Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 16/09/2016 : 20:48:59
|
Bolje govoriti o ozbiljnim manama nego o neozbiljnim prednostima, ako već želiš sačuvati novce. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 16/09/2016 : 20:56:56
|
quote: Originally posted by zlatko900
Pa jel nije već pokrenuta nova "zlatna serija" kao i novi "lunov magnus strip",pa je izašlo samo nekoliko brojeva i-krah... Neka me neko ispravi ako griješim. A i gdje su u svoj toj "proizvodnji" porezi i ostali nameti kojih su Dnevnikova izdanja bila oslobođena za vrijeme Yuge? To piše na svakom starijem stripu te edicije na predstranici.
Danas je strip mimo radara poreske administracije tako da mirno duše mogu samo i da se prepišu te objave. Niko ne bi dizao frku. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/09/2016 : 21:23:05
|
quote: Originally posted by KRAS
Nema nis od toga...vec bi to markos pokrenuo a huntelar postao kolekcionar-nostalgicar godine..
  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5134 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 16/09/2016 : 21:33:20
|
U zenitu izdavastva, OOUR Izdavacka delatnost je brojala 110 ljudi  Onako po secanju, stripom se bavilo tridesetak zaposlenih, cak 15 tehnickih urednika, upisivaca teksta i crtaca, cetiri urednika (Draskovic, Vujovic, Lukajic, Korosec) i cetiri svemocna lektora.
Nosioci prava na ime ZS i LMS odavno nisu medju nama, sumnjam cak i da je to registrovano... Trebalo bi proveriti, s tim da TO na cije je ime registrovano verovatno vise ne postoji. Kreatori logotipova verovatno takodje nisu zivi (kauboja i konja je nevesto precrtao izvesni akademski slikar, cini mi se sa nekog Boneli izdanja, treba proveriti), bog zna ko je sklepao ono rotobiblioteka x100, font (Playbill) nije autorski a i postoji gomila slicnih.
AKo bi neko sada i pokrenuo te edicije, ne verujem da bi bilo pravne reakcije osim u slucaju LMS - zbog koriscenja imena LUN (prava Mitra Milosevica je nasledio njegov sin).
Ludens Magnus Strip ne zvuci lose...    |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5134 Posts
Posted - 16/09/2016 : 22:10:47
|
quote: Originally posted by cat claw
U zenitu izdavastva, OOUR Izdavacka delatnost je brojala 110 ljudi  Onako po secanju, stripom se bavilo tridesetak zaposlenih, cak 15 tehnickih urednika, upisivaca teksta i crtaca, cetiri urednika (Draskovic, Vujovic, Lukajic, Korosec) i cetiri svemocna lektora.
Nosioci prava na ime ZS i LMS odavno nisu medju nama, sumnjam cak i da je to registrovano... Trebalo bi proveriti, s tim da TO na cije je ime registrovano verovatno vise ne postoji. Kreatori logotipova verovatno takodje nisu zivi (kauboja i konja je nevesto precrtao izvesni akademski slikar, cini mi se sa nekog Boneli izdanja, treba
proveriti), bog zna ko je sklepao ono rotobiblioteka x100, font
(Playbill) nije autorski a i postoji gomila slicnih.
AKo bi neko sada i pokrenuo te edicije, ne verujem da bi bilo pravne reakcije osim u slucaju LMS - zbog koriscenja imena LUN (prava Mitra Milosevica je nasledio njegov sin).
Ludens Magnus Strip ne zvuci lose...   
