forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako da strip ostane glancer ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4108 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 11/07/2016 : 19:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

quote:
Originally posted by tekumze

Kakve su vrecice za stripove i gdje se ih može nabaviti?

Kod mene besplatno.
U vrećicama upakirano, skoro 15.000 stripova svih mogućih formata.

Imaš 15.000 stripova a nemaš Tex Gigant 22 i 24!
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/07/2016 : 20:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Jbg., ponešta se jednostavno mora i neimati.
U suprotnom, dakle kad bih i njih našao, postalo bi dosadno. Ne, mislim da ne bi ni tad, jer evo počeo sam već i Fibre navlačiti!

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/07/2016 : 08:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
moji stripovi stoje na polici za sada složeni pa nikako,ali upravo namjeravam raditi policu za iste i sad se dvoumim sa staklom ili bez, nemam ih namjere čuvati u vrećicama inače nisam baš sad neki glancerist ali ih čuvam posebice prilikom čitanja,a kad vidim da mi šogor presavine strip(posebice novije SD i ludens) za vrijeme čitanja diže mi se kosa na glavi, ali to je bila tako prije sa zs i lms koji su imali meke ¨korice˝ pa su se lako presavijali za lakše čitanje zato većina i je onako uvinuta, ali kome je stalo da budu glanceri neće ih ni čitati i čuvat će ih, ja svoje ne posuđujem (jednu kolekciju imam za sebe) sve ostalo (duplo) poklanjam djeci oko mene koja pokažu imalo zanimanje za iste,a do sada sam poklonio oko 500 tinjak bonelija, sad se to dosta jeftinije da kupiti posebice na aukcijama pa mi nije ni najmanje žao pokloniti tko zna možda netko od njih bude budući stripofil
Go to Top of Page

craven road
Starting Member

Croatia
70 Posts

Member since 20/08/2009

Posted - 12/07/2016 : 13:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send craven road a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

moji stripovi stoje na polici za sada složeni pa nikako,ali upravo namjeravam raditi policu za iste i sad se dvoumim sa staklom ili bez, nemam ih namjere čuvati u vrećicama inače nisam baš sad neki glancerist ali ih čuvam posebice prilikom čitanja,a kad vidim da mi šogor presavine strip(posebice novije SD i ludens) za vrijeme čitanja diže mi se kosa na glavi, ali to je bila tako prije sa zs i lms koji su imali meke ¨korice˝ pa su se lako presavijali za lakše čitanje zato većina i je onako uvinuta, ali kome je stalo da budu glanceri neće ih ni čitati i čuvat će ih, ja svoje ne posuđujem (jednu kolekciju imam za sebe) sve ostalo (duplo) poklanjam djeci oko mene koja pokažu imalo zanimanje za iste,a do sada sam poklonio oko 500 tinjak bonelija, sad se to dosta jeftinije da kupiti posebice na aukcijama pa mi nije ni najmanje žao pokloniti tko zna možda netko od njih bude budući stripofil

nevjerojatno,i kod mene je šogor u pitanju :) a duple poklanjam .
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 12/07/2016 : 14:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Hajde što ih presavije, al' kad još povuče desnom rukom onu crtu da mu se par, do tada pročitanih stranica sigurnije "poravnaju" i ne vrate, eh tad mi dođe samo jedna jedina misao na um - amok!!!
P.S. Da slučajnost bude za iskustvo bogatija, i meni je baš šogor nedavno postavio slijedeće pitanje: "Imaš li nekih Zagorovih romana za čitanje?"

"Romana??? Ma kakvih romana brate mili, nemam ja toga!" i dobacim mu sportske novine!

P. S. Ne zanima ga sport.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 12/07/2016 : 14:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Neka nova moda.. Najbolje vam je stripove potopiti u otopinu ca-cl i mogu koliko hocete,bit ce ocuvani,a mozete ih i davati,niko im nista nece moci.Nije lose ni vostiranje.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.

