Author |
Topic  |
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/01/2016 : 15:49:05
|
Slažem se s nennom... ja sam u avgustu imao 85 kg, smanjio čips i sokove, malo umanjio sa hranom (najčešće umjesto neke teške večere jeo voće, bareno povrće ili nešto malo za zub, doručak i ručak standardno se tovio), trčkarao pomalo (45 min kombinacije šetnja-trčkaranje), spao na 78 kg za manje od mjesec dana. Ni osjetio nisam. Znači nikakvo forsiranje, izgladnjivanje, kurci-palci. Sitne promjene u ishrani i kretanju čuda čine. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 14/01/2016 : 16:17:03
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by Dukidule
Osnovno pravilo (bez prevelikih muka):
- Max. tri obroka dnevno (pauza od min. 5 sati između njih, a večera ne poslije 20h), - smanjiti dnevnu konzumaciju šećera na 20%, masti na max. 80 gr. dnevno), - izostaviti gazirana pića poput Cole, Fante itd., pa i industrijske voćne sokove (mineralna voda idealna), - na minimum reducirati uglj. hidrate (tijesto etc.) kao i sve produkte koji sadrže pšenično brašno (na prvom mjestu, bijeli kruh), - odreći se svih bespotrenbih "međuzalogaja", umjesto toga ponešto voća (bez grožđa ili banana), - malo više kretanja (trčanje ili neke teške vježbe definitivno nisu potrebne), pogotovo poslije dnevnih obroka.
To je to. Savijet je bio potpuno ozbiljnog oblika, a ukoliko se preporuka primijeni min. 30 dana, potpisujem garanciju za skidanje min. 10-ak kg. 
prvi savjet ne valja drugi savjet ne valja treći savjet valja četvrti savjet ne valja peti savjet ne valja šesti savjet valja
Ok. Hajd' onda obrazloži zašto dotična četiri ne valjaju. No imaj pri tome na umu da je čovjek napisao "Kako smršaviti...?", što znači da su savjeti upućeni osobama dotične kategorije, dakle onima koje već imaju previše "špeka" na rebarcima. A u takvoj kategoriji nalazi se često i ciljna grupa ljudi, pa da kažemo, "unapređenih godina", na osnovu kojih im teško pada prihvatiti razne mukotrpne procese kojekakvih aktivnosti po teretanama i sl. Savjeti su bili potkovani isključivo medicinskim aspektom te bi se mogli naći i u sklopu teme "Kako zdravije živjeti?" P. S. I ako je sigurno u kontekstu ove teme nebitno, no pomenuo bih ipak da su na neki način sastavni i neophodan dio moga osobnog svakodnevnog posla.  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/01/2016 : 17:13:23
|
quote: Originally posted by KRAS
Debelost je bolest.koja se moze ublaziti samo patnjom..
Ja recimo zderem sve zivo i nikad ne predjem 92kg.. juce npr..za dorucak sam pojeo troje jaja na svinjskoj masti i cetri telece hrenovke.za marendu 4 kroasana sa nutelom.za rucak dve porcije pasulja sa vratovinom i frtalj leba.za veceru makarone sa mesom i pred spavanje pola tepsije tiramisuja..i opet mi govore da se moram udebljat
 Imaš gliste  |
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 14/01/2016 : 18:12:21
|
- Max. tri obroka dnevno (pauza od min. 5 sati između njih, a večera ne poslije 20h), - smanjiti dnevnu konzumaciju šećera na 20%, masti na max. 80 gr. dnevno), - izostaviti gazirana pića poput Cole, Fante itd., pa i industrijske voćne sokove (mineralna voda idealna), - na minimum reducirati uglj. hidrate (tijesto etc.) kao i sve produkte koji sadrže pšenično brašno (na prvom mjestu, bijeli kruh), - odreći se svih bespotrenbih "međuzalogaja", umjesto toga ponešto voća (bez grožđa ili banana), - malo više kretanja (trčanje ili neke teške vježbe definitivno nisu potrebne), pogotovo poslije dnevnih obroka.
To je to. Savijet je bio potpuno ozbiljnog oblika, a ukoliko se preporuka primijeni min. 30 dana, potpisujem garanciju za skidanje min. 10-ak kg. 
