećali u smislu podrške, sori bat jeibga, trenutna situacija jest ta da je, a to sam već napisao, evolucija prirodnim odabirom znanstveno usvojena činjenica koja se predaje u RH.
Nemamo mi tu šta raspravljati.
Jebiga, kad dođeš odgovarati, bar je tako bilo, ako ne znaš gradivo neš proć.
Opa, ti imaš unaprijed procjenu što je što. Dakle ako ti se približim ti ćeš me označiti kao osobu koju si već unaprijed označio kao zlu i na taj način ja gubim.
|
Edited by - Kruger on 08/10/2015 23:55:24 |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 08/10/2015 : 23:56:31
|
Opa, ti imaš unaprijed procjenu što je što. Dakle ako ti se približim ti ćeš me označiti kao osobu koju si već unaprijed označio kao zlu i na taj način ja gubim. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/10/2015 : 11:08:53
|
Eh moj andjusticeforall, i sam znaš da si na ovom topicu spam, kako ja volim reći padobranac kao i par pojedinaca. Dakle eksperimentirao sam s kombinatorikom nakon što sam duplog pogodio u bit. A kad smo kod manje bitnog vezano uz ovu temu, zanimljivo je kako jedan spamer ističe moje spominjanje katoličkih znanstvenika dok nitko ne ističe duplovo spominjanje “ svećenik augustinskog reda”" onda se to ne ističe. Iako taj detalj nije toliko bitan zanimljiv je s jedne druge strane – promatranje reakcije masa, to jest vidimo kako masa nikad ne reagira ravnopravno prema osobama koje se nadmeću u raspravi. Nekoliko puta sam napisao kako je dupli vješt manipulator pa brisao. U onom prvom topicu o evoluciji sam cijelo vrijeme navlačio duplog u neka druga znanja, no naglo je prekinuo kad je shvatio da će se naći na ravnopravnom terenu. To se opet dogodilo, on se ne voli naći na istoj startnoj poziciji kao njegov sugovornik, vješto izbjegava i zaobilazi direktna pitanja na koja ne zna odgovor. Možda nije manipulator iako se sam pohvalio kako može izmanipulirati, svakako je osoba koja vješto izbjegava postavljena pitanja na koje ne zna odgovor. |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 09/10/2015 : 11:40:47
|
krugeru
stalno govoriš o "raznim istraživanjima", "nekim znanstvenicima", "nekim trikovima" - daj neki konkretan navod, neko ime, kao što je Manhunter stavio onog drona Berlinskog. Može biti i bratič od susjedove strine. I još nešto, velika večina znanstvenika katolika (i znanstvenika drugih vjeroispovjesti) prihvača evoluciju (govorim o prirodoslovnim znanstvenicima). |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/10/2015 : 11:59:20
|
quote: Originally posted by GGG
krugeru
stalno govoriš o "raznim istraživanjima", "nekim znanstvenicima", "nekim trikovima" - daj neki konkretan navod, neko ime, kao što je Manhunter stavio onog drona Berlinskog. Može biti i bratič od susjedove strine. I još nešto, velika večina znanstvenika katolika (i znanstvenika drugih vjeroispovjesti) prihvača evoluciju (govorim o prirodoslovnim znanstvenicima).