Edited by - roby05 on 12/07/2016 15:01:01
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 12/07/2016 : 17:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Nije to neka nova moda nego običaj jednog dijela ljubitelja stripa, star skoro koliko i stripovi sami.
Da nema "takvih" nego samo onih poput naših šogora, današnji prodavači (a tek šverceri!) u sklopu opisa ponuđene robe ne bi mogli prikačiti onaj dodatak "glanc", "glancer" ili "nečitan".
A ako ništa drugo onda kod mnogih važi bar ono: "Kupio sam nešto, platio svojom lovom, pa čak i da se jednog dana odlučim na ponovnu prodaju, ne želim izgubiti na vrijednosti.
A pored svega toga, ima i ona poznata: Stripovi su dionice za "malog" čovjeka.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 12/07/2016 : 17:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Zavisi sta je pod glanc.Cesto strip ne izadje ni iz tiskare ka glanc.Neko ima kriterije ovake,neko onake.U slucaju prodaje,cesto ima i ona "ko koga zajebe".
Za prodaju stripa je vazno koliko je ocuvan,ali u vecini slucajeva ne i glavni i jedini kriterij.Ako imas strip i volis to,normalno je da ga i procitas i savijes mu prednju koricu po crti.Ako gledas na svaki feler,onda si diler,svercer...i to je u redu.Ako neko ima ZS 13 sa savijenim hrbatom,potpisom na korici i otkinutim coskom zadnje korice,uzimam ga do 50 kn,posto je daleko od glanc stanja?!Strip je jako lako i jedostavno ocuvati,puno lakse nego sto mnogi ovdi misle.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1181 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 12/07/2016 : 18:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije to neka nova moda nego običaj jednog dijela ljubitelja stripa, star skoro koliko i stripovi sami.
Da nema "takvih" nego samo onih poput naših šogora, današnji prodavači (a tek šverceri!) u sklopu opisa ponuđene robe ne bi mogli prikačiti onaj dodatak "glanc", "glancer" ili "nečitan".
A ako ništa drugo onda kod mnogih važi bar ono: "Kupio sam nešto, platio svojom lovom, pa čak i da se jednog dana odlučim na ponovnu prodaju, ne želim izgubiti na vrijednosti.
A pored svega toga, ima i ona poznata: Stripovi su dionice za "malog" čovjeka.

Šogi ti je zakon.
Onda kad budeš stavljao takav strip na aukciju pod ocjena napiši: "Čitao moj šogor (jednom čitano)".

Edited by - petarStripovi10 on 12/07/2016 18:49:34
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 12/07/2016 : 20:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

Zavisi sta je pod glanc.Cesto strip ne izadje ni iz tiskare ka glanc.Neko ima kriterije ovake,neko onake.U slucaju prodaje,cesto ima i ona "ko koga zajebe".

Štagod da je pojedincima, meni nije ništa.
Ja osobno imam samo dobro, izvanredno i savršeno očuvanih stripova. A u slučaju ovog zadnjeg, dakle, skoro onakvih kakvi mi iz striparnice "Babilon" stignu.
A sve ostalo je soljenje pameti i prodavanje muda za bubrege od strane pomenutih strip dilera, iliti švercaroša.
Pazi, "glanc"!? Glanc može biti sjaj dijamanata, zlata, pa čak i lak svježe ispoliranog Q7 ili X6, ali ne stanje Z.S., LMS ili šta ja znam kojeg god.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/07/2016 : 21:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Najveće fore imaju oni što prodaju strip iz 1969. sa opisom ''glanc''... pa da ga je držao u zamrzivaču cijelo vrijeme, ne može biti takav.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5318 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/07/2016 : 22:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Vjerujte mi, na aukcijama je uvijek bolje kupiti strip u čijem opisu stoji ocjena 5...jednom čitan, nego nečitani/nelistani glancer.
Razlog tome je taj što ne postoji izdavač kome tiskara s vremena na vrijeme neće zajebati pokoji primjerak nekim propustom u tisku, pa eto, može vam se dogoditi da tek kroz 50 godina ustanovite da imate neispravan primjerak koji strip čini bezvrijednim....
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/07/2016 : 23:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
da,da, čuo sam da u vatikanskim odajama čuvaju na desetke komada zs 13
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 12/07/2016 : 23:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

da,da, čuo sam da u vatikanskim odajama čuvaju na desetke komada zs 13

Stvarno?
Ja mislio u "kući cveća"...

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 12/07/2016 : 23:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
I oni u Vatikanu bi stavili sapu na kojega.Sve je to relativno i ne moze sve ni usporedjivati,ali sta mislite koliko triba nekih glancer stripova prodati za jednog prodanog ZS 13,onako solidno ocuvanog!?Tili ne tili,trziste je trziste,onoliko koliko prodas ili kupis,toliko vridi.Da je uvik sve realno i isplativo,bas i nije.Komu milo komu drago.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/07/2016 : 09:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hajde što ih presavije, al' kad još povuče desnom rukom onu crtu da mu se par, do tada pročitanih stranica sigurnije "poravnaju" i ne vrate, eh tad mi dođe samo jedna jedina misao na um - amok!!!
P.S. Da slučajnost bude za iskustvo bogatija, i meni je baš šogor nedavno postavio slijedeće pitanje: "Imaš li nekih Zagorovih romana za čitanje?"

"Romana??? Ma kakvih romana brate mili, nemam ja toga!" i dobacim mu sportske novine!

P. S. Ne zanima ga sport.

Dobar instink.
Inače, "romani" su šifra za:
Ja sam čitao stripove nekada kada su se tako zvali i kada su služili za čitanje, gužvanje i brisanje dupeta. Ako osoba prozbori riječ romani, takvima stripove ni slučajno ne davati u ruke...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/07/2016 : 14:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Tada je bilo normalno imati ''roman'' kojem fale stranice, pogotovo ako je posuđivan, a ljudi su inače dosta koristili ''zamjenski'' WC papir.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 13/07/2016 : 14:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Tada je bilo normalno imati ''roman'' kojem fale stranice, pogotovo ako je posuđivan, a ljudi su inače dosta koristili ''zamjenski'' WC papir.

Nije to bas bilo normalno,to vas je neko laga.Bilo je vise uzivanja u tim "romanima".Nije se robovalo i klanjalo nicemu u vezi toga.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 31/07/2016 : 16:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Dajte stripove na cuvanje u specijalizirane cuvaonice.Malo ce vas kostat,ali jednog dana ce se sve visestruko isplatiti.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 31/07/2016 : 16:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I onda kada poželiš nešto pročitati svaki puta moraš potegnuti do čuvaonice pa tada još imaš i dodatnog troška.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 31/07/2016 : 17:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

I onda kada poželiš nešto pročitati svaki puta moraš potegnuti do čuvaonice pa tada još imaš i dodatnog troška.

Pa nema citanja,onda nece bit "glancer".
Najbolje je da vam neka osiguravajuca kuca prebaci izravno iz tiskare strip u cuvaonicu i tu ga pohrane.Jedino tako ce bit sigurno,bez otisaka,utora,raznoraznih vanjskih utjecaja...Naravno,prije svega toga osigurati na neki normalni iznos.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 31/07/2016 : 17:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by craven road

Evo kao što sam naslov posta kaže,iz vašeg iskustva koje su metode držanja stripa da bi kroz godine ostao glancer? pretpostavljam da je zatvorena vitrina sa staklom dobra opcija? pa me zanima da li na još nešto treba obratiti pažnju?
hvala

Da, u staklenoj vitrtini je najbolje i da nije pod uticajem sunca...Tako bar ja čuvam moje glancere!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 31/07/2016 : 17:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
A zasto bi strip uopce trebao da bude glancer?Meni je cak bolje da je onako malo nacet jer tako imam dojam da je to ipak samo strip,ovako kad ga pazim i mazim to mi ubije svaku volju za stripovima!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/07/2016 : 18:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

A zasto bi strip uopce trebao da bude glancer?Meni je cak bolje da je onako malo nacet jer tako imam dojam da je to ipak samo strip,ovako kad ga pazim i mazim to mi ubije svaku volju za stripovima!

Zato da ga se može lakše prodati jednog dana kada ustreba novac ili kada prođe volja za stripovima. Nitko ne kupuje kupuse, ali glancere svi vole...
Kako je novac jedini pokretač u ljudskom životu danas (na žalost), sve se gleda i radi kroz novčanu prizmu. Kolekcionarstvo stripova nije izuzetak. Jedino čovjek koji ima rješeno novčano pitanje, a takvih ovdje vjerovatno nema, može si priuštiti da mu stripovi (novac) propadaju. Mi ostali bolesno čuvamo stripove jer su nam takve karte podjeljene.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 31/07/2016 18:19:32
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4620 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 31/07/2016 : 18:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
glancer je u biti nečitani/neotvarani strip?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000