Hvala na informacijama ali ako je nekad bilo problema s materijalom,papirom ,sada više nije ,zašto je posal sta ,koja su objašnjenja da se više ne tiskaju stripovi ? Dakle firma još postoji u čemu je kvaka da se uhodani posao odbaci i sve stane ? Desetlječima suradnja s Bonelijom , tržište uspostavljeno , firma još tu .Kako to objašnjavaju šefovi Dnevnika .Kako veseli četvrtak nije eventualno uskočijo? Ili je pozadina kao i s Tvornicom olovaka Zagreb da se pojedinci dočepaju atraktivnog prostora za stanove ,poslovne zgrade .Postoji neko objašnjenje ali ja to još nisam čuja. |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5134 Posts
Posted - 16/09/2016 : 22:23:48
|
quote: Originally posted by jaki
ne znam ko je luđi,1 euro ili vi koji ozbiljno nalazite mane ovom super projektu?:)
Nemoj se ugrist za jezik . A kad budeš slaga ove nove stripove u polici , kako ćeš se falit po Solinu . |
 |
|
zlatko900
Average Member

955 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 16/09/2016 : 22:26:40
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
quote: Originally posted by cat claw
Nosioci prava na ime ZS i LMS odavno nisu medju nama, sumnjam cak i da je to registrovano... Trebalo bi proveriti, s tim da TO na cije je ime registrovano verovatno vise ne postoji. Kreatori logotipova verovatno takodje nisu zivi (kauboja i konja je nevesto precrtao izvesni akademski slikar, cini mi se sa nekog Boneli izdanja, treba
proveriti), bog zna ko je sklepao ono rotobiblioteka x100, font
(Playbill) nije autorski a i postoji gomila slicnih.
Ludens Magnus Strip ne zvuci lose...   
Hvala na informacijama ali ako je nekad bilo problema s materijalom,papirom ,sada više nije ,zašto je posal sta ,koja su objašnjenja da se više ne tiskaju stripovi ? Dakle firma još postoji u čemu je kvaka da se uhodani posao odbaci i sve stane ? Desetlječima suradnja s Bonelijom , tržište uspostavljeno , firma još tu .Kako to objašnjavaju šefovi Dnevnika .Kako veseli četvrtak nije eventualno uskočijo? Ili je pozadina kao i s Tvornicom olovaka Zagreb da se pojedinci dočepaju atraktivnog prostora za stanove ,poslovne zgrade .Postoji neko objašnjenje ali ja to još nisam čuja.
Ni ti,ni ja,ni itko drugi (koliko ja znam) nije dosad čuo javno objašnjenje zašto su preko noći propale mnoge tvornice u bivšoj Yugi koje su godinama dobro poslovale i imale uhodane poslove. Isto se dogodilo i sa Dnevnikom. Znamo onoliko koliko treba da znamo... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27599 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/09/2016 : 22:50:56
|
a je i vi palamudite sa nekim zavjerama. propali su jer je nestalo zajedničko tržište a imali su prevelik pogon tj.broj zaposlenih + sankcije. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
zlatko900
Average Member

955 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 16/09/2016 : 23:01:37
|
quote: Originally posted by jaki
a je i vi palamudite sa nekim zavjerama. propali su jer je nestalo zajedničko tržište a imali su prevelik pogon tj.broj zaposlenih + sankcije.
Kao što rekoh-znamo onoliko koliko treba da znamo... |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 16/09/2016 : 23:06:41
|
Nikada dosta znanja! Jer, da znate više, ne bi se ovaj topic rasprostro na već 3 strane (ugodnog, beskorisnog i besperspektivnog razgovora, po pitanju nekadašnjeg NIŠRO Dnevnik). |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12606 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/09/2016 : 23:42:20
|
Ko da je sad važno zašto su stali, možda im se više nije dalo. Kako je rekao Bane, ionako su skoro svi ovi urednici i ti ljudi danas več mrtvi,a nitko drugi nije preuzeo, nikoga nije zanimalo, pa nisu stripovi najvažnija stvar u životu, umješao se rat, došla kriza, Srbiju su bombardovala Nato aviacija (ne znam zašto Srbi ne mrzite Amerikance!??). Ispada da se Srbima jebe za sve...Da su mene ili moju zemlju bombardovali,, bili amerikanci ili bilo tko drugi, ja im ne bi nikada oprostio, pokrenuo incijativu da se spali svi Mc Donaldsi, da se zabrani piti Coca Colu, bilo šta....a Srbe sve to boli kurac, nitko se ni ne sječa svega toga,...tako je bilo i sa Dnevnikom.
A te priče kako se to danas ne bi prodavalo, jer je premali broj čitatelja, su smiješne.