Dukidule, ne brini, u pravu si u svim točkama 100%. Ja bih dodao: 1. piti najmanje 2l vode dnevno. Ljeti i kod povećane tjelesne aktivnosti piti još više vode... 2. Ujutro je najbolja kombinacija voća i orašastih plodova. 3. Uvečer izbjegavati ugljikohidrate (tjestenina, krumpir, kruh, riža, voće i rafinirani ugljikohidrati-"slatko"). Na taj način organizam preko noći ostaje s manjom količinom šećera i inzulina, te se počinju razgrađivati masne stanice (smanjuje se masno tkivo - čovjek mršavi). Time dolazimo i do pitanja količine sna - barem 7 sati. |
Baš dobra boja za potpis... |
 |
|
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
Posted - 14/01/2016 : 19:06:29
|
quote: Originally posted by KRAS
Debelost je bolest.koja se moze ublaziti samo patnjom..
Ja recimo zderem sve zivo i nikad ne predjem 92kg.. juce npr..za dorucak sam pojeo troje jaja na svinjskoj masti i cetri telece hrenovke.za marendu 4 kroasana sa nutelom.za rucak dve porcije pasulja sa vratovinom i frtalj leba.za veceru makarone sa mesom i pred spavanje pola tepsije tiramisuja..i opet mi govore da se moram udebljat
Svaka cast ako se ne gojis pored toliko kalorija. Nego,nesto drugo mi pade na pamet. Nedaj Boze da si se ti uneredio u busu umjesto onog migranta kad si ih vozio,sve bi ih pobio. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 14/01/2016 : 19:19:44
|
mlad si jos Rado, pricekaj ... plus premalo akcije to jest previse sedenja i voila ...
treba se barem malo razmigavati i ne jesti prekasno i previse ... i ja sam vise manje suv, ali mi bojler vec polako raste 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 14/01/2016 : 19:52:55
|
quote: Originally posted by Poli
mlad si jos Rado, pricekaj ... plus premalo akcije to jest previse sedenja i voila ...
treba se barem malo razmigavati i ne jesti prekasno i previse ... i ja sam vise manje suv, ali mi bojler vec polako raste 
razmigavam se ja i previše i još nemam bojlerčić jer svaki dan barem dobar sat radim fizički ako ništa drugo brišem prozore i razvijam desanku inače, primetio sam da ste vi vegani svi neradnici nama fiziklacima treba meso svaki dan |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/01/2016 : 21:03:47
|
quote: Originally posted by mister T
Dukidule, ne brini, u pravu si u svim točkama 100%. Ja bih dodao: 1. piti najmanje 2l vode dnevno. Ljeti i kod povećane tjelesne aktivnosti piti još više vode... 2. Ujutro je najbolja kombinacija voća i orašastih plodova. 3. Uvečer izbjegavati ugljikohidrate (tjestenina, krumpir, kruh, riža, voće i rafinirani ugljikohidrati-"slatko"). Na taj način organizam preko noći ostaje s manjom količinom šećera i inzulina, te se počinju razgrađivati masne stanice (smanjuje se masno tkivo - čovjek mršavi). Time dolazimo i do pitanja količine sna - barem 7 sati.
1. ovisi o osobi 2. krivo 3. ako ne unosis UH ne znaci da će tijelo biti prazno |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 14/01/2016 : 21:26:26
|
Hrana bez mliječnih proizvoda, slatkog, svinjetine, alkohola i sokova kupovnih, kruh i to je to, al opet ovisi od organizma do organizma, ja sam kad sam se čistio od kandide izbacio ovo gore i jeo hrpu palačinki od pirovog brašna s mineralnom vodom, tropsko voće, krumpir, jaja, svo meso osim svinjetine i hrpu čipsa jeo i skinuo za 2 tjedna 7 kg, a sigurno nisam bio gladan, al opet kažem sve ovisi od organizma do organizma, sigurno netko tko bi želio smršati ne bi trebao jesti navečer, piti gazirane sokove i uopće sokove iz tetrapaka i slično te slatko i alkohol, minimalno kruha. U svakom slučaju što smo stariji to je i teže zadržati aktualnu kilažu. Kad je netko spomenuo kretanje, ja nemam auto i puno se krećem, pa to ne pomaže u opadanju kilaže. Netko je spomenuo i nepotrebne obroke, pa to je najteže kontrolirati, tako ljudski. Dalo bi se još o ovoj temi, sam treba dobra volja i odluka koje se treba držati i to je to! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 14/01/2016 : 21:35:34
|
quote: Originally posted by supermark 1. ovisi o osobi 2. krivo 3. ako ne unosis UH ne znaci da će tijelo biti prazno
1. zato i napisah najmanje 2L (u sve ovo, naravno, ne ubrajamo djecu i bolesne osobe). Preporučam knjigu "Vaše tijelo vapi za vodom - niste gladni, žedni ste", Fereydoon Batmanghelidj, DR. MED.
