Author |
Topic  |
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 30/08/2016 : 21:40:11
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Rahazlam
King,kad već pričaš o starim diskusijama podsjetio si me na nešto,sjećam se da sam jednom dok sam samo pratio forum pročitao od tebe da Zimska zmija ima glup kraj,tad nisam bio prijavljen na forum,to je bilo negdje 2010,2011 ako se ne varam,vrijeme kad sam počeo pratit forum! Nego,kako to da ti Zimska zmija ima glup kraj,meni je to jedan od najboljih krajeva uopće u cijelom serijalu,a geg sa Chichom mi je odličan,bas ono odličan!!
Zavrsna borba izmedju Winter Snakea i Zagora je jadno iscenirana. Mislim, gradili su cijelu epizodu WS gdje ga se trebalo uzeti za ozbiljno, i onda ga Zagor nalupeta kao neko dijete. Nisam siguran koliko je originalni scenario tu ispostovan, ne mogu da zamislim da su mogli da urade tako nesto. Jasno je da se blizi kraj epizode i da je Zagor morao da dobije taj obracun, ali ne na tako lak nacin. Zatim onaj Zagorov bijeg kroz prozor, Boze dragi, tu me najvise podsjeca na Smuka i Salasa kada bjeze nakon sto ih je gazda otkrio u podrumu gdje lageruje rum. Ukoliko je zaista sve tako stajalo u scenariju kako nam je Bignotti i prikazao, i nije se nista mijenjalo u zadnji momenat ili skracivalo zbog toga jer Ferri nije odradio taj dio, onda me nimalo ne bi iznenadilo ukoliko je Ferri bojkotovao taj jadni zavrsetak jedne zaista fenomenalne price. Zavrsnica je totalno ala "Kapetan Miki". Neoprostivo.
Ma kakav bojkot Ferrija. To je sve Nollita, koji je svoje scenarije pisao u jednom dahu i slao na crtanje bez da bi ih imalo ušminkao, skratio, dotjerao (to je ta, neki će reći, simpatična nolitijanska razvučenost) niti je Zagora shvaćao kao serijal za bilo koga drugoga osim za djecu. Jedna od najboljih stvari koja se Zagoru dogodila je upravo odlazak tvorca Nollite. Toninelli je smanjio fantaziju svojim klasik Darkwood westernom, Capone i Sclavi stvorili epiku 80-ih, Boselli i Burattini to sve nadogradili pričama kojih se ni jedan ozbiljan stripoljubac i fan avanture ne bi smio sramiti imati na polici. 
Da ali zato je Nolitta zaredao najbolje epizode serijala:Zimski zmiju,Bijes Osaga,Slobodu ili smrt,Ocean,Zagor protiv Vampira... A gle,za djecu,pa stripovi u sustini i jesu za djecu,ili nisu?Ma nemam pojma,kad je Nolitta pisao te epizode skoro svaki klinac je citao stripove,iskreno da ti kazem meni su neke Nolittine price bolje sada nego kad sam bio klinac! Dobro,imao je i Nolitta promasaja i losih epizoda ali Zimska zmija je definitivno najbolja epizoda Zagora uz Bosellijevog Hellingena,barem meni! |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 30/08/2016 : 22:08:44
|
quote: Originally posted by nagor
Da li je Nollita napisao vrhunske klasike? Jest! Da li je dobro za serijal što je otišao? Jest!
Naravno da je dobro sto je otisao jer je tako kreirao Mister Noa,treba dati priliku drugima,iako sam uvijek prizljkivao da se Nolitta vrati sa nekom dobrom pricom,jebiga sad je kasno! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/08/2016 : 22:39:13
|
Svakome jednom dođe vrijeme da ode, ni drugi scenaristi tu nisu drugačiji, čak bih rekao da su puno kraće držali visoki nivo priča nego što je to mogao Nolitta. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
Edited by - DODSFERD on 30/08/2016 22:40:16 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 31/08/2016 : 01:57:40
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by Elderane84
quote: Originally posted by DODSFERD
Supermike je top 5 priča za većinu starijih čitatelja Zagora tako da uopće nema dileme zašto je ušla u ovaj izbor.
Potpuno irelevantno. Usla je u izbor jer je DJ voli. :)
Ne bih baš rekao, voli je malo više ljudi a ne samo D.J. http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lex-129-132-zagor-protiv-supermikea/49/
Znam, naravno :) Htjedoh reci da se DJ pita i objavljuje bas ono sto on voli. Ne vodi se vecinskim ukusom. Nekad ce se njegov izbor poklopiti sa tvojim izborom, nekad s mojim, a nekad cemo se svi sloziti da je sjajna epizoda... Svega ima. |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 31/08/2016 : 09:06:30
|
Svi crtaci su ti dobri,kada to gledas iz ugla ravnodusnosti. Dok su se Zagor,Tex,Kit i ostali vezivali sa klasinu literaturu i film,bilo je i smeka i avanture.Vremenom teme se izlizu,pa se promene i crtaci pa onda stripove pisu Buratiniji ovi oni,e tada pocinju da smetaju gluposti koje ranije nisu smetale,tipa pazi metak,grane u ponoru itd,itd. Sve je to duh vremena a danas on nije u skladu sa starim dobrim Zagorom. Neka im je sa srecom svima,ako se mozda vrate stare dobre price koje cu citati u jednom dahu,tu sam da ponovo balavim pored kioska.
|
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 31/08/2016 : 17:01:36
|
Nollita se bio zasitio Zagora. Mada neću prežaliti što nije tu i tamo svratio u serijal ipak je bolje da je otišao kad je osjetio da je dao sve što ima dati. Da je Bure bar desetina veličine velikog Sergia Bonellija pa da napusti serijal. |
 |
|
morski
Senior Member

2675 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 01/09/2016 : 00:41:53
|
quote: Originally posted by Poncho
Nollita se bio zasitio Zagora. Mada neću prežaliti što nije tu i tamo svratio u serijal ipak je bolje da je otišao kad je osjetio da je dao sve što ima dati. Da je Bure bar desetina veličine velikog Sergia Bonellija pa da napusti serijal.
