Author |
Topic |
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2865 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 21/08/2016 : 19:12:14
|
quote: Originally posted by Jasko
Kakve veze imaju odlasci na more s plivačima?
Sveukupno su sportisti Srbije i Hrvatske napravili neverovatan uspeh. Za anale. Samo kreteni mogu da nipodaštavaju tako nešto.
I jedan i drugi tim su bili fenomenalni. I treći, slovenski. Ponovit ću još jednom, svaka OI medalja je vrijedna. Nadam se da nisi shvatio moje zadnje postove kao omalovažavanje bilo kojeg sportaša. Samo sam htio naglasiti da samo zato što je nešto popularno ili nepopularno u Hrvatskoj, to ne mora biti tako i u svijetu. |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2865 Posts
Posted - 21/08/2016 : 19:15:36
|
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by ken2
hrv i srb su izjednačili broj zlata yu 84 iz LA i pokazale se kao sportske nacije mi smo po službenim poretcima ispred, ali srbi su rasturili u 'većim' sportovima 4 ekipne medalje su fenomenalne i još nastupaju u završnom događaju ajmo sale i teo barem ih dobro namučite
Ken, tu se ne mogu složiti s tobom. Za košarku je jasno, muško finale s Amerima je top događaj na OI i sigurno najveća promocija srpskog sporta u zadnjih 10 godina. Od ostalih momčadskih sportova tu je po popularnosti i gledanosti jedino nogomet (znam da glupo zvuči, ali takvi su podaci). Darth je kao ljubitelj rukometa posprdno pričao o zlatu Sare Kolak. Atletika je u svijetu toliko popularna da je Kolakino zlato i dodjelu medalja vjerojatno gledalo više ljudi nebo oba naša rukometna zlata zajedno. To što smo mi za rukomet potrošili desetke i desetke milijuna Eura, a za atletiku desetke i desetke tisuća Eura to je naša stvar. Volimo loptu i to je to.
Zaboravio si odbojku koja je globalno poprilično popularan sport i gde recimo u Brazilu i Kubi redovno po 20000 ljudi prati značajnije mečeve.U Americi je broj ljudi koji igraju odbojku enormno velik.Kao sport, odbojka je poprilično popularnija od rukometa i vaterpola i igra se ravnopravno na svim kontinentima sa podjednakim uspehom.Ogranak odbojke-odbojke na pesku je takođe poprilično popularna. U jednoj Poljskoj koja ima jednako dobar i rukometni i odbojkaški tim zna se da je odbojka uvek ispred, to se vidi i po posetama i po njihovim težnjama da češće organizuju odbojkaška takmičenja. Da ne spominjemo koliko je u Italiji odsbojka popularna i šta bi sve dali za olimpijsko zlato.
Podaci o popularnosti su službeni podaci s OI u Londonu. Odbojka na pjesku je bila gledana skoro kao košarka, dok je gledanost dvoranske odbojke bila za trećinu niža. Rukomet je bio malo gledaniji od hokeja na travi (otprilike pola gledanosti dvoranske odbojke). Vaterpolo je bio iza veslanja i kajaka i ispred streljaštva i jahanja.
Pa nije merilo za popularnost sporta jedna Olimpijada i to u zemlji gde odbojka praktično ne postoji i gde se takmičenja gde nema Britanaca ne zarezuju ni 3 odsto.Da vidimo gledanost iz Brazila, mada i to nije pokazatelj jer Brazilci vole da posećuju sva sportska takmičenja bez obzira ima li njihovih ili ne.
Radi se o televizijskoj gledanosti u cijelom svijetu. Podaci su sa stranica MOO. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 19:18:09
|
quote: Originally posted by Ernie Pike Radi se o televizijskoj gledanosti u cijelom svijetu. Podaci su sa stranica MOO.
Dobro, nisam razumeo onda, ali to ne menja stvar, jer televizijska gledanost za vreme jednih OI nije nikakav pokazatelj.Ono što se godinama dešava na odbojkaškim utakmicama širom sveta i van njih oko odbojke, to je najbolji pokazatelj.Inače, sve najveće svetske sile (osim Britanije,ako je ona još neka sila) igraju odbojku i dobre su u njoj, to je najbolji dokaz njene vrednosti. |
Edited by - maelstrom on 21/08/2016 19:18:40 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 21/08/2016 : 19:25:53
|
Ma nevezano za ovde upise, inače se omalovažavaju u medijima. Toliko da se pitam da li novinari podležu nekim sankcijama ili je njima dozvoljeno da trkeljišu o svemu bez ikakvih posledica. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 19:50:44
|
Odbojkaši Brazila osvojili olimpijsko zlato, opravdali su ulogu velikog favorita.U finalu su pobedili Italiju sa 3:0.Jadni Italijani, baš ih neće, opet bez zlata.
