forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Toriko
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/11/2015 :  16:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote


quote:
Toriko is a Gourmet Hunter searching for the most precious foods in the world so he can create his full-course meal. A man with inhuman ability, he utilizes his incredible strength and knowledge of the animal kingdom to capture ferocious, evasive, and rare beasts to further his menu. He is accompanied by the weak and timid chef Komatsu, who, inspired by Toriko's ambition, travels with him to improve his culinary skills and to find rare ingredients.


Written by: Mitsutoshi Shimabukuro
Published by: Shueisha
English publisher: Viz Media
Demographic: Shōnen
Original run: May 19, 2008 – ongoing

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/11/2015 :  16:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote


Toriko Vol 1
Radnje mange Toriko dešava se u Goourmet Worldu, dijelu zemlje u kojemu je hrana sve. Ono što se cijeni i vrijedi više od zlata su opskurne i teško nabavljive namirnice od (mutiranih) životinja za koje su Dr. Moreauove kreacije teški mainstream. Pticozmije, škorpijožohari itd vrijedna su roba, a sve ima svoju vrijednost po indexu "težine nabavka". Kuhar superkuksuznog hotela dobiva zadatak da u društvu gourmet huntera Torika krene po jednu specifičnu namirnicu. To je samo početak njihovih avantura.

Toriko je manga koja je za sada izašla u 35+ knjiga i još je aktualna i podosta čitana. Budući da volim kuhati, gledati i čitati o kuhanju, mange tipa ovoga i recimo Food Wars su mi nezaobilazno štivo. O "Food Wars" otvorim topic za koji dan, za sada idemo sa ovim - boljim materijalom.

Gourmet hunter Toriko je praktički nadčovjek sa nevjeorjatnim osjetilima, koji za novac kreće u nabavku najbizarnihoh životinja, ali uz to je manijakalno gladan i jede valjda stotine kila na dan. Kroz prvu knjigu obrađeno je par avantura i za sada mi je dosta zanimljivo.

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 14/11/2015 16:35:49
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/11/2015 :  16:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote


Toriko Vol 2
Nakon odličnog otvaranja serijala, mislio sam da će i druga knjiga krenuti sličnim stopama - uzmi par zadataka i obradi ih, ali na sreću nije toliko repetitivno (kao recimo gore spomenuti "Food Wars"). Sezona je Puffer Whalea, mini kita čija je vrijednost gotovo neprocijenjiva pa Toriko i Komatsu kreću u potragu. Put ih dovede u Gourmet Fortune, mjesto gdje živi niz Gourmet Huntera sa mogućnostima predviđanja budućnosti. U nekakvoj zajebantskoj manga verziji stručnjaka koji predviđaju koje bi dionice trebalo kupiti, oni drže Gourmet svijet sa svojim predviđanjima o cijenama opskurnih hranidbenih proizvoda. Toriku se priključuje Coco, jedan od četiri Hourmet Kinga (uz Torika) koji ima specijalne moći - osim predviđanja budućnosti, tijelo mu ima svoju vrstu otrova što mu pomaže u lovu na Puffer Whalea. Druga knjiga mi je za 30% bolja od prve, jedva čekam dalje...

Evo par slika:

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 22/11/2015 :  09:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote


Toriko Vol 3

Nastavljajući se direktno na prijašnju knjigu, Toriko i Coco u spilji sa Puffer Whaleom naiđu na čudno biće kojeg se i oni čak preplaše. Izgleda da je riječ o nečemu neživom, a iza sebe pušta samo trag stotine leševa životinja i drugih gourmet huntera koji su se našli u blizini Puffer Whale lovišta. U upravi IGO (International Gourmet Organization) shvaćaju da je ovo direktan napad neprijatelja iz, čitateljima upravo najavljenog Gourmet Corporation.

Toriko kreće na Biotope 1, ogroman IGO rasadnik bizarnih životinja gdje se uz genetske modifikacije i testove održavaju i borbe u areni za najbogatije i nautjecajnije ljude svijeta. Jedna od borbi postane nešto više i dolazi do kaosa.

Od svih ovih "laganijih" tj. zabavnijih mangi koje čitam, Toriko mi najviše paše. Sviđa mi se korak uvođenja novih informacija i likova i konstantno širenje Gourmet Worlda. Ubacivanje superjakih neprijatelja (ova njuška ala Sasquatch sa prve slike dole) dobar je uvod za najavu pozivanja sva četiri kralja (Toriko, Coco, Zebra i Sunny) i njihove očito zajedničke avanture.

Za sada, drago mi je da postoji još tridesetak knjiga. Toriko #30 na engleskom u izdanju Viz Medie izlazi za nešto manje od mjesec dana.

Par slika:

Negativac - novi model GT robota


Dio životinja iz "svi na sve" battle matcha u Biotope 1 areni:

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 08/03/2016 :  20:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Toriko Vol 4Toriko se po prvi puta obračunava sa GT robotom za kojeg se saznaje je riječ o "teleexistence" primjerku. Riječ je o nečemu poput drona, samo što se ovim ne upravlja računalom već posebnim odjelom tako da GT robot sa 1/1000 sekundi zakašnjenja radi poteze osobe koja njim upravlja.

