forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Gentleman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 26/02/2016 : 01:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 26/02/2016 : 09:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Brni, dobrodošao nazad na forum.
Bez tebe nije bilo isto.
I nemoj sad počet sa pričom kako si bio na brodu i nisi se mogao javit

Zahvaljujem prika

Stvarno sam ima jako malo vrimena mimo posla, ali da moga sam biti malo aktivniji..ispravit cemo to na sljedecem ugovoru..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1153 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 12:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
>I meni je potpuno razumljivo zašto bi takva žena tako postupila. I savršeno sam svjestan koliki
>postotak žena bi to barem osjetio, ako već ne izrekao.
>Mene tu međutim muče neke druge, manje banalne, stvari.
>
>Kao prvo, što bi bilo da imamo scenu u kojoj neki muškarac tako gubi interes za neku ženu.
>Kako bismo povukli fer paralelu, problem ne može biti dubok i smislen, mora biti podjednako
>plitak i glup. Dakle, recimo da se neki tip zagrije za neku žensku i misli da je super cura, ali
>sazna da ona nema nikakvo obrazovanje, da radi kao konobarica... I on bi stvarno htio biti s
>njom, ali... on je profesor na nekoj američkoj srednjoj školi... i, iako je visoko obrazovan i radi
>odgovoran i stresan posao, plaća je mala... Samo od njegove plaće neće moći živjeti, a ona je
>samo konobarica. Od čega će školovati djecu, tko će sve to plaćati, tko treba trudnu ili
>ostarjelu konobaricu? Čak i ako u početku budu nekako krpali kraj s krajem, što će biti za 10-
>20 godina? On zna da je ona super cura, ali da bar ima neku profesiju, ili da je bogata
>nasljednica... Baš me zanima koliko bi ljudi govorilo: "Da, ja potpuno razumijem zašto je on
>tako postupio i, dapače, on je samo bio iskren prema tome što svi muškarci osjećaju".

Prvi bih rekao da to razumijem.
A dam se kladiti da bi najmanje 80% majki pohvalilo svog sina kako pametno razmišlja.
A ako već on do toga ne bi sam došao, one bi se potrudile utuviti mu to u glavu opetovanim ponavljanjem.
Dio majčinskog instikta.

>Drugo, recimo da je ovaj tip stvarno u tom smislu, kako ona lijepo kaže, luzer. Ono, papčina po
>kojem svi gaze, nema nikakav autoritet čak ni pred vlastitom djecom, šmrkavci ga šamaraju,
>ne zna se nigdje zauzeti za sebe, greška kakvu evolucija ne čini dvaput. Da, i? Je li on time
>nesposoban za ženidbu, nijedna žena ne bi s njime mogla biti sretna, ili bar nikad do kraja
>sretna, bolje bi mu bilo da se nije ni rodio?

Nije nesposoban za ženidbu.
Naći će se već neka slična pa će međusobno jedan drugoga podupirati i
tješiti jer svaka muka je lakša kad nisi sam ili će se naći neka koja
će racionalno procijeniti da možda tip ima potencijala samo ga treba
malo preodgojiti.
U prvom slučaju mogli bi biti sretni do kraja života ali to je odnos temeljen na prijateljstvu i jedan i drugi bi znali da se u stvari nije radilo o "onom pravom", ali to im ne bi bilo važno.
U drugom slučaju, bolje da se nije ni rodio tj. bolje da se nije oženio.

>Treće i najvažnije - da, OK, jasno mi je da neke stvari imaju nekog značaja u ovom svijetu.
>Debeo biceps, dugačak pimpek, visok IQ, pun novčanik - super, to je sve jako lijepo imati. Ono
>što mene zanima je postoji li i nešto iznad od toga? Ima li ljudsko biće neku vrijednost samo
>po sebi, koja ne ovisi o tome što može dati ili napraviti? Recimo, ta konobarica koju taj moj
>nesretni profesor "ne može" oženiti. Jel ima ta cura nešto u svom osmijehu, očima, glasu, što
>je možda važnije nego koliko je obrazovana ili koliko će još imati posao? Jel ima nešto u
>ljudskom biću što može biti vrijedno žrtvovanja, ili se sve svodi na to što se od njega može
>dobiti, kako ćemo praktično urediti život? Ili kad, recimo, čitamo tamo neki stari roman i
>spominju se ti neki markizi i vikonti, ministri i carski činovnici i pukovnici i svi oni jedni drugima
>nešto predstavljaju, a zapravo su prijetvorna i isprazna gamad; a s druge strane tamo neki
>padavičar Miškin je jedini dobar - jesu li to samo iluzije? Jesu li zapravo ti markizi i vikonti
>stvarno face, a Miškin stvarno - idiot?

Naravno da ima. Neponovljivi skup iskustava, osjećaja, razmišljanja...
Sve ostalo se uz određeni trud, nažalost, može izracionalizirati na
neku korist.