2. nije krivo, eventualno nije jedino što se može... Najbolja detoksikacija, pogotovo ako se ujutro popije i vode (2-4 dL). Također su dobri i smoothies - još ako imaš i dobar blender - sjajno! Zašto voće? Jer je najzdraviji izvor šećera, a šećeri su posebno potrebni ujutro kao priprema organizma za aktivnost. Voće, sušeno voće i med oslobađaju šećere u krv vrlo brzo, a orašasti plodovi sporo (od njih se sporije ogladni).
3. nije ni rečeno da će biti prazno, ali će koncentracija šećera i inzulina znatno pasti, pogotovo ako je od prethodnog obroka prošlo barem 4 - 5 sati.
Uostalom, pokušaj i prati rezultate - imam iskustva s time i vjeruj mi da je to to. Naravno da to nije jedini način. |
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 14/01/2016 : 21:50:28
|
quote: Originally posted by tex2
Hrana bez mliječnih proizvoda, slatkog, svinjetine, alkohola i sokova kupovnih, kruh i to je to, al opet ovisi od organizma do organizma, ja sam kad sam se čistio od kandide izbacio ovo gore i jeo hrpu palačinki od pirovog brašna s mineralnom vodom, tropsko voće, krumpir, jaja, svo meso osim svinjetine i hrpu čipsa jeo i skinuo za 2 tjedna 7 kg, a sigurno nisam bio gladan, al opet kažem sve ovisi od organizma do organizma, sigurno netko tko bi želio smršati ne bi trebao jesti navečer, piti gazirane sokove i uopće sokove iz tetrapaka i slično te slatko i alkohol, minimalno kruha. U svakom slučaju što smo stariji to je i teže zadržati aktualnu kilažu. Kad je netko spomenuo kretanje, ja nemam auto i puno se krećem, pa to ne pomaže u opadanju kilaže. Netko je spomenuo i nepotrebne obroke, pa to je najteže kontrolirati, tako ljudski. Dalo bi se još o ovoj temi, sam treba dobra volja i odluka koje se treba držati i to je to!
Mislim da si dobro rekao... Evo nekih detalja iz članka dr. Darka Marđetka, velikog autoriteta u ovoj grani medicine. Citiram: Ručak bi trebao biti bjelančevinasti obrok, dakle meso ili riba sa salatom i povrćem, nikako s kruhom, tjesteninom i općenito škrobnom hranom ili hranom na bazi žitarica jer se ugljikohidrati i bjelančevine probavljaju na potpuno različit način i u pravilnoj prehrani bi ih trebalo izbjegavati u istom obroku. Ljudski organizam napravljen je na način da se škrob razgrađuje u lužnatim pH vrijednostima, dok se proteini razgrađuju u kiselom mediju želuca, sa pH vrijednostima oko 2. Između pH 2 i pH 8 je milijun puta razlika u koncentraciji vodikovih protona, što znači da se organizam mora snažno aktivirati i potrošiti puno energije da bi istovremeno razgradio bjelančevinastu grupu namirnica i škrobnu hranu. Rezultat je neadekvatna razgradnja i bjelančevina i škrobnih namirnica. Nepotpuno razgrađene bjelančevine započinju u crijevu trunuti (putrefakcija), a škrob je podložan vrenju (fermentacija), što u konačnici rezultira autotoksičnim crijevnim sindromom (disbioza). Na taj način proizvodi se mnogo kiselih i toksičnih kemikalija koje ozbiljno truju probavni trakt. One dolaze krvlju u jetru koja do određene mjere uspijeva razgraditi te kemijski štetne tvari. Međutim, kada ne uspijeva u tome, postajemo depresivni, konfuzni, počinjemo gubiti pamćenje i koncentraciju, ne spavamo kako treba i postajemo agresivni, padaju nam imunološki kapaciteti i postajemo skloni raznim bolestima. Treba naglasiti da su mnoge od tih toksičnih kemikalija koje se proizvode u organizmu kancerogene. U slučaju gore spomenute fermentacije, povećava se sklonost za probleme s gljivicama (između ostalog i Kandide). |
Edited by - mister T on 14/01/2016 22:02:12 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/01/2016 : 22:00:45
|
Zadnju domisljatost oko pocetka dijete sam procitao pred nekoliko tjedana i veli da se ujutro nataste popije casa ili dvije vode i to umanjuje apetit i pojede se nesto tipa mlijeko i pahuljice sa zlicom meda,rucat mormalno, a vecera samo voce,jabuka ili mandarine tj. nesto iz te obitelji citrona.
