Author |
Topic |
tihomirduras
Senior Member
1838 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 15/01/2016 : 12:02:37
|
quote: Originally posted by gerilac1
Ja kako se oženih, dobi 10-tak kila Imao 85, sad 96. Doduše brio sam sve što mi je došli pod ruku, slatkiše i grickalice najviše. Sad moram na mršanje ili mijenjati garderobu, sve mi tijesno u pm.
isti slučaj oženitisa čak sam istom promjenom u kilaži, dakle prije ženidbe bi jeo sve i svašta većinom sendviće, krumpiriće plivali su u masti samo tako, neredovita ishrana i prehrana sa hrpom nezdrave hrane čips, gazirana pića, alkohol u potocima itd., a kilaža uvijek oko 80-tak, od kad sam se oženio samo zdrava hrana ono kelj, poriluk, cvjetača, brokula (za neke biljke nisam ni znao da postoje i još da su jestive ) , voće skoro svaki dan nešto i sve to redovito i umjereno bez junk fooda , i opet sam skoro na 100 , znao sam da je problem žena, a ne ja |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
mister T
Starting Member
Croatia
51 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 15/01/2016 : 13:52:36
|
quote: Originally posted by supermark
ne znam zašto bih se ljutio, napisao sam ti u gornjem postu zasto si u krivu
može on probati moju i tvoju prehranu, tvoja će mu odgovarati ako je žensko, i ima do 55kg, a cilj mu je smanjiti unos kalorija na 1300 dnevno, sa jedinim ciljem da smrsavi a moja prehrana će mu odgovarati ako je sportaš koji pokušava očuvati mišićnu masu
1. Kalorije - po meni, tu jako griješiš - kalorije su relativna stvar, ovisne o više faktora (dob, spol, aktivnost, ...), a metabolizam proteina i probavni mehanizmi nisu relativna stvar, princip je isti kod svih homo sapiensa.
2. Pustimo sad sportaše koji žele očuvati tjelesnu masu, ne govorimo o njima - oni nisu prosjek, a kladim se da vrhunskom sportašu doktor/nutricionist ne preporuča sendviče i kombiniranje neadekvatnih vrsta namirnica. Ovdje govorimo o mršavljenju, a nužan element za mršavljenje je pravilna prehrana.
3. Dakle, zašto bi čovjek gubio mišićnu masu zbog mojeg prijedloga? Zbog zdravog i ispravnog doručka? Zapeli smo kod doručka, što je s ostalim dnevnim obrocima? Proteine (koji imaju ulogu i u očuvanju i povećanju mišićne mase)je najbolje unositi za ručak, u kombinaciji samo s povrćem. Za ručak više, za večeru manje količine, i naravno, raznovrsno. Ponovo, i to je neosporivo: proteini se probavljaju sporo i najbolje da ih ništa ne ometa (a ometa ih npr.škrob/kruh - ranije spomenuta putrefakcija). Jedino s povrćem (izuzev krumpira) se proteini dobro poklapaju.
4. Ako nije pre privatno, Volio bih znati je li ti ova problematika posao/struka, ako nije onda od kuda crpiš informacije, pa da eventualno nadopunim znanje ili naučim nešto novo. Nutricionizam nije primarno područje mog interesa i posla, ali mi je zanimljivo, pokupim dosta informaciju usput, a podlogu za to (edukaciju u fiziologiji, endokrinologiji i biokemiji) imam.
Ovo je i moj "over & out" - već pilim ljude ovim kobasicama od postova |
Baš dobra boja za potpis... |
Edited by - mister T on 15/01/2016 13:55:56 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/01/2016 : 15:12:39
|
quote: Originally posted by mister T
ne znam zašto bih se ljutio, napisao sam ti u gornjem postu zasto si u krivu
može on probati moju i tvoju prehranu, tvoja će mu odgovarati ako je žensko, i ima do 55kg, a cilj mu je smanjiti unos kalorija na 1300 dnevno, sa jedinim ciljem da smrsavi a moja prehrana će mu odgovarati ako je sportaš koji pokušava očuvati mišićnu masu
1. Kalorije - po meni, tu jako griješiš - kalorije su relativna stvar, ovisne o više faktora (dob, spol, aktivnost, ...), a metabolizam proteina i probavni mehanizmi nisu relativna stvar, princip je isti kod svih homo sapiensa.