Sa tribina je Neimar bodrio svoje sunarodnike.
Eto, Srbija je nedavno u finalu svetske lige dobila Brazil sa 3:0 i to bez Atanasijevića i Nikića. |
|
|
kucak
Average Member
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 21/08/2016 : 20:06:11
|
quote: Originally posted by brni
Boksaci vjerovatno u Hrvatskoj imaju najbolje uvjete rada, odnosno opcenito borilacki sportovi, a atletika??
Infrastruktura za atletiku je ostala jos od vrimena Mediteranskih igara i Univerzijade..mislim da sam time sve reka..
Ne znam kod boksača za dvorane i ostale stvari, ali recimo Hrvoje Sep je prodao automobil da kupi rukavice za OI. Vjerojatno boks nema novčanu podršku, a za drugo ne znam. Što se tiče atletike - grozota. |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 21/08/2016 : 20:14:14
|
pet zlata je izvrsno, ali najviše mi je žao vukovarca Damira Martina koji je trebao biti zlatni, jer je ušao u istom vremenu sa Drysdalom tj ista stotinka, na kraju su odlučivale tisućinke, točnije 5 tisućinki sekunde razlike, mišljenja sam da je situacija bila obrnuta tj. da je Martin ušao 5 tisućinki prije da bi zlato podjelili, naravno i HOO je podnio žalbu a hoće li od toga biti kakve vajde bumo videli |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8276 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2865 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/08/2016 : 20:25:59
|
Kako mi je drago da su ovi smrdljivci izgubili... e nećete imati 3 olimpijska zlata. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/08/2016 : 20:26:54
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kako mi je drago da su ovi smrdljivci izgubili... e nećete imati 3 olimpijska zlata.
Necete razbojnici!! |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/08/2016 : 20:44:42
|
Nisu trebali osvojiti ni na prošlim igrama ali su imali debele sreće u četvrtfinalu protiv Španjolske, a o smiješnom protivniku u finalu ne treba ni govoriti. Sada je to došlo na naplatu, nadam se da će im netko i na SP usred Francuske uzeti zlato. Karabatić danas prava pička koja samo čeka da suci nešto dosviraju u njegovu korist, Hansen puno bolji igrač od njega. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 21/08/2016 : 21:00:56
|
Čestitke Dancima na zlatnoj medalji! Zaslužili su!
Pitanje za stručnjake: zna li netko koje je ovo francusko srebro u povijesti, i kad su ga zadnji put uopće osvojili? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/08/2016 : 21:02:22
|
Kako mi je drago da su ovi smrdljivci izgubili... e nećete imati 3 olimpijska zlata.
E baš si mazohist
EDIT: Sad si Omeyer negdje misli: We'll be back! |
Edited by - Darth Ivan on 21/08/2016 21:07:04 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/08/2016 : 21:05:27
|
Nisu trebali osvojiti ni na prošlim igrama ali su imali debele sreće u četvrtfinalu protiv Španjolske, a o smiješnom protivniku u finalu ne treba ni govoriti. Sada je to došlo na naplatu, nadam se da će im netko i na SP usred Francuske uzeti zlato. Karabatić danas prava pička koja samo čeka da suci nešto dosviraju u njegovu korist, Hansen puno bolji igrač od njega.
E, a kaj si ti ono pričao u vezi Francuza?
Ako sa starcima osvoje zlato...nešto? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2865 Posts
Posted - 21/08/2016 : 21:07:33
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Čestitke Dancima na zlatnoj medalji! Zaslužili su!
Pitanje za stručnjake: zna li netko koje je ovo francusko srebro u povijesti, i kad su ga zadnji put uopće osvojili?
Prvo. Prije zlata u Pekingu nisu imali rukometnih medalja. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16474 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/08/2016 : 21:13:30
|
Prvo. Prije zlata u Pekingu nisu imali rukometnih medalja.
Moguće da je prvo srebro, ali znam da ovaj drugi dio rečenice nije istinit.
Znam da su pobijedili na svjetskom na Islandu '95. godine protiv nas u finalu (kad smo mi osvojili prvo srebro), znam i da su u Portugalu 2003. i Tunisu 2005. bili treći, i pobijedili su još i na Europskom 2006. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16474 Posts
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16474 Posts
Posted - 21/08/2016 : 21:24:09
|
Ovde se Ameri pobili sa Srbima, ne obratno. Obiljno su shvatili, bez potcenjivanja, kao u prvom mecu. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Topic |
|