Author |
Topic |
Dwayne_Looney
Advanced Member
6890 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 20/11/2015 : 12:36:12
|
quote: Originally posted by 1Euro
Vidim da je VČ izdao strip sa naslovom "Kajove" mislim da je to VČ 21 pa me zanima gdje počinje priča (jel to prvi dio, ili je početak u prošlom broju?) i koliko dugo traje? Jel broj VČ 22 (Lovci na bizone) nastavak te priče? I da li priča tu završava? I naravno o kakvoj se priči radi? Jel zanimljiva? Vrijedi to nabaviti?
Da li je priča dobra ili bezveze je suvišno pitanje jer je svaki Tex u najmanju ruku dobar . Šalim se, iskreno, ne sjećam se jer sam imao loš modus operandi kad sam po narudžbi 30-ak tih Texova Veselog četvrtka smazao u tjedan-dva. Zato moram obnavljati gradivo.
"Kajove" je epizoda u dva broja. Dakle, na prvoj stranici broja 21 počinje i na zadnjoj broja 22 ("Lovci na bizone") završava. Nizzijev je scenarij a crtao je Ticci. |
loading...
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1077 Posts
Member since 23/05/2015 |
Posted - 21/11/2015 : 10:12:45
|
Nisam uzimao VC, ali sam pročitao par skeniranih priča od "Šuma Oregona" do "Zasjede u ponoć" i bile su mi sasvim uredu, tako da mi je drago da nema preskoka. |
Edited by - Duke Zill on 21/11/2015 10:13:48 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/11/2015 : 12:03:39
|
quote: Originally posted by Duke Zill
Nisam uzimao VC, ali sam pročitao par skeniranih priča od "Šuma Oregona" do "Zasjede u ponoć" i bile su mi sasvim uredu, tako da mi je drago da nema preskoka.
pročitao sam prvih 30 VČ Texova i ne slažem se sa nekima da su sve loše...ne sečam se svih ali znam da su mi bile dosta zanimljive recimo POVRATAK U KALVER SITI, KIŠA, SNEJK BIL, CRVENI VUKOVI, BRAČA DONEGAN.....jedino što me nerviralo je bio dosta loš otisak u nekima...sad se to popravlja u Ludensu ali se gubi sjajna naslovnica i predgovor..jbg. ne može se sve imat za 18 kuna... ps. baš bu sada zanimljivo gledati prevode epizoda kod ludensa, valjda neče opet izbegavat one u VČ...bar MEFISTO je isti u oba izdanja. i još nešto, sad je vrijeme za Texa mjesecno, da se lovi Veseli. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 21/11/2015 12:10:08 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 21/11/2015 : 12:27:40
|
quote: Originally posted by teller
Nisam uzimao VC, ali sam pročitao par skeniranih priča od "Šuma Oregona" do "Zasjede u ponoć" i bile su mi sasvim uredu, tako da mi je drago da nema preskoka.
pročitao sam prvih 30 VČ Texova i ne slažem se sa nekima da su sve loše...ne sečam se svih ali znam da su mi bile dosta zanimljive recimo POVRATAK U KALVER SITI, KIŠA, SNEJK BIL, CRVENI VUKOVI, BRAČA DONEGAN.....jedino što me nerviralo je bio dosta loš otisak u nekima...sad se to popravlja u Ludensu ali se gubi sjajna naslovnica i predgovor..jbg. ne može se sve imat za 18 kuna... ps. baš bu sada zanimljivo gledati prevode epizoda kod ludensa, valjda neče opet izbegavat one u VČ...bar MEFISTO je isti u oba izdanja. i još nešto, sad je vrijeme za Texa mjesecno, da se lovi Veseli.
Hm, znači Kajove su stvarno sranje.....ili?
Mene kod texa smetaju Navaho indijanci, jer mi nisu atraktivni...tako da uvijek kada se radi o nekim "prerijskim" indijancima tipa Čejeni, Sijuksi, Komanči, Kiowe,....ja imam visoka očekivanja....ali često bude sranje od epizode, kao to sa Komančima npr (prije par epizoda kod Ludensa).....ali Kiowe su moje "omiljeno pleme" još od Winter Snake-a iz Zagora, "hell yeah!!!!" ali ipak se nadam nekoj kvalitetnoj epizodi.....ajde Ludens požuri!!!!!!!!!!!! |
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
Posted - 21/11/2015 : 18:18:16
|
Trebalo je napraviti preskok.Ako je moglo kod DD moglo je i kod Tex-a.Nije mi problem u parama ali treba 8 godina kupovati da bi došao do broja koji već sada imam.VČ će za to vreme stići do broja 70 (original 570) otprilike.Sjajno bi bilo da je LU preskočio na 600.Ostaćemo uskraćeni za nove epizode.Ne verujem da kupci LL Tex-a kupuju i druga izdanja a ja neću da bacam 8 godina na skupljanje istih stvari. |
Zaboravio da se potpiše. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/11/2015 : 19:05:45
|
quote: Originally posted by teller
pročitao sam prvih 30 VČ Texova i ne slažem se sa nekima da su sve loše...ne sečam se svih ali znam da su mi bile dosta zanimljive recimo POVRATAK U KALVER SITI, KIŠA, SNEJK BIL, CRVENI VUKOVI, BRAČA DONEGAN.....jedino što me nerviralo je bio dosta loš otisak u nekima...sad se to popravlja u Ludensu ali se gubi sjajna naslovnica i predgovor..jbg. ne može se sve imat za 18 kuna... ps. baš bu sada zanimljivo gledati prevode epizoda kod ludensa, valjda neče opet izbegavat one u VČ...bar MEFISTO je isti u oba izdanja.
Zar si sumnjao u to, Cvitaš ipak nije Elizabeta Garber. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/11/2015 : 19:12:34
|
quote: Originally posted by nikia
Trebalo je napraviti preskok.Ako je moglo kod DD moglo je i kod Tex-a.Nije mi problem u parama ali treba 8 godina kupovati da bi došao do broja koji već sada imam.VČ će za to vreme stići do broja 70 (original 570) otprilike.Sjajno bi bilo da je LU preskočio na 600.Ostaćemo uskraćeni za nove epizode.Ne verujem da kupci LL Tex-a kupuju i druga izdanja a ja neću da bacam 8 godina na skupljanje istih stvari.
Ja kupujem a sigurno ima još takvih. Uopće ne očekujem da Libellus ponovi ono što je već objavio Ludens, samo neka izguraju neobjavljene plus epizode koje su izašle kod Dnevnika i ja bih bio zadovoljan. |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 23/11/2015 : 16:44:14
|
Osim što nema logike da Ludens i Libellus objavljuju iste epizode, mislim da to nije niti moguće zbog autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali čini mi se da ne mogu dva izdavača iz iste države istovremeno držati prava za ista izdanja. To je i razlog zašto Ludens ne može skočiti na bilo koji broj iznad 600, jer na te brojeve valjda prava ima Libellus. A i to je jedan od razloga zašto podržavam odluku Ludensa da nastavi od broja 501 nadalje. Isto tako ću nastaviti kupovati Ludensovog Texa iako imam sve brojeve Veselog četvrtka, jer očekujem da izdanje bude kvalitetnije napravljeno. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/11/2015 : 17:15:06
|
Ne znam kakve su mogucnosti Ludensa po tom pitanju ali sam vec nekoliko puta cuo tvrdnju da Libellus moze dobiti prava za koje god izdanje pozeli. Kada su u pitanju vec objavljene epizode u istoj drzavi tu nema nikakvih problema, ali kod neobjavljenih mislim da postoji neka klauzula po kojoj odreðeni izdavac moze kupiti prava na premijerno objavljivanje. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/11/2015 : 17:46:13
|
mislim da se posebno prava kupuju za SC, a posebno za HC pa onda u isto vrijeme dva izdavača mogu imati prava na isti strip
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 23/11/2015 : 19:40:29
|
quote: Originally posted by 76
Osim što nema logike da Ludens i Libellus objavljuju iste epizode, mislim da to nije niti moguće zbog autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali čini mi se da ne mogu dva izdavača iz iste države istovremeno držati prava za ista izdanja. To je i razlog zašto Ludens ne može skočiti na bilo koji broj iznad 600, jer na te brojeve valjda prava ima Libellus. A i to je jedan od razloga zašto podržavam odluku Ludensa da nastavi od broja 501 nadalje. Isto tako ću nastaviti kupovati Ludensovog Texa iako imam sve brojeve Veselog četvrtka, jer očekujem da izdanje bude kvalitetnije napravljeno.