Stripova nikada nije bilo više na tržištu nego ih ima danas, to što znači neka naklada stripova 300 komada, a od ludensa npr 3000 to je u biti dobar znak, jer 300 ljudi kupuje Mister No, 300 ljudi kupuje Texa Libellus, 2000 ljudi kupuje Zagora, 300 ljudi je kupovalo Ken parkera, 1000 ljudi kupuje Texa Ludens, itd,....i kada se zbroje svi prodati stripovi dođe se do 10.000+, možda 20.0000+ PRODATIH STRIPOVA. Ljudi kupuju stripove, ali to što izdavači kukaju, to j eproblem, jer ima puno izdavača i svatko drugome oduzima zaradu, ali poanta je da se stripovi prodavaju i čitaju.
Zato i treba nekakav serijal kao Zlatna serija, jer takav serijal če imati puno različitih stripova u jednoj ediciji, kužite?
Ako je 300 ljudi kupilo Ken Parkera, 300 Mister Noa, 1000, Zagora,...znači da je bilo prodatih 1600 primjeraka, i kada budemo u našem serijalu izdavali sve ove stripove po malo mi čemo prodati tih 1600 primjeraka, MI!!!!! (kužite!??) Jer svi oni koji DANAS kupuju Mister Noa po 20+ eura, če rado dati 2 eura za Mister Noa u našem stripu! Isto tako za Ken parkera,...sjebat čemo SVE konkurente i preuzeti primat!
zato i je važna cijena od dva eura, a kvaliteta, ko jebe kvalitetu, dobio si strip za dva eura, kakvi standardi i slične gluposti. Kupi Mister Noa kod nas pa češ platiti 2 eura umjesto 20, pa ideš sa preostalih 18 eura na večeru, u kino, na bazen,....i to svakim brojem. Za 5 brojeva plačaš 10 eura umjesto 100, uštedio si 90 eura!!!! a pročitao si jednaku priču.
Sve to je jednostavno! Da ljudi žele kupovati stripove po 20+ eura, onda ne bi bila naklada 300 komada, ljudi žele jeftine stripove i nije im važno šta čitaju. Recimo Bella i Bronco tiskaju se u 3000 komada, PSDZ tiska se u 3000 komada, zato jer se proda toliko primjeraka. Kupuju ih oni, koji vole da čitaju stripove ali ne žele plačati 20+ eura pa umjesto Mister Noa čitaju Bellu i Bronca iako im j eMister no Bolji strip, kužite?
I kada budemo mi izdali po nekog Mister Noa, Kena Parkera, Judasa, zagora,...u našoj Zlatno Seriji, kupovat če kod nas! Jer je jeftino i tačka! |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12606 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/09/2016 : 23:53:05
|
PSDZ naklada 3000, recimo da ih se na kraju proda 2500, Bella i Bronco isto tako,...znači Ludens je PRODAO 5000 samo od ova dva stripova, razumijete sad! Kada uz to dodate i zagora, texa,...Ludens proda 10.000+ stripova. Samo Ludens! Gdje je tu Libellus, Fibra,...a mi trebamo PREUZETI ove čitatelje i preuzet čemo ih, doči če sami! Znači ima čitatelja, stripovi se prodavaju,....svi ovi ljudi če doči kod nas, jer čemo biti najjeftini i imat čemo največi izbor stripova u JEDNOJ SERIJI, pa pošto nitko neče (a ni ne želi) imati rupe u kolekciji kupovat če sve, iako čemo jednom objaviti Judasa, drugi put Kena Parkera, Zagora,...šta nam se sprdne odnosno šta čemo uspjeti da nabavimo prava itd....ako netko drži prava za Zagora, onda čemo mi objavljivati Judasa npr itd,..ono šta pak budemo mogli nabaviti, čitateljima to ionako nema veze jer oni kupuju SVE, kada kupuju PSDZ i Bella i Bronco, kupovat če i Judasa i Giddap Joe,...zato jer vole čitati stripove a mi smo najeftini izbor i najlakše dostupan! |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5134 Posts
|
kucak
Average Member

.jpg)
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 17/09/2016 : 01:15:49
|
