forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 vegetarijanci,vegani i prijatelji životinja!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/01/2016 : 15:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Obi

http://www.ecorazzi.com/2012/05/25/10-brawny-and-buff-vegan-men-plus-a-bonus/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 25/01/2016 : 15:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
Stvar je jasna, kotač povijesti se pokrenuo kad je čovjek (čovjekoliki majmun) počeo ubijat za hranu (dakle postali smo mesožderi), da nismo to uradili još bi pasli travu i lišče. Tako da ustvari ja ne svačan te vegetarijance, i to da se razumimo od najmanjih nogu (svi smo kao mali tili salamu u sendvič, pečeno meso u pijatu i to ako je moguče što luksuznije).
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 15:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Obi

Je da i taj troši milion eura mjesecno na prehranu,još pitaj boga šta sve uzima da bi nadoknadio sve šta mu treba.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 15:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Znam samo jednog vegetarijanca. Nije baš popularno kod nas.
Čovjek je vrlo vrlo blijed. Radili smo zajedno jedno vrijeme i vidim, gura on neku kutiju na visoku policu i muči se. Priđem da mu pomogne i poguram, a kad ono prazna kutija. Nisam mogao vjerovati šta se dešava.
Ne prejudiciram ništa, samo iznosim moja vrlo skromna iskustva sa vegetarijancima.
Inače, ja jedem baš sve u umjerenim količinama, a trudim se jesti što više voća, također, koristim sokovnik za cjeđenje sokova od povrća i voća. Od kada koristim sokovnik nisam bio ni prehlađen. Tako da od mene veliki + za povrće i voće...
Rekao bih da treba jesti i meso, ali umjereno bez prežderavanja kao uostalom i sve drugo.

Nije isto bit vegetarijanac i vegan,koliko ja znam vegani ne jedu nista životinjskog porijekla čak ni med i rade to jel im je zao životinja,dok s druge strane vegetarijanci to rade zbog zdravlja i nejedu samo meso a jedu jaja,sir,med itd...neki čak jedu i ribu,uglavnom ima ih raznih.Vegetarijanski način prehrane sa ribom mi se čini iznimno zdrav i dobar,veganski ne bas...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 15:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MSBlueberry

Stvar je jasna, kotač povijesti se pokrenuo kad je čovjek (čovjekoliki majmun) počeo ubijat za hranu (dakle postali smo mesožderi), da nismo to uradili još bi pasli travu i lišče. Tako da ustvari ja ne svačan te vegetarijance, i to da se razumimo od najmanjih nogu (svi smo kao mali tili salamu u sendvič, pečeno meso u pijatu i to ako je moguče što luksuznije).

Da smo biljojedi onda bi mogli jesti travu,ovako nema šanse,inace nikad nisam vidio majmuna da jede travu,prije bi reko da je nas majmunski predak jeo neke bobice i slične stvari,nevjerujem da je bio bas potpuni biljojed ali ovisi kolko mu je mesa bilo na raspolaganju i šta je mogao ulovit.Al za to se trebamo vratit milijune godina unazad.Nisam biolog ali kolko znam da je čovjek najsličniji cimpanzi i da smo nastali od istog pretka.E sad on se hranio vjerovatno ko i čimpanza sad,ona jede meso kad je u prilici i kad si ga moze priuštit,a inace jedu biljnu hranu.Tako i covjek netreba da prestane jest meso ali da smanji unos mesa definitivno.Nasi su se preci dobrano namučili da dođu do kakvog odreska,danas odeš u Konzum i kupiš si ono netrebas prstom pomaknut i zato nam to stvara takve probleme i nezdravi smo.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 15:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nismo daleko dogurali.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 15:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Obi

Je da i taj troši milion eura mjesecno na prehranu,još pitaj boga šta sve uzima da bi nadoknadio sve šta mu treba.

Da pitanje je koliko troši, skupa je ta veganska hrana!

Go to Top of Page

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 25/01/2016 : 16:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro sad, znaš na šta san mislija, reka san lišče i trava (naravno i plodovi sa stabla i polja...), u redu ne moraš sad doslovno odgovarat na moj cili tekst.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 16:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Šalim se, nemoj mi zamjerit.
Go to Top of Page

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 25/01/2016 : 16:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Mislija san na ˝Rahazlama˝, koji je razmaha ovu diskusiju a ne na tebe!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/01/2016 : 16:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Obi

Njega ne poznajem. Ti ga znaš osobno i znaš šta jede? Ja pričam samo o ovom jednom što ga znam...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 25/01/2016 16:12:01
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/01/2016 : 16:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mislija san na ˝Rahazlama˝, koji je razmaha ovu diskusiju a ne na tebe!

