forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kako uspješno smršaviti?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

tihomirduras
Senior Member

1838 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 15/01/2016 : 12:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

Ja kako se oženih, dobi 10-tak kila Imao 85, sad 96. Doduše brio sam sve što mi je došli pod ruku, slatkiše i grickalice najviše. Sad moram na mršanje ili mijenjati garderobu, sve mi tijesno u pm.

isti slučaj oženitisa čak sam istom promjenom u kilaži, dakle prije ženidbe bi jeo sve i svašta većinom sendviće, krumpiriće plivali su u masti samo tako, neredovita ishrana i prehrana sa hrpom nezdrave hrane čips, gazirana pića, alkohol u potocima itd., a kilaža uvijek oko 80-tak, od kad sam se oženio samo zdrava hrana ono kelj, poriluk, cvjetača, brokula (za neke biljke nisam ni znao da postoje i još da su jestive ) , voće skoro svaki dan nešto i sve to redovito i umjereno bez junk fooda , i opet sam skoro na 100 , znao sam da je problem žena, a ne ja
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/01/2016 : 13:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
To znači da pod hitno trebaš mijenjati ženu a ne prehranu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

mister T
Starting Member

Croatia
51 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 15/01/2016 : 13:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mister T a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

ne znam zašto bih se ljutio,
napisao sam ti u gornjem postu zasto si u krivu

može on probati moju i tvoju prehranu,
tvoja će mu odgovarati ako je žensko, i ima do 55kg, a cilj mu je smanjiti unos kalorija na 1300 dnevno, sa jedinim ciljem da smrsavi
a moja prehrana će mu odgovarati ako je sportaš koji pokušava očuvati mišićnu masu

1. Kalorije - po meni, tu jako griješiš - kalorije su relativna stvar, ovisne o više faktora (dob, spol, aktivnost, ...), a metabolizam proteina i probavni mehanizmi nisu relativna stvar, princip je isti kod svih homo sapiensa.

2. Pustimo sad sportaše koji žele očuvati tjelesnu masu, ne govorimo o njima - oni nisu prosjek, a kladim se da vrhunskom sportašu doktor/nutricionist ne preporuča sendviče i kombiniranje neadekvatnih vrsta namirnica.
Ovdje govorimo o mršavljenju, a nužan element za mršavljenje je pravilna prehrana.

3. Dakle, zašto bi čovjek gubio mišićnu masu zbog mojeg prijedloga? Zbog zdravog i ispravnog doručka? Zapeli smo kod doručka, što je s ostalim dnevnim obrocima? Proteine (koji imaju ulogu i u očuvanju i povećanju mišićne mase)je najbolje unositi za ručak, u kombinaciji samo s povrćem. Za ručak više, za večeru manje količine, i naravno, raznovrsno. Ponovo, i to je neosporivo: proteini se probavljaju sporo i najbolje da ih ništa ne ometa (a ometa ih npr.škrob/kruh - ranije spomenuta putrefakcija). Jedino s povrćem (izuzev krumpira) se proteini dobro poklapaju.

4. Ako nije pre privatno, Volio bih znati je li ti ova problematika posao/struka, ako nije onda od kuda crpiš informacije, pa da eventualno nadopunim znanje ili naučim nešto novo. Nutricionizam nije primarno područje mog interesa i posla, ali mi je zanimljivo, pokupim dosta informaciju usput, a podlogu za to (edukaciju u fiziologiji, endokrinologiji i biokemiji) imam.

Ovo je i moj "over & out" - već pilim ljude ovim kobasicama od postova

Baš dobra boja za potpis...

Edited by - mister T on 15/01/2016 13:55:56
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/01/2016 : 15:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister T

quote:

ne znam zašto bih se ljutio,
napisao sam ti u gornjem postu zasto si u krivu

može on probati moju i tvoju prehranu,
tvoja će mu odgovarati ako je žensko, i ima do 55kg, a cilj mu je smanjiti unos kalorija na 1300 dnevno, sa jedinim ciljem da smrsavi
a moja prehrana će mu odgovarati ako je sportaš koji pokušava očuvati mišićnu masu

1. Kalorije - po meni, tu jako griješiš - kalorije su relativna stvar, ovisne o više faktora (dob, spol, aktivnost, ...), a metabolizam proteina i probavni mehanizmi nisu relativna stvar, princip je isti kod svih homo sapiensa.

2. Pustimo sad sportaše koji žele očuvati tjelesnu masu, ne govorimo o njima - oni nisu prosjek, a kladim se da vrhunskom sportašu doktor/nutricionist ne preporuča sendviče i kombiniranje neadekvatnih vrsta namirnica.
Ovdje govorimo o mršavljenju, a nužan element za mršavljenje je pravilna prehrana.

3. Dakle, zašto bi čovjek gubio mišićnu masu zbog mojeg prijedloga? Zbog zdravog i ispravnog doručka? Zapeli smo kod doručka, što je s ostalim dnevnim obrocima? Proteine (koji imaju ulogu i u očuvanju i povećanju mišićne mase)je najbolje unositi za ručak, u kombinaciji samo s povrćem. Za ručak više, za večeru manje količine, i naravno, raznovrsno. Ponovo, i to je neosporivo: proteini se probavljaju sporo i najbolje da ih ništa ne ometa (a ometa ih npr.škrob/kruh - ranije spomenuta putrefakcija). Jedino s povrćem (izuzev krumpira) se proteini dobro poklapaju.

4. Ako nije pre privatno, Volio bih znati je li ti ova problematika posao/struka, ako nije onda od kuda crpiš informacije, pa da eventualno nadopunim znanje ili naučim nešto novo. Nutricionizam nije primarno područje mog interesa i posla, ali mi je zanimljivo, pokupim dosta informaciju usput, a podlogu za to (edukaciju u fiziologiji, endokrinologiji i biokemiji) imam.

Ovo je i moj "over & out" - već pilim ljude ovim kobasicama od postova

1. naravno da su kalorije relativna stvar, ali smanjivanjem kalorija dolazi i do usporavanjem metabolizma
to je jedan od razloga zasto se treba teziti unosu sto vecem broju kalorija i vecoj potrosnji, nego manjem unosu i manjoj potrosnji

2. UH + P je idealan obrok za početak dana, UH zbog energije i P zbog mišića
voće i orasi nisu, lijepo sam ti napisao zašto: jer šećer iz voća diže razinu inzulina u krvi, taman da bi se masti iz orašastih plodova što bolje spremili u salo
a mišići cijelu noć gladuju zbog nedostatka proteina i onda umjesto da ih dobiju za što prije, za doručak unose se UH + M, odnosno voće i orasi

3. napisao sam gore zašto bi čovjek gubio mišiće
a proteini se mogu unositi i sa mastima i sa ugljikohidratima,
najgora kombinacija je UH + M, a baš to su orasi i voće

4. bavim se sportom i prehranom i eksperimentiram sa time godinama
načitan sam po pitanju sportske prehrane, također i u doticaju sa sportašima koji su stručnjaci na tom polju i znam kako stvari funkcioniraju

5. ima puno glupljih rasprava na forumu od ove, pa ako ljudima nije muka od politike i sličnih gluposti, neće im ni smetati ni da nešto pametno nauče iz naše prepiske
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12469 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/01/2016 : 16:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

quote:

Ja kako se oženih, dobi 10-tak kila Imao 85, sad 96. Doduše brio sam sve što mi je došli pod ruku, slatkiše i grickalice najviše. Sad moram na mršanje ili mijenjati garderobu, sve mi tijesno u pm.

isti slučaj oženitisa čak sam istom promjenom u kilaži, dakle prije ženidbe bi jeo sve i svašta većinom sendviće, krumpiriće plivali su u masti samo tako, neredovita ishrana i prehrana sa hrpom nezdrave hrane čips, gazirana pića, alkohol u potocima itd., a kilaža uvijek oko 80-tak, od kad sam se oženio samo zdrava hrana ono kelj, poriluk, cvjetača, brokula (za neke biljke nisam ni znao da postoje i još da su jestive ) , voće skoro svaki dan nešto i sve to redovito i umjereno bez junk fooda , i opet sam skoro na 100 , znao sam da je problem žena, a ne ja

Slažem se, žene su i ovaj put krive.
Kod mene slična situacija.
Za blagdane sam bio desetak dana bez žene i skinuo 5 kila.
Recept je dakle jednostavan

Have mercy
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 15/01/2016 : 17:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:
Originally posted by tihomirduras

quote:

Slažem se, žene su i ovaj put krive.
Kod mene slična situacija.
Za blagdane sam bio desetak dana bez žene i skinuo 5 kila.
Recept je dakle jednostavan

svete riječi prijatelju

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 15/01/2016 : 18:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Sad kad je mlađo probio led i ja odlučih smršaviti i pritom početi trčati. Čitam po netu da treba više unositi ugljikohidrata, ima li tko kakav savjet što se tiče prehrane i trčanja

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3021 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 15/01/2016 : 18:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fikus

Sad kad je mlađo probio led i ja odlučih smršaviti i pritom početi trčati. Čitam po netu da treba više unositi ugljikohidrata, ima li tko kakav savjet što se tiče prehrane i trčanja

više puta dnevno jedi manje porcije i to raznovrsno. izbjegavaj slatko, žitarice i mliječne proizvode. jedi povrće, voće i meso. (ne mesne prerađevine).

drugim riječima, trči puno, jedi malo i smršavit ćeš. pritom moraš voditi računa o dovoljnom unosu proteina, da nahraniš mišiće. za to ti je dobro meso, jaja i riba.

p.s. ne moraš trčati maraton da bi smršavio. možeš trčati i kraće ali brže. tri puta tjedno trči po 30min i drži se raznovrsne laganije prehrane i za mjesec dana ćeš već vidjeti velike promjene. govorim iz iskustva.

https://xilrion.deviantart.com/

Edited by - xilrion on 15/01/2016 18:15:31
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 15/01/2016 : 18:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
što se tiče trčanja,ako neko ima volje ali mu se baš i ne da,najbolje je zavezat komad krmenadla oko nožnog gležnja i malo prošetat po kvartu gdje ima pasa

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 15/01/2016 : 19:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Evo jedno potpuno suprotno pitanje:
Kako se uspješno udebljati?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/01/2016 : 19:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jedi više hrane.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7364 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/01/2016 : 19:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
zvuči otrcano, ali fakat se treba riješiti šečera iz prehrane ili njegov unos smanjiti na najmanju moguću mjeru. moja iskustva s mršavljenjem; puno tekučine, jabuke (koje su zamjenile slatkiše) i redovito vježbanje (ne pretjerano) rezultirali su sa 15 kilograma manje u roku dva mjeseca. tačnije, sa 93 kilograma spao na 78 kilograma. no, to je bilo prije koju godinu. kako mi se život u posljednjih godinu dana dosta promijenio i nemam vremena držati se spomenutog "zdravog" ritma života... opet se približavam devedeset kilograma.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47124 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/01/2016 : 19:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Ujutro popijte toplu limunadu ili još bolje crveni grejp i limun zajedno i smršavit ćete u najkraćem roku.

provaj s dopon

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 15/01/2016 : 20:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Imaš pravo.
Slabo sam vidio debelih đankija.
Valjda dop nije kaloričan ko alkohol.
Treba probati, ionako se osim kila nema šta izgubiti.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/01/2016 : 20:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Jedi više hrane.

Ne djeluje kod svakoga, ako se dobro osjećam mogu pojesti cijelo čudo (pogotovo kruha) ali nikakve koristi.
Kolega s posla zna često reći da bi mi zabranio jesti jer se ništa ne primjećuje na meni i da samo bezveze uništavam hranu.

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 15/01/2016 : 20:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

quote:

više puta dnevno jedi manje porcije i to raznovrsno. izbjegavaj slatko, žitarice i mliječne proizvode. jedi povrće, voće i meso. (ne mesne prerađevine).

drugim riječima, trči puno, jedi malo i smršavit ćeš. pritom moraš voditi računa o dovoljnom unosu proteina, da nahraniš mišiće. za to ti je dobro meso, jaja i riba.

p.s. ne moraš trčati maraton da bi smršavio. možeš trčati i kraće ali brže. tri puta tjedno trči po 30min i drži se raznovrsne laganije prehrane i za mjesec dana ćeš već vidjeti velike promjene. govorim iz iskustva.

Ideš na kakve utrke ili onako rekreativno?

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7364 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/01/2016 : 20:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by raic1922

Evo jedno potpuno suprotno pitanje:
Kako se uspješno udebljati?

na zdrav način; dizanjem utega, hranom bogatom proteinima i kreatinom.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/01/2016 : 21:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by mladjo

Jedi više hrane.

Ne djeluje kod svakoga, ako se dobro osjećam mogu pojesti cijelo čudo (pogotovo kruha) ali nikakve koristi.
Kolega s posla zna često reći da bi mi zabranio jesti jer se ništa ne primjećuje na meni i da samo bezveze uništavam hranu.

Djeluje na svakoga.
Ako se ne debljaš, znači da ne jedeš dovoljno.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/01/2016 : 21:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Koliko bi to trebalo biti dovoljno, 5 kg kruha dnevno ili više?
Možda ima nešto u genetici i činjenici da nikada nisam koristio nikakve tablete.

Edited by - DODSFERD on 15/01/2016 21:19:57
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/01/2016 : 21:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Kakve tablete?
Kruh nema puno kalorija.
To je sve lagano.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 15/01/2016 : 21:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda ima nešto u genetici i činjenici da nikada nisam koristio nikakve tablete.

Ako zaista jedes za troicu a ostajes mrsav onda imas probleme sa stitnjacom(ovako se valjda zove, 21 god sam Van domovine pa nisam siguran), i ako nista ne poduzmes vjerovatno ces vrlo rano otegnuti papke.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12469 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/01/2016 : 21:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:

Ako zaista jedes za troicu a ostajes mrsav onda imas probleme sa stitnjacom(ovako se valjda zove, 21 god sam Van domovine pa nisam siguran), i ako nista ne poduzmes vjerovatno ces vrlo rano otegnuti papke.

slikovito

ili prdnuti u šišu

Have mercy
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/01/2016 : 22:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:

Iz iskustva znam da ljudi uglavnom misle da puno jedu
Kad se stavi na papir i izracuna se - na kraju ispadne da to i nije toliko puno
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3021 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 15/01/2016 : 22:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by xilrion

quote:

Ideš na kakve utrke ili onako rekreativno?

ma, jok. rekreativno, a i to nisam već neko vrijeme.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47124 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/01/2016 : 22:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakve tablete?
Kruh nema puno kalorija.
To je sve lagano.

antipsihotike i sedative. al ih ti više ne koristiš?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000