Author |
Topic |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 10/05/2016 : 22:52:14
|
Upravo mi se dogodio ovakav problem.
Naručio sam nešto na Ebayu, platio preko Paypala (skinuo je s deviznog računa) i sve je ok prošlo.
Nakon toga sam išao naručiti još nešto (na sreću jeftinije). I dogodilo mi se sljedeće. Paypal je rekao da kartica (Visa) nije odobrena. Pomislio sam da nemam dovoljno na deviznom računu, otišao pogledati i vidio da je banka obavila transakciju, tj. skinula tu svotu s računa kao da je transakciju obavila. No, ta transakcija nije zabilježena na Paypalu, niti potvrda narudžbe na Ebayu, niti mailu.
Kamo je sad taj novac nestao i kako ga vratiti? Je li itko imao sličan problem?
|
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/05/2016 : 23:46:47
|
Duze vremena obavjestavaju da ce ebay i paypal imati split-up, ali da ce suradjivati i dalje. Meni su iz centrale za karticu javili za update sigurnosnih podataka da potvrdim karticu zbog evidencije u slucaju daljnjih kupovanja preko ebay-a. A sve zbog odvajanja firmi. Sad je postupak stizanje potvrde o kupnji malo sporiji izgleda u tvom slucaju, ali pricekaj mozda i serveri nisu registrirali.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 10/05/2016 23:55:46 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 11/05/2016 : 18:06:02
|
Ali zašto mi je narudžba od 10 minuta prije prošla?
A ova ništa, nikakve obavijesti na mail, nikakva potvrda u Ebay historyju. Kao da nisam naručio, a banka je novac isplatila prema Ebay trgovini.
Znam samo da mi je pri kraju te transakcije Paypal rekao da kartica nije odobrena i da unesem drugu. To nisam napravio, već sam otišao provjeriti račun da nisam prebacio premalo Eura. No nisam. I banka ih je isplatila, ali kao da Ebay nije registrirao. |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 12/05/2016 : 11:00:58
|
Zvuči pomalo misteriozno. A zašto se ne obratiš eBay-u i pitaš ih kako je to moguće? U krajnjem slučaju, imaš i banku koja ti je dužna saopštiti redni broj naloga za sprovođenje dotične transakcije (ukoliko ga i sam ne vidiš na računu?), pa zatim se, prilikom obraćanja eBay-u, pozoveš na njega? |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 12/05/2016 : 19:39:41
|
Provjeri si postavke profila da li si ukljucio e-mail obavijesti o kupnji. Osobno nemam problema sa tim obavijestima, ali mozda je i u tome stvar. I ako ti kupljeni artikl dodje na adresu onda ces biti ipak malo opusteniji....
E-bay sluzba za korisnike i pitaj, ima mail,chat i cesto postavljena pitanja, ali uglavnom vode do kontakta sa sluzbom. Javi kako prodje! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 12/05/2016 : 20:22:55
|
Naravno da imam uključene obavijesti. Pa narudžba od 10 minuta prije te mi je uredno zaprimljena (sada već i poslana).
Ništa, slat ću im mailove. Samo me zanimalo je li tko doživio što slično. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/06/2016 : 09:39:21
|
Da li se razješila situacija? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/01/2018 : 17:35:25
|
Odem na ebay kupiti nešto. Odaberem plaćanje Paypal, ukucam potrebne informacije (točno) i piše checking your information... I čekira do beskraja, ne dolazi do paypal stranice za plaćanje nikako. Šta to znači? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 19/01/2018 : 20:11:55
|
Znači da si se i njima popeo na vrh glave...
Možda je do njih neki problem sa serverom.
Edit: probaj s drugim browserom, a ne onim kojeg inače koristiš. |
Edited by - wolf on 19/01/2018 20:21:35 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/01/2018 : 20:32:43
|
quote: Originally posted by wolf
Znači da si se i njima popeo na vrh glave...
Možda je do njih neki problem sa serverom.
Edit: probaj s drugim browserom, a ne onim kojeg inače koristiš.
Probao sa svima, uvijek je isto. Malo sam istražio, javlja se stotine ljudi u zadnjih mjesec dana sa istim problemom i vjerovatno tisuće koji se ne javljaju. Sramota je da eBay to ne zna popraviti. |
Edited by - Obi-wan on 20/01/2018 12:50:30 |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6299 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 03/02/2018 : 07:21:40
|
Nasao sam rjesenje za taj problem. U jednom tabu otvoris ebay i napunis kosaricu, onda krenes platit ali ne kliknes jos na PP. Otvoris jos jedan tab i u njemu odes na PP stranicu i ulogiras se. Vratis se na ebay tab i krenes placat, sad ce ti proc, tek kad sve uz placanje prodje, odes i odjavis se sa PP stranice koju si otvorio u drugom tabu ;)
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 03/02/2018 : 15:08:05
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Nasao sam rjesenje za taj problem. U jednom tabu otvoris ebay i napunis kosaricu, onda krenes platit ali ne kliknes jos na PP. Otvoris jos jedan tab i u njemu odes na PP stranicu i ulogiras se. Vratis se na ebay tab i krenes placat, sad ce ti proc, tek kad sve uz placanje prodje, odes i odjavis se sa PP stranice koju si otvorio u drugom tabu ;)
Meni ovo tvoje nije upalilo. Pokušao sam jer mi se činilo logično, ali nije moglo.
Odeš na eBay Canada. Tu ide bez problema... |
|
|
|
Topic |
|