Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/12/2015 : 20:44:27
|
quote: Originally posted by aved
S obzirom da svi analiziraju pricu, da i ja koju prozborim o istoj. Tex odabrane price bi bile nesto odlicno i sjajno. Kad samo pomislim na one epizode iz ZS od broja 800 pa nadalje.... ljudi dragi, pa to je vrijednije od zlatnih poluga u Fort Knoxu.
Točno. Najbolji Texov period |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 01/12/2015 : 20:46:26
|
quote: Originally posted by dzoni
ja sam vam rekaoo da ove epizode posle br oja 500 uopste nisu tako lose kako neki tvrde....retko koja mi je bila bas losa....uglavnom su osrednje ali sasvim dovoljno za uzivanje a ima i odlicnih
Recimo, Ludensu ne tako daleka Kiša sa izvrsnom braćom Cestaro ili sjajni Crveni Vukovi opjevanog dueta Boselli&Font... |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 01/12/2015 : 22:09:30
|
Ni jedan strip Texa od 500 na dalje od VČ nije ni do koljena nekim ostvarenjima iz doba SL.Dalm. i ranije. Nažalost, žalosna epoha od 50-ak brojeva i više, eventunalno 2-3 čisto solidne priče, ostalo katastrofa |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/12/2015 : 22:10:43
|
ja sam vam rekaoo da ove epizode posle br oja 500 uopste nisu tako lose kako neki tvrde....retko koja mi je bila bas losa....uglavnom su osrednje ali sasvim dovoljno za uzivanje a ima i odlicnih
Skoro sve su smece |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 01/12/2015 : 22:24:33
|
Ovo što je dosada izdao Veseli četvrtak (501-548) i Libellus (569-) nikako ne zaslužuje brzopoteznu ocjenu SMEĆE! Osobno sam veliki fan tate Bonellija i meni su stara vremena neponovljiva. U "iznad 500" epizodama glavnu riječ imaju Nizzi i Boselli i po meni je to jedan sasvim drukčiji Tex. Ako netko to voli, meni ok, ali to nije Tex kakvog poznajem. Kao primjer meni iznimne epizode je priča u 4 dijela o izvlačenju pukovnika Brandona iz zatvora u Lake Athabasca serijalu. S druge strane , niz epizoda u kojima osobito Boselli voli stvoriti "strašne" zločince ili gurnuti Texa u epizode u solo rolama meni su živi očaj ili jednostavno se pitam, pa kakav je to Tex? Čak i novi Mefistov povratak o kojem je ovdje riječ više mi sliči horror parodiji nego stvarnom strahu kojeg je Mefisto u starim epizodama sijao. I na kraju, bez ikakve želje za likovanjem, ludensovo je izdanje bolje, kvalitetnije i na hrvatskom jeziku u odnosu na Veseli. Zato samo naprijed... |
---
<b></b> |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 01/12/2015 : 22:31:20
|
Tek to sa brendonom je dno, neopevana glupost, posle koje sam i digao rule od vc texa. Ispraticu jos samo dve vc epizode i to je to. A ljudi ce svakako imati prilike da vide ko je u pravu |
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Posted - 01/12/2015 : 23:16:34
|
quote: Originally posted by kasper
Tek to sa brendonom je dno, neopevana glupost, posle koje sam i digao rule od vc texa. Ispraticu jos samo dve vc epizode i to je to. A ljudi ce svakako imati prilike da vide ko je u pravu
Može neki konstruktivan argument zašto je ta epizoda "neopevana glupost"? isto bih zamolio da navedeš one Texove epizode u kojima si uživao kako bih dobio uvid u tvoje favorite? ovako se može nabacivati floskulama do sutra. U mom si komentaru mogao pročitati što volim, a što ne kod Texa. S time se netko slaže, netko ne, zato i jesu ukusi različiti. |
---
<b></b> |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/12/2015 : 03:58:58
|
Kome nema dobre epizode od broja 500 do 548 taj ili: -ne voli Texa -ima nikakav ukus i nek se drži fibrica. samo to, pametnom dosta...pa več Mefisto je odličan. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 02/12/2015 04:00:01 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 02/12/2015 : 07:42:07
|
Ovo dupliranje mi se čini kao skupljanje starog papira. Prestao sam kupovati Dylan Extra, prestajem i ovo. Ne vidim razlog da tih stotinjak stripova Veselog Četvrtka mijenjam za Ludens, pa to je 1800kn koje investiram u nešto drugo. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Posted - 02/12/2015 : 08:53:37
|
quote: Originally posted by alen
Ovo dupliranje mi se čini kao skupljanje starog papira. Prestao sam kupovati Dylan Extra, prestajem i ovo. Ne vidim razlog da tih stotinjak stripova Veselog Četvrtka mijenjam za Ludens, pa to je 1800kn koje investiram u nešto drugo.
