forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 kurikularna reforma?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 22:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ma da, tako je, svi koji bi htjeli nešto napraviti i za opću korist, koji znaju, koji su stvorili nekakva imena i karijere u stručnim krugovima, koji se trude i vjeruju u ono što rade, svi su uhljebi, karijeristi ili već nekakvi mutni tipovi koji zasigurno sve rade iz interesa i koristoljublja.

Ili su pak neznalice koje će samo napraviti još veću štetu.

Jer zašto bi netko bilo što radio bez materijalnih i(li) karijernih interesa, bez barem toga da pokupi lovu i šmugne.

Ne znam po čemu se to, do sada, Jokić proslavio u obrazovnom sustavu da bi imao tako, kak ti veliš, veliki CV ili godina prakse.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:
Originally posted by tinton

Ovo "samostalno" si sad dodao. Naravno da se to neće tako raditi. Sam si napisao da ćeš ti morati s učenicima raditi na povijesnim izvorima.

quote:

Sve se mislim da nema osobne koristi od toga...

Sve može doći na naplatu, kad - tad.

Ovako raspravljati stvarno nema smisla.

Tebi možda nema, ali meni, koji sam bio u tom sustavu dok ti nisi ni u prvi osnovne išao, i gdje sam se nagledao svega i svačega u raznim županijama, itekako ima smisla. Jedno je pametovanje, a drugo je komentiranje temeljeno na nekakvim iskustvima.

Ok, sad kad si mi lijepo spustio objasni koji je smisao raspravljanja kad ti i Darth Ivan prejudicirate, a ne navodite niti jedan argument za svoje zaključle.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Darth Ivan

[quote]Originally posted by tinton

Ovo "samostalno" si sad dodao. Naravno da se to neće tako raditi. Sam si napisao da ćeš ti morati s učenicima raditi na povijesnim izvorima.
[quote]

Naravno da ću određeni dio raditi s njima ja, a dio će raditi samostalno.

To jesam li nešto naknadno dodao ili ne (što jesam jer sam uređivao komentar) nema apsolutno nikakve veze jer poanta mog komentara nije bila u tome dal će oni radit nešto samostalno ili ne, već što će raditi nešto što nije (po meni) primjereno njihovoj dobi. A to si izignorirao, odnosno, nisi iskomentirao.

Na moje pitanje u čemu je problem s proučavanjem izvorima ti si rekao da nisu na tom intelektualnom razvoju da samostalno obrađuju iste.
Dakle, nisam ja ništa izignorirao već sam odgovarao na ono što si prvo napisao (ili se bar činilo da si napisao), sad pričaš o nečemu drugom.
Zašto je primjereno da učenici moraju znati što se dogodilo, ali nisu spremni znati kako mi znamo da se to dogodilo?

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/06/2016 : 22:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Tebi možda nema, ali meni, koji sam bio u tom sustavu dok ti nisi ni u prvi osnovne išao, i gdje sam se nagledao svega i svačega u raznim županijama, itekako ima smisla. Jedno je pametovanje, a drugo je komentiranje temeljeno na nekakvim iskustvima.

Ok, sad kad si mi lijepo spustio objasni koji je smisao raspravljanja kad ti i Darth Ivan prejudicirate, a ne navodite niti jedan argument za svoje zaključle.

Ništa ja ne prejudiciram, a sam Jokić svojim ponašanjem potvrđuje da nije dorastao datoj mu dužnosti.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

Tebi možda i ne, ali meni, koji se vidim u nastavničkom zvanju i na kome će se ta reforma odraziti da.

Baš zato što će se reforma odraziti na tebi trebali bi raspravljati konstruktivno, a ne sa zaključcima bez pokrića.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ništa ja ne prejudiciram, a sam Jokić svojim ponašanjem potvrđuje da nije dorastao datoj mu dužnosti.

Reći: "Sve se mislim da nema osobne koristi od toga..." je najobičnije prejudiciranje.
Kojim to ponašanjem Jokić pokazuje da je nedorastao toj dužnosti?
Baš me zanima...

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 22:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Sinko, sigurno nema smisla raspravljati o tome kad ti nisi profesor i ne radiš u nastavničkom zvanju. Ja prejudiciram? Pa jasno i nedvosmisleno sam ti naveo primjer iz moje struke koji sam iskusio sam na svojoj vlastitoj koži. Radije ti meni odgovori zašto si namjerno izignorirao temeljnu poantu tog mog prethodnog komentara (na prethodnoj strani).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 22:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Reći: "Sve se mislim da nema osobne koristi od toga..." je najobičnije prejudiciranje.
Baš me zanima...