1 Euro odlično se razvija ideja.. Sviđa mi se ovo s jeftinim stripovima.. Tjedno izdavanje i super... Ljudi bi sigurno kupovali stripove za dva eura, samo treba napraviti financijsku analizu, analizu cijelog projekata i rentabilnost na kraju. Ljudi nemaju novaca (većina). Još manje imaju novaca za stripove (velika većina) i stripovi od 2 eura bili bi pun pogodak. I to dva broja tjedno. Nije važno kako se zovu - Zlatna i Dijamantna serija... Svakako vrlo plemenito i razumno razmišljanje od tvoje strane za ljubitelje stripa.. Samo treba u "projektnom" smislu držati vodu.. A tko hoće strip od 250-300 kuna ili 120 kuna ima ga gdje kupiti, ali svakako će veću publiku - kupce privući 15-16-17 kuna i to svaki tjedan. Nemojmo se zavaravati - cijena je danas u društvu kriterij broj 1. Svi gledaju kupiti usisivač za 400 kn umjesto za 1600. Ne svi, većina. Kauč za 4.000 umjesto 14.000. Pa kako će jadna djeca od 10 godina kupiti strip od 200 kn. Ima da mu se zamantra, nema ni za čipi-čips (ne računam razmažena derišta s PS4)... Uglavnom, 1 euro svaka čast. Ako uspije u ovome prozovi se 2 eura... Samo treba naći granicu isplativosti, a tržišta za jeftine stripove svakako ima.. Evo otvorit ću poll u boneliju baš da vidimo. |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
 |
|
tihomirduras
Senior Member

1847 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/09/2016 : 08:43:27
|
Ni onda se ne bi prodalo svih 5000 primjeraka jer bi ljudima smetalo što nije 0,75 €. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 17/09/2016 : 09:08:08
|
Ajmo ovako probat.
Ljudi se žele probiti na tržište mjesečnim kiosk izdanjem određenog junaka od broja jedan. I onda to nakon par brojeva bankrotira jer ljudi to već imaju i nikome se ne da umrijeti prije nego se dođe do broja 100.
Umjesto tiskati 5000 SC primjeraka, recimo Mister Noa, od broja jedan, ajmo tiskati 50 kolekcija Mister Noa od 1 do 100 za striparnice. Dakle... 50 ljudi na ovim prostorima bi se sigurno našlo koji bi dali par sto evra za jednu takvu 1-100 kolekciju. Rasprodaš prvu turu i tiskaš opet 50 kolekcija od broja 100-200.
Zašto se to ne radi?  |
Edited by - nagor on 17/09/2016 09:09:42 |
 |
|
tihomirduras
Senior Member

1847 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/09/2016 : 09:24:10
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ni onda se ne bi prodalo svih 5000 primjeraka jer bi ljudima smetalo što nije 0,75 €.
7-8 kn je ok i sd je krenula sa sličnim iznosima |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25983 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/09/2016 : 09:29:01
|
Zato što pravo na jednu Bonelli epizodu košta oko 500€. Zato što ti za epizode 1-100 treba 50 000€ samo za prava. Zato što štampa 50 primeraka košta 3-4€ po primerku (200€ po epizodi, 20 000€ za 100 epizoda.)
70 00€ u startu, bez prevoda, poreza i drugih dažbina.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5134 Posts
Posted - 17/09/2016 : 11:16:47
|
Kad se samo sitim s kojim sam uživanjem kupova te stripove i s kojim nestrpljenjem čeka nastavak , koja je to čarolija bila .Školskim praznicima bi tresli pod noge novčić te kockali za stripove , minjali se 1 od 6 dinari za 10 od 10 dinari.Jedne nedilje mater me poslala kupit krempite u Bobisa a ja ono skrivećki kupija nastavak invazije kondora ,pistu smrti , koju sam jedva dočeka pročitat .Nečete virovat da se za dosta brojeva sićam kako sam ih kupija i u kojoj prigodi.Kolika je ljubav bila prema ZS/LMS nisam kupova marendu da bi imao novca da ih kupim i naravno skrivam. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/09/2016 : 11:35:32
|
Danas je nezamislivo da klinci umjesto krempita idu kupiti tamo neke fantazije na papiru. |
 |
|
Topic  |
|
|
|