Možda nisi pratio prvi topic o evoluciji gdje sam stavio dva linka i kako je to završilo, nikako. Što mi vrijedi ako spomenem neko ime kad će to jednako loše završiti. A što se tiče genetike, istraživanja o genetici su postojala i prije pojave ove dvojice spomenutih znanstvenik ( iako je, što se tiče Darvina, mnogo toga upitno ). |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/10/2015 : 16:30:18
|
1665. – Robert Hook uvodi termin stanica za prazne stanice pluta promatrane pod povećanjem mikroskopa od 30x
1674.-1683. – Anton van Leeuwenhoeck otkrio praživotinje i bakterije u kapljici kiše
1833. – Robert Brown otkrio jezgru stanice
1835.-1839. – Hugo von Mohl opisao mitozu
1858. – Rudolf Virchow sumirao koncept stanične teorije sa omnis cellula e cellula; sve stanice potječu od stanica preteča
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/10/2015 : 16:42:53
|
"Ja sam jako cijenio Darwina. I sada imam njegovu sliku jer je bio izuzetan promatrač', rekao je dr. Jurić i dodao: 'Međutim, vidio sam da njegova tumačenja evolucije ne stoje. Kada je moj zet pročitao ovu knjigu, htio je porazgovarati sa mnom o darvinizmu. Na stolu su tada u zdjeli stajale jabuke i grožđe. Pitao sam ga: Vidiš li ovaj crni grozd? Što misliš, što će narasti ako mu posadimo sjeme? On je odgovorio: Pa vjerojatno isto takvo crno grožđe. Odgovorio sam mu: Ne, bit će to nešto sasvim drugo. Nema šanse da se naslijede interakcije gena koje smo mi stvorili. Postoji ogroman dio genotipa koji se ne nasljeđuje. Posadite sjeme jabuke i dobit ćete sasvim drugačiju jabuku. Pa zašto onda imamo te sorte jabuka? Mi stvaramo sorte i razmnažamo interakcije, a interakcije se ne mogu naslijediti. Zato prirodna selekcija nije mogla dovesti do nastanka novih vrsta. Kada bi Darwin danas bio ovdje, vidio bi da stvaramo sorte i pasmine planirajući interakcije gena, a ne prirodna selekcija', objasnio je svoja kreacionistička uvjerenja profesor Jurić.
Dr. Jurić je za tportal pojasnio da smatra da evolucija postoji, ali da nove vrste ne nastaju zahvaljujući prirodnom odabiru. 'Vidimo da sve nove sorte koje danas stvaramo nastaju zahvaljujući našem inteligentnom utjecaju na interakcije gena. Dakle, iza stvaranja vrsta mora postojati isti odabir, odnosno inteligentni dizajn', objasnio je dr. Jurić.
Nakon ovog izlaganja dr. Jurića nameće se pitanje kakvu to sliku o teoriji evolucije, koja je jedna od najuspješnijih znanstvenih teorija svih vremena, potvrđena brojnim disciplinama od geologije i paleontologije, preko biologije, do genetike, dobivaju njegovi studenti na Agronomskom fakultetu. Čini se zapravo da bi obje njegove teze - ona prva o golemim genetskim (a time i rasnim, op.a.) razlikama između katolika Hrvata i pretežno pravoslavnih istočnjaka, a posebno ona druga o inteligentnom tvorcu svih životnih vrsta, bile prikladnije za neki drugi fakultet – primjerice Teološki.
Mitohondrijska Eva i Y-kromosomski Adam
Pogledajmo ih ovim redom. Prvo, Knjiga Postanka 2 govori o Stvaranju prvoga para ljudi, Adam i Eve. Ljudi imaju 46 kromosoma. To je dio našega genoma. To je poput enciklopedije koja dolazi u 46 svezaka, a svesci dolaze u parovima. Svatko je naslijedio jednu kopiju svakog sveska od oca i jednu kopiju od majke. Ta enciklopedija doslovno govori našem tijelu da napravi nas, te govori tijelu kako da funkcionira. Y kromosom čini muškarca muškarcem. Dva X kromosoma čine osobu ženom. Y kromosomi se jedino prenose sa oca na sina. To je jako važan dio moderne genetike. Postoji još jedan dio genoma koji nije pronađen u jezgri, već je pronađen izvan jezgre u sub-staničnoj komponenti zvanoj mitohondrij. A oni su mali energetski centri stanice, oni uzimaju šećere i pretvaraju ih u energiju. Prema teoriji, oni su naslijeđeni samo od majke. Y kromosom i mitohondrijska DNK daju nam sposobnost da izgradimo obiteljsko stablo svih muškaraca u svijetu i obiteljsko stablo svih žena u svijetu. Odavde dobivamo ideju „mitohondrijske Eve” i „Y kromosomskog Adama”.
a) Dogodilo se jedno raspršivanje čovječanstva s 3 glavna mitohondrijska porijekla razbacana unutar klanova, b) Ovo raspršivanje je poteklo unutar Bliskog istoka, c) Ove su se stvari dogodile u nedavnoj prošlosti, d) Širenje je bilo, u osnovi, plemensko po naravi s malim skupinama koje se probijaju u prethodno nenaseljene teritorije.
