forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Tokyo Ghoul
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 26/09/2016 : 12:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with QuoteLurking within the shadows of Tokyo are frightening beings known as "ghouls," who satisfy their hunger by feeding on humans once night falls. An organization known as the Commission of Counter Ghoul (CCG) has been established in response to the constant attacks on citizens and as a means of purging these creatures. However, the problem lies in identifying ghouls as they disguise themselves as humans, living amongst the masses so that hunting prey will be easier. Ken Kaneki, an unsuspecting university freshman, finds himself caught in a world between humans and ghouls when his date turns out to be a ghoul after his flesh.

quote:
Synonyms: Tokyo Kushu, Toukyou Kushu, Toukyou Ghoul
Japanese: 東京喰種トーキョーグール
Volumes: 14
Chapters: 144
Status: Finished
Published: Sep 8, 2011 to Sep 18, 2014
Genres: Action, Mystery, Drama, Horror, Supernatural, Psychological, Seinen
Authors: Ishida, Sui (Story & Art)
Serialization: Young Jump

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 26/09/2016 : 12:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol. 1


Tokyo Ghoul je poznata horor manga autora Sui Ishide koja je originalno u Japanu izlazila od 2011-2014 godine. Američki VIZ Media prošlog ljeta je krenuo sa engleskim izdanjem i ako se ne varam sljedeći mjesec izlazi deveta knjiga.

Radnja prati mladog Kena Kanekia, studenta koji napokon izlazi na date sa zgodnom curom. Kada sav sretan skuži da imaju brdo zajedničkih interesa, cura ga brutalno napadne. Kaneki jedva preživi jer je na gđicu pao bloket sa krova i zgnječio je. Budi se u bolnici i shvati da je preživio samo zato jer su mu presadili neke od njenih organa. Sve bi bilo OK da cura nije bila ghoul.

Ghoulovi su monstrumi ljudskog izgleda koji haraju po Tokiju i periodično ubijaju ljude koji su im jedina hrana. Uskoro nakon izlaska iz bolnice Kaneki shvaća da ne može više jesti normalnu hranu te da je postao nešto između čovjeka i ghoula.

Zanimljiva ideja, pogotovo prema kraju prve knjige kada se počne širiti perspektiva o ponašanjima i “staležima” unutar ghoulova. Prvo čitanje prve knjige me baš nije tjeralo da nastavim, ali nakon drugog puta sam imao mnogo bolje utiske.

Možda najveću zamjerku imam nekim naprasnim akcijskim scenama, koje na nekim stranicama izgledaju genijalno (primjer: “street fighter” udarac sa tijelom koje leti prema zidu), ali nekada tako hektično da ni ne kužiš što se zapravo zbiva.

Par slika:Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 26/09/2016 : 12:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol. 2


Nakon upoznavanja sa problematikom ghoulova u Tokyu, nastavljamo sa unutarnjim borbama Kanekija - polu čovjeka polu ghoula, koji shvaća da će morati početi jest ljudsko meso. Paralelno sa time, čitatelju se šire horizonti vezani za ghoul "rasu" - razlike u ghoulovima, načini nabavke ljudskog mesa, njihova (ne)miroljubivost, razlike i sličnosti ljudima itd.

Odličan dio uveden u drugoj knjizi je odjel za istrebljivanje ghoulova, njihove policijske i sa druge strane brutalne i nekonvencionalne metode sa ciljem identifikacije i eksterminacije ghoulova.

Par slika:Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik22172 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/09/2016 : 12:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Odustao nakon druge ili trece knjige, ne znam vise ni ja.
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 26/09/2016 : 12:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Odustao nakon druge ili trece knjige, ne znam vise ni ja.ja skoro nakon prve, ali eto nastavio. imam još doma 3 i 4, nakon toga vidim dali ću dalje - ali vjerujem radi tematike da hoću...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced MemberCroatia
15705 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/09/2016 : 13:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ti su Japanci sa svojim serijalima stvarno posebni,mislim posebno bolesni...Jbg. nije to za svakoga, al svaka roba ima svog kupca.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced MemberUSA
8865 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 26/09/2016 : 21:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Zamisli sto tek oni misle o nama nakon sto su pogledali Srpski film

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 27/09/2016 : 19:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol 3.


Dolazi do impulzivne osvete vezane za činove specijalnog odreda za borbu protiv ghoulova, koji su se dogodili na kraju druge knjige. Kako to inače ide i taj napad dobiva svoju kontru tako da se na dvije "bojišnice" bore Kaneki i Touka protiv dva elitna člana odreda.

Čitatelj dobiva neke informacije o tome zašto su ljudski borci u "attack" situcijama gotovo superiorniji, a radnja cijele knjige je poprilično napeta. Sviđa mi kako se Tokyo Ghoul razvija...

Par slika:

Edited by - badseed on 27/09/2016 19:52:59
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 28/09/2016 : 13:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol 4


Kroz prijašnje knjige spomenulo se par puta Gourmeta, specifičnog ghoula zaslužnog za bizaran niz ubojstava i masakriranja ljudi. Kao što se može shvatiti i iz njegovog imena, tipu su gurmanske delikatese smisao života. Haute cuisine sa ljudskim elementima, light motiv je četvrte knjige.