Slušao sam to njegovo predstavljanje i predavanje kurikularne reforme u školi preko Skypea neposredno nakon Božića (negdje u prvom mjesecu). Hrpetina ispraznog blebetanja (kao i to stručno vijeće na kojem sam bio), a lik je zvučao kao da je sve samo naučio napamet i da nema pojma o čemu priča.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Pa koliko sam shvatio ni ti nisi profesor (još)?
A ja svaki dan proživljavam obrazovni sustav i, koliko god glup i zelen bio, uočavam mane u istom i prednosti koje dolaze u novom.

Da, prejudiciraš, u vezi Jokića i naplate njegova rada.
A primjer koji si mi dao nisi iskusio nego bi ga tek trebao iskusiti (s obzirom da novi kurikul još nije uspostavljen).

U svakom slučaju, tvoj pokušaj omalovažavanja je posljedica nemoći da argumentiraš svoje protivljenje reformi i stručnoj skupini koja ga predvodi.
Izignorirao nisam ništa. Dok ti još uvijek nisi odgovorio na neka moja pitanja.

Edited by - tinton on 02/06/2016 22:43:54
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2016 : 22:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

Baš me zanima...

Slušao sam to njegovo predstavljanje i predavanje kurikularne reforme u školi preko Skypea neposredno nakon Božića (negdje u prvom mjesecu). Hrpetina ispraznog blebetanja (kao i to stručno vijeće na kojem sam bio), a lik je zvučao kao da je sve samo naučio napamet i da nema pojma o čemu priča.

Ti razumiješ da ovo što si napisao u ovom postu ne znači ništa?

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/06/2016 : 22:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

A ja svaki dan proživljavam obrazovni sustav i, koliko god glup i zelen bio, uočavam mane u istom i prednosti koje dolaze u novom.

A primjer koji si mi dao nisi iskusio nego bi ga tek trebao iskusiti (s obzirom da novi kurikul još nije uspostavljen).

U svakom slučaju, tvoj pokušaj omalovažavanja je posljedica nemoći da argumentiraš svoje protivljenje reformi i stručnoj skupini koja ga predvodi.

Ne znam zašto mi je Dosada pao na pamet... Valjda zbog pomalo sličnog izražavanja. No dobro...

Koji su tvoji argumenti da je Jokić dorastao datoj funkciji? Osim ideooških, naravno.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 22:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Na moje pitanje u čemu je problem s proučavanjem izvorima ti si rekao da nisu na tom intelektualnom razvoju da samostalno obrađuju iste.
Dakle, nisam ja ništa izignorirao već sam odgovarao na ono što si prvo napisao (ili se bar činilo da si napisao), sad pričaš o nečemu drugom.

Pa ti si na taj moj komentar samo rekao ovo:

quote:

Ja sam u mom komentaru samo nadodao ono "radničkoj regresiji generacija" (intelektualnoj sam izvorno i napisao), "samostalno će raditi na izvorima" i to da sam odgovorna osoba koja se vidi u nastavničkom zvanju. Temeljnu poantu, da to nije prikladno za njihovu dob, sam izvorno i napisao.

quote:
Zašto je primjereno da učenici moraju znati što se dogodilo, ali nisu spremni znati kako mi znamo da se to dogodilo?

Zašto?

Sinko moj dragi, jesi li ikad čitao Tukidida ili Herodota?

Ili bilo koji povijesni izvor ili djelo koji je nastao/lo prije nove ere?

Ako je tvoj odgovor "da", moje je drugo pitanje: Kakvi su ti bili dojmovi? Kakvi su ti bili za čitanje?

Ako je odgovor "ne", probaj pročitat, pa da stvoriš dojmove.

Što hoću reći, ja sam na njima bio radio dok sam bio na faksu, i bili su mi izuzetno komplicirani i zahtjevni. Zato što su pisani "starinskim" stilom i jako su teški za shvatiti. Kako bi to onda tek bilo petašima?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/06/2016 : 22:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ne znam nista o tome
ali kad vidim pamflete i koji profil ljudi je ukljucen

ja sam za ne

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 22:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Jesam jer sam završio faks, samo što nisam položio stručni ispit - dakle, nemam punu plaću.

quote:

Moje pitanje je: koje argumente tražiš?

Iznio sam ti svoje stavove koji su temeljeni na mom iskustvu iz prve ruke. A ja od tebe još nisam čuo po kojem su to kriteriju Jokić i stručna skupina koja nastoji provesti ovu reformu dorasla ovom zadatku.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/06/2016 : 22:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

quote:

Baš me zanima...

Upravo je ovim opisao presjek svih likova koji se godinama predstavljaju kao nekakvi stručnjaci.