Potpisujem! Osobno ću kupovati Ludens, a VČ s vremenom prodati (iako ću i njih kupovati dokle god izlaze, a nekako mi se čini da će i tamo, što ne želim, nažalost, stati s izdavanjem). I da se u ovoj temi ne pravimo licemjeri, kako na ovim prostorima često znamo. Koliki su troškovi za ova dva Texova izdanja godišnje? Ludens 18 kn X 6 = 108 kn godišnje !!!!! Uuuuh, kakav enormni trošak !! Jedna runda čevapa i pivo za trojicu (i to mali čevosi!) dodajmo Veseli četvrtak 18 kn X 4 = 72 kn godišnje !!!!! Ideeeš, još veći trošak. Ukupno 180 kn godišnje za sve navedeno = hej, pa zar to nije jedno jedino HC izdanje libellusa, darkwooda ili fibre??? Ukratko, ne vidim problem, osim ako mnoge ne muči svaka kuna, dinar, euro, km ali istovremeno imaju za cigarete, koncerte, kino, mobitele itd? |
---
<b></b> |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/11/2015 : 20:16:12
|
quote: Originally posted by El Morisco
quote: Originally posted by 76
Osim što nema logike da Ludens i Libellus objavljuju iste epizode, mislim da to nije niti moguće zbog autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali čini mi se da ne mogu dva izdavača iz iste države istovremeno držati prava za ista izdanja. To je i razlog zašto Ludens ne može skočiti na bilo koji broj iznad 600, jer na te brojeve valjda prava ima Libellus. A i to je jedan od razloga zašto podržavam odluku Ludensa da nastavi od broja 501 nadalje. Isto tako ću nastaviti kupovati Ludensovog Texa iako imam sve brojeve Veselog četvrtka, jer očekujem da izdanje bude kvalitetnije napravljeno.
Potpisujem! Osobno ću kupovati Ludens, a VČ s vremenom prodati (iako ću i njih kupovati dokle god izlaze, a nekako mi se čini da će i tamo, što ne želim, nažalost, stati s izdavanjem). I da se u ovoj temi ne pravimo licemjeri, kako na ovim prostorima često znamo. Koliki su troškovi za ova dva Texova izdanja godišnje? Ludens 18 kn X 6 = 108 kn godišnje !!!!! Uuuuh, kakav enormni trošak !! Jedna runda čevapa i pivo za trojicu (i to mali čevosi!) dodajmo Veseli četvrtak 18 kn X 4 = 72 kn godišnje !!!!! Ideeeš, još veći trošak. Ukupno 180 kn godišnje za sve navedeno = hej, pa zar to nije jedno jedino HC izdanje libellusa, darkwooda ili fibre??? Ukratko, ne vidim problem, osim ako mnoge ne muči svaka kuna, dinar, euro, km ali istovremeno imaju za cigarete, koncerte, kino, mobitele itd?
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 23/11/2015 : 21:08:37
|
S obzirom da svi analiziraju pricu, da i ja koju prozborim o istoj. Tex odabrane price bi bile nesto odlicno i sjajno. Kad samo pomislim na one epizode iz ZS od broja 800 pa nadalje.... ljudi dragi, pa to je vrijednije od zlatnih poluga u Fort Knoxu. |
Mornie utúlië, mornie alantië |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/11/2015 : 21:47:51
|
Ja sam se već pomirio s time da ZS period nećemo dobiti u kiosk izdanju, zato neka Libellus bude živ i zdrav još dugo godina pa koliko košta nek' košta. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 30/11/2015 : 14:42:56
|
jel ovo stiglo??
gledam na SNK i nema ga još na netu...
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/11/2015 : 17:13:06
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Meni je ovo najbolji Mefisto. Atmosfera i crtež su maestralni
najbolji pocetak mefista ili najbolji mefisto? |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4343 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 01/12/2015 : 18:14:02
|
ja sam vam rekaoo da ove epizode posle br oja 500 uopste nisu tako lose kako neki tvrde....retko koja mi je bila bas losa....uglavnom su osrednje ali sasvim dovoljno za uzivanje a ima i odlicnih |
|
|
Topic |
|