2. Pustimo sad sportaše koji žele očuvati tjelesnu masu, ne govorimo o njima - oni nisu prosjek, a kladim se da vrhunskom sportašu doktor/nutricionist ne preporuča sendviče i kombiniranje neadekvatnih vrsta namirnica. Ovdje govorimo o mršavljenju, a nužan element za mršavljenje je pravilna prehrana.
3. Dakle, zašto bi čovjek gubio mišićnu masu zbog mojeg prijedloga? Zbog zdravog i ispravnog doručka? Zapeli smo kod doručka, što je s ostalim dnevnim obrocima? Proteine (koji imaju ulogu i u očuvanju i povećanju mišićne mase)je najbolje unositi za ručak, u kombinaciji samo s povrćem. Za ručak više, za večeru manje količine, i naravno, raznovrsno. Ponovo, i to je neosporivo: proteini se probavljaju sporo i najbolje da ih ništa ne ometa (a ometa ih npr.škrob/kruh - ranije spomenuta putrefakcija). Jedino s povrćem (izuzev krumpira) se proteini dobro poklapaju.
4. Ako nije pre privatno, Volio bih znati je li ti ova problematika posao/struka, ako nije onda od kuda crpiš informacije, pa da eventualno nadopunim znanje ili naučim nešto novo. Nutricionizam nije primarno područje mog interesa i posla, ali mi je zanimljivo, pokupim dosta informaciju usput, a podlogu za to (edukaciju u fiziologiji, endokrinologiji i biokemiji) imam.
Ovo je i moj "over & out" - već pilim ljude ovim kobasicama od postova
1. naravno da su kalorije relativna stvar, ali smanjivanjem kalorija dolazi i do usporavanjem metabolizma to je jedan od razloga zasto se treba teziti unosu sto vecem broju kalorija i vecoj potrosnji, nego manjem unosu i manjoj potrosnji
2. UH + P je idealan obrok za početak dana, UH zbog energije i P zbog mišića voće i orasi nisu, lijepo sam ti napisao zašto: jer šećer iz voća diže razinu inzulina u krvi, taman da bi se masti iz orašastih plodova što bolje spremili u salo a mišići cijelu noć gladuju zbog nedostatka proteina i onda umjesto da ih dobiju za što prije, za doručak unose se UH + M, odnosno voće i orasi
3. napisao sam gore zašto bi čovjek gubio mišiće a proteini se mogu unositi i sa mastima i sa ugljikohidratima, najgora kombinacija je UH + M, a baš to su orasi i voće
4. bavim se sportom i prehranom i eksperimentiram sa time godinama načitan sam po pitanju sportske prehrane, također i u doticaju sa sportašima koji su stručnjaci na tom polju i znam kako stvari funkcioniraju
5. ima puno glupljih rasprava na forumu od ove, pa ako ljudima nije muka od politike i sličnih gluposti, neće im ni smetati ni da nešto pametno nauče iz naše prepiske |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12469 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 15/01/2016 : 16:52:53
|
quote: Originally posted by tihomirduras
Ja kako se oženih, dobi 10-tak kila Imao 85, sad 96. Doduše brio sam sve što mi je došli pod ruku, slatkiše i grickalice najviše. Sad moram na mršanje ili mijenjati garderobu, sve mi tijesno u pm.
isti slučaj oženitisa čak sam istom promjenom u kilaži, dakle prije ženidbe bi jeo sve i svašta većinom sendviće, krumpiriće plivali su u masti samo tako, neredovita ishrana i prehrana sa hrpom nezdrave hrane čips, gazirana pića, alkohol u potocima itd., a kilaža uvijek oko 80-tak, od kad sam se oženio samo zdrava hrana ono kelj, poriluk, cvjetača, brokula (za neke biljke nisam ni znao da postoje i još da su jestive ) , voće skoro svaki dan nešto i sve to redovito i umjereno bez junk fooda , i opet sam skoro na 100 , znao sam da je problem žena, a ne ja
Slažem se, žene su i ovaj put krive. Kod mene slična situacija. Za blagdane sam bio desetak dana bez žene i skinuo 5 kila. Recept je dakle jednostavan |
Have mercy |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 15/01/2016 : 17:10:24
|
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by tihomirduras
isti slučaj oženitisa čak sam istom promjenom u kilaži, dakle prije ženidbe bi jeo sve i svašta većinom sendviće, krumpiriće plivali su u masti samo tako, neredovita ishrana i prehrana sa hrpom nezdrave hrane čips, gazirana pića, alkohol u potocima itd., a kilaža uvijek oko 80-tak, od kad sam se oženio samo zdrava hrana ono kelj, poriluk, cvjetača, brokula (za neke biljke nisam ni znao da postoje i još da su jestive ) , voće skoro svaki dan nešto i sve to redovito i umjereno bez junk fooda , i opet sam skoro na 100 , znao sam da je problem žena, a ne ja
Slažem se, žene su i ovaj put krive. Kod mene slična situacija. Za blagdane sam bio desetak dana bez žene i skinuo 5 kila. Recept je dakle jednostavan
svete riječi prijatelju |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 15/01/2016 : 18:00:08
|
Sad kad je mlađo probio led i ja odlučih smršaviti i pritom početi trčati. Čitam po netu da treba više unositi ugljikohidrata, ima li tko kakav savjet što se tiče prehrane i trčanja |
always progressive, never conventional! |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3021 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 15/01/2016 : 18:14:34
|
quote: Originally posted by fikus
Sad kad je mlađo probio led i ja odlučih smršaviti i pritom početi trčati. Čitam po netu da treba više unositi ugljikohidrata, ima li tko kakav savjet što se tiče prehrane i trčanja
više puta dnevno jedi manje porcije i to raznovrsno. izbjegavaj slatko, žitarice i mliječne proizvode. jedi povrće, voće i meso. (ne mesne prerađevine).
drugim riječima, trči puno, jedi malo i smršavit ćeš. pritom moraš voditi računa o dovoljnom unosu proteina, da nahraniš mišiće. za to ti je dobro meso, jaja i riba.
p.s. ne moraš trčati maraton da bi smršavio. možeš trčati i kraće ali brže. tri puta tjedno trči po 30min i drži se raznovrsne laganije prehrane i za mjesec dana ćeš već vidjeti velike promjene. govorim iz iskustva. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
Edited by - xilrion on 15/01/2016 18:15:31 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/01/2016 : 18:55:18
|
što se tiče trčanja,ako neko ima volje ali mu se baš i ne da,najbolje je zavezat komad krmenadla oko nožnog gležnja i malo prošetat po kvartu gdje ima pasa
|
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7364 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/01/2016 : 19:08:10
|
zvuči otrcano, ali fakat se treba riješiti šečera iz prehrane ili njegov unos smanjiti na najmanju moguću mjeru. moja iskustva s mršavljenjem; puno tekučine, jabuke (koje su zamjenile slatkiše) i redovito vježbanje (ne pretjerano) rezultirali su sa 15 kilograma manje u roku dva mjeseca. tačnije, sa 93 kilograma spao na 78 kilograma. no, to je bilo prije koju godinu. kako mi se život u posljednjih godinu dana dosta promijenio i nemam vremena držati se spomenutog "zdravog" ritma života... opet se približavam devedeset kilograma. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47124 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/01/2016 : 19:52:10
|
quote: Originally posted by adriano
Ujutro popijte toplu limunadu ili još bolje crveni grejp i limun zajedno i smršavit ćete u najkraćem roku.
provaj s dopon |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 15/01/2016 : 20:40:51
|
Imaš pravo. Slabo sam vidio debelih đankija. Valjda dop nije kaloričan ko alkohol. Treba probati, ionako se osim kila nema šta izgubiti. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/01/2016 : 20:48:01
|
quote: Originally posted by mladjo
Jedi više hrane.
Ne djeluje kod svakoga, ako se dobro osjećam mogu pojesti cijelo čudo (pogotovo kruha) ali nikakve koristi. Kolega s posla zna često reći da bi mi zabranio jesti jer se ništa ne primjećuje na meni i da samo bezveze uništavam hranu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 15/01/2016 : 20:52:48
|
quote: Originally posted by xilrion
Sad kad je mlađo probio led i ja odlučih smršaviti i pritom početi trčati. Čitam po netu da treba više unositi ugljikohidrata, ima li tko kakav savjet što se tiče prehrane i trčanja
više puta dnevno jedi manje porcije i to raznovrsno. izbjegavaj slatko, žitarice i mliječne proizvode. jedi povrće, voće i meso. (ne mesne prerađevine).
drugim riječima, trči puno, jedi malo i smršavit ćeš. pritom moraš voditi računa o dovoljnom unosu proteina, da nahraniš mišiće. za to ti je dobro meso, jaja i riba.
p.s. ne moraš trčati maraton da bi smršavio. možeš trčati i kraće ali brže. tri puta tjedno trči po 30min i drži se raznovrsne laganije prehrane i za mjesec dana ćeš već vidjeti velike promjene. govorim iz iskustva.
Ideš na kakve utrke ili onako rekreativno? |
always progressive, never conventional! |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7364 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/01/2016 : 20:56:05
|
quote: Originally posted by raic1922
Evo jedno potpuno suprotno pitanje: Kako se uspješno udebljati?
na zdrav način; dizanjem utega, hranom bogatom proteinima i kreatinom. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 15/01/2016 : 21:07:34
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by mladjo
Jedi više hrane.
Ne djeluje kod svakoga, ako se dobro osjećam mogu pojesti cijelo čudo (pogotovo kruha) ali nikakve koristi. Kolega s posla zna često reći da bi mi zabranio jesti jer se ništa ne primjećuje na meni i da samo bezveze uništavam hranu.
Djeluje na svakoga. Ako se ne debljaš, znači da ne jedeš dovoljno. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/01/2016 : 21:18:25
|
Koliko bi to trebalo biti dovoljno, 5 kg kruha dnevno ili više? Možda ima nešto u genetici i činjenici da nikada nisam koristio nikakve tablete. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
Edited by - DODSFERD on 15/01/2016 21:19:57 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 15/01/2016 : 21:51:49
|
Koliko bi to trebalo biti dovoljno, 5 kg kruha dnevno ili više? Možda ima nešto u genetici i činjenici da nikada nisam koristio nikakve tablete.
Ako zaista jedes za troicu a ostajes mrsav onda imas probleme sa stitnjacom(ovako se valjda zove, 21 god sam Van domovine pa nisam siguran), i ako nista ne poduzmes vjerovatno ces vrlo rano otegnuti papke. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12469 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 15/01/2016 : 21:57:21
|
quote: Originally posted by senokute
Koliko bi to trebalo biti dovoljno, 5 kg kruha dnevno ili više? Možda ima nešto u genetici i činjenici da nikada nisam koristio nikakve tablete.
Ako zaista jedes za troicu a ostajes mrsav onda imas probleme sa stitnjacom(ovako se valjda zove, 21 god sam Van domovine pa nisam siguran), i ako nista ne poduzmes vjerovatno ces vrlo rano otegnuti papke.
slikovito
ili prdnuti u šišu
|
Have mercy |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 15/01/2016 : 22:03:14
|
quote: Originally posted by senokute
Ako zaista jedes za troicu a ostajes mrsav onda imas probleme sa stitnjacom(ovako se valjda zove, 21 god sam Van domovine pa nisam siguran), i ako nista ne poduzmes vjerovatno ces vrlo rano otegnuti papke.
Iz iskustva znam da ljudi uglavnom misle da puno jedu Kad se stavi na papir i izracuna se - na kraju ispadne da to i nije toliko puno |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3021 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 15/01/2016 : 22:08:48
|
quote: Originally posted by xilrion
p.s. ne moraš trčati maraton da bi smršavio. možeš trčati i kraće ali brže. tri puta tjedno trči po 30min i drži se raznovrsne laganije prehrane i za mjesec dana ćeš već vidjeti velike promjene. govorim iz iskustva.
Ideš na kakve utrke ili onako rekreativno?
ma, jok. rekreativno, a i to nisam već neko vrijeme. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47124 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/01/2016 : 22:12:14
|
Kakve tablete? Kruh nema puno kalorija. To je sve lagano.
antipsihotike i sedative. al ih ti više ne koristiš? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Topic |
|
|
|