Ono što je bitnije je dodatno širenje "ghoul univerzuma", osim likova na koje smo se naučili, osim Gourmeta u igru dolaze i neke nove face, koja nagovještavaju dodatne frakcije i podjele među ghoulovima.

Četvorka je dosta dobra knjiga, sa dobrim cliffhangerom na kraju. Nemam druge nastavke doma, ali sljedeći tjedan sam poslovno vani, pa vjerujem da ću se vratiti sa "pojačanjima".

Par slika
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 15/10/2016 : 13:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol 5


Peta knjiga završava odličan rasplet događanja iz prijašnje. Uz obveznu makljažu, bitna stvar oko petice su par "background" priči - jedna koja je izašla kao regularna u poglavljima, a druga kao bonus gdje se daje više informacija o ghoulu čije organe su presadili u Kanekija. Prvi uvod u meni nezanimljiv lik na prvu nije imao šanse, ali fakat daje neku dubinu pred jedan od bitinijih obračuna u dosadašnjoj radnji. Ovaj drugi character background koji sam gore spomenuo je odličan, gotovo ti dođe žao da tog lika nema u opticaju.

Crtež u fajtovima je u trenucima, kako sam mislim i ranije spomenuo, na trenutke prilično konfuzan. Gotovo da si moraš kroz apstrakciju upogoniti maštu i vizualno probati manifestirati što se zbiva. A nakon toga i jedan oprečan stav - i te "nerazumljivije" fajt scene vrlo često imaju tako lijepih grafičkih elemenata (detalja) da ih je gušt pozornije promatrati.

Par slika:Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 22/10/2016 : 20:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Tokyo Ghoul Vol 6 + Vol 7 + Vol 8


Makar je započeo krajem četvrte knjige, Aogiri Tree story arc obrađen je u cjelosti u ove tri knjige. Po meni velika stvar za Tokyo Ghoul serijal iz dva razloga - dizanje radnje na nove razine ubacivanjem Aogiri Tree organizacije te drastičnom promjenom u naslovnom liku Kena Kanekia. Aogiri Tree je organizacija ubojitih ghoulova kojima je u cilju pobiti što više pripadnika policijskog anti-ghoul odreda, ali ne prezaju ni pred makljažom ghoulova iz drugih okruga.

Najpozitivniji elementi ovog arca su mi taj all out attacks izmedju Aogiri Treea, CCG-a (The Commission of Counter Ghoul) i Anteiku (Kanekijeve) ekipe, par brutalnih novih ghoulova, nešto background storya jačih likova poput Touke te dosta mučno obrađena Kanekijeva transformacija u ono što sam mislio da će mu lik biti već nakon prve knjige.

Za spomenuti je jopš poneka stvar koja, kao i do sada ništa ne spoila - novi CCG član koji izgleda kao manijakalna verzija L-a iz Death Notea i dodatni, gotovo medicinski detalji razlika u anatomiji ghoulova o njihovih tjelesnih oružja.

Tokyo Ghoul Vol 9 izašao je pred dva dana, a ovih dana izlazi (ili je izašlo) light novel izdanje Tokyo Ghoul: Days sa dodatnim događajima koji se naslanjaju na mangu.

Par slika:

Edited by - badseed on 22/10/2016 21:00:49
Go to Top of Page

karlitos
New Member243 Posts

Member since 29/10/2016

Posted - 30/10/2016 : 08:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send karlitos a Private Message  Reply with Quote
Probao sam čitati, no nažalost bilo je jako slabo. Nije dobra atmosfera, čak ni likovi nisu neki da ih zavoliš. Kad se ovo usporedi s Death noteom ili Attack on Titanom vidi se da je ovo dosta slaba manga.
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 03/11/2016 : 09:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karlitos

Probao sam čitati, no nažalost bilo je jako slabo. Nije dobra atmosfera, čak ni likovi nisu neki da ih zavoliš. Kad se ovo usporedi s Death noteom ili Attack on Titanom vidi se da je ovo dosta slaba manga.Meni je bilo isto teško početi, ali nakon druge knjige sam dobio elana. Slažem se oko nedostataka vezanim za razvoj likova, nije baš da se kasnije popravi na tom planu, ali mi iskreno tu toliko ni ne smeta. Nakon 8 knjiga, najveći su mi minus te fajt scene koje su podosta konfuzno nacrtane. Nekakve usporedbe sa ovim mangama ne mogu raditi, podosta su različiti koncepti, pogotovo TG <-> DN.

Najjači dio TG-a mi je što se nakon druge i treće knjige radi više na "big picture" perspektivi, nije više fokus na fajtove jedan na jedan, već ekipe, kantoni, ghouls vs CCG.

Vidim u drugom topicu da ti se Attack on Titan sviđa, meni je isto prvih desetak knjiga bilo odlično, kasnije sam izgubio volju - makar mi je u planu dati drugu šansu.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
11249 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 08/03/2024 : 20:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Heisenberg
Junior MemberSerbia
353 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 08/04/2024 : 13:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
11249 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 20/05/2024 : 01:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
11249 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 20/05/2024 : 01:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000