Nise Nolita zasitija Zagora , nego je bio preopterećen poslom ,Texom ,vođenjem tvrtke ..... , pa se morao nećeg odreći ,kasnije je izjavio da mu je bilo žao što je Zagora prebrzo napustio . |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/09/2016 : 07:55:01
|
juće sam po 5 pot valjda u životu pričitao CAREV PEČAT klasik Zagora... Ma ljudi NOLITTA-FERRI, ja sumljam da postoji bolja kombinacija za odličan strip... Ako i postoji, ja je još nisam zaznao... dobri stari Zagor...dosta zabavnih Čikovih gegova i zanimljiva prića... Ferri na višku stvaralačkog elana... drago mi je za klasik, sumljam da bi to opet čitao zasebno ikad.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 01/09/2016 : 10:08:46
|
Znam, kod tebe je veći problem odabrati koji od 3 primjerka ćeš ''žrtvovati'' za čitanje.  |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 01/09/2016 : 12:04:30
|
Kad pogledamo sam te Čikove gegove u svaku priču koji su crtački i tekstualno dobro odrađeni (i Donatelija) kako nas dobro nasmiju i poslje toliko godina.Te pokrete tijela i grimase lica mogli su samo najveći crtači. Teler će sigurno čitati drugu naslovnicu , Samo neka nam klasik izlazi , bar do "Divova dobra i zla" |
 |
|
tomassi
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 04/10/2007 |
Posted - 01/09/2016 : 12:54:47
|
Bilo je odličnih scena s čikom u tim starim pričama, ali me sve više smetalo kad su ga prikazivali kao da je malo retardiran ponekad, kad bi se Zagor izderavao na njega ili ga vukao za ruku.. Tu je bilo dosta pretjerivanja ponekad i zbog takvih nekih scena mi je drago da se Zagor modernizirao, al opet, fali mi u novim brojevima onih starih tema u pričama, podivljalih indijanaca na ratnoj stazi, opsade tvrđava, trgovaca oružjem, skupova trapera i poglavica.. Nadam se da će tu biti barem malo povratka korijenima... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/09/2016 : 13:16:49
|
quote: Originally posted by tomassi
Bilo je odličnih scena s čikom u tim starim pričama, ali me sve više smetalo kad su ga prikazivali kao da je malo retardiran ponekad, kad bi se Zagor izderavao na njega ili ga vukao za ruku.. Tu je bilo dosta pretjerivanja ponekad i zbog takvih nekih scena mi je drago da se Zagor modernizirao, al opet, fali mi u novim brojevima onih starih tema u pričama, podivljalih indijanaca na ratnoj stazi, opsade tvrđava, trgovaca oružjem, skupova trapera i poglavica.. Nadam se da će tu biti barem malo povratka korijenima...

|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 01/09/2016 : 13:28:24
|
Teško,prije ce Zagor u svemir nego sto ce se vratiti u Darkwood i tamo dijelit pravdu i boriti se sa trgovcima oružjem,prodavačima viskija,pobunjenim Indijanaca,nestancima trapera.... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 01/09/2016 : 13:34:02
|
Ako ponestane ideja mislim da će Zagor prije ići na dvomjesečni ritam nego što će izigravati Nathana u svemiru, barem se nadam. |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9562 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/09/2016 : 13:47:38
|
Teško,prije ce Zagor u svemir nego sto ce se vratiti u Darkwood i tamo dijelit pravdu i boriti se sa trgovcima oružjem,prodavačima viskija,pobunjenim Indijanaca,nestancima trapera....
To je jedino logično nakon Europe. Kvalitetan scenarist bi tu mogao dosta toga izvuć. Boselli je već dokazao da pozna klasičnu literaturu, tako jedna saga u stilu Flasha Gordona bi baš mu legla. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 01/09/2016 : 14:00:41
|
quote: Originally posted by Deers
Teško,prije ce Zagor u svemir nego sto ce se vratiti u Darkwood i tamo dijelit pravdu i boriti se sa trgovcima oružjem,prodavačima viskija,pobunjenim Indijanaca,nestancima trapera....
To je jedino logično nakon Europe. Kvalitetan scenarist bi tu mogao dosta toga izvuć. Boselli je već dokazao da pozna klasičnu literaturu, tako jedna saga u stilu Flasha Gordona bi baš mu legla.
Da ali to onda ne smije ispasti glupost,znaci to je jako teško napisati,Zagorova odiseja u svemiru,mislim tehnologija postoji,Helingen,Verybad,Akronjanci,samo kako to onda usporediti sa onim Zagorom iz epizoda Sloboda ili smrt ili Bijes Osaga!? |
 |
|
RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 01/09/2016 : 14:34:39
|
Chico je imao važan susret sa Kokodixom, Zagor nema ni približno tako jak razlog. |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
tomassi
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 04/10/2007 |
Posted - 01/09/2016 : 16:25:50
|
Ipak je primarna Zagorova misija štititi indijance od bijelaca i čuvati mir u Darkwoodu, tako da mislim da neće on nikud :-) Nek nam živi samo što duže.. |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 01/09/2016 : 18:38:54
|
quote: Originally posted by tomassi
Ipak je primarna Zagorova misija štititi indijance od bijelaca i čuvati mir u Darkwoodu, tako da mislim da neće on nikud :-) Nek nam živi samo što duže..
Ocito nisi dugo čitao Zagora?? |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
Topic  |
|