>I četvrto, svaki put kad netko zastupa neke tamo gene, evolucijsko predodređenje emocija i
>slično, ja ne mogu ne zapitati se: "A ti misliš da si ti dobro prošao u toj genskoj lutriji? (Ne
>govorim osobno tebi, dupli, niti bilo kome! Nemoj me krivo shvatiti, samo upućujem na osnovni
>problem s tim teorijama.) Ti (ponavljam, neki neodređeni ti!) si u ovoj nekoj višoj rasi, koja se
>može izboriti za sebe, koja ima snage, koja je uspješna, sposobna? Ti nemaš nikakvih mana, ili
>su tvoje mane manje bitne od tuđih? U ničemu nisi slab, ništa nećeš zeznuti? Ti tipovi koji se
>ne znaju ili ne mogu izboriti za sebe, koji su papčine - oni ni u čemu nisu bolji od tebe? Ti si,
>dakle, arijevac, ne? Ubermensch?"

Svi smo mi više manje jednako prošli u genskoj lutriji. To što je
netko npr. mentalno zaostao ne znači ništa. Sutra se razbolim ili me
udari nešto u glavu i evo mene na njegovom mjestu. Ubermensch je
žešća glupost i nitko me ne može razuvjeriti da to nije devijacija
nastala ekstrapolacijom krivih religijskih uvjerenja. Ubermensch je
produkt potrebe da se ostvari cilj. Postojanje cilja je neizbježna
posljedica postojanja svrhe. U mom sustavu (ateističko, agnostičkom)
svrha ne postoji, u tvom (ispravno interpretiranom katoličanstvu)
svrha je nedokučiva. U oba slučaja Ubermensch je idiotska ideja.

>Emocije kakve je pokazala ova žena nisu evolucijski diktirane, one su jednostavno -
>nedoraslost. A racionaliziranje i opravdavanje takvih emocija "genima" i "kemijom" su
>nesvjesno svrstavanje sebe u kategoriju "više rase". S nedoraslim emocijama nemam problem,
>ali s razvrstavanjem ljudi na "evolucijski privlačne" i "evolucijski neprivlačne" itekako imam.

!????

>Ne znam zašto neki spominju "pa morao je braniti ženu". Ona nije bila napadnuta ni u jednom
>trenutku, a nije zapravo ni on. Jedino što je bilo napadnuto jest njegov ego. Ako išta, ja bih
>htio da je moj ego tako malen da u takvoj situaciji mogu izbjeći tuču. Takvim tipovima se,
>dakle, divim - bolji su od mene.

Izracionalizirao si i pomodan si.
Mislim da sada razumijem zašto bi se ponašao kako si napisao u
evolucijskom topicu za slučaj kad bi prestao vjerovati u vječnu dušu
i svetost ljudskog života.
Ti ne vidiš naznake oblikovanja Ubermenscha u ovom tvom pasusu?
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 13:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Prvi bih rekao da to razumijem.
A dam se kladiti da bi najmanje 80% majki pohvalilo svog sina kako pametno razmišlja.
A ako već on do toga ne bi sam došao, one bi se potrudile utuviti mu to u glavu opetovanim ponavljanjem.
Dio majčinskog instikta.

E, pa što mi te nije sudbina poslala kad sam još mogao birati svoj životni put?! Da sam imao tebe da me savjetuješ, mogao sam imati neusporedivo sretniji život. Neusporedivo sretniji i neusporedivo prazniji.
(NE, ne impliciram time da je tvoj život prazan, samo da bi moj, za mene, bio prazan da sam si ga uređivao po tvojim maksimama. Bezazlena šala, evo dokaza: )

quote:

Nije nesposoban za ženidbu.
Naći će se već neka slična pa će međusobno jedan drugoga podupirati i tješiti jer svaka muka je lakša kad nisi sam ili će se naći neka koja će racionalno procijeniti da možda tip ima potencijala samo ga treba malo preodgojiti.

Ali ovaj vrhunski primjerak neće imati. Nju može osvojiti jedino alfa muškarac, a ne ovakav neki omikron.

quote:

U prvom slučaju mogli bi biti sretni do kraja života ali to je odnos temeljen na prijateljstvu i jedan i drugi bi znali da se u stvari nije radilo o "onom pravom", ali to im ne bi bilo važno.

A jadan... Al dobro, glavno je da si i on nađe nekakvu sreću, kakvu već može.

quote:

Naravno da ima. Neponovljivi skup iskustava, osjećaja, razmišljanja...
Sve ostalo se uz određeni trud, nažalost, može izracionalizirati na
neku korist.

Ma šta nažalost - nasreću!

quote:

!????

