forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evolucija (surogat istinskih osjecaja)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 08/10/2015 : 10:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Ipak, istine radi (a nadam se da mi CV i moderatori neće uzeti za zlo), moram reći da bi urota moćnog (ne nužno
svemogućeg) nadnaravnog bića mogla sve objasniti.
Ono što jedino nije jasno u tom slučaju je tko je zapravo dio urote. Ti ili ja. Oni u bijelim laboratorijskim kutama ili oni u crnim habitima.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/10/2015 : 11:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

quote:

Ipak, istine radi (a nadam se da mi CV i moderatori neće uzeti za zlo), moram reći da bi urota moćnog (ne nužno
svemogućeg) nadnaravnog bića mogla sve objasniti.
Ono što jedino nije jasno u tom slučaju je tko je zapravo dio urote. Ti ili ja. Oni u bijelim laboratorijskim kutama ili oni u crnim habitima.

Tonka je prije par stranica iznio tezu da je teorija evolucije
perfektna Luciferova ideja da ljude uvjeri u svoje nepostojanje i
isključi ih iz kraljevstva nebeskog. Ako je dovoljno moćan (ja o
tome neznam ništa) mogao bi podmetnuti sve dokaze. Kako opservacijske,
tako i eksperimentalne. Niti jedan znanstveni dokaz nikad neće
moći opovrgnuti teoriju u kojoj moćno nadnaravno biće cijelo
vrijeme podmeće materijalne dokaze. Argument protiv Tonkine teorije
može doći samo s religijske strane. Ja u tome nisam stručan.
Kako takvi Tonkini stavovi demoniziraju jednu stranu u raspravi i
vode upravo na polarizacije za koje si rekao da se bojiš do čega
dovode u stvarnom životu, možda bi ti bio voljan Tonki s religijske
strane reći gdje griješi. Znam da je to na rubu s pravilima foruma
ali meni osobno jako smeta da su takve Tonkine izjave ostale visjeti
u zraku, a nitko se s religijske strane nije ogradio od njih.
Ako se odlučiš odgovoriti, nadam se da će moderatori tolerirati taj
jedan odgovor.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 11:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ne čini li ti se da malo pretjeruješ?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/10/2015 : 12:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

ne čini li ti se da malo pretjeruješ?

Ni najmanje.
Želim znati da li je interpretacija u kojoj je sve ono
što rade znanstvenici dio Luciferova plana religijski
prihvatljiva ili ne.
Odgovor koji dobijem može utjecati na moj stav i
daljnju retoriku na ovom topiku.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 08/10/2015 : 13:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako takvi Tonkini stavovi demoniziraju jednu stranu u raspravi i vode upravo na polarizacije za koje si rekao da se bojiš do čega dovode u stvarnom životu, možda bi ti bio voljan Tonki s religijske strane reći gdje griješi. Znam da je to na rubu s pravilima foruma ali meni osobno jako smeta da su takve Tonkine izjave ostale visjeti u zraku, a nitko se s religijske strane nije ogradio od njih. Ako se odlučiš odgovoriti, nadam se da će moderatori tolerirati taj jedan odgovor.

S religijske strane - možda griješi, možda ne, tko bi to znao, nitko od nas nema uvida u onostransko. Dakle, neka (kao i svatko) vjeruje u što hoće.
S racionalne strane (a to je polje na kojem moramo braniti i religijska uvjerenja - nije dovoljno samo se pozivati na nekakve glasove koji su ti nešto rekli, osobna prosvjetljenja, osjećaje, glas savjesti i slično), ne znam odakle bih krenuo. Za tvrdnju da je "teorija evolucije perfektna Luciferova ideja da ljude uvjeri u svoje nepostojanje i isključi ih iz kraljevstva nebeskog" ne samo da nema nikakvih dokaza nego ne vidim ni u čemu je navodna perfektnost te ideje.
Istina je da su razna znanstvena otkrića mnogima uzdrmala vjeru, ali i, recimo, tragični događaji u osobnom životu su na neke imali isti efekt. Jesu li onda i, recimo, prometne nesreće ili bolesti djece - Luciferove perfektne ideje?
Ja osobno nisam nikad, kao vjernik, imao problem s teorijom evolucije i ne vidim tko bi ga mogao imati osim onih koji inzistiraju na doslovnom čitanju svakog pasusa u Bibliji. Takvih je na ovim prostorima malo i, iskreno, ne kužim odakle ove teme uopće na ovom forumu.
Vode li Tonkine izjave u opasne polarizacije? Da, ali da bi dovele do nekog većeg problema, trebale bi biti šire prihvaćene, a ovo što on govori je osuđeno da ostane mišljenje izdvojenih pojedinaca. Osobno me puno više brine to što ide u Crkvu i pristupa sakramentima, a vjeruje da je papa mason i sl., ali to nije za ovu raspravu, ili uopće za forum. Tonka, ako hoćeš, javi mi se na privat pa da o tome razgovaramo.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 08/10/2015 : 13:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Dupli.kinezi tvrde da su se zasebno razvili.tj da oni ne pripadaju onima iz afrike
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 14:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
kinezi su pali s nebesa