Kako onda objasniti talijane koji jedu paste u maxi dozama , a slank su kao James Stewart😞? Ima tu i do genetike.... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/01/2016 : 22:27:04
|
Protiv kruha rovari sojin lobby... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 14/01/2016 : 22:32:01
|
Nije toliko loš kruh sam po sebi, iako nije najzdravija namirnica. Loš je kruh u krivoj kombinaciji. Na umu treba imati i to da se današnji prosječni kruh (zbog lošeg brašna, aditiva i velike količine kvasca) razlikuje od nekadašnjeg, pravog, kruha. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/01/2016 : 23:17:53
|
quote: Originally posted by nagor
Kada je to kruh postao ljudski neprijatelj broj jedan? Ja ne mogu bez kruha. :(
Ni ja, kada sam na poslu gdje sam prisiljen jesti suhu hranu taj dan riješim cijelu štrucu kruha. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 15/01/2016 : 08:23:40
|
prvi savjet ne valja drugi savjet ne valja treći savjet valja četvrti savjet ne valja peti savjet ne valja šesti savjet valja
Ok. Hajd' onda obrazloži zašto dotična četiri ne valjaju. No imaj pri tome na umu da je čovjek napisao "Kako smršaviti...?", što znači da su savjeti upućeni osobama dotične kategorije, dakle onima koje već imaju previše "špeka" na rebarcima. A u takvoj kategoriji nalazi se često i ciljna grupa ljudi, pa da kažemo, "unapređenih godina", na osnovu kojih im teško pada prihvatiti razne mukotrpne procese kojekakvih aktivnosti po teretanama i sl. Savjeti su bili potkovani isključivo medicinskim aspektom te bi se mogli naći i u sklopu teme "Kako zdravije živjeti?" P. S. I ako je sigurno u kontekstu ove teme nebitno, no pomenuo bih ipak da su na neki način sastavni i neophodan dio moga osobnog svakodnevnog posla. 
ne treba smanjivati broj obroka, nego jesti što češće, a ni smanjivati količinu kalorija cilj je jesti što više, a mršaviti gazirani sokovi su smeća i trebaju ih svi izbaciti, a ne samo oni na dijeti ali izbacivati UH i M se ne radi ljudi danas ne znaju mršaviti, sve što znaju je izbaciti većinu hrane iz prehrane i to je to to što netko uspješno mršavi, ne znači da zna mršaviti, kao one manekenke što pojedu tri lista salate u tjedan dana...
tako i drugi savjet da se jede voće za doručak! to je sve zdravo i ok, ali ljudima trebaju kalorije da mogu funkcionirati! koja normalna osoba može raditi na voću za doručak? to su savjeti iz cosmopolitana i teena... ne jedu se ni orašasti plodovi jer usporavaju probavu, a ujutro je ljudima potrebna brža energija jer im je tijelo cijelu noć gladno
kao što rekoh, ljudi ne znaju mršaviti, čuju nešto od babe ili nekoga tko nema pojma i drže se toga iako zapravo ne znaju to što mršaviš ne znači da znaš
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 15/01/2016 : 10:27:49
|
quote: Originally posted by emirem
Zadnju domisljatost oko pocetka dijete sam procitao pred nekoliko tjedana i veli da se ujutro nataste popije casa ili dvije vode i to umanjuje apetit i pojede se nesto tipa mlijeko i pahuljice sa zlicom meda,rucat mormalno, a vecera samo voce,jabuka ili mandarine tj. nesto iz te obitelji citrona.
Kako onda objasniti talijane koji jedu paste u maxi dozama , a slank su kao James Stewart😞? Ima tu i do genetike....
