forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex 133 - Mefisto
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Dwayne_Looney
Advanced Member

6890 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 20/11/2015 : 12:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

Vidim da je VČ izdao strip sa naslovom "Kajove" mislim da je to VČ 21 pa me zanima gdje počinje priča (jel to prvi dio, ili je početak u prošlom broju?) i koliko dugo traje? Jel broj VČ 22 (Lovci na bizone) nastavak te priče? I da li priča tu završava?
I naravno o kakvoj se priči radi? Jel zanimljiva? Vrijedi to nabaviti?

Da li je priča dobra ili bezveze je suvišno pitanje jer je svaki Tex u najmanju ruku dobar . Šalim se, iskreno, ne sjećam se jer sam imao loš modus operandi kad sam po narudžbi 30-ak tih Texova Veselog četvrtka smazao u tjedan-dva. Zato moram obnavljati gradivo.

"Kajove" je epizoda u dva broja. Dakle, na prvoj stranici broja 21 počinje i na zadnjoj broja 22 ("Lovci na bizone") završava. Nizzijev je scenarij a crtao je Ticci.

loading...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2015 : 14:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sranje

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/11/2015 : 14:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
hvala
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2015 : 16:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nema na čemu

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/11/2015 : 18:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

nema na čemu

Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 21/11/2015 : 10:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Nisam uzimao VC, ali sam pročitao par skeniranih priča od "Šuma Oregona" do "Zasjede u ponoć" i bile su mi sasvim uredu, tako da mi je drago da nema preskoka.

Edited by - Duke Zill on 21/11/2015 10:13:48
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 21/11/2015 : 12:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duke Zill

Nisam uzimao VC, ali sam pročitao par skeniranih priča od "Šuma Oregona" do "Zasjede u ponoć" i bile su mi sasvim uredu, tako da mi je drago da nema preskoka.

pročitao sam prvih 30 VČ Texova i ne slažem se sa nekima da su sve loše...ne sečam se svih ali znam da su mi bile dosta zanimljive recimo POVRATAK U KALVER SITI, KIŠA, SNEJK BIL, CRVENI VUKOVI, BRAČA DONEGAN.....jedino što me nerviralo je bio dosta loš otisak u nekima...sad se to popravlja u Ludensu ali se gubi sjajna naslovnica i predgovor..jbg. ne može se sve imat za 18 kuna...
ps. baš bu sada zanimljivo gledati prevode epizoda kod ludensa, valjda neče opet izbegavat one u VČ...bar MEFISTO je isti u oba izdanja.
i još nešto, sad je vrijeme za Texa mjesecno, da se lovi Veseli.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 21/11/2015 12:10:08
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/11/2015 : 12:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

pročitao sam prvih 30 VČ Texova i ne slažem se sa nekima da su sve loše...ne sečam se svih ali znam da su mi bile dosta zanimljive recimo POVRATAK U KALVER SITI, KIŠA, SNEJK BIL, CRVENI VUKOVI, BRAČA DONEGAN.....jedino što me nerviralo je bio dosta loš otisak u nekima...sad se to popravlja u Ludensu ali se gubi sjajna naslovnica i predgovor..jbg. ne može se sve imat za 18 kuna...
ps. baš bu sada zanimljivo gledati prevode epizoda kod ludensa, valjda neče opet izbegavat one u VČ...bar MEFISTO je isti u oba izdanja.
i još nešto, sad je vrijeme za Texa mjesecno, da se lovi Veseli.

Hm, znači Kajove su stvarno sranje.....ili?

Mene kod texa smetaju Navaho indijanci, jer mi nisu atraktivni...tako da uvijek kada se radi o nekim "prerijskim" indijancima tipa Čejeni, Sijuksi, Komanči, Kiowe,....ja imam visoka očekivanja....ali često bude sranje od epizode, kao to sa Komančima npr (prije par epizoda kod Ludensa).....ali Kiowe su moje "omiljeno pleme" još od Winter Snake-a iz Zagora, "hell yeah!!!!" ali ipak se nadam nekoj kvalitetnoj epizodi.....ajde Ludens požuri!!!!!!!!!!!!
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 21/11/2015 : 18:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
Trebalo je napraviti preskok.Ako je moglo kod DD moglo je i kod Tex-a.Nije mi problem u parama ali treba 8 godina kupovati da bi došao do broja koji već sada imam.VČ će za to vreme stići do broja 70 (original 570) otprilike.Sjajno bi bilo da je LU preskočio na 600.Ostaćemo uskraćeni za nove epizode.Ne verujem da kupci LL Tex-a kupuju i druga izdanja a ja neću da bacam 8 godina na skupljanje istih stvari.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/11/2015 : 19:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

Zar si sumnjao u to, Cvitaš ipak nije Elizabeta Garber.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/11/2015 : 19:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nikia

Trebalo je napraviti preskok.Ako je moglo kod DD moglo je i kod Tex-a.Nije mi problem u parama ali treba 8 godina kupovati da bi došao do broja koji već sada imam.VČ će za to vreme stići do broja 70 (original 570) otprilike.Sjajno bi bilo da je LU preskočio na 600.Ostaćemo uskraćeni za nove epizode.Ne verujem da kupci LL Tex-a kupuju i druga izdanja a ja neću da bacam 8 godina na skupljanje istih stvari.

Ja kupujem a sigurno ima još takvih. Uopće ne očekujem da Libellus ponovi ono što je već objavio Ludens, samo neka izguraju neobjavljene plus epizode koje su izašle kod Dnevnika i ja bih bio zadovoljan.

Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2626 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 23/11/2015 : 16:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
Osim što nema logike da Ludens i Libellus objavljuju iste epizode, mislim da to nije niti moguće zbog autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali čini mi se da ne mogu dva izdavača iz iste države istovremeno držati prava za ista izdanja.
To je i razlog zašto Ludens ne može skočiti na bilo koji broj iznad 600, jer na te brojeve valjda prava ima Libellus.
A i to je jedan od razloga zašto podržavam odluku Ludensa da nastavi od broja 501 nadalje. Isto tako ću nastaviti kupovati Ludensovog Texa iako imam sve brojeve Veselog četvrtka, jer očekujem da izdanje bude kvalitetnije napravljeno.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/11/2015 : 17:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kakve su mogucnosti Ludensa po tom pitanju ali sam vec nekoliko puta cuo tvrdnju da Libellus moze dobiti prava za koje god izdanje pozeli. Kada su u pitanju vec objavljene epizode u istoj drzavi tu nema nikakvih problema, ali kod neobjavljenih mislim da postoji neka klauzula po kojoj odreðeni izdavac moze kupiti prava na premijerno objavljivanje.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/11/2015 : 17:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
mislim da se posebno prava kupuju za SC, a posebno za HC
pa onda u isto vrijeme dva izdavača mogu imati prava na isti strip
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/11/2015 : 19:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Puno mislite.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

El Morisco
Junior Member

Croatia
459 Posts

Member since 10/12/2007

Posted - 23/11/2015 : 19:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send El Morisco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 76

Osim što nema logike da Ludens i Libellus objavljuju iste epizode, mislim da to nije niti moguće zbog autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali čini mi se da ne mogu dva izdavača iz iste države istovremeno držati prava za ista izdanja.
To je i razlog zašto Ludens ne može skočiti na bilo koji broj iznad 600, jer na te brojeve valjda prava ima Libellus.
A i to je jedan od razloga zašto podržavam odluku Ludensa da nastavi od broja 501 nadalje. Isto tako ću nastaviti kupovati Ludensovog Texa iako imam sve brojeve Veselog četvrtka, jer očekujem da izdanje bude kvalitetnije napravljeno.

Potpisujem! Osobno ću kupovati Ludens, a VČ s vremenom prodati (iako ću i njih kupovati dokle god izlaze, a nekako mi se čini da će i tamo, što ne želim, nažalost, stati s izdavanjem). I da se u ovoj temi ne pravimo licemjeri, kako na ovim prostorima često znamo. Koliki su troškovi za ova dva Texova izdanja godišnje? Ludens 18 kn X 6 = 108 kn godišnje !!!!! Uuuuh, kakav enormni trošak !! Jedna runda čevapa i pivo za trojicu (i to mali čevosi!) dodajmo Veseli četvrtak 18 kn X 4 = 72 kn godišnje !!!!! Ideeeš, još veći trošak. Ukupno 180 kn godišnje za sve navedeno = hej, pa zar to nije jedno jedino HC izdanje libellusa, darkwooda ili fibre??? Ukratko, ne vidim problem, osim ako mnoge ne muči svaka kuna, dinar, euro, km ali istovremeno imaju za cigarete, koncerte, kino, mobitele itd?

---

<b></b>
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/11/2015 : 20:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by El Morisco

quote:
Originally posted by 76

Potpisujem! Osobno ću kupovati Ludens, a VČ s vremenom prodati (iako ću i njih kupovati dokle god izlaze, a nekako mi se čini da će i tamo, što ne želim, nažalost, stati s izdavanjem). I da se u ovoj temi ne pravimo licemjeri, kako na ovim prostorima često znamo. Koliki su troškovi za ova dva Texova izdanja godišnje? Ludens 18 kn X 6 = 108 kn godišnje !!!!! Uuuuh, kakav enormni trošak !! Jedna runda čevapa i pivo za trojicu (i to mali čevosi!) dodajmo Veseli četvrtak 18 kn X 4 = 72 kn godišnje !!!!! Ideeeš, još veći trošak. Ukupno 180 kn godišnje za sve navedeno = hej, pa zar to nije jedno jedino HC izdanje libellusa, darkwooda ili fibre??? Ukratko, ne vidim problem, osim ako mnoge ne muči svaka kuna, dinar, euro, km ali istovremeno imaju za cigarete, koncerte, kino, mobitele itd?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 23/11/2015 : 21:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da svi analiziraju pricu, da i ja koju prozborim o istoj.
Tex odabrane price bi bile nesto odlicno i sjajno. Kad samo pomislim na one epizode iz ZS od broja 800 pa nadalje.... ljudi dragi, pa to je vrijednije od zlatnih poluga u Fort Knoxu.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/11/2015 : 21:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se već pomirio s time da ZS period nećemo dobiti u kiosk izdanju, zato neka Libellus bude živ i zdrav još dugo godina pa koliko košta nek' košta.

Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 30/11/2015 : 14:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
jel ovo stiglo??

gledam na SNK i nema ga još na netu...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

zkne
Junior Member

489 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 30/11/2015 : 15:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zkne a Yahoo! Message  Send zkne a Private Message  Reply with Quote
Vec u petak je bilo na kioscima
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 30/11/2015 : 16:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo najbolji Mefisto.
Atmosfera i crtež su maestralni
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/11/2015 : 17:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

najbolji pocetak mefista ili najbolji mefisto?
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/11/2015 : 18:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Jedna riječ - Villa.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 01/12/2015 : 18:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ja sam vam rekaoo da ove epizode posle br oja 500 uopste nisu tako lose kako neki tvrde....retko koja mi je bila bas losa....uglavnom su osrednje ali sasvim dovoljno za uzivanje a ima i odlicnih
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000