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/10/2015 : 14:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
http://www.tportal.hr/scitech/znanost/149245/Hrvati-pri-dnu-liste-nacija-koje-prihvacaju-evoluciju.html

Ako je vjerovati ovome (a ne vjerujem da se u četiri godine puno promijenilo), nije Hrvatska ništa bolja od Amerike po ovom pitanju i itekako je evolucija tema o kojoj vrijedi raspravljati. Ja sam očekivao 10-15 % ljudi koji ne prihvaćaju evoluciju, nikako blizu 50 %.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 14:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
napisa san više puta ,a i opet ču .
školstvo u hr je loše.
da ne kažen šta gore.

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 08/10/2015 : 15:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Beva, problem bi mogao biti i u tome kako je pitanje postavljeno.
Mene da netko pita: "Vjerujete li u teoriju evolucije?" i ponudi mi samo odgovore "da" i "ne", odabrao bih "ne". Jer ne vjerujem u teorije - prihvaćam ih kao više ili manje utemeljene, ali ne vjerujem u njih. (A za evoluciju se ne slažem s Dawkinsom da nije tek teorija nego već utvrđena znanstvena činjenica.)
Ali da me pitaju: "Vjerujete li da je teorija evolucije spojiva s učenjem Crkve o Stvoritelju?", odgovorio bih "da".
Nijedno od tih pitanja, međutim, ne bi vjerno odrazilo javno mnijenje, nego bi ga trebalo postaviti otprilike ovako:

Moj stav o evoluciji najbolje izražava sljedeća tvrdnja:

A) Svijet je stvoren u šest dana - ideja o evoluciji tijekom mnogo milijuna godina nespojiva je s time i zato je ne prihvaćam
B) Svijet ima Stvoritelja, ali biblijska Knjiga Postanka ne nudi doslovan, već metaforički opis stvaranja; ideja evolucije nije s time nespojiva - niti je prihvaćam, niti je odbijam, prepuštam to znanstvenicima
C) ne vjerujem ni u kakvog stvoritelja, evolucija je jedino objašnjenje za nastanak života koje imamo
D) ne vjerujem ni u stvoritelja, ni u evoluciju - imam svoje objašnjenje ali vam ga neću reći

Nešto u tom stilu bi vjerojatno pokazalo da između Amerike i Europe ipak postoje razlike.

Edited by - culture vulture on 08/10/2015 15:22:10
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 15:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151002191729.htm

a ima i gomila drugih zanimljivih textova

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13071 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/10/2015 : 16:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

školstvo u hr je loše.
da ne kažen šta gore.

A opet je iznjedrilo takve široko obrazovane forumaše

Have mercy
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/10/2015 : 17:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
CV - Hvala na odgovoru. Sada mi je ovaj odnos religija-racionalno mnogo jasniji.

KRAS - Da, kinezi su se dugo, iz nekih svojih razloga, trudili dokazati da imaju odvojenu liniju razvoja.
Koliko je meni poznato, više se vjerojatno može pronaći na web-u, sve im je palo u vodu kad su se počele
raditi genetske analize, a ne samo uspoređivati fosilne ostatke.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 08/10/2015 : 17:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

školstvo u hr je loše.
da ne kažen šta gore.

To je posljedica yu skolstva
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 08/10/2015 : 17:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
mi znamo samo ono što možemo opipipati, izračunati, izmjeriti, vidjeti... za sada, s obzirom na ono čime raspolažemo u znanstvenim vrhovima (a to je tema sama za sebe), sve upućuje na veliki prasak, niz pogodnih događaja za stvaranje zemlje i života na nj. te evoluciju. nijedan dokaz nije definitivan i apsolutan. niti će ikada biti. tako stvari stoje za sada koliko je meni poznato. imamo čvrste dokaze koji upućuju i sugeriraju ali ne i potvrđuju.
što se tiče autentičnosti biblije, ona je upitna. o sadržaju da i ne govorim. stari zavjet se na nekim mjestima čini kao da je riječ o lošem vicu ili kao da ga je pisao netko na lsd-u. bez uvrede, molim. ali kao simbolika i pouka čak i drži vodu. tako i samo stvaranje. to je čista simbolika. jer nama nitko ne može garantirati da jednom netko ili nešto iz nekog razloga nije stvorio sve ovo. i nakon toga je uslijedilo sve onako kako danas mislimo da jest. ali to je samo jedna od teorija... ukratko, ne znamo ništa.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/10/2015 : 19:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
dupli

