forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tajni favorit?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/01/2016 : 07:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
I meni su "Molok" i pogotovo "Vukodlak" jako drage epizode.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 02/01/2016 : 11:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Moram još da spomenem Tonkino prokletstvo i Hogalova magija, za mene odlična priča koju sam čitao jakooo davno, sad čekam na extra izdanje da opet guštam.

Junak stavlja na kocku cak i prst!

Edited by - gerilac1 on 02/01/2016 11:41:45
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/01/2016 : 13:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

Moram još da spomenem Tonkino prokletstvo i Hogalova magija, za mene odlična priča koju sam čitao jakooo davno, sad čekam na extra izdanje da opet guštam.

I meni je ta priča posebno draga jer je bila prva koju sam osobno kupio na kiosku, prije toga sam većinom posuđivao od drugih a u ono vrijeme to nije bio problem.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/01/2016 : 23:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/01/2016 : 11:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Tonkino prokletstvo je i meni bila omiljena priča iz djetinjstva i među prvim pričama koje sam pročitao kad sam se ponovno vratio stripu. Na žalost danas mi je daleko daleko lošija nego nekad. Previše pravocrtna priča a ni praznjikavi Pepeov crtež mi se baš ne sviđa.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 03/01/2016 11:45:23
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 03/01/2016 : 19:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.

Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/01/2016 : 21:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
"Kamenog diva" nisam čitao pa su me zaobišli komentari epizode.

No "Čovjek s puškom" općeprihvaćen je kao rana, a "Močvara robijaša" kao zrela Burattinijeva uspješnica, o čemu uglavnom svjedoče i ocjene na recenzijama.

Isto vrijedi i za moja dva favorita koje sam naveo, Nolittinog "Jacka Mohikanaca" i Sclavijevog "Vuka Samotnjaka".

E sad, imaju li svi navedeni status klasika... Zasad ipak ne. Ali neki su na dobrome putu.

Edited by - Willer on 03/01/2016 21:43:52
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2016 : 14:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra.
Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/01/2016 : 15:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra.
Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.

Da, slažem se. Mene, kao i Dwaynea, uz "Vukodlaka" vežu uspomene na zimu, konkretno onu 2003. kad je izišla u Ludens Extra izdanju. Siječanj, petak, meni 14, kraj školskog tjedna i početak vikenda, sjećam se i što smo jeli taj dan... Baš sam doživio tu epizodu.

Da se vratim na "Jacka Mohikanca" u ovom kontekstu, kako je netko već rekao, da je epizoda izišla u ZS izdanju, a s obzirom na današnju prosječnu dob Zagorovih čitatelja, bez sumnje bi imala status klasika. Sjećanja su tu važan faktor. A sad, je li to dobro ili loše...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/01/2016 : 18:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:
Originally posted by velka031

Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje.

Vjerujem da će s vremenom ta odlična priča, briljatno nacrtana od strane Rubinija uživati sve kultniji status. A to u ova vremena nije lako, gdje mi zagorovci sa godinama postajemo sve veća čangrizala
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/01/2016 : 09:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Gospodar vremena/Kameni ubica.
Jeti/Tajna sedam moći.

Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.

Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.

+1 ; potpisujem!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/01/2016 : 12:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pet pera tj. Gavranova pera / Nevidljivi osvetnik. Kad sam ga prvi put čitao savršeno mi je legao, i detektivska whoduneit priča, i Zagor koji nije današnji sveznajući detektiv koji puno priča, i poštovanje kanona i duha serijala, i detaljniji uvid u uvijek mi drago okupljanje trapera, i odličan Ferrijev crtež.

Priča mi je jako dobra i pri ponovnom čitanju u izdanju Ludensa, nije gotovo ništa izgubila od nekadašnjeg šarma i atraktivnosti.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 05/01/2016 : 13:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
ZS 528 Demoni iz šume.

Kao klincu bila mi je jedna od najdražih epizoda. Još uvijek čuvam taj strip preko trideset godina. Odlična atmosfera u priči, zabavni Čiko i onaj snažan traper, narod Malih ljudi i ogromni pauci u šumi. I danas mi je jedna od najboljih kratkih priča i šteta što nije bila duža.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/01/2016 : 14:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/01/2016 : 16:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Taj strip je reprint starije Zagorove epizode, mislim da je u pitanju original 9 i 10 (Indijanski Zakon i Ples Sjekire). Zlatna Serija je ovo cesto radila, i zato smo ovu epizodu gomilu puta vec vidjeli u novijim izdanjima, najskorije u Libellusovim kolorcima (knjiga 5).

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/01/2016 : 17:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.

Pitaj Kerca.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/01/2016 : 18:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Gospodar vremena/Kameni ubica.
Jeti/Tajna sedam moći.

Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.

Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.

Odličan izbor, i meni su ostale u jako dobrom sjećanju, čekam extra seriju da ih ponovno pročitam.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/01/2016 : 18:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Pitaj Kerca.

Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 05/01/2016 : 20:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ukleti rudnik/Indijansko groblje

Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/01/2016 : 00:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Ukleti rudnik/Indijansko groblje

Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča.

Eh, da je crtao netko drugi...
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 07/01/2016 : 16:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

quote:

Pitaj Kerca.

Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken.

u obojenom programu 6 imas intervju s kercom u kom objasnjava kako je nastala ta naslovnica i zasto je takva
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/01/2016 : 17:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
PRVI DIO

Lov na vuka.
Sentimentalna epizoda za mene...prvi zagor koji sam procitao, iako crtez nije nesto za mene osobno uvijek ce biti posebna, prica je u redu jos.Jos uvijek se sjecam kako sa se pitao gdje je chico, kako ga nema u ovoj epizodi.

Tajanstveni samosatn.
Nevjerovatno " mracno " ispricaa prica volim takve price.Samostan, tajanstvenost, atmosfera...

Bijela indijanka.
Zuvjek ce mi ostati u sjecanju borba zagora i indijanca za bijelkinju koju je sebi prisvojio indijanac, njezina odluka i postivanje iste ponositog indijanca.

Opsjednuti.
Konstantna akcija, okolina, atmosfera, iscekivanje do samog kraja sto ce se dogoditi...steta sto nikada nisam procitao izbacene stranice i ne znam hocu li moci to biti u mogucnosti.

Zmajevi gusari.
Jos jedno remek djelo burattinija, fantasticna epizoda s kinezima i gubavcima... posebno mi ostae urezano u pamcenje zavrsetak onog Toga zmajevog pomocnika.

Vjestica iz Sieere.
Takoder jedna misticna i izuzetno zanimljiva prica.

Krv apaca.
Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.

Hellingen je ziv.
Za mene zagor u top 3.
Perfektna prica, mracna, genijalno napravljeno od pocetka do kraja.Tu sam se pceo zanimati za e.g.a.Poea ( agent raven )
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 22/01/2016 : 17:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Krv apaca.
Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.

Meni najdraže Burattinijevo djelo.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/01/2016 : 21:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Krv Apača je odlična priča samo šteta što nema bolji crtež.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 23/01/2016 : 02:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
"Alkehemicareve zrtve."
Crtez, prica, scenario... Mislim da sam dovoljno rekao...
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000