Isto sam i ja postupio. A sa čitanjem DD nisam krenuo ni sa VČ. I sad još da ga duplam. Nema šanse. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 02/12/2015 : 09:38:57
|
meni ova prva sveska odlična.
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
Edited by - piquet on 02/12/2015 09:40:28 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 02/12/2015 : 09:52:15
|
quote: Originally posted by El Morisco isto bih zamolio da navedeš one Texove epizode u kojima si uživao kako bih dobio uvid u tvoje favorite? ovako se može nabacivati floskulama do sutra. U mom si komentaru mogao pročitati što volim, a što ne kod Texa.
sto se tice tvog komentara on mi je napotreban, jer vec znam sta volis. pazljivo citam price o Texu na ovom forumu od njegovog pocetka. imas poprilicno jasan i jak stav. sto se mene tice, najlakse je videti ocene koje sam dao u recenzijama
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-user-latest&Hero=TX&Author=kasper&pagechooser=1
bas me zanima hoce li teler naci koje epizode VC Texa sam ocenio kao solidne/dobre. verujem da mu nece biti tesko , a opet ko zna
sto se tice cuvene epizode Jezero Atabaska, i sta mi se tu ne svidja, trebao si me pitati dok je epizoda bila aktuelna, sad nakom toliko godina od epizode mi nije ostalo nista, sto je nekako i logicno. secam se da je to opet neka jurnjava za Brendonom, samo za razliku od Snegova dalekog severa dosta losije. sta konkretno, videcu da opet dodjem do epizode i da je obnovim, makar neke delove
|
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Posted - 02/12/2015 : 10:54:09
|
quote: Originally posted by El Morisco isto bih zamolio da navedeš one Texove epizode u kojima si uživao kako bih dobio uvid u tvoje favorite? ovako se može nabacivati floskulama do sutra. U mom si komentaru mogao pročitati što volim, a što ne kod Texa.
sto se tice tvog komentara on mi je napotreban, jer vec znam sta volis. pazljivo citam price o Texu na ovom forumu od njegovog pocetka. imas poprilicno jasan i jak stav. sto se mene tice, najlakse je videti ocene koje sam dao u recenzijama
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-user-latest&Hero=TX&Author=kasper&pagechooser=1
bas me zanima hoce li teler naci koje epizode VC Texa sam ocenio kao solidne/dobre. verujem da mu nece biti tesko , a opet ko zna
sto se tice cuvene epizode Jezero Atabaska, i sta mi se tu ne svidja, trebao si me pitati dok je epizoda bila aktuelna, sad nakom toliko godina od epizode mi nije ostalo nista, sto je nekako i logicno. secam se da je to opet neka jurnjava za Brendonom, samo za razliku od Snegova dalekog severa dosta losije. sta konkretno, videcu da opet dodjem do epizode i da je obnovim, makar neke delove
Pogledao! U stvarno puno tvojih recenzija se slažem s tobom. Kada smo se razišli kod spomenute priče mora da se tako pogodilo Napominjem, tu sam priču izvukao kao primjer da nije sve iznad 500 smeće, a eto, u tom kontekstu tebi je. Sve ok! |
---
<b></b> |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 02/12/2015 : 10:57:35
|
pa ti si Mefisto čak dobro ocijenio, šta onda pričaš da je to smeče, samo češ napraviti lošu reklamu za strip nekome (kao ja npr) tko se još dvoumi da li da ga kupi ili ne..... |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 02/12/2015 : 11:47:40
|
quote: Originally posted by 1Euro
pa ti si Mefisto čak dobro ocijenio, šta onda pričaš da je to smeče, samo češ napraviti lošu reklamu za strip nekome (kao ja npr) tko se još dvoumi da li da ga kupi ili ne.....
ama, ja cu Mefista da nabavim od Ludensa, to sam 100 puta ponovio. da je sjajan nije, da je solidan jeste, kraj ga malo zeza.
+ da napomenem da u recenzijama nema dva sjajna Nicijeva Texa, Poslednja granica i Velika pljacka |
Edited by - kasper on 02/12/2015 11:55:52 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/12/2015 : 18:40:53
|
Meni su sasvim korektni Texovi iz perioda koji objavljuje VČ. Dobro sad,nisu neke epizode za raspamećivanje,ali u principu nema mi nijedne za kou mogu da kažem da mi je loša. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 02/12/2015 : 21:33:03
|
može bilo tko što reći, ali držao bih se kasperove početne teze da su većinom svi poslije 500 smeće, čak mogu reći svoje mišljenje i reći da su 90 % teško smeće a 10 % tek solidni stripovi
obožavam Texove iz SD perioda, ti stripovi su prema ovim od 500- klasik do klasika serijala |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4343 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 03/12/2015 : 15:06:04
|
vidis meni su svi sbe stripovi dobri..neki manje a neki vise ....sto se teksa preko 500 tice govoriti za njih da su smece nema veze sa razumom...sasvim ok epizode...ok nisu vrh vrhova mada je bilo i 2 ili 3 za koje se moze reci da su blizu vrha vrhova....sasvim fina zabava,crtez...isto ko i za zagora posle 300 sto su govorili da je do broja 345 bio los jako....i tamo je bilo ok epizodica..volim te junake i zadovoljan sam pricama....retko koja me bas razocara... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/12/2015 : 17:37:40
|
vidis meni su svi sbe stripovi dobri..neki manje a neki vise ....sto se teksa preko 500 tice govoriti za njih da su smece nema veze sa razumom...sasvim ok epizode...ok nisu vrh vrhova mada je bilo i 2 ili 3 za koje se moze reci da su blizu vrha vrhova....sasvim fina zabava,crtez...isto ko i za zagora posle 300 sto su govorili da je do broja 345 bio los jako....i tamo je bilo ok epizodica..volim te junake i zadovoljan sam pricama....retko koja me bas razocara...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 03/12/2015 : 18:53:37
|
Dobro je ne slušati druge. Uzivao sam u ovom svesku, ne znam je li me više ugodno iznenadio Nizzi (nakon svih pljuvanja) atmosferom ili Villa koji je smekšao stil i sad je - još bolji! Otisak savršen, zbilja nebo i zemlja prema VČ-ovu izdanju. Da sad svi ostali nastavci budu dno dna (a neće), opet vrijedi samo zbog prvog dijela. Ovo je preslika Bonellija iz zlatnih dana, kao da čitam prvi dio prvoga Kandraksa.
Pun pogodak. Uz Strip-reviju koja nudi nevjerojatno mnogo dobroga za onako malo novaca, kiosk izdanje godine na odlasku. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/12/2015 : 19:27:13
|
Istina, ne treba slusati nikoga nego udarati po svome. Zbog Ville jedva cekam da se docepam svoga primjerka, ako se ne varam ova cetverodijelna prica je njegov zadnji rad. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 03/12/2015 : 20:32:36
|
Sobzirom da se sa kasperom nikako ne slažem oko teksa, pretpostavljam da opasno greši. Ja ne mogu da svarim neuništivog superhero teksa kakvog možemo videti u "alhemičareva kuća", priči. To je po mnogima generalno, vrh vrhova epizoda, a meni je jedna teška sprdnja. Vč period ima oscilacija ali je sasvim pristojan, tako da možete očekivati pristojne priče, uz repetativne podloge kod priča! Može neka da se izdvaja samo na ličnom pogledu. |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 03/12/2015 : 20:47:11
|
Sad se i necudim kada se pljuje po "starom"maestru, Verniu,Chiarolli,Buretu,Rauchu, pa Tex ima sve najbolje oduvik i onda se nadju neki i kazu da od 500 "nevalja nista" Ja sam pocea ozbiljnije skupljanje bas od br 500 jer mi se Tex i prije svidja ali sam bia toliko u Zagoru da nis vidia nista drugo Stoga ja sam taj jos jedan koji kupuje Texa od 500,eh i neka ga ubrzaju na misecno |
GALLIENO FERRI
|
|
|
Topic |
|