Da cijenim mišljenje CV-a. Već smo mnogo toga raspravili na onom prvom topicu, pa ni ja ne bih širio raspravu u tom smjeru.
Tvrdiš kako: “ Nitko u ovih sto i nešto godina nije uspio smisliti drugu konzistentnu teoriju”, pa i prije te teorije su postojala razna istraživanja, istraživanja u genetici su postojala i prije ove teorije. Ova se teorija nametnula bez ikakve dodatne analize, pokupila je neka prijašnja saznanja i oblikovala ih prema sebi, pomela tvrdoglave znanstvenike ondašnjeg doba koji su se se zalagali za analizu. I bez kreacionista se vidi kako je ta teorija labava u nekim dijelovima, zanimljivo mi je ovo kreacionističko razotkrivanje pa makar se služili istim trikovima koje su koristili evolucioniosti prije stotinu i nešto godina.

Što se tiče Tonke on “ na prvu “ djeluje kao osoba koja će stvoriti polarizaciju, ima jaku emotivnu energiju koju teško kontrolira, ali ne će stvarati probleme ako se s njim normalno razgovara, ako ga se ne ismijava, ako ga se ne ismijava kako to čine neki pojedinci, ne naravno samo njemu nego mnogima na ovom forumu e onda ...

Edited by - Kruger on 08/10/2015 19:10:46
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 20:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by izivko

quote:

školstvo u hr je loše.
da ne kažen šta gore.

To je posljedica yu skolstva

izgleda da si u pravu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 20:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

CV - Hvala na odgovoru. Sada mi je ovaj odnos religija-racionalno mnogo jasniji.

KRAS - Da, kinezi su se dugo, iz nekih svojih razloga, trudili dokazati da imaju odvojenu liniju razvoja.
Koliko je meni poznato, više se vjerojatno može pronaći na web-u, sve im je palo u vodu kad su se počele
raditi genetske analize, a ne samo uspoređivati fosilne ostatke.

zanimljiv je i Vasconcelosov pokušaj u Mexicu sa djelcem "La Raza Cosmica"

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/10/2015 : 20:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

dupli

Da cijenim mišljenje CV-a. Već smo mnogo toga raspravili na onom prvom topicu, pa ni ja ne bih širio raspravu u tom smjeru.
Tvrdiš kako: “ Nitko u ovih sto i nešto godina nije uspio smisliti drugu konzistentnu teoriju”, pa i prije te teorije su postojala razna istraživanja, istraživanja u genetici su postojala i prije ove teorije. Ova se teorija nametnula bez ikakve dodatne analize, pokupila je neka prijašnja saznanja i oblikovala ih prema sebi, pomela tvrdoglave znanstvenike ondašnjeg doba koji su se se zalagali za analizu. I bez kreacionista se vidi kako je ta teorija labava u nekim dijelovima, zanimljivo mi je ovo kreacionističko razotkrivanje pa makar se služili istim trikovima koje su koristili evolucioniosti prije stotinu i nešto godina.

Sva prijašnja "istraživanja" (uključujući i Darwinovu pangenezu kao
model nasljeđivanja!) su pomela istraživanja Gregora Mendela koji je
bio (Just sayin') svećenik augustinskog reda. Da stvar bude gora po
tvoju interpretaciju Mendel je svoja istraživanja prezentirao prvi
put 6 godina nakon što je Darwin objavio "Porijeklo vrsta", a 3 godine
prije nego je Darwin predstavio svoju hipotezu pangeneze. Nažalost,
trebalo je proći 23 godine dok šira znanstvena zajednica nije uvidjela
važnost Mendelovih istraživanja. Mendel se danas smatra ocem genetike,
a genetika je najvažniji izvor dokaza u korist evolucije. Ironično,
zar ne?

Olako se koristiš izrazom "labava u nekim dijelovima" s obzirom na
svoje znanje. No, drago mi je vidjeti da su ovi naši razgovori
polučili rezultat jer više ne vidiš "rupe" u teoriji evolucije već
samo "labavosti". To je OK. Ispravno je propitivati.

Ja neznam da li su se ili nisu evolucionisti služili nekim trikovima
prije sto i nešto godina. Ja se danas ne mogu boriti protiv stvari
koje je netko možda činio prije sto godina. To danas nije ni važno
jer je teorija evolucije danas prihvaćena jer smo prikupili dovoljno
dokaza koji joj idu u prilog. Možda se u ono doba Darwin služio trikovima
da progura i pangenezu. Koga danas briga za to kad tu hipotezu nisu
ionako potvrdili dokazi.
Ono što danas jest važno, a i sam tvrdiš da je tako, je da se kreacionisti
služe trikovima. Protiv toga se treba boriti u svakom trenutku.
Jednako bih se tako borio protiv trikova koje su eventualno
evolucionisti koristili prije sto pedeset godina, kao što se borim
i protiv svakog znanstvenika koji trikovima pokušava progurati svoje
ideje.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 20:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
sače tonka napisat da je Mendel isto bija mason.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/10/2015 : 22:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
dupli

Isto je reći rupe u teoriji ili labava ti je teorija ( ... beznačajna i nebitna primjedba ... )
Hm, koliko vidim nisi pogodio bit što se tiše genetike. Genetička istraživanja potječu od katoličkih znanstvenika, ne računam ove tvoje koji su se pojavili poslije.
Dakle zašto zaboravljaš one koji su forsirali analizu jedne nove neprovjerene teorije koja je preuzela sve što su drugi već znali i oblikovala je prema sebi.
Kreacionisti su očito uočili tu malu “ beznačajnu “ sitnicu i koriste se istom metodom, no za razliku od evolucionista mnogo bolje barataju tematikom jer su saznanja napredovala i razvijala se s vremenom, dakle u prednosti su u odnosu na evolucioniste.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/10/2015 : 22:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
dupli

Tvoje riječi:

Ja neznam da li su se ili nisu evolucionisti služili nekim trikovima
prije sto i nešto godina. Ja se danas ne mogu boriti protiv stvari
koje je netko možda činio prije sto godina. To danas nije ni važno
jer je teorija evolucije danas prihvaćena jer smo prikupili dovoljno
dokaza koji joj idu u prilog. Možda se u ono doba Darwin služio trikovima
da progura i pangenezu. Koga danas briga za to kad tu hipotezu nisu
ionako potvrdili dokazi.

Zanimljivo, sam si priznao kako možeš podvaliti nešto što je u fazi eksperimenta, dakle upoznao si nas kako si sposoban manipulirati.
Dok s druge strane braniš evolucioniste kako u stvari ne znaš da li su se koristili ili nisu koristili nekim trikovima. Ma zanimljivo, ne znaš jesu li se koristili trikovima, ali njihove teorije iako se ne zna da li su koristili trikove imaju znanstvena utemeljenja, iako se zna da današnji moderni znanstvenici imaju moć izmanipulirati činjenično stanje.

Uh kako zanimljivo.

Edited by - Kruger on 08/10/2015 22:36:02
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/10/2015 : 23:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:

dupli

Isto je reći rupe u teoriji ili labava ti je teorija ( ... beznačajna i nebitna primjedba ... )
Hm, koliko vidim nisi pogodio bit što se tiše genetike. Genetička istraživanja potječu od katoličkih znanstvenika, ne računam ove tvoje koji su se pojavili poslije.
Dakle zašto zaboravljaš one koji su forsirali analizu jedne nove neprovjerene teorije koja je preuzela sve što su drugi već znali i oblikovala je prema sebi.
Kreacionisti su očito uočili tu malu “ beznačajnu “ sitnicu i koriste se istom metodom, no za razliku od evolucionista mnogo bolje barataju tematikom jer su saznanja napredovala i razvijala se s vremenom, dakle u prednosti su u odnosu na evolucioniste.

Jao...

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2015 : 23:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

quote:

dupli

Jao...

ma šta se uopče obazireš na njega ka da ne znaš koji je to kapacitet

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/10/2015 : 23:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Krugeru, zar nakon svega?

Nekoliko puta sam pročitao ono što sam napisao i što si ti
zaključio da sam ja napisao.

Niti jedna dobronamjerna osoba zdravog razuma ne bi iz mojih riječi
zaključila to što si ti zaključio.

Sad idem vidjeti postoji li način da te stavim na Ignore listu
ili tako nešto pa da mi se tvoji postovi više ne prikazuju kad
dođem na forum.
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll