U predstavi "Ziggy Stardust" Bitef Teatra iz 1995. godine Bowievu "The Man Who Sold The World" u prepjevu pod naslovom "Čovek što je prodao svet" otpjevala je Milena Dravić:
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Ovdje govorimo o vrlo vjerovatno najvecem glazbenom magu koji je ikad hodao ovim , a i puno drugih planeta. Neponovljiva je ta vrsta glazbe, magije i elegancije,,izgubismo giganta , vizionara i gospodina. Slusam ga gotovo citavi zivot, i sada se pitam..to je to..dali je to to ? Svejedno mi je sad...i ja sam spreman.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Jako simpatičan lik. Malo se spominje da su mu oči bile različite boje, a i to ga je činilo posebnim (doduše čitao sam da se radi o veličini zjenica, a ne različitim bojama, samo takav je efekt). Danas te mora dr. plastikaner složiti uz neizbježno tetoviranje pola kože koju posjeduješ da bi se izdvojio iz gomile i izgledao drugačije. Mora ti dizajner složiti imiđ da te ljudi prepoznaju kao zvijezdu. Bowie si čak nije ni zube posložio sa preparatićem, jednostavno je čovjek bio svoj i furao se točno onako kako je htio. Kad pogledam faze kroz koje je prošao, pola estrade to ne bi uspjelo za deset života. Nismo se družili baš na svim albumima, ali neki su ostavili duboki trag.
Johnny nisam zli prorok samo mi je zbilja lose izgledao, a da si me pitao za odlazak prije bi pomislio na Dylana.
Freddy i Ziggy u a cappella izvedbi Under Preassure:
"One day in 1981 Bowie reunited with Queen in a recording studio in Switzerland, with the intention of doing vocals for the song “Cool Cat”. David got bored and suggested writing a new song from scratch. According to Mark Blake, author of a biography of Freddie Mercury, they began a 24 hours marathon of wine and cocaine and ended up with this musical gem. This is incredible! Back in the day when auto-tune wasn’t needed. You’d never hear this from most ‘singers’ these days."
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Ovdje govorimo o vrlo vjerovatno najvecem glazbenom magu koji je ikad hodao ovim , a i puno drugih planeta. Neponovljiva je ta vrsta glazbe, magije i elegancije,,izgubismo giganta , vizionara i gospodina. Slusam ga gotovo citavi zivot, i sada se pitam..to je to..dali je to to ? Svejedno mi je sad...i ja sam spreman.
Xexexe, ovdje mi je uvijek bila jaka fora to kaj se ponovo Major Tom spominje:)) Bio danas u Jabuci na preslušavanju novog albuma/Večeri Davida Bowija (organizirali su to još prije nego se znalo da je umro) ali otišli smo nakon pola sata. Bila je ogromna gužva.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Nekad se savines, nekad presavines..kao vjetar. Kling, kling..cudna vrata za cudne kreature ..ipak..Wild Is The Wind ..uistinu i ipak, cudna. Maestro..ovo me odmah transportira u onaj park, u onom gradu, na onu klupu gdje volio sam te ..lijepu i ne bas tako glupu..fuck...sada vidim da nekad gledah u zvijezde kao sto sada vidim tipkovnicu..a ti si znao, vec onda si znao.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde