Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/08/2016 : 15:10:23
|
quote: Originally posted by Dukidule
quote: Originally posted by supermark
ex-YU medalje: 17. HRVATSKA 5-3-2 30. SRBIJA 2-3-2 43. SLOVENIJA 1-2-1 54. KOSOVO 1-0-0 -CRNA GORA 0-0-0 -ALBANIJA 0-0-0
I ne zaboraviti 27. mjesto Jovane Crnogorac (mountainbike)!
Naravno, nije bilo jednostavno završiti ispred Franceline Cabral iz Istočnog Timora. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 15:18:35
|
Čestitke za Blanku Vlašić, baš mi je drago zbog nje, jako je pozitivna osoba i u Srbiji je bila drag gost na promociji atletskog mitinga i otvaranju nove atletske dvorane.Jeste bilo slabo takmičenje, ali s obzirom na to šta je sve prošla, fantastičan je to uspeh, čak je na kraju malo falilo i za zlato.Drago mi je da se i u ovoj disciplini nisu umešali Amerikanci i da je njihova takmičarka, favoritkinja podbacila.
Šteta za srpske odbojkašice, neshvatljiv pad nakon drugog seta, nažalost Brankica Mihajlović nije imala svoj dan i to se itekako odrazilo na rezultat.No, veliki uspeh je i ovo, a kostur tima će još dugo igrati zajedno, tako da će biti još uspeha za žensku odbojku, za to ne brinem.Nadam se da će Srbija za 4 godine u Tokiju imati dve odbojkaške medalje, s obzirom na to kako funkcioniše već godinama dobro odbojkaški savez i koliko su momci i devojke predani ovom sportu, to bi bilo zaista lepo i po meri. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/08/2016 : 16:11:20
|
quote: Originally posted by brni
Ako gledamo broj osvojenih medalja na broj stanovnika Hrvatska je 4 sportska sila na svijetu..
U vaterpolu ste cak druga sila na svijetu
Svaka cast Hrvatskoj na osvojenih 5 zlatnih medalja, ali u mojim ocima je ona Hrgoviceva bronza vrednija od svih pet zlatnih. Em boks, em superteska kategorija. Imam osjecaj da cemo jos cuti o ovoj ljudini...
Takodje, srpsko srebro u muskoj kosarci, koje ce osvojiti veceras, je vrednije od njihovih zlatnih u vaterpolu i hrvanju.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17165 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/08/2016 : 16:13:14
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by delboj
A BiH nema ni na začelju liste, oni su osvojili upravo u skladu sa ulaganjima.
U skladu s prezimenima učesnika
Tuka, Čeprkalo... Šta ćeš očekivati?
Nije loš bio Tuka, ali se ne može protiv Rudiše i Rotića.
Ma svaka čast obojici, i Čeprkalo je osvojio drugo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/08/2016 : 16:35:51
|
hrv i srb su izjednačili broj zlata yu 84 iz LA i pokazale se kao sportske nacije mi smo po službenim poretcima ispred, ali srbi su rasturili u 'većim' sportovima 4 ekipne medalje su fenomenalne i još nastupaju u završnom događaju ajmo sale i teo barem ih dobro namučite |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 17:11:13
|
Upravo pogledao snimku rukometne tekme za treće mjesto. Njemačka vs Poljska.
Ljudi moji, zar se ta Njemačka preporodila?
Bogami titula europskog prvaka ove godine nije bila slučajna.
Što se same tekme tiče, što reći?
Nijemci su napravili Poljacima sve što mi nismo. Razlog više za žaljenje. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/08/2016 : 17:44:07
|
Što se tiče utakmice između Njemačke i Poljske najbolje je dočarava izjava sa jednog portala: Možda je glupo reći potpuno očekivano, ali potpuno očekivano. Reprezentacija koja ni igrama ni rezultatima nije zaslužila ući u polufinale ostala je četvrta. To su joj omogućili sustav natjecanja i potpuni diletant na klupi jedne druge reprezentacije. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/08/2016 : 17:56:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by brni
Ako gledamo broj osvojenih medalja na broj stanovnika Hrvatska je 4 sportska sila na svijetu..
U vaterpolu ste cak druga sila na svijetu
Svaka cast Hrvatskoj na osvojenih 5 zlatnih medalja, ali u mojim ocima je ona Hrgoviceva bronza vrednija od svih pet zlatnih. Em boks, em superteska kategorija...
... em amatersko natjecanje. Nisam baš ljubitelj boksa, a čak i da jesam daleko je ta jedna medalja od 5 zlatnih, pogotovo ako se uzme u obzir da su njih 3 osvojene više ili manje neočekivano. Kada se pogleda povijest osvojenih medalja meni su najvrijednija 2 rukometna zlata zato što mi je to najdraži sport, ali da je sada kojim slučajem osvojeno i 3. ono opet ne bi moglo umanjiti vrijednost onih 5 iz pojedinačnih sportova. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/08/2016 : 18:12:38
|
Eh da je netko 1986. rekao da će ovdje rukomet biti popularniji od košarke... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 21/08/2016 : 18:25:51
|
Evo igre se završavaju i neki računi mogu da se polako se svode.Što se tiče Srbije slobodno se može reći da, iako su ovo za nju najuspešnije igre, doživljen je blagi neuspeh.Jeste, mnogi će reći da sam bezobrazan što to tvrdim, ali činjenice su neumoljive. Imali smo kako je i sam ministar sporta rekao 18 kandidata za medalje po svim realnim parametrima, imali smo još par sportista koji nisu bili kandidati, ali je do pre godinu-dve izgledalo da će i oni biti (Velimir Stjepanović,Tatjana Jelača,Emir Bekrić,kajakaš Marko Dragosavljević) pa su onda potpuno propali. Ne treba ćutati o tome i gurati probleme pod tepih što se kaže, već treba otvoreno pričati o tome kako se nešto slično ne bi ponovilo.
Osam medalja jeste lepa stvar, no ako su pojedini sportisti baš na Olimpijadi zabeležili njihove daleko najgore nastupe u poslednje 3 godine (recimo kajakaški dvojac Grujić i Novaković u poslednje 2 godine ni u jednoj trci nije bio ispod trećeg mesta,a sada su šesti), onda to ne valja.Dobro, u neku ruku možemo razdvojiti ekipne od individualnih sportova, u ekipnima smo zaista bili uspešni i to je nesumnjivo velika stvar za momke i devojke i budućnost tih sportova.
Ali eto, u protekle 3 godine naši individualni sportisti su sa svetskih i evropskih prvenstava donosili brojne medalje, taj broj je ogroman, verovatno mnogi ljudi to ni ne prate, pa ni ne znaju, ali gledajući sve to ovih 4 medalja je podosta tanko. Ne stoji ni priča kako država baš ništa ne ulaže u sport, za naše uslove ulaže se solidno, doduše ta sredstva nisu baš najbolje usmerena jer umesto da se daju mladim i talentovanim sportistima, ona se daju već dokazanim, osvajačima medalja.Treba više novca davati granskim savezima i njihovim klubovima (sem fudbala i košarke gde ne treba jer se zna da to ide u dve beogradske rupe bez dna), a manje ulagati u školski sport jer to nema uticaja na vrhunski sport, bar u Srbiji ne jer nismo mi SAD.Ako baš hoće da ulažu u školski sport, ulagati onda u srednje škole, a ne u osnovne.No, mora se reći da ipak ima značajnog pomaka kada je u pitanju ulaganje u sportsku infrastrukturu, daleko je još to od onoga kako bi trebalo biti, ali barem sada naši sportisti imaju koliko toliko objekte gde nekako mogu da treniraju.Naravno, dosta je toga u Beogradu, treba pomoći i ostale gradove, nekog malog pomaka ima i tu.
Po meni, najveći zadatak bi trebao biti da se uloži novac u izgradnju bazena i uređivanje kanala i jezera gde kajakaši i veslači treniraju.Plivanje, veslanje i kajak na OI donose ogroman broj medalja i to su najbolje shvatile naše komšije Mađari koji tu činjenicu obilato koriste.Ni oni nemaju more, a ne vidim zašto ne bi smo mogli slediti njihov primer, ako smo mogli u vaterpolu, možemo i u ovim drugim sportovima.Jedna Katinka Hošu je u plivanju Mađarskoj donela 4 medalje, 3 zlatne i jednu srebrnu.A eto, imamo i mi našu potencijalnu Katinku Hošu u vidu mlade Anje Crevar koja se takmiči u istoj glavnoj disciplini kao i Mađarica, a to je 400m mešovito.Anja sledeće godine učestvuje na svetskom juniorskom prvenstvu gde će sa 17 godina biti ozbiljan kandidat za medalju, verovatno zlatnu.Prošle godine je sa 15 godina bila peta na istom tom prvenstvu, praktično sa kadetskim uzrastom, a ove godine je ubedljivo postala evropska juniorska šampionka.Kako takmičari u plivanju mešovitim stilom obično imaju jednu jaču disciplinu u kojoj su odlični, potencijalno Anja Srbiji na nekim narednim takmičenjima može da donese 4 medalje (200 i 400 mešovito i 100 i 200 u toj jačoj disciplini kao što to radi sada Katinka Hošu).Naravno ništa od svega toga ako Anja bude bila i dalje u zapećku.Za početak, moglo bi se konačno u tom Pančevu izgraditi bazen da dete ne mora da putuje na treninge u Beograd, kao što je nekada radila i bivša svetska šampionka Nađa Higl. Toliko toga bi se moglo uraditi, ali pitanje je šta će od svega biti.No, sramota je da u zemlji u kojoj su svi ljudi opčinjeni odlaskom na more i gde i pored loše materijalne situacije prosečni Srbin u proseku ide 2 puta godišnje na more plivanje bude na tako niskim granama. |
Edited by - maelstrom on 21/08/2016 18:30:13 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/08/2016 : 18:27:59
|
Španjolci pobijedili Australiju sumnjivom sudačkom odlukom. Neizvjesnija utakmica nego što sam očekivao, mislio sam da će Australci lakše pasti nakon one katastrofe u polufinalu. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/08/2016 : 18:28:43
|
quote: Originally posted by mladjo
Eh da je netko 1986. rekao da će ovdje rukomet biti popularniji od košarke...
Što '86., a ne '90.? Igrao je još jedan hrvatski tim dobru košarku poslije Cibone... |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/08/2016 : 18:29:30
|
Španjolci pobijedili Australiju sumnjivom sudačkom odlukom. Neizvjesnija utakmica nego što sam očekivao, mislio sam da će Australci lakše pasti nakon one katastrofe u polufinalu.
Baš ružno da na takav način izgube medalju. |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2867 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 21/08/2016 : 18:35:46
|
quote: Originally posted by ken2
hrv i srb su izjednačili broj zlata yu 84 iz LA i pokazale se kao sportske nacije mi smo po službenim poretcima ispred, ali srbi su rasturili u 'većim' sportovima 4 ekipne medalje su fenomenalne i još nastupaju u završnom događaju ajmo sale i teo barem ih dobro namučite
Ken, tu se ne mogu složiti s tobom. Za košarku je jasno, muško finale s Amerima je top događaj na OI i sigurno najveća promocija srpskog sporta u zadnjih 10 godina. Od ostalih momčadskih sportova tu je po popularnosti i gledanosti jedino nogomet (znam da glupo zvuči, ali takvi su podaci). Darth je kao ljubitelj rukometa posprdno pričao o zlatu Sare Kolak. Atletika je u svijetu toliko popularna da je Kolakino zlato i dodjelu medalja vjerojatno gledalo više ljudi nebo oba naša rukometna zlata zajedno. To što smo mi za rukomet potrošili desetke i desetke milijuna Eura, a za atletiku desetke i desetke tisuća Eura to je naša stvar. Volimo loptu i to je to. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/08/2016 : 18:37:56
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by mladjo
Eh da je netko 1986. rekao da će ovdje rukomet biti popularniji od košarke...
Što '86., a ne '90.? Igrao je još jedan hrvatski tim dobru košarku poslije Cibone...
ma godina je bezveze, čisto da velim kak je u prošlosti to bilo drukčije :D
Ali meni to nije jasno - pa mi imamo dosta dobre košarkaše. kak je moguće da je košarka tak propala? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 21/08/2016 : 18:49:47
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
hrv i srb su izjednačili broj zlata yu 84 iz LA i pokazale se kao sportske nacije mi smo po službenim poretcima ispred, ali srbi su rasturili u 'većim' sportovima 4 ekipne medalje su fenomenalne i još nastupaju u završnom događaju ajmo sale i teo barem ih dobro namučite
Ken, tu se ne mogu složiti s tobom. Za košarku je jasno, muško finale s Amerima je top događaj na OI i sigurno najveća promocija srpskog sporta u zadnjih 10 godina. Od ostalih momčadskih sportova tu je po popularnosti i gledanosti jedino nogomet (znam da glupo zvuči, ali takvi su podaci). Darth je kao ljubitelj rukometa posprdno pričao o zlatu Sare Kolak. Atletika je u svijetu toliko popularna da je Kolakino zlato i dodjelu medalja vjerojatno gledalo više ljudi nebo oba naša rukometna zlata zajedno. To što smo mi za rukomet potrošili desetke i desetke milijuna Eura, a za atletiku desetke i desetke tisuća Eura to je naša stvar. Volimo loptu i to je to.
Zaboravio si odbojku koja je globalno poprilično popularan sport i gde recimo u Brazilu i Kubi redovno po 20000 ljudi prati značajnije mečeve.U Americi je broj ljudi koji igraju odbojku enormno velik.Kao sport, odbojka je poprilično popularnija od rukometa i vaterpola i igra se ravnopravno na svim kontinentima sa podjednakim uspehom.Ogranak odbojke-odbojke na pesku je takođe poprilično popularna. U jednoj Poljskoj koja ima jednako dobar i rukometni i odbojkaški tim zna se da je odbojka uvek ispred, to se vidi i po posetama i po njihovim težnjama da češće organizuju odbojkaška takmičenja. Da ne spominjemo koliko je u Italiji odsbojka popularna i šta bi sve dali za olimpijsko zlato. |
Edited by - maelstrom on 21/08/2016 18:50:22 |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 18:50:19
|
Baš mi je krivo što je Australija ostala bez medalje u košarci, a pokazali su (po mom skromnom mišljenju) najljepšu timsku košarku. I nije samo pred kraj sudac dokusurio Australce, nego je kroz cijeli meč navlačio za španjolsku gamad.
|
Trljam ruke. |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 18:51:23
|
Petar Hrgović za Sportske novosti:
quote: Država odsvira himnu, podigne zastavu, političari dočekaju i poslikaju se za svoje potrebe, jasno, i idemo dalje. Zato sam ja rekao Filipu, sad ću biti malo prost, 'j... im svima mater, ne daj nikome da se slika s tobom'. Ne zato što je on veličina, već stoga što su ovi koji će se sada htjeti slikati lešinari.
|
Trljam ruke. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/08/2016 : 18:52:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
Svaka cast Hrvatskoj na osvojenih 5 zlatnih medalja, ali u mojim ocima je ona Hrgoviceva bronza vrednija od svih pet zlatnih. Em boks, em superteska kategorija. Imam osjecaj da cemo jos cuti o ovoj ljudini...
Ma da, Hrgovicu je lakse osvojit medalju jer ima puno bolje uvjete, ima dobrog trenera, dvoranu u kojoj radi i sparing partnere, on se moze nadati nekoj lovi od Zagreba odnosno Bandica..
Mala Sara Kolak je osvojila zlato ka anonimus, do jucer je spavala u podrumu a koplje joj je kupila Sandra Perkovic..
Sto reci tek za jedrenje, ljudi su sami godinama ovisili sami od sebi, tj. da nije stari Fantela naviga na brodu i ulaga u njih ne bi ovoga bilo..a koliko Australija, Italija i ostale pomorske velesile milijuna ulazu u jedrenje ne triba ni pricati..
Triba malo vidit kontekst a ne ovako omalovazavat druge sportove.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 21/08/2016 18:53:50 |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 21/08/2016 : 18:56:03
|
Po meni, zlato Sandre Kolak je medalja koja ima ubedljivo najjaču trežinu za Hrvatsku, uzmimo u obzir koji je sport u pitanju, okolnosti, njene godine, zaista čudo i svaka čast devojci. Jedino medalje iz atletike, plivanja, gimnastike i tenisa imaju isto tako jaku težinu kao i one iz ekipnih sportova, nekada i veću, mada je svaka medalja na OI ogroman uspeh. |
Edited by - maelstrom on 21/08/2016 18:57:40 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 21/08/2016 : 19:02:48
|
Kakve veze imaju odlasci na more s plivačima?
