Author |
Topic  |
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Member since 23/09/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 20:32:55
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Bez namjere da budem ičiji advocatus diaboli, ali ipak: jučer sam doznao da je ginku unatrag godinu i više dana govoreno o tome što se priča o Ratku, o kakvim se njegovim poslovnim muljažama govori i kakvi se repovi za njim vuku, ali ginko je navodno na takva upozorenja reagirao nimalo u njih ne vjerujući.
Upravo suprotno, navodno je tvrdio da su sve to izmišljotine i laži, da se blati njegovog kuma i prijatelja koji je sjajan tip, ljudina i tako to.
Ako je to točno, sad je na vrlo težak i grub način stiglo suočenje s činjenicama u koje se nije željelo vjerovati.
Da. Istina je, branio sam ga do posljednjeg, nimalo ne sumnjajući u njegove namjere i poštenje. Pa zar se može sumnjati u čovjeka koji mi je bio i kojega sam iskreno volio poput brata? Upoznao sam mu obitelj. Roditelji su mu divni ljudi. Brat (mlađi), žena mu i djeca su predivna mlada obitelj koja živi od poljoprivrede i nisam upoznao puno toliko marljivih i radišnih ljudi. Ratkov sin Nikola je sada prekrasno dijete upravo zbog Ratkove požrtvovanosti i brige oko njega ( grčenje ruku....). Spoznajom istine srušio mi se cijeli svijet. Mi kolekcionari nismo previše pričljivi, pomalo jesmo čudni, al kad nam neko "legne "potpuno se prema njemu otvorimo (ovo je moje mišljenje ). Stvarnost je očito drugačija, ni sad još nisam načisto sa time. Pa ja sam ga tako jako cijenio. I sad mi suze teku dok ovo pišem. Povrijeđen sam , jako. Istovremeno i ljut, jako. |
 |
|
dragon_rage24
New Member

130 Posts
Member since 07/03/2009 |
Posted - 19/05/2016 : 20:37:47
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Znam ja sve to, ali kada ostaviš ponudu u zadnjim sekundama više je nemaš vremena povećavati ako nije najveća, i ne može te nitko navući na nastavak igre. Ne znači da ćeš osvojiti taj strip, poanta je u tome da sa ovom metodom nećeš ni dati više nego si planirao na početku, ako ponuda prođe dobro, ako ne prođe nikome ništa.
nemaš pojma šta pričaš,relano pogledaj aikcije od 1 kn sve završavaju sa ogromnim ciframa,a takvi isti stropovi sa fiksnima cijenama traju na aukcijama po nekoliko mjeseci i za njih nema kupaca,a ako ja stavim strip od 1kn i par moji prijatelja odmah digne strip na 200-300 kn,krajnji naivni kupac diže na 210-310 kn njega se ostavlja da kupi dotični strip,jer on je budala iz koje se muzu novci
|
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Posted - 19/05/2016 : 21:01:25
|
quote: Originally posted by mamlaz
ginko, jel moze pitanje? znam da je bilo prica o krivotvorenju stripova na forumu i da se tvrdilo da je skoro nemoguce krivotvoriti strip poput zs ili lms. da li su stripovi stvarno originali ili su se krivotvorili?
Naravno, poznata mi je priča o krivotvorenjima stripova. Ratko je uvijek prodavao originalne stripove. Mnoge kolekcije sam mu pomagao slagati, nema šanse da bi to moglo meni promaći. |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 21:18:10
|
tnks. uvijek sam se znojio oko toga da li su stripovi original. osim sto sam strip kolekcionar i filatelist sam pa znam koliko ima krivotvorenja. ps. nadam se da ce ti sve izaci na dobro i da ce se mama opraviti |
Mrzim mrznju! |
 |
|
chicolopez
New Member

174 Posts
Member since 19/05/2012 |
Posted - 19/05/2016 : 21:48:08
|
quote: Originally posted by dragon_rage24
nemaš pojma šta pričaš,relano pogledaj aikcije od 1 kn sve završavaju sa ogromnim ciframa,a takvi isti stropovi sa fiksnima cijenama traju na aukcijama po nekoliko mjeseci i za njih nema kupaca,a ako ja stavim strip od 1kn i par moji prijatelja odmah digne strip na 200-300 kn,krajnji naivni kupac diže na 210-310 kn njega se ostavlja da kupi dotični strip,jer on je budala iz koje se muzu novci
osjetio sam na vlastitoj koži  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/05/2016 : 21:51:58
|
Znam ja sve to, ali kada ostaviš ponudu u zadnjim sekundama više je nemaš vremena povećavati ako nije najveća, i ne može te nitko navući na nastavak igre. Ne znači da ćeš osvojiti taj strip, poanta je u tome da sa ovom metodom nećeš ni dati više nego si planirao na početku, ako ponuda prođe dobro, ako ne prođe nikome ništa.
Poznato je da aukcije od 1 kn na kraju postižu najbolje cijene i tu nema dileme. Ja samo hoću reći da MENE ne može nitko natjerati da ponudim više nego što želim, bez obzira o kojem stripu se radilo. Za druge ne mogu garantirati, a na kraju krajeva nije me ni briga ako ih netko muze. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 22:03:47
|
Poznato je da aukcije od 1 kn na kraju postižu najbolje cijene i tu nema dileme. Ja samo hoću reći da MENE ne može nitko natjerati da ponudim više nego što želim, bez obzira o kojem stripu se radilo. Za druge ne mogu garantirati, a na kraju krajeva nije me ni briga ako ih netko muze.
Slažem se sa ovim. Također nikada nisam preplatio strip. Sve sam dobio po realnim cijenama ili povoljno. Aukcije od 1 kn. skoro uvijek izbjegavam. Također ako ima više interesenata, u zadnjoj minuti pa što bude. Najčešće bude jedna realna cijena i ja kao jedini zainteresirani. Jako je teško izvući novac od čovjeka koji zna razmišljati i cijeni teško zarađen novac. Zovi me škrticom, ali budala sigurno nisam.  Da bi šišao ovce, moraš imati ovce na raspolaganju... Što se mene tiče, sva nadbidavanja su namještena i svi ZS i LMS su kopije. Pa me probaj zajebat. Tu i tamo napravim ustupak i pošaljem nešto na povjerenje (Njuškalo) i većinom budem prevaren. To je uvijek roba koja mi ne treba i ne znači puno. Svjesno ulazim u rizik jer želim ljudima dati šansu. A ljudi uzvrate povjerenje krađom. Toliko o ljudima. Ne kažem da su svi ljudi takvi, ali danas ih ima sve više i više. Moglo bi se reći da sam ja jako oprezan, ali ni vama drugima ne bi škodila određena doza opreza kada je novac u pitanju... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 19/05/2016 22:05:30 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7133 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 20/05/2016 : 08:26:31
|
Ma neki ne razumijete Dodsferda. Ne govori da uvijek moraš ponuditi u zadnjim sekundama pa makar cijena tad bila enormno visoka već da tad ponudiš najveći iznos koji si spreman po svom shvaćanju stvari. Dakle ako sam spreman 200 a aukcija dogurala do 400 neću ništa, ne tiče me se a ako je dogurala do 180 stavit ću 200 i amen. Tad je game over i nećeš moći izgubiti još kojih desetak što bi moglo biti da si tih 200 stavio sat prije kraja jer tad bi netko (od prodavačevih drugova u prljavoj igri) nakon mogao 210 pa ti kažeš "a zar ću izgubit, zar će me ovih 20 spasiti?" |
loading...
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/05/2016 : 09:16:59
|
Ali nije receno da sve aukcije koje pocinju od 1kn na kraju budu presle onu "pravu cijenu" koju je prodavac imao na umu, ponekad zavrse i puno nize ...
A ima logike i u tome, da ako ne netko spreman platiti npr. max 100kn za neki strip, da kad vidi da je sada strip na recimo 101kn on ipak pokusa za jos koju kunu povisiti, pa ako prođe ... jer sta je 5-10kn razlike prema svoti 100kn? :)
No, isto tako mozes vec ispocetka "povisiti" svoju max cijenu, to jest staviti tih par kuna visu pa odes mirno spavati, ako ne prođe probao si, a ako prođe ... :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 20/05/2016 : 10:33:05
|
Ma razumio sam ja Dodsa u potpunosti, no to o čemu on piše nije riješenje ili "spas" za poneke kupce koji određene stripove baš žele, dok za mnoge druge sigurno jeste. Koliko god pojedini imali svoj limit i pridržavali se istoga, toliko ima i onih koji si ga mogu 100 puta zacrtati, da bi ga na kraju ipak prešišali. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 20/05/2016 : 10:51:21
|
Skrenuli ste sa teme, pa da ja vratim topic u pravom smjeru...
Poslovao sam i ja sa Ratkom i imam pozitivna iskustva. Prvo sam kod njega kupio dres hrvatske reprezentacije (originalni Eduardov sa utakmice Hrvatska - Engleska) u iznosu od 500tinjak kuna koji mi je čak htio pokloniti. Naravno, platio sam sve, ali gesta se cijeni. Kasnije sam poslovao par puta sa njim preko aukcija i u striparnici Lastan i bio je susretljiv.
Dakle, ja imam pozitivna iskustva sa Ratkom, ali treba imati u vidu da sam imao često prilike čuti o Ratkovim (neispunjenim) obavezama, pa sam se shodno tomu i ponašao. Odnosno, nisam uplaćivao novce za stripove osvojene na aukcijama, nego tek kada bih došao u striparnicu po stripove itd. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
Posted - 20/05/2016 : 13:19:20
|
quote: Originally posted by ginko
quote: Originally posted by Johnny Difool
Bez namjere da budem ičiji advocatus diaboli, ali ipak: jučer sam doznao da je ginku unatrag godinu i više dana govoreno o tome što se priča o Ratku, o kakvim se njegovim poslovnim muljažama govori i kakvi se repovi za njim vuku, ali ginko je navodno na takva upozorenja reagirao nimalo u njih ne vjerujući.
Upravo suprotno, navodno je tvrdio da su sve to izmišljotine i laži, da se blati njegovog kuma i prijatelja koji je sjajan tip, ljudina i tako to.
Ako je to točno, sad je na vrlo težak i grub način stiglo suočenje s činjenicama u koje se nije željelo vjerovati.
Da. Istina je, branio sam ga do posljednjeg, nimalo ne sumnjajući u njegove namjere i poštenje. Pa zar se može sumnjati u čovjeka koji mi je bio i kojega sam iskreno volio poput brata? Upoznao sam mu obitelj. Roditelji su mu divni ljudi. Brat (mlađi), žena mu i djeca su predivna mlada obitelj koja živi od poljoprivrede i nisam upoznao puno toliko marljivih i radišnih ljudi. Ratkov sin Nikola je sada prekrasno dijete upravo zbog Ratkove požrtvovanosti i brige oko njega ( grčenje ruku....). Spoznajom istine srušio mi se cijeli svijet. Mi kolekcionari nismo previše pričljivi, pomalo jesmo čudni, al kad nam neko "legne "potpuno se prema njemu otvorimo (ovo je moje mišljenje ). Stvarnost je očito drugačija, ni sad još nisam načisto sa time. Pa ja sam ga tako jako cijenio. I sad mi suze teku dok ovo pišem. Povrijeđen sam , jako. Istovremeno i ljut, jako.
Evo nisam pametan...
Ratka znam od 2005.godine i do zatvaranja Lastana smo bili u kontaktu. Zadnji put se vidjeli na blic na zadnjem sajmu knjiga u Beogradu... Cuo sam i ja price i pricice ali velicina duga koji pominjete i broj prevarenih ljudi me sokirao ...
U mom slucaju, malo je reci da je bio korektan, bio je kao da sam mu mladji brat... Od cascavanja stripova i citavih kolekcija, do pomoci prilikom vecih kupovina preko aukcija od drugih ljudi iz Hr, do dovozenja stripova u sred Podgorice bez ikakvih naknada, druzenje po raznim festivalima cak i kod mene kuci zajedno sa Zeljkom i Mikicom ...
Vjerujem vam, posebno kad ste i javno izasli sa ovom pricom i kad vas toliko ima, ali opet ...
Ginko, ono sto mi je bas nelogicno, je tvrdnja tih nekih psihologa da je sve planirano ... I sam nabrajas situacije kad si mu pomagao ... operacija oca, lijecenje djeteta, i to je otprilike taj period kad pocinju problemi sa njim...
Sad lupam, jer nemam pojma ni koliko je to kostalo, ni koliko je trajalo, ali zar nije logicnije objasnjenje da je poklekao u trenutku kad mu je bilo najteze... Bez zelje da ga branim i opravdavam, daleko od toga...
Da li je moguce da je pozajmio i pare od zelenasa za skupa lijecenja... I ja sam i sin i otac sina ... I ja bih mozda u bezizlaznoj situaciji sve pokusao. Nikada nisam nikog prevario kao i velika vecina ovdje ali da mi dodje situacija da biram izmedju kumovih stripova i zivota najmilijih nisam siguran da bih izdrzao ..sa nadom da ce kad njih spasi uspijeti kasnije i tebi i drugima da vrati pozajmljeno ... Mozda ga je i problem sa finansijama gurnuo ,sa namjerom da i tebi vrati, ka kockanju, ali je to samo bila greska iz koje nije bilo povratka i nakon koje je tonuo dublje i dublje.
Ponavljam, nemam namjeru da ga branim i opravavam. citava moja prica oko problema sa njim je, MOZDA, ali osoba koju ja poznajem nije prevarant a milon % nije smisljeno posebno na tako dug rok.
I ti sam pricas o superlativima o njegovoj porodici i pozrtvovanju. Jel to ista osoba ? I ove insinuacije oko petljanja sa nikovima za dizanje cijena na aukcijama, i krivotvorenje starih stripova ... Da nije ovoliko ozbiljno, bilo bi smijesno ...
I jos nesto, svi mi imamo vece i manje prijatelje i ljudski je pomoci kad i koliko mozes ali mi je nelogicno da pomazes jednom, drugi put, treci put, cetvrti ...Dokle?
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
Posted - 20/05/2016 : 13:21:13
|
quote: Originally posted by supermark
Mjerodavan za što? Za napisati svoje iskustvo sa Ratkom?
ponašao si se kao što bi se svaki odrasli čovjek u turbo kapitalizmu i postmodernoj trebao ponašati ništa na veresiju, ništa na lijepe oči, kumstvo, socijalu...

trebaju nam iskustva ljudi koji su poslali tisuće kuna bez da su ga vidjeli... ili dobavljači koji čekaju lovu
 |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 20/05/2016 : 13:36:14
|
Trebaju čemu? Hoće li iznošenje istih od strane pojedinaca vratiti onima stvarno oštećenima lovu, izgubljeno povjerenje, nerve, zdravlje...? I na kraju krajeva, pitanje u naslovu topica glasi "dobrotvor ili prevarant?", pa je shvatljivo kad se osjećaju prozvani i ljudi koji su sa Ratkom imali isključivo pozitivna iskustva. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
Posted - 20/05/2016 : 13:57:12
|
nije isto kad je neko nekome ostao dužan a rukovali su se... ili kad je firma firmi dužna ili kad si poslao novce na neviđeno...
to što je on možda dobar bio za 90 ljudi... ako se javi 10... mislim da se može govoriti o prevarantu
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Posted - 20/05/2016 : 16:08:37
|
tnks. uvijek sam se znojio oko toga da li su stripovi original. osim sto sam strip kolekcionar i filatelist sam pa znam koliko ima krivotvorenja. ps. nadam se da ce ti sve izaci na dobro i da ce se mama opraviti
Sve što si od njega uzeo je originalno. Ratko je veliki ljubitelj i poznavalac stripova, a takvi ljudi se takvim radnjama ne bave. On strip voli, na svoj način. Hvala na dobrim željama. Svaki dan sam u bolnici. Kažu još 1-2 tjedna kod njih, slijede terapije, toplice, oporavak oko godinu dana . Naravno uz sestrinu i moju pomoć i pomoć ostalih njoj bliskih ljudi. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 20/05/2016 : 16:51:49
|
Moj je stav da tzv. kolekcionari uglavnom nisu 'ljubitelji i poznavatelji stripa', nego je tu riječ o kolekcionarstvu na filatelistički način. Opsesivni sakupljači stripove ne čitaju. |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 20/05/2016 : 17:04:53
|
quote: Originally posted by ginko
tnks. uvijek sam se znojio oko toga da li su stripovi original. osim sto sam strip kolekcionar i filatelist sam pa znam koliko ima krivotvorenja. ps. nadam se da ce ti sve izaci na dobro i da ce se mama opraviti
Sve što si od njega uzeo je originalno. Ratko je veliki ljubitelj i poznavalac stripova, a takvi ljudi se takvim radnjama ne bave. On strip voli, na svoj način. Hvala na dobrim željama. Svaki dan sam u bolnici. Kažu još 1-2 tjedna kod njih, slijede terapije, toplice, oporavak oko godinu dana . Naravno uz sestrinu i moju pomoć i pomoć ostalih njoj bliskih ljudi.
