Sama postavka rečenice je takva da bude neozbiljna.
Ne vidim ništa neozbiljno, osim tog "s voljenim vam uredništvom", ali dobro. Napokon, ovo je odlično u usporedbi s djetinjarijama i bedastoćama koje je Tahir Mujčić pisao u uvodnicima trobrojeva i maxija.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Sa malim zakašnjenjem,nabavih i ja svoj primerak. U stvari,nabavio sam ga pre izvesnog vremena,ali sad ugrabih trenutak da ga pročitam,pa da podelim sa vama i utiske:
Prvo što mi je zapalo za oči, to je jako,jako loše lepljenje,što povlači valovitost stripa,posebno dela pri središnjem delu,što povlači na-baš-prijatne zvuke krckanja pri čitanju i utisak da će se strip raspasti ako se samo malo više raširi - ovo je problem koji se mora rešiti;ako ostane i u narednih par brojeva,definitivno bataljujem kupovinu. Osim ovoga,meni je sve drugo korektno,čakštaviše jako,jako dobro!!! Prevod/adaptacija - odlično;Briksi je tu,duh Vjesnikovih fordića je tu,izostavljena transkripcija (zaboraviste samo na Betovena-Beethovena),...Što se mene tiče,baš sam zadovoljan. Boja - baš sam bio skeptičan kako će ovo ispasti,ali i ovim sam baš,baš zadovoljan. Takođe,format je još jedan plus.
za sam strip - ocena 8/10
Zatim sam uzeo i Vjesnikovo izdanje (pri ruci mi je bio Trobroj 1) i detaljno uporedio ova dva stripa,te došao do sledećih zaključaka: prevod - u principu jako slični;na nekoliko mesta mi se više dopao CPG prevod,negde Vjesnikov (table 9 i 11- fora sa karijatidama;tabla 60 - lanova replika na drugoj sličici) boja VS c/b - ipak bih dao prednost c/b - moguće da je ovo zbog nostalgije,jer kao što rekoh,boja je odrađena baš dobro. font - tek kad uporedim ova dva izdanja,mogu reći da mi je domaći font prekrupan - dobro,ovo i nije toliko važno-
I na kraju - sve pohvale za domaćeg kolorca,sjajan potez,ali morate nešto uraditi na problemu sa lepljenjem.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Od danas i sve do polovine decembra u prodaji je 4. broj "Kolornog izdanja" koja nosi naziv "Kuća duhova"! U ovom broju i lična karta Gervasiusa Twinkleminklensona, znanog nam kao Šef, kao i tekst našeg saradnika Aleksandra Joksimovića "Cvećarnica u kući duhova".
Tekst: Max Bunker Crtež: Magnus
Cena na kioscima: 250 dinara Cena u knjižari "Alan Ford": 225 dinara
Od 15. decembra i naredna dva meseca na svim kioscima! U ovom broju lična karta glavnog izumitelja Grupe TNT i tekst našeg saradnika (suradnika) iz Zagreba :)
Tekst: Max Bunker Crtež: Magnus
Cena na kioscima: 250 dinara Cena u knjižari "Alan Ford": 225 dinara
U prodaji je 11. broj Kolornog izdanja! Epizoda o šefu najbolje tajne grupe na svetu koji je, između ostalog, bio svedok nastanku sveta! U ovom broju i priča o generalu Kasteru i bici kod Litl Big Horna!
Cena na kioscima: 300 dinara Cena u knjižari "Alan Ford": 275 dinara