Sveukupno su sportisti Srbije i Hrvatske napravili neverovatan uspeh. Za anale. Samo kreteni mogu da nipodaštavaju tako nešto. |
Edited by - Jasko on 21/08/2016 19:03:48 |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2867 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 21/08/2016 : 19:04:10
|
quote: Originally posted by maelstrom
Ken, tu se ne mogu složiti s tobom. Za košarku je jasno, muško finale s Amerima je top događaj na OI i sigurno najveća promocija srpskog sporta u zadnjih 10 godina. Od ostalih momčadskih sportova tu je po popularnosti i gledanosti jedino nogomet (znam da glupo zvuči, ali takvi su podaci). Darth je kao ljubitelj rukometa posprdno pričao o zlatu Sare Kolak. Atletika je u svijetu toliko popularna da je Kolakino zlato i dodjelu medalja vjerojatno gledalo više ljudi nebo oba naša rukometna zlata zajedno. To što smo mi za rukomet potrošili desetke i desetke milijuna Eura, a za atletiku desetke i desetke tisuća Eura to je naša stvar. Volimo loptu i to je to.
Zaboravio si odbojku koja je globalno poprilično popularan sport i gde recimo u Brazilu i Kubi redovno po 20000 ljudi prati značajnije mečeve.U Americi je broj ljudi koji igraju odbojku enormno velik.Kao sport, odbojka je poprilično popularnija od rukometa i vaterpola i igra se ravnopravno na svim kontinentima sa podjednakim uspehom.Ogranak odbojke-odbojke na pesku je takođe poprilično popularna. U jednoj Poljskoj koja ima jednako dobar i rukometni i odbojkaški tim zna se da je odbojka uvek ispred, to se vidi i po posetama i po njihovim težnjama da češće organizuju odbojkaška takmičenja. Da ne spominjemo koliko je u Italiji odsbojka popularna i šta bi sve dali za olimpijsko zlato.
Podaci o popularnosti su službeni podaci s OI u Londonu. Odbojka na pjesku je bila gledana skoro kao košarka, dok je gledanost dvoranske odbojke bila za trećinu niža. Rukomet je bio malo gledaniji od hokeja na travi (otprilike pola gledanosti dvoranske odbojke). Vaterpolo je bio iza veslanja i kajaka i ispred streljaštva i jahanja.
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/08/2016 : 19:07:45
|
Boksaci vjerovatno u Hrvatskoj imaju najbolje uvjete rada, odnosno opcenito borilacki sportovi, a atletika??
Infrastruktura za atletiku je ostala jos od vrimena Mediteranskih igara i Univerzijade..mislim da sam time sve reka.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 21/08/2016 19:08:37 |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Posted - 21/08/2016 : 19:10:44
|
quote: Originally posted by maelstrom
Zaboravio si odbojku koja je globalno poprilično popularan sport i gde recimo u Brazilu i Kubi redovno po 20000 ljudi prati značajnije mečeve.U Americi je broj ljudi koji igraju odbojku enormno velik.Kao sport, odbojka je poprilično popularnija od rukometa i vaterpola i igra se ravnopravno na svim kontinentima sa podjednakim uspehom.Ogranak odbojke-odbojke na pesku je takođe poprilično popularna. U jednoj Poljskoj koja ima jednako dobar i rukometni i odbojkaški tim zna se da je odbojka uvek ispred, to se vidi i po posetama i po njihovim težnjama da češće organizuju odbojkaška takmičenja. Da ne spominjemo koliko je u Italiji odsbojka popularna i šta bi sve dali za olimpijsko zlato.
Podaci o popularnosti su službeni podaci s OI u Londonu. Odbojka na pjesku je bila gledana skoro kao košarka, dok je gledanost dvoranske odbojke bila za trećinu niža. Rukomet je bio malo gledaniji od hokeja na travi (otprilike pola gledanosti dvoranske odbojke). Vaterpolo je bio iza veslanja i kajaka i ispred streljaštva i jahanja.
Pa nije merilo za popularnost sporta jedna Olimpijada i to u zemlji gde odbojka praktično ne postoji i gde se takmičenja gde nema Britanaca ne zarezuju ni 3 odsto.Da vidimo gledanost iz Brazila, mada i to nije pokazatelj jer Brazilci vole da posećuju sva sportska takmičenja bez obzira ima li njihovih ili ne. |
Edited by - maelstrom on 21/08/2016 19:11:14 |
|
|
Topic |
|