Sjećam se jednom prigodom, došao neki lik, odmah sam skužio da je nabiflao napamet sve i svašta. Priča unedogled, a onda sam ga dva ili tri puta prekinuo nekim upitima. Lik se pogubio i na kraju je samo odgovorio. 'Pa znate, dajte mi mail pa ću Vam odgovoriti.' Namjerno sam ga pitao za stvari koje sam dobro znao, ali čisto da se uvjerim da je došao samo odraditi dnevnicu, a ne nešto kvalitativno.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 23:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Kako za koga. Ukoliko tražiš recept za kolač, onda ne znači ništa.

Meni koji radim u prosvjeti da jer je ipak riječ o liku koji je pred sebe postavio zadatak koji će se indirektno odrazit na meni, a za kojeg ne vidim da je dorastao. A taj moj komentar je bio sažetak svih tih "stručnjaka" u malom.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 02/06/2016 23:05:47
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 02/06/2016 : 23:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

ne znam nista o tome

ja sam za ne

Pa sad ovo bi bio vrhunac svega poradi ove rasprave
Ti si za ne, a nisi u RH
Sto se tebe ako si u BiH dotice kurikularna reforma u RH?

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13074 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/06/2016 : 23:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Pa kad mogu komentirati ljudi iz Kolumbije, Švicarske, Slovenije, Njemačke, zašto ne bi i neko iz BiH?

Have mercy
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2016 : 23:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Pa kad mogu komentirati ljudi iz Kolumbije, Švicarske, Slovenije, Njemačke, zašto ne bi i neko iz BiH?

To je postalo izgleda svjetski trend

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 03/06/2016 : 01:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:

Prokletnici

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 03/06/2016 : 01:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message
Darth Ivan mudro zbori!

@Tintote - Judita možda zahtjeva malo drugačiji pristup, ali onome tko je spreman malo truda uložiti u nju, otkriva veliko bogatstvo.

I opet ponavljam da bez stripa u školi reforma nema smisla, moglo bi to oživiti našu strip scenu i industriju ...možda čak i da dođemo do ultimativnog cilja koji predstavlja novog Zagora na kiosku dvaput mjesečno

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

MD72
Average Member

693 Posts

Member since 05/10/2014

Posted - 03/06/2016 : 07:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send MD72 a Private Message
quote:

quote:

To je postalo izgleda svjetski trend

Globus vas posmatra,zato pazite sta radite
Jucer na njemackoj nacionalnoj TV (ARD) kratka reportaza sa snimcima iz ZG.
Sazeto:
"Reforme skolstva koje je zapocela prosla vlada,nova vlada je zaustavila i tako izazvala proteste sirokih masa".
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/06/2016 : 08:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Imeli Halinen na čelu je radne skupine koja u Finskoj provodi radikalnu reformu kurikuluma, sjajno im ide i postaju uzor mnogima u svijetu.

Detaljnije o tome kako i zašto:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/430997/Ona-je-finski-Boris-Jokic-i-upravo-radikalno-reformira-najbolje-skolstvo-na-svijetu.html

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/06/2016 : 11:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
U vezi toga da je Jokića uhljebila bivša vlast:

Jokić se jedini javio na javni natječaj za svoju funkciju za koju ne prima plaću.

Možda ovo treba ponoviti još par puta za one koji vide samo ono što žele vidjeti ili ponavljaju tendeciozne izmišljotine koje su vjerojatno pročitali na dnevno.hr:

Jokić se JEDINI javio na JAVNI NATJEČAJ za svoju funkciju za koju NE PRIMA PLAĆU.

Jokić se JEDINI javio na JAVNI NATJEČAJ za svoju funkciju za koju NE PRIMA PLAĆU.

U vezi toga da nije kompententan za svoju funkciju:

Jokić je doktorirao na Cambridgeu. Tema doktorata bilo je hrvatsko obrazovanje.

Ajmo opet:

Jokić je DOKTORIRAO NA CAMBRIDGEU. Tema doktorata bilo je HRVATSKO OBRAZOVANJE.

Jokić je DOKTORIRAO NA CAMBRIDGEU. Tema doktorata bilo je HRVATSKO OBRAZOVANJE.

Got it? ;)

Edited by - vukozec on 03/06/2016 11:42:03
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/06/2016 : 11:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:
Originally posted by zeljko

ne znam nista o tome

ja sam za ne

Pa sad ovo bi bio vrhunac svega poradi ove rasprave
Ti si za ne, a nisi u RH
Sto se tebe ako si u BiH dotice kurikularna reforma u RH?

ne znam zašto?
što ti misliš?

možda što mi ustav garantira da sam hrvatski državljanin
ili što se sve više mojih sugrađana seli za hrvatsku
ili što imam rođaka po slavoniji i zagrebu kao pljeve ne znam im više ni broja
osim toga pradjed mi je iz okolice splita i tu imam rodbine
također nismo na kraj svijeta možda i ja nekad dođem poslom živjeti u hrvatsku ili se obiteljski preselim trbuhom za kruhom

mogao bih još ovako a možda je i ovo dovoljno

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000