Ovo s talijanima je interesantno. Mislim da su kod njih ključne navike. Njihova pašta je uvijek al dente, ne miješaju UH (ako je pašta nam meniju, onda nema riže i krumpira), a paštom i drugim UH se ne jede kruh, uz jelo se obavezno pije dec vina, potpuno im je normalno da obrok im 3-5 slijedova. Jela jako baziraju na maslinovom ulju, pomidorima i parmezanu, uz razne aromatične biljke, što je sve zdravo i lagano. Ne kažem da jedu samo lagano jer imaju veliku tradiciju pripremanja i jedenja svinjetine (porchette, njam), međutim imaju neku kulturu kako se stvari kombiniraju i jedu. To se uči od doma.
Dugo sam mislio da je priča o njihovoj hrani samo mit, dok nisam došao tamo i probao kako spremaju. Od tada, svaki put kad sam u Italiji dobro jedem, a poslije ne prdim, ne pušem i ne stenjem od težine jela. Imaju tehniku. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 15/01/2016 : 10:33:38
|
quote:
ne treba smanjivati broj obroka, nego jesti što češće, a ni smanjivati količinu kalorija cilj je jesti što više, a mršaviti gazirani sokovi su smeća i trebaju ih svi izbaciti, a ne samo oni na dijeti ali izbacivati UH i M se ne radi ljudi danas ne znaju mršaviti, sve što znaju je izbaciti većinu hrane iz prehrane i to je to to što netko uspješno mršavi, ne znači da zna mršaviti, kao one manekenke što pojedu tri lista salate u tjedan dana...
tako i drugi savjet da se jede voće za doručak! to je sve zdravo i ok, ali ljudima trebaju kalorije da mogu funkcionirati! koja normalna osoba može raditi na voću za doručak? to su savjeti iz cosmopolitana i teena... ne jedu se ni orašasti plodovi jer usporavaju probavu, a ujutro je ljudima potrebna brža energija jer im je tijelo cijelu noć gladno
kao što rekoh, ljudi ne znaju mršaviti, čuju nešto od babe ili nekoga tko nema pojma i drže se toga iako zapravo ne znaju to što mršaviš ne znači da znaš
koja normalna osoba može raditi na voću za doručak? - pa valjda ona koja želi zdravo smršaviti! Zaboravljaš da je to tema. Ne samo voće nego voće + orašasti plodovi + voda. Inače, orašasti plodovi bogati su masnim kiselinama i mineralima što je posebno važno za osobe koje se bave fizičkim radom, predstavljaju grupu namirnica s najvećom kalorijskom vrijednosti (100 g oraha je kalorijski jednako kao otprilike 6 jaja). Koji bi bio tvoj prijedlog umjesto njih, da ne uspori probavu, a osigura dovoljno energije? Npr. sendvič sa šunkom, sirom i majonezom opteretio bi probavu - jako malo energije bi organizam dobio od toga, a izmorio bi se. Samo proteini za doručak? Sami po sebi su OK, ali sporo se probavljaju, dakle, nisu baš idealni za doručak... Brža energija? - rafinirani ugljikohidrati, voće, sušeno voće, ili napitci - svi oni jače ili slabije, ali kratkotrajno, povećavaju šećer u organizmu, šećer se brzo potroši i brzo nastupa osjećaj gladi. Osjećaj gladi nije dobar - jer on znači da je organizam (mozak) u energetskom deficitu - tipičan primjer za takav deficit je senvič šunka-sir-majoneza - dok se probava doslovce bori sa svim tim sastojcima u isto vrijeme, mozak ne dobiva energiju (osjeća se glad). Orašasti plodovi, pored svih svojih blagodati, sporo otpuštaju ugljikohidrate i produžuju sitost - sporije se dešava deficit. I za jutranje međuobroke dobri su voće i orašasti polodovi. Do ručka se može pojesti i nekoliko takvih obroka/međuobroka - teško se može pretjerati u tome, jer nije štetno. Nigdje nije rečeno da treba gladovati. Suprotno od toga. Uvijek treba biti prisutan osjećaj sitosti (uz zdrave obroke), i u tome je ključ uspjeha... I, usput budi rečeno, ja ne govorim o tekstovima iz Cosma, Teena i sličnih popularnih časopisa... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 15/01/2016 : 10:45:48
|
onaj tko zna mrsaviti će za dorucak unijeti 500 kalorija iz sporih UH i proteina ja nisam nikad išao ispod tog minimuma
voće + orašasti plodovi nisu nikad dobra kombinacija jer šećer iz voća diže razinu inzulina u krvi, taman da bi se masti iz orašastih plodova što bolje spremili u salo još to u kombinaciji sa nedostatkom proteina je odlična kombinacija za izgubiti sve mišiće
kombinacija sendviča sa šunkom, odnosno ugljikohidrata i proteina, bi bila puno bolja od ove tvoje kombinacije banane i orasa
|
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 15/01/2016 : 10:48:01
|
quote:
Ovo s talijanima je interesantno. Mislim da su kod njih ključne navike. Njihova pašta je uvijek al dente, ne miješaju UH (ako je pašta nam meniju, onda nema riže i krumpira), a paštom i drugim UH se ne jede kruh, uz jelo se obavezno pije dec vina, potpuno im je normalno da obrok im 3-5 slijedova. Jela jako baziraju na maslinovom ulju, pomidorima i parmezanu, uz razne aromatične biljke, što je sve zdravo i lagano. Ne kažem da jedu samo lagano jer imaju veliku tradiciju pripremanja i jedenja svinjetine (porchette, njam), međutim imaju neku kulturu kako se stvari kombiniraju i jedu. To se uči od doma.