Ok!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/01/2016 : 17:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Obi

Njega ne poznajem. Ti ga znaš osobno i znaš šta jede? Ja pričam samo o ovom jednom što ga znam...

A ti znas koliko su mocni, pardon slabi, ostali vegetarijanci?

I to je jedno od "misljenja seoskih baba", da ako ne jedes meso bit ces slab, anemican i sta ja znam sto sve ne. Pa tako odmah kada ima netko slabu krv, dobije raka ili je kao ovaj iz Obijevog primjera, onda je tome kriva ishrana (ako je vegetarijanac). Dok s druge strane nitko ne dovodi u pitanje ishranu mesom ako je to isto primjer kod nekog mesozdera. Jedino sto se s vremena na vrijeme pisu o tome da treba smanjiti konzumaciju crvenog mesa.

A mozda se ovaj Obijev poznanik uopce ne bavi nikakvim fizickim naporom. Mozda samo sjedi i nista ne radi. Pa bio bi kilav i da ne jede meso. A mozda ima neku bolest (nije da ljudi pricaju o svojim problemima svima kojima mogu).

Da li je mesna ishrana nuzna za razvoj i zivot ljudi - nije. To je sve. A sve ostalo kako kome pase. Vec na pocetku sam rekao da je tesko mjenjati navike, a sto se mesa tice, tu nekima i ukus igra ulogu, te ove "stare bajke".

Ne znam sto bi bilo skuplje tako se hraniti. Pa ne govorimo o bio i eko hrani. To je nesto drugo.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 25/01/2016 : 17:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče izjave da baš i nema vegetarijanaca kod nas ne znam kakav je to slučaj kod starijih ljudi od mene, ali u mojoj okolini ima nekoliko ljudi koji ne jedu meso ili su pokušali ne jesti ga pa su odustali od toga. Čak bih rekao da se u prosjeku na trideset tinejdžera nađe dvoje vegetarijanaca. Ali većina njih odusta od toga. Većinom su to klinci koji traže neki viši cilj pa iz fore neće jesti meso jer žele biti malo drukčiji, ali nađe se i pokoji "pravi"...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3032 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 25/01/2016 : 18:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
moja sestra (38g.) je već dugo godina veganka. zdrava je, jaka, puna snage i ništa joj ne fali.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/01/2016 : 19:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Obi

100% vegetarijanaca koje znam tj. taj jedan su slabi i blijedi.
Za druge ne znam, ali to sam već rekao par puta. Moguće da su svi ostali bodi bilderi, ne znam.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 25/01/2016 19:13:53
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 19:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Što se tiče izjave da baš i nema vegetarijanaca kod nas ne znam kakav je to slučaj kod starijih ljudi od mene, ali u mojoj okolini ima nekoliko ljudi koji ne jedu meso ili su pokušali ne jesti ga pa su odustali od toga. Čak bih rekao da se u prosjeku na trideset tinejdžera nađe dvoje vegetarijanaca. Ali većina njih odusta od toga. Većinom su to klinci koji traže neki viši cilj pa iz fore neće jesti meso jer žele biti malo drukčiji, ali nađe se i pokoji "pravi"...

Pa to je drugo,to su tinejdžerske faze a ja pričam o opasnoj veganskoj sekti koja agresivno nameće svoje stavove.Zamisli doc u školu i djeci pričati takve stvari,doslovno da su svi koji jedu meso govna ljudska...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 19:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

moja sestra (38g.) je već dugo godina veganka. zdrava je, jaka, puna snage i ništa joj ne fali.

Al opet nije isto,žena i muškarac lakše je ženi!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 19:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Obi

100% vegetarijanaca koje znam tj. taj jedan su slabi i blijedi.
Za druge ne znam, ali to sam već rekao par puta. Moguće da su svi ostali bodi bilderi, ne znam.