?
Ne shvaćam iz tih upitnika dal ti nije jasno što sam htio reći, ili ti nije jasno kako takvo nešto mogu misliti.
Za potonje nemam objašnjenja, a što sam htio reći jasno je iz pasusa prije toga ("A ti nemaš nikakvih mana, ili su tvoje mane manje bitne od tuđih? U ničemu nisi slab, ništa nećeš zeznuti? Ti tipovi koji se ne znaju ili ne mogu izboriti za sebe, koji su papčine - oni ni u čemu nisu bolji od tebe? Ti si, dakle, arijevac, ne? Ubermensch.").

quote:

>Ne znam zašto neki spominju "pa morao je braniti ženu". Ona nije bila napadnuta ni u jednom
>trenutku, a nije zapravo ni on. Jedino što je bilo napadnuto jest njegov ego. Ako išta, ja bih
>htio da je moj ego tako malen da u takvoj situaciji mogu izbjeći tuču. Takvim tipovima se,
>dakle, divim - bolji su od mene.

Izracionalizirao si i pomodan si.
Mislim da sada razumijem zašto bi se ponašao kako si napisao u
evolucijskom topicu za slučaj kad bi prestao vjerovati u vječnu dušu
i svetost ljudskog života.
Ti ne vidiš naznake oblikovanja Ubermenscha u ovom tvom pasusu?

Ovo zadnje uopće nisam shvatio. Ali nije ni bitno, očito je sad već iz čitavog niza razgovora da je razlika u našim svjetonazorima nepremostiva i da se jedino možemo složiti da se ni u čem ne slažemo. A najčešće ni ne razumijemo.
Al, eto, ni s Juricom se ja ne slažem ni u čemu, a ipak mi je jedan od najdražih ljudi ikad.
Džentlmeni mogu izgraditi prijateljstvo ni iz čega, slično kao što djeca rade. Ako im je netko fora, on im je frend i gotovo. Svjetonazor, religija, politika - to ne postoji, to je dosadno, mi imamo svoj svijet.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1153 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 13:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture
Ovo zadnje uopće nisam shvatio. Ali nije ni bitno, očito je sad već iz čitavog niza razgovora da je razlika u našim svjetonazorima nepremostiva i da se jedino možemo složiti da se ni u čem ne slažemo. A najčešće ni ne razumijemo.
Al, eto, ni s Juricom se ja ne slažem ni u čemu, a ipak mi je jedan od najdražih ljudi ikad.
Džentlmeni mogu izgraditi prijateljstvo ni iz čega, slično kao što djeca rade. Ako im je netko fora, on im je frend i gotovo. Svjetonazor, religija, politika - to ne postoji, to je dosadno, mi imamo svoj svijet.

Tako je!
Pojedinac nije važan, važan je čopor!
A sad bi mogli u lov, ha?
Neda mi se čekati Just_Charlie da počne zvocati kako nema
što ubaciti u lonac.
Nego, nisam dugo vidio "Ubermensch" stinky-a.
Da i njega povedemo sa sobom?
Jesi vidio kako je opet digo nos tamo na Evoluciji?
A i Kruger se opet spetljao u logici. Da ga nema, trebalo bi ga
izmisliti.
Znaš CV, super si mi frend. Za tebe bih skočio u vatru.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 14:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Znao sam da se iza tog doktora fizike skriva izgubljeni dječak!
BANGARANG!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/02/2016 : 21:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by paro

Brni, dobrodošao nazad na forum.
Bez tebe nije bilo isto.
I nemoj sad počet sa pričom kako si bio na brodu i nisi se mogao javit

Zahvaljujem prika

Stvarno sam ima jako malo vrimena mimo posla, ali da moga sam biti malo aktivniji..ispravit cemo to na sljedecem ugovoru..

I od mene dobrodošlica nazad.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/02/2016 : 22:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
brni koja si pozicija na brodu?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 27/02/2016 : 07:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

brni koja si pozicija na brodu?

Treci kuverte..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 27/02/2016 : 07:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

I od mene dobrodošlica nazad.

Hvala tinton..

Edited by - brni on 27/02/2016 07:55:23
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/02/2016 : 08:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
al nisi doša do drugog? kaš polagat klasu?

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 27/02/2016 : 09:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 27/02/2016 : 09:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nisam, imam jos jedan ugovor najmanje, ne otvaraju se tako lako pozicije na mojoj firmi..pomalo vrag odnia prisu..

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ppreporuka za film:

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/02/2016 : 20:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/02/2016 : 20:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma nisam, imam jos jedan ugovor najmanje, ne otvaraju se tako lako pozicije na mojoj firmi..pomalo vrag odnia prisu..

na kojoj si firmi? ko te krca?

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/02/2016 : 20:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Saljem na pm..

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/02/2016 : 20:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Saljem na pm..

može

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 28/02/2016 : 20:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2016 : 20:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Džentlmenstvo na satu vjeronauka...

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27986/skolski_rad_iz_vjeronauka_kada_je_dozvoljeno_udariti_zenu.html

Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000