ma nisam mislio da on prodaje krivotvorine, vec da li se to pojavljuje u tim miljeima i kod drugih prodavaca. inace znam ratka ali o ovoj vasoj situaciji nisam kompetentan ista komentirati. ono sto ti mogu ponuditi je medicinska pomoc illi savjet pa ako ti treba javi mi se na pm. pozdrav iz Rijeke |
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 20/05/2016 : 17:07:02
|
quote: Originally posted by VALTER
Moj je stav da tzv. kolekcionari uglavnom nisu 'ljubitelji i poznavatelji stripa', nego je tu riječ o kolekcionarstvu na filatelistički način. Opsesivni sakupljači stripove ne čitaju.
tzv. opsesivno kompulzivni poremecaj :) slazem se sa tobom u vezi sindroma "hrcka" ili okp-a :) |
Mrzim mrznju! |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 20/05/2016 : 17:12:09
|
quote: Originally posted by zeljko
nije isto kad je neko nekome ostao dužan a rukovali su se... ili kad je firma firmi dužna ili kad si poslao novce na neviđeno...
to što je on možda dobar bio za 90 ljudi... ako se javi 10... mislim da se može govoriti o prevarantu
Ma jasno je sve to, al' ipak, nikome ne pomaže stvarno ako još poneki u ovoj javnosti objavi kako mu je "ostao ovoliko ili onoliko dužan", jer tko je htio taj se još odavno mogao oglasiti. Jedno je diskusija pa i rasprava oko teme a drugo su iznošenja kojekakvih činjenica od strane eventualno dodatnih oštećenih. Ne znam koji su ti "Slovenci" koje mu kum u sklopu otvaranja topica pominje, al' vidim da se poslije njega čak ni oni ovdje ne oglašavaju, pa ukoliko je i nekima od njih dužan, pođimo od toga da ljudi namjeravaju, koliko im je to još moguće, riješavati problem na svoj način. I šta onda očekivati? Da se javi poneko sa postom tipa: "Nisam dobio 5 uplaćenih stripova"? Onaj tko je u toj mutnoj priči prevaren za 10-ak, 20 ili 30.000,- eura, taj sigurno neće tražiti pomoć u obliku posta na forumu nego će sigurno znati kome da se obrati. Nastala šteta je bez sumnje ogromna, koliko na jednoj strani toliko i nekolicini ljudi s druge, a da će saznanje o njemom stvarnom razmjeru doprinjeti bilo kakvom riješavanju problema, u to sumnjam. Nije ovo javno tužilaštvo ili ured kriminalne policije pa da se prikupljaju podatci u smislu nastavka istrage, niti je na okupu ekipa vrhunskih detektiva koja bi, izbacivanjem nekih novih informacija, mogla pripomoći vraćanju novaca oštećenima. Čemu, dakle, onda "trebaju nam"? Ma ne treba nama, pored do sada iznešenog, u biti ništa dodatno, jer neće promijeniti ničije mišljenje ili stav prema Ratku, njegovom kumu ili bilo kome trećem, četvrtom.
Onaj tko do sada nije znao kako se postaviti prema bilo kojem akteru iz dotične priče, taj je sada sigurno oprezan i vjerujem da se neće dati prevariti, bez obzira s kim bude poslovao.
Ovo je prvenstveno osobna stvar Ratkovog kuma koji je, pod vidljivim teretom, osjećao potrebu obratiti se javnosti u kojoj je Ratko bio poznat i aktivan. Uradio je to na svoj način, pri čemu nije pominjao konkretna imena dodatnih oštećenih osoba (a vjerujem da mu se nekoliko njih po glavi vrti) i čemu bi onda nama bilo potrebno njihovo javljanje?
Sorry Željko i bez ikakve zamjerke, to je samo moj stav i osobno mišljenje.
L. p. |
 |
|
Topic  |
|
|
|