Dugo sam mislio da je priča o njihovoj hrani samo mit, dok nisam došao tamo i probao kako spremaju. Od tada, svaki put kad sam u Italiji dobro jedem, a poslije ne prdim, ne pušem i ne stenjem od težine jela. Imaju tehniku.
Sve si dobro rekao, pogotovo boldano! K tome, s tjesteninom rijetko kombiniraju proteine, i to u malim količinama. I još da srušimo mit o vitkim Talijanima - ima i kod njih pretilih, bez brige. |
 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 15/01/2016 : 10:54:23
|
Ja kako se oženih, dobi 10-tak kila Imao 85, sad 96. Doduše brio sam sve što mi je došli pod ruku, slatkiše i grickalice najviše. Sad moram na mršanje ili mijenjati garderobu, sve mi tijesno u pm. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
 |
|
mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts
Posted - 15/01/2016 : 11:06:15
|
onaj tko zna mrsaviti će za dorucak unijeti 500 kalorija iz sporih UH i proteina ja nisam nikad išao ispod tog minimuma
voće + orašasti plodovi nisu nikad dobra kombinacija jer šećer iz voća diže razinu inzulina u krvi, taman da bi se masti iz orašastih plodova što bolje spremili u salo još to u kombinaciji sa nedostatkom proteina je odlična kombinacija za izgubiti sve mišiće
kombinacija sendviča sa šunkom, odnosno ugljikohidrata i proteina, bi bila puno bolja od ove tvoje kombinacije banane i orasa
Boldano: nemoj se ljutit ali sorry   O ovom problemu pročitati moj odgovor za tex2 iznad, jer su to činjenice činjenica! Također, naglašavam da ja nekoliko zadnjih postova govorim samo o doručku i međuobrocima do ručka. Za ostale obroke do kraja dana stvari stoje drukčije !
Očito biokemiju, biofiziku i fiziologiju nismo učili iz istih udžbenika i članaka na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, što je moguće samo ako se jako razlikujemo u godini rođenja, barem 20-tak godina... Ja sam rođen 1978. - možda sam u zaostatku, al ako bih ja bio u tolikom zaostaku da se literatura toliko promijenila, bi ti trenutno imao 18 god 
Nek ekipa proba tvoje i moje, pa da vidimo rezultate - jako puno je individualnih stvari koje igraju ulogu (genetika, metabolizam, navike, tjelesna aktivnost, dob, spol, opće zdravlje), ali neke univerzalne činjenice moraju se uzimati u obzir. |
Edited by - mister T on 15/01/2016 11:17:48 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 15/01/2016 : 11:48:18
|
ne znam zašto bih se ljutio, napisao sam ti u gornjem postu zasto si u krivu
može on probati moju i tvoju prehranu, tvoja će mu odgovarati ako je žensko, i ima do 55kg, a cilj mu je smanjiti unos kalorija na 1300 dnevno, sa jedinim ciljem da smrsavi a moja prehrana će mu odgovarati ako je sportaš koji pokušava očuvati mišićnu masu |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/01/2016 : 11:51:34
|
prehrana sa cikliranjem UH je dobitna kombinacija.i ubacite slobodno trening u teretani,tri put tjedno uz osnovne vježbe(benč,čučanj,mrtvo,veslanja).neće vas ubit.
|
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Topic  |
|
|
|