Najsuvremenija genetika otkrila je glavne obrise Knjige Postanka, uključujući Stvaranje, Potop i Kulu Babilonsku i može se koristiti da bi se govorilo o velikim slikama ljudske genetičke povijesti i koja upućuje na povijesnu pouzdanost Knjige Postanka.
Same genetičke činjenice danas daju veliku pohvalu svim svećenicima, teolozima, vjeroučiteljima i vjernicima općenito, koji su, usprkos sveprisutnoj evolucionističkoj indoktrinaciji, zadržali vjeru u trajni nauk Katoličke Crkve o povijesnosti Adama i Eve, Noe, podataka iz Knjige Postanka, te biblijske kronologije.
http://www.kreacionizam.com/vodeci-hrvatski-geneticar-evolucija-je-pogresna/
http://www.kreacionizam.com/sad-samo-28-nastavnika-biologije-u-jos-uvijek-vjeruje-u-evoluciju/
http://www.kreacionizam.com/dobre-vijesti-iz-irske-ministar-znanosti-promovira-knjigu-koja-pobija-evoluciju/
http://www.kreacionizam.com/pobjeda-znanosti-u-juznoj-koreji-u-tijeku-brisanje-evolucije-iz-udzbenika/
http://nacija.hr/2015/09/08/agnostik-evolucionist-geneticar-dr-michael-denton-otkriva-darvinovska-evolucija-je-mit-svi-dokazi-sugeriraju-biblijskog-boga/
http://nacija.hr/2015/07/11/nastanak-vise-razina-funkcionalnih-informacija-unutar-genoma-nije-moguce-objasniti-idejom-postupne-evolucije/ |
Edited by - Kruger on 09/10/2015 16:58:01 |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 09/10/2015 : 18:41:06
|
Pljugeru,ti tvoji linkovi i članci su ništa drugo nego sranje kroz gusto granje... Ako postoji neki "grand design" iza svega,to nije neko bradato biće niti njegov sin niti duh sveti niti neki balija pustinjski prorok nego neka jača i naprednija inteligencija (namjerno ne navodim "sila") koje nismo svjesni.Kad je spoznamo onda ćemo spoznati i smisao života. To se neće desiti nikad,pošto ćemo presuditi sami sebi blaženi u neznanju i zatrovani religijskim smećem kojeg - iako je koliko toliko spravljeno (izmišljeno) da nam dadne neka ispravna ljudska i moralna načela - okrećemo na zlo i pretvaramo u oruđe kraja ljudske vrste. Religije su naša omča oko vrata zbog koje visimo sa ivice i ne možemo otvoriti oči za bjeg sa iste nego samo kalkulišemo koliko još možemo izdržati do neminovnog kraja - u ime boga... |
Wtf?
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 09/10/2015 : 19:17:40
|
quote: Originally posted by bagi
Pljugeru,ti tvoji linkovi i članci su ništa drugo nego sranje kroz gusto granje... Ako postoji neki "grand design" iza svega,to nije neko bradato biće niti njegov sin niti duh sveti niti neki balija pustinjski prorok nego neka jača i naprednija inteligencija (namjerno ne navodim "sila") koje nismo svjesni.Kad je spoznamo onda ćemo spoznati i smisao života. To se neće desiti nikad,pošto ćemo presuditi sami sebi blaženi u neznanju i zatrovani religijskim smećem kojeg - iako je koliko toliko spravljeno (izmišljeno) da nam dadne neka ispravna ljudska i moralna načela - okrećemo na zlo i pretvaramo u oruđe kraja ljudske vrste. Religije su naša omča oko vrata zbog koje visimo sa ivice i ne možemo otvoriti oči za bjeg sa iste nego samo kalkulišemo koliko još možemo izdržati do neminovnog kraja - u ime boga...
Ako te zanima sta je smisao zivota to ti mogu ja reci...
JEBACINA
Sve ostalo je sporedna stvar |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 09/10/2015 : 19:27:43
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by bagi
Ako postoji neki "grand design" iza svega,to nije neko bradato biće niti njegov sin niti duh sveti niti neki balija pustinjski prorok nego neka jača i naprednija inteligencija (namjerno ne navodim "sila") koje nismo svjesni.
Pa zar Bog nije jači, napredniji od nas? Zar nije svemoguć u odnosu na nas? Zar nije negde "gore"?
Vidiš da slično razmišljamo. Kao što rekoh, s kim si, takav si.
U pravu si,takvo što bi se moglo nazvati "bog" no niti blizu one predodžbe koju ljudi na osnovu religije gaje prema nepojmljivome tj "njemu"...Nije problem u vjerovanju u postojanje takvog nečega nego je problem u zemaljskim religijama koje su inerpretirane i mijenjane od, hajmo reći,neke dobre osnove kako se kome prihtjelo i pridiglo u datim istorijskim trenutcima te smo sebi sami tom "evolucijom" religije nabili okov koji nam je trenutno (zadnjih par hiljada tisuća godina) prijetnja za opstanak vrste... |
Wtf?
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/10/2015 : 19:34:38
|
Ja sam vjernik,iskreno. Ali NEĆU da mi drugi govore u što da vjerujem i NEĆU da se radi svog vjerovanja moram grupirati u kojekakve religije. Kako može neki pop znati bolje u što ja vjerujem? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/10/2015 : 22:29:21
|
Uh vama nekima čovjek nikako da udovolji.Prvo se traži da stavim nešto konkretno a sad je to “... sranje kroz gusto granje ... “, očito su onda i evolucionistička istraživanja “ ... sranje kroz gusto granje ... “ ne bih se baš složio. Davno sam čitao o tome kako je Darvin najvjerojatnije šarlatan kojem je netko drugi napisao tu teoriju, no to je dio teorije zavjere pa čovjek mora biti oprezan kad čita takove stvari. No, moram priznati kako sam iznenađen koliko je znanstvenika skeptično prema Darvinu, još ću i ja početi vjerovati u kreacionistička istraživanja. |
 |
|
dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 09/10/2015 : 22:40:52
|
quote: Originally posted by tinton
Ja sam vjernik,iskreno. Ali NEĆU da mi drugi govore u što da vjerujem i NEĆU da se radi svog vjerovanja moram grupirati u kojekakve religije. Kako može neki pop znati bolje u što ja vjerujem?
Tinton, nemoj nikad dozvoliti da to što su ti se pojedinci zgadili svojom retorikom ili postupcima oblikuje tvoj stav prema određenim disciplinama, sustavima i slično. Ako su npr. profesori matematike idioti to ne znači da je matematika idiotska. Matematika ne bira idiote da budu njeni predstavnici, već pojedini profesori matematike biraju da budu idioti. Ako se već osjećaš kao vjernik, mudro bi bilo prikloniti se nekom od postojećih religijskih sustava. Ne zbog toga što bi od toga mogao imati neke praktične koristi, već zbog toga što su svi, recimo tako, logički smisleni religijski sustavi već zauzeti. Tvoja mala privatna religija nikad neće biti tako konzistentna i smislena kao što su postojeći religijski sustavi. Jednostavno nemaš vremena sve to smisliti i složiti. Uspješni i smisleni religijski sustavi su građeni i promišljani stotinama ako ne i tisućama godina. Čak i kad bi uspio složiti dobar privatni religijski sustav, na kraju bi shvatio da je on isti kao neki od postojećih. Zato kažem, ako se već osjećaš kao vjernik, mudro bi bilo prikloniti se nekom od postojećih sustava. Detalji, priče i folklor nisu toliko bitni, a uštedjet ćeš si mnogo lutanja i glavinjanja na svom duhovnom putu. Ja se, na primjer, nikad nisam osjećao kao vjernik. Jednostavno ne mogu razumjeti kako netko može biti vjernik. Ne kužim i ne osjećam. Eto, ima nas svakakvih.
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Topic  |
|