U lov na Regal Mammotha Toriku i Komatsuu pridružuju se trenerica Rin (sa mogućnošću iskorištavanja mirisa u borbi) i drugi od četiri kralja (uz Torika) - Sunny. Sa Sunnyem u priču ulazi i druga strana prežderavanja - on je Torikova čista suprotnost - dok Toriko ždere sve, Sunny je više "haute cuisine" đir - cijeni prehranu svoje "namirnice", način spremanja itd. Zabavna kontra i ubacivanje tog fancy (ili fancier) dijela u gastronomiji. Otvaraju se karte i glede neprijatelja, upoznajemo par likova iz Gourmet Corp-a, od kojih se ističe Vice-Chef Starjun (druga slika dole).

Dok sam u zadnjih mjesec dana definitivno odlučio prestati kupovati i čitati neke mange (Food Wards, Assasination Classroom), nakon čitanja Toriko #4 odmah sam naručio i sljedeće dvije knjige.

Par slika:

Objed u gourmet svijetu


Uvod u novog negativca

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 20/09/2016 :  22:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Toriko Vol 5


Lov na Regal Mammotha se nastavlja, a na Toriku i njegovom društvu je da se izbore sa nekoliko lokalnih monstruma + u igru dolazi nova ergela GT Robota. Jedan od kraljeva primjećuje sjenu smrti što znaći da će netko od "pozitivaca" umrijeti.


Par slika:

Upravljačka snaga iza GT Robota:


Gourmet King u akciji:
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 20/09/2016 22:06:47
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 20/09/2016 :  22:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Toriko Vol 6Svaki od Gourmet Kraljeva se na svom polju bori sa jednim od GT robota - neki u krateru nastalom nakon pada Regal Mammotha, dok se duri nalaze u jednom od 15 želudaca ove kreature. Kao i do sada, autor je vrlo kreativan u opisivanju pojedinosti, pa tako u skici presjeka Regal Mammotha je opisano da je svaki želudac ovog bića gotovo svoj ekosustav.

Dobivamo malo informacija o Torikovoj sposobnosti autofagije, regeneracije potpomognute materijalom proizvedenim razgradnjom na njegovoj staničnoj strukturi.

Makar je cijeli serijal prožet akcijom, u zadnja dva volumea makljaža je gotovo na svakoj stranici.

Par slika:

"Bulimičan" mammoth čisti svoju floru i faunu


Toriko pun elana nakon objeda

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
26326 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/09/2016 :  22:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Mogao bi komotno ovo uskladiti u jedan tekst i objaviti na homepageu kao tekst o junaku/stripu
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member552 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 21/09/2016 :  18:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
Ovo je jedan, relativno, glup strip (ili ako vam je draže manga), no za čitat sistemom "mozak na pašu", dobar za ubiti vrijeme. Sudeć po zbivanjima u mangi, trebao bi uskoro i završiti.
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 21/09/2016 :  20:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Pa sada, po pročitano do sada ne bi ga nikako klasificirao kao glup strip. Zanimljiv je "gourmet universe", inovativna tematika vezana uz mutirane životinje i paralelu sa vrhunskom gastronomijom, dobri likovi - good guys i bad guys. Uz to, ono što je najbitnije zabavno je za čitanje i tu se slažem oko "mozak na pašu" stila. Dakako ovo sve govorim vezano za prvih 6 knjiga koje sam pročitao, znam da sada na engleskom izlazi tipa 36. pa vjerujem da ocjena serijala nakon 15, 20 ili pak 30 knjiga može biti drugačija. Ti si došao do pred kraj?

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member552 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 21/09/2016 :  22:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
pročitah sve sto je izašlo; i jedini lik koji mi je "fora" je zebra. Što se tiče životinja , imam osjećaj da su doslovno u šešir ubacili imena brojnih životinja i nasumično izvukli divje živine te tako dobili nesto za mangu. Jedan od likova koji mi strasno ide na zivce je Komatsu, stalno cmezdri, može čuti namirnice/sastojke.... Nema veze s kuhanjem već samo prežderavanjem pošto se , kao sto vjerojatno i sam znaš, lvl-aju ako jedu nesto kompatibilno s svojim gurmanskim stanicama. Pretpostavljam da manga samo sto nije završila zbog same radnje, ali necu sada o tome da ne spoilam
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 03/10/2016 :  09:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Toriko Vol 7


Prvi chapter ili dva u sdmoj knjizi završavaju cijelo jedno poglavlje priče o Toriku koja je startala sa prvom knjigom. Potraga za Jewel mesom Regal Mamotha je okončana, happy end je tu i radnja se šalta nekoliko mjeseci unaprijed. Torikov ljubimac Terry ne može jesti ništa iz ljudskog svijeta, pa se oboje upućuju nazad u Gourmet svijet u potragu za posebnom vrstom kukuruza.

Mala razlika između ovog dijela i onog viđenog do sada je da dolaze na mjesto gdje su životinje hrana, a "igru vode" monstruozne biljke. Većina sedme knjige je "light filler", a tek pred kraj dolazi do širenje horizonta - tj. ubacivanje informacija o prošlosti svijeta i utjecaju misteriozne hrane na prekid svih ratova te početak nove borbe sa Gourmet Corp.

Kako sam i spomenuo, vrlo lajt štivo, da nema novog negativca na kraju - gotovo zaboravno...

Par slika:

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000