Sumnjam da su vegetarijanci slabi i blijedi,prije vegani,nije isto velika je razlika,pogotovo jer neki vegetarijanci jedu ribu...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/01/2016 : 20:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Obi

I to je jedno od "misljenja seoskih baba", da ako ne jedes meso bit ces slab, anemican i sta ja znam sto sve ne. Pa tako odmah kada ima netko slabu krv, dobije raka ili je kao ovaj iz Obijevog primjera, onda je tome kriva ishrana (ako je vegetarijanac). Dok s druge strane nitko ne dovodi u pitanje ishranu mesom ako je to isto primjer kod nekog mesozdera. Jedino sto se s vremena na vrijeme pisu o tome da treba smanjiti konzumaciju crvenog mesa.

A mozda se ovaj Obijev poznanik uopce ne bavi nikakvim fizickim naporom. Mozda samo sjedi i nista ne radi. Pa bio bi kilav i da ne jede meso. A mozda ima neku bolest (nije da ljudi pricaju o svojim problemima svima kojima mogu).

Da li je mesna ishrana nuzna za razvoj i zivot ljudi - nije. To je sve. A sve ostalo kako kome pase. Vec na pocetku sam rekao da je tesko mjenjati navike, a sto se mesa tice, tu nekima i ukus igra ulogu, te ove "stare bajke".

Ne znam sto bi bilo skuplje tako se hraniti. Pa ne govorimo o bio i eko hrani. To je nesto drugo.

Poli još mi nisi odgovorio,jel trebam pismenu molbu slat?
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 25/01/2016 : 20:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Obi

Da pitanje je koliko troši, skupa je ta veganska hrana!

čisto informativno, hippoptamusi su jedne od najagresivnijih životinja na svijetu. Bez problema napadnu čovjeka koji im je u neposrednoj blizini, i proždiru svoje mlade (Infanticide) kad ih je previše. To da ne jedu meso je bulšit

Go kneel and weep
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/01/2016 : 21:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Gospodin strongman ima samo 171cm?
Pa zar nije uz sve te steroide i kemiju koju je pojeo mogao i hormone rasta uzeti ili ga je komprimirala težina koju diže?

jedna vezana za temu
https://www.facebook.com/ItsKittyCatTime/videos/379305198906879/

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/01/2016 : 09:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Zar je g. strongman jeo stereoide i kemiju?

Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 27/01/2016 : 02:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, kada sam vidio temu, nisam se ni nadao da će biti previše pametnih izjava, ali me opet zaprepasti količina neznanja, lijenosti, mržnje i sl. Ti na koje mislim sigurno nisu niti jednom u životu, a ono makar iz fore, barem guglali neki popis svjetski poznatih vegetarijanaca ili vegana (iz svih područja). Tako i nisu svjesni da su im mnogi od njih i uzori u mnogo čemu. Popisi su toliki da je nemoguće da niste čuli za nekoga tko ne jede životinje. A mnogi od njih s popisa su vrhunski ljudi. E pa, ako tim poznatim i uspješnim nije trebalo meso, mislim da nije teško povjerovati da i puno "manjim" ljudima ono nije nužno.
I tu staje svako zaključivanje o slabim i bolesnim vegetarijancima ili veganima (sigurno i uživate u stripovima istih), ali vjerojatno isto tako ovo otvara i prostor za još neobjašnjive negativnosti usmjerene prema onima koji se upravo zbog mogućnosti i slobode izbora odlučuju za nenasilniji način prehrane. Tužno.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 27/01/2016 03:00:41
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 27/01/2016 : 10:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Humbert Coe

Iskreno, kada sam vidio temu, nisam se ni nadao da će biti previše pametnih izjava, ali me opet zaprepasti količina neznanja, lijenosti, mržnje i sl. Ti na koje mislim sigurno nisu niti jednom u životu, a ono makar iz fore, barem guglali neki popis svjetski poznatih vegetarijanaca ili vegana (iz svih područja). Tako i nisu svjesni Edi smo...da su im mnogi od njih i uzori u mnogo čemu. Popisi su toliki da je nemoguće da niste čuli za nekoga tko ne jede životinje. A mnogi od njih s popisa su vrhunski ljudi. E pa, ako tim poznatim i uspješnim nije trebalo meso, mislim da nije teško povjerovati da i puno "manjim" ljudima ono nije nužno.
I tu staje svako zaključivanje o slabim i bolesnim vegetarijancima ili veganima (sigurno i uživate u stripovima istih), ali vjerojatno isto tako ovo otvara i prostor za još neobjašnjive negativnosti usmjerene prema onima koji se upravo zbog mogućnosti i slobode izbora odlučuju za nenasilniji način prehrane. Tužno.